Jumaat, 13 April 2012

review | pavlova

saLam~

ok baru nak hapdet ye ;)
bizi la sgt.
haha
ritu kan sy buat pavlova. 1st tyme buat ye.
ntah pape. nak buat tapi x study bebetol ekeke.
nak buat pavlova ni banyak kekdah yg kena patuhi. agak sukar bagi sy yg 1st time nak buat.
baca tips2 dari mereka yg terer tapi hancuss gak.
susah nak paham kot wakaka.
refer entry {resepi | pavlova}.
bila tengah bakar tu leh tengok balik resepi dari che mat gebu.
ehhh byk benda xfollow. haha.
macam suhu yg sepatutnya kena reduce bila nak bakar. saya maintain je guna suhu sama sampai abes. ekeke.
bau dia ada hanyir telur sikit.
rupenye kena letak esen vanilla sket.
telur putih lak ada tercampur ngan kuning sket. hehe
banyak saya baca tips kat blog {irmadilondon}.
so, kesimpulannya..nak buat pape study dulu ekeke.
jangan men terjah je :p
dan rasa dia amat manis kalo x makan sekali ngan buah2an n whipped cream.
bila makan rasa chewy je. memang best!
hehe.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular