Sabtu, 31 Mac 2012

santai beb

saLam~

Tadi petang kuar ke alamanda membeli diapers cipi dan barang2 lain. Ingatkan nak soping barang basa tuk makan cipi terus tp dia tdo lak.
Kesian tengok dia. Cepat2 amek apa yang nak.
Owhh mamypoko tengah murah ye.
Hehe.
Ingat nak angkut banyak tp limit 1family 2 je boleh amek. Nak buat jahat p guna nama sy lak tapi incik somi ckp xpelah..xyah. Huhu.
Pastu p makan jap.
Giler ramai orang rasa nak balik je masa sampai tu haha. Sume kedai penuh.
Huhu.
Sampaikan order makan dah nak sejam baru dapat. Dah kenyang dulu.
Layan cipi santai gile makan tadi.
Ewaahh anak.




Duk sebok tengok orang sebelah




Tengok anakku makan cane. Kaki kemain!
Memang santai haha
Published with Blogger-droid v2.0.4

kek epal mak mertua :)

saLam~

Ecehhh panjang tajuk. Akaka.
Tadi mama nak buat kek epal so nak guna oven.
Oven mama dah punah dikerjakan bibik yg rajin sangat cuci haha.
So sy pon amek peluang nak belajar. Ekeke.
Sempat le tengok cane n leh try.


Sebelum masak


Da siap.
Gambar yg dihidang xdak.
Atas kek tu sape jem.
Memang sedap.
Mama kata buat lagi nanti.
Akaka
Bila sedap tukang beli oven pon nak tumpang glemer haha.
Published with Blogger-droid v2.0.4

Jumaat, 30 Mac 2012

earth hour

earth hour malaysia
saturday
31 march 2012
2030 hrs
sumber pakcik google
autopublished ;o)

baca yassin malam jumaat

saLam~

semalam malam jumaat. haaa jgn nak pk MJ aje.
so turn rumah kami baca yassin.
maka mama akan menyediakan makanan tuk tetamu.
tetamu adalh jiran dan kawan usrah ale.
so mama masa nasi arab berkuah dalca dan ayam goreng berempah.
haaaa yg bestnya mama ckp mama cari resepi ayam berempah kat tenet uolss.
kak intan siap nak buat cerpen 'mak mertuaku celik it' haha
pas isya' sume datang.
tapi saya dan incik suami cam biasa akan makan dulu haha.
alang2 suap cipi penghabisannya mama cipi lak masuk mulut ekeke.
lauk pauk

sebok nak baca buku lak dah

main dulu before balik kampung sebelah umah :p
mama pon nak menggedikss gak ;p

autopublished ;o)

mataku berkedip

saLam~

Nape ek mata duk berkedip je.
Kelopak mata kanan sikit2 gerak.
Haihh tensen lak.
Saje try jumpa pakcik google tanya nape mata berkedip
Hehe. Bukan la nak percaya benda2 karut tapi just for fun.
Banyak jugak jawapan pakcik nih.
Ada cakap ada orang rindu la
Nak jumpa orang la
Tapi yang best nak dapat duit banyakkk haha.
Xsah la percaya.
Ekeke
Tapi serius xbest mata cam ni :(
Published with Blogger-droid v2.0.4

mataku berkedip

saLam~

Nape ek mata duk berkedip je.
Kelopak mata kanan sikit2 gerak.
Haihh tensen lak.
Saje try jumpa pakcik google tanya nape mata berkedip
Hehe. Bukan la nak percaya benda2 karut tapi just for fun.
Banyak jugak jawapan pakcik nih.
Ada cakap ada orang rindu la
Nak jumpa orang la
Tapi yang best nak dapat duit banyakkk haha.
Xsah la percaya.
Ekeke
Tapi serius xbest mata cam ni :(
Published with Blogger-droid v2.0.4

lunch @ nasi ulam

saLam~

Ok baru abes lunch sorang2.
Bau sambal ada lagi haha.
Rini rehAt lameeeee tp xdpt balik umah.
Arini soh incik somi anto sebab kononnya dia nak o bb awal. So sy kena siapkan buah hati kami b4 p keje.
Makanya sy masuk lambat le. Hehe.
Tapi tengok xp pon awalnya.
Dah tu soh jela dia hantar.
Pastu lupa rini jumaat.
Ika lak EL anak xsehat.
Kekdahnya sorang2 le rini.
Incik somi soh join la ofismate lain.. Malas le pulak.
Dah sorang p le nasi ulam. Makan le sorang2 haha.
Kalo datang nasi ulam x amek dia punye ulaman n sambal xsah. Campur air asam ngan belacan fuhhh best!
Haha.
Nasi ulam kat bawah ofis je tapi bukan tetiap hari p.
Sbb ofismate ckp mahal regenye.
Ok kita abeskan masa rehat berbaki sejam suku lebih kurang dgn berinternet hehe.

Published with Blogger-droid v2.0.4

Khamis, 29 Mac 2012

review | jjcm supremo donuts & coffee

saLam~

Ok moh review makanan lak.
Seperti entry sebelum ni {jjcm | supremo donuts & coffee}.
Makanan adalah best.
Boleh revisit bersama hubby lak.



Grilled lamb


Grilled chicken


Hot hazelnut latte


Donuts! Xrasa pin lagi hehe

Memang best!
Hehe.
Ce piki tyme bile diet carbo nye haha
Published with Blogger-droid v2.0.4

jjcm | supremo donuts & coffee

saLam~

Sedang menanti makanan tibe.
Saje try makan kat sini.
Ika tengok kat jjcm katenye.
Haruslah try :)
Nanti review rasanya lak..

Published with Blogger-droid v2.0.4

akar besar yang menakutkan


jangan risau ni bukan cite hantu haha
agak scary kan gambar di atas?
hehe.
disebabkan green project.. end user adalah researcher dan pencinta alam.. makanya pokok2 besau diwajibkan tidak ditebang. hehe
naseb baik building sumenye elevated. maka sume akar akan menjalar bahagian bawah building ekeke.

lirik | opick bila waktu tlah berakhir

saLam~

jom audit diri :o)

Bagaimana kau merasa bangga
Akan dunia yang sementara
Bagaimanakah bila semua hilang dan pergi
Meninggalkan dirimu

Bagaimanakah bila saatnya
Waktu terhenti tak kau sadari
Masikah ada jalan bagimu untuk kembali
Mengulangkan masa lalu

Dunia dipenuhi dengan hiasan
Semua dan segala yang ada akan
Kembali padaNya

Bila waktu tlah memanggil
Teman sejati hanyalah amal
Bila waktu telah terhenti
Teman sejati tingallah sepi

Rabu, 28 Mac 2012

wordless wednesday | ikan kering kipas


Published with Blogger-droid v2.0.4

good morning

saLam~

Gud morning!
Awal makcik bangun rini.
Siap2 masak bubur cipi dan segala susu dia.
Hari ni kena drive p tasik chini.
Meeting dan valuation.
Fuhhh kematu le montot.
Biasanya ada ofismate lain akan ikut.
Tapi kali ni semua xnak p sebab xde isu.
Ikut kamoo la labu haha
Semoga selamat pergi dan balik.
Cipi kena tinggal lama rini.
Papa pun ada meeting petang kompem balik lambat.
Alahai anak kesian kamu.
Xpe kamu kan suka main sana.
Main puas2 ye :)
Published with Blogger-droid v2.0.4

Selasa, 27 Mac 2012

jjcm | restoran sharifah d impiana

saLam~

Tengahri tadi ofismate mengidam nak p ck rahim.
So decide nak p makan kat restoran sharifah kat sec7 dekat ngan ck rahim.
Tapi sebelum sampai deret kedai tu terjumpa 1 restoran sharifah gak.
So dorang ckp try situ jelah.
Nama makanan pon agak unik.
Ada set nasi goreng yg pelbagai.
Cewahh.
Sy amek set nasi goreng arab iaitu nasi goreng berempah + lamb chop + fries + coleslaw. Haha.
Rasa boleh tahan gak.



Ika makan nasi goreng sharifah



Ida nasi goreng laksaman cheng ho
Haha kelakar nama.
Maya meehoon eskimoo kalo xsilap.
Yang ni siap ada ikan huhu.
Harga pon ok la xde la mahal sangat.
Boleh la nak bagi 3* dari 5 kot :)
Published with Blogger-droid v2.0.4

Saham bank rakyat | Wow dividen 20%

saLam~

wow durian runtuh untuk pemegang saham bank rakyat.
Dividen 20% bagi tahun kewangan berakhir disember 2011.
Hampir sejuta tu pemegang saham dapat berita gumbira nih..
Hehe.
Bagus2..
Tapi sy xpernah ada akaun bank rakyat la..


Sumber: harian metro online



- Posted using BlogPress from my iPad

cipi dan papa

saLam~

Nak buat entry ni semalam tp tertido sama bila tdokan cipi haha.
Semalam papa p men futsal.
Test kasut baru kunun.
Ecehhh.
Dari bulan lepas kot nak belikan papa kasut tapi masa o klcc tadak size n yang berkenan dihati papa.
So tyme p ikea ritu sempat la belikan kasut. Ecehh.
Tapi yang menjadi masalahnye ialah cipi.
Cipi dan papa memang xleh dipisahkan bak irama dan lagu. Haha
Dan bila papa nak kuar kemain buat2 cipi xperasan.
Last2 nanges jugak.
Bila papa p men futsal mama kompem kurungkan diri lam bilik haha.
Pastu duk ajak cari papa kat luar.
Tengok xde masuk balik.
Pastu ajak lagi.
Bagi dengar lagu barney.. Bedtime story..jungle book.. Asmaulhusna.. Last2 tido hehe.
Nape la cipi manja sangat ngan papa.
Mama jeles tau :p



Kasut papa pink ko haha.
Published with Blogger-droid v2.0.4

Isnin, 26 Mac 2012

nanges nak main

saLam~

Cipi skang suke main.
Xkire waktu nak main je.
Semalam petang p putra heights jap.
Syok main ngan alang n nanah.
Pastu xnak balik. Nanges2 geleng xnak balik.
Pastu sampai umah terjaga dari tdo.
P umah sana main2.
Sume da balik dia duk sebok nak ajak main lagim nak p umah sana.
Nanges2 nak p main sana.
Sampai xde sore nanges.
Haihhh anak. Last2 tdo.
Bangun pagi terus ajak p sana haha.
Published with Blogger-droid v2.0.4

Ahad, 25 Mac 2012

Video | awal lamar scha.. so suwitttt

saLam~

tadi tengahari duk nampo, status touching tengok awal proposed scha lam propaganza.
Sy xsempat tengok pon.
Skang kat youtube ada. Hehehe.
Memang touching siot.
So suwitt :)
Xtau nak upload video kat sini cane.
Ntah jadi ke x huhu.
{edited}



- Posted using BlogPress from my iPad

deco frame

saLam~

Da lama x berkreatif haha.
Adik bagi huruf c i p i kat cipi.
Dah agak lama hehe.
So tengok duk bsepah atas meja, mama pon apa lagi.
Carik frame. Naseb bek ada 1 yg besar xpakai lagi.
Terus lekatkan atas frame.
Tapi gambar tadak lagi.
Malas nak on lappy haha.
So cane jela gayanye...

Published with Blogger-droid v2.0.4

cipi nak makan apa?

saLam~

Fuhhh peluh ketiak masak macaroni tuk cipi.
Tetap xnak.
Tapi makanan kitorang makan sebok dia nak.
Kitorang breakfast nasi impit kuah kacang dia sebok habiskan nasi impit tu.
Adoii fening cani.
Buat sup pun xnak.
Buat ikan rebus jelah.
Harap2 cipi nak.
Memang camtu ke budak2 setahun 3bulan ni?
Sape ada pengalaman or resepi leh la tolong share huhh.
Tenkiu :)
Published with Blogger-droid v2.0.4

Sabtu, 24 Mac 2012

Irma hasmie tunang

saLam~

wowww! Jenguk beautifunara {gambar irma hasmie tunang}
Memang woww!
Santek baju dia. Hehe.
Macam nak nikah lak hehe.
Santek kan irma ni. Sejak pakai tudung lembut je tengok dia. Ehh ayu lah. Hehe.
Tahniah :)


- Posted using BlogPress from my iPad

resepi | spaghetti

saLam~

Petang kami ke warta mencari barang dapur yg da abes. Pastu mencar sesuatu untuk cipi makan sebab dia dah xnak makan bubur @ nasi campur sup. Makan 5 sudu dah geleng. Haihhh. So nak try buat spaghetti kot dia minat. Tapi td xsempat makan dah lena. So sy main try je lah. Tgk resepi kat myresepi dan dapur tanpa semapadan mat gebu.
Telek punya telek berkenan kat resepi speghetti carbonara mat gebu.
Tapi sy cuma ada yg pasta souce tadak carbonara pon.
So buat mana ada jelah.

So resepinya :)

Bahan-bahan :-
.Spaghetti
.ayam dipotong dadu
.sotong
.sos speghetti traditional prego (hehe instant aje :p)
.bawang besar potong dadu (tadak holland punyer)
.bawang putuh dicincang
.tomato potong dadu
.lobak potong dadu
.Serbuk lada hitam
.serbum herba basil

Cara-caranya :-
1.panaskan olive oil, tumis bawang putih dan bawang besar.
2.masukkan ayam.
3.masukkan sos speghetti dan sotong. Kacau dan masukkan air sedikit.
4.masukkan tomato dan carot
5.asukkan serbuk basil, lada hitam dan garam.
6. Kacau sampai mendidih dan ketepikan.
7.rebus speghetti ngan 2-3 titik olive oil dan toskan.
8.panaskan kuah speghetti dengan api perlahan dan masukkan speghetti dan gaul rata.

Tadaaaa siap :)


Published with Blogger-droid v2.0.4

mc | ikea

saLam~

Minggu lepas duk saket tekak. Batuk kemain.
Last2 ari jumaat amek mc. Dah xlarat nak batuk. Hehe.
P klinik dokter ckp da bengkak dan ada tonsil. Gulppp

Dalam duk saket tekak sempat lagi p ikea haha.
Sebab pk kalo g rini @ esok confirm jem epal strober oren sume skali lah.
Xtau pon ada sale. Hehe. Semalam pon xpasan sale haha.
Patut le cam agak murah je. Huhu.


Cipi dengan berus pinggan

Niat sebenar nak p beli meja dan kusi cipi.
Dah lama nak beli tp papa ckp bior besar sket.
Skang duk sebok nak nek kusi besar. Kusi yg dia jatuh ritu. Huhu.
So papa setuju.
Dan sy jugak nak beli sesuatu haha.

Hasil rembatan





Meja study cipi

Sementara tunggu abes jem kami ke d curve cuci mata. Beli perfumes lagi ekeke.
Da penat pusing benti sat tutti frutti ilangkan saket tekak ekeke


Bila balik tetap jem depan ou. Ada ape ntah. Rasanya eksiden sebelah sana tp lane sebelah yg tumpang jem!
Published with Blogger-droid v2.0.4

cipi dan baby

saLam~

Ni cite 2-3 hari lepas.
Pas mandi petang, cipi sebok 'mengemas' drawer dia.
Amek kain lampin sambil pegabg baby dia. Pastu bagi dua2. Ehhhh pandainya ko anak.
Haha.
Pastu mama pon tolong la bedung baby dia. Ekek.
Nak adik ke cipi?



Papa tolong bedung baby

Esoknya bangun pagi pas nyusu dia amek baby dia tu bagi susu lak. Haihh.
Ni gara2 tengok org buat kat dia dan baby irfan la tu. Huhu.
Ritu pon tyme kak bilah amek dia, kbilah ckp dia da pandai bagi susu kat patung. Haha.
Aiyakkk anakku.



Pegang baby



Bagi susu
Published with Blogger-droid v2.0.4

Khamis, 22 Mac 2012

best gilerrr

saLam~

Haha best giler draw something ni.
Sempat menyelit men draw something :p
Ni xde keberkatan nih :p
Kelakar tgk gambar yg dilukis.
Gelak je :)


Teka yg cikpid punyer


Adik punyer

Haha
Oppps terlebey sudaaaa
Published with Blogger-droid v2.0.4

Rabu, 21 Mac 2012

DrawSomething!




Ni gara2 adik aka fatin men game teka-teka tadi.
Terus incik somi search draw something kat ipad.
Skang tengah syokk men ngan incik somi kat sebelah je pon n adik kat melaka.
Haha
Game online :)
Best & kelakar!
Published with Blogger-droid v2.0.4

wordless wednesday | mengidam


Published with Blogger-droid v2.0.4

peneman dikala...



Peneman dikala kena p meeting kul1pm.
Peneman dikala tekak tengah sakit.
Sakit2 pon telan ais semacam telan fries semacam ekeke.
Published with Blogger-droid v2.0.4

wordless wednesday | happy cipi



Published with Blogger-droid v2.0.4

lirik | opick Maha Melihat

saLam~

kita layan lagu Maha Melihat dulu
kita audit diri dulu bak kata Prof Muhaya :o)

Seiring waktu berlalu tangis tawa di nafasku
Hitam putih di hidupku jalani takdirku
Tiada satu tersembunyi, tiada satu yang terlupa
Segala apa yang terjadi Engkaulah saksinya
Kau yang Maha Mendengar
Kau yang Maha Melihat
Kau yang Maha Pemaaf
PadaMu hati bertobat
Kau yang Maha Pengasih
Kau yang Maha Pemyayang
Kau yang Maha Pelindung
PadaMu semua bergantung
Yang dicinta kan pergi
Yang didamba kan hilang
Hidup kan terus berjalan
Meski penih dengan tangisan
Andai bisa ku mengulang waktu hilang dan terbuang
Andai bisa ku kembali hapus semua pedih
Andai mungkin aku bisa, kembali ulang segalanya
Tapi hidup takkan bisa meski dengan air mata

sumber: koleksi peribadi ;o)

Selasa, 20 Mac 2012

Teknik pelik

saLam~

haaa baru je baca harian metro online.
Baca artikel teknik pelik dr lau.
Haihh macam2 ye dunia skang. Semua sanggup.
Dr tersebut tu ok ke x ye sebenarnya?
Mesti belajar dokter xabes ni. Ekeke.
Lucu tapi tulah hakikatnya.
Semuanta sanggup!

- Posted using BlogPress from my iPad

Isnin, 19 Mac 2012

Ahad, 18 Mac 2012

kepenatan keletihan



Inilah jadinya bila over bermain.
Tadi balij dr PH tido tp terganggu dek sepupu sepapat datang.
Pastu terus dan terus bermain.
Makan pun xsempat.
Duk makan mengarut je tadi.
Haihhh anak.
Published with Blogger-droid v2.0.4

riadah

saLam~

Sebab da panas cipi bukak baju n bawah cipi jalan2 kay depan umah.
Sebok duk nengok cousin dia majn skuter la beskal la lari2 la.
Dia pon nak.
So tolak la beskal 3roda dia tu sambil xberbaju.
Angin petang kuat so best la sket.
Dan alhamdulillah skang da ada karen haha.
Rupenye 1phase rosak.
Sy pon xpaham cane sbb ada certain kwn kat umah sana ada karen.
Ntah.
Sy bute elektrikal ye.
Haha.
Sampai lani kalo soh buat mne xsuka.
Dulu masa kat kontraktor, bila abg amir soh kira mne sy xnak sbb xsuka.
Terus kena pangkah 'mental block!' haha
Ehhh menyimpang lak.
So 1st tyme cipi beriadah depan umab ekeke.
Abesla kalo dia ingat lagi pas ni wakaka.
Biksusi la jadik mangsa tukang tolak haha.


Cipi dan sebahagian sepupu2nya
Published with Blogger-droid v2.0.4

santai sauna

saLam~

santai sauna
Yeye je haha.
Padahal sauna xdak karen.
Nak buat ape pon xleh fokus. Panas.
Hehe
So santai jela.
Tapi pelik nape certain area ada karen. Pelik bin ajaib haha


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sabtu, 17 Mac 2012

Tutorial | tukar email blog

saLam~

k selama ni duk try cane nak tukar email blog dari yahoo ke gmail.
Terlupa nak search. Adoyaii..
Baru skang terjumpa.. Banyak info pasal ni sebenarnya..search aje.
So meh ai nak ajar lak .ekeke.
1. Buat 1 blog lagi guna email yang nak kita guna
2. Login blog memasing guna email yang lama
3. Klik setting kat dashboard
4. Klik permission menu
5. Add email baru as author dan bagi permission as admin & logout
6. Login yang email baru dan p kat permission dan delete email lama.
7. Siapppp

Hehe harap paham. Kalo xpaham leh la search aje :)

balik kampung



On our way to kampung :)

Cipi 1st tyme balik kampung babawan kat rengit.
Ada kenduri.
Mesti ada nasi beriani gam power :)
Mayb leh consider tuk makan2 je rini :p
Published with Blogger-droid v2.0.4

Jumaat, 16 Mac 2012

water bath bukan jakuzi

saLam~

Skang sy handle projek utk buat fresh water lab comolex kat tasik chini.
So utk item provisional sum ada item sand bath, water bath etc.
Mula2 tengok list tu cam pk wahhhh best nya ada sand bath water bath tanpa tau ape itu.
Ingat cam tempat rendam kaki..rendam diri dengan air panas best nyeeee.
Haha rasa xsabar nak abes projek ni nak try.
Last skali bila ada discussion ngan supplier nah ko!
Terkedu mak lihat haha


Sumber incik gugel

Haa muat ke nak masuk kaki?
Wakaka.
Banyak la lagi item2 yang baru tau ekeke
Byk belajar benda baru hehe
Published with Blogger-droid v2.0.4

Gaji minimum amah rm700 (?)



Haaa.gempar kejap bila berita maid indon ni kuar paper. Sy baca syarat ketat amah indonesia(<--klik link) kat my metro.
Rata2 marah :)
Sy pon. Haha
Bukan apa bila min rm700/kerja tu agak melampau la.
Kalo rm700/kerja2 ok la.
Mereka yang keja non stop tu ok la.
Dari bangun pagi buat keje masak basuh jemur kemas umah dan bagai2 lagi ok la kot.
Kebiasaannya dorang sure dapat makan, tempat tdo, bil air elektrik free. Kadang dapat prepaid free baju free.
Kalo yg keje lain yg dpt gaji sama tapi kena tanggung sara hidup sendiri gak kan.
So agak xadil la.
Macam bibik mama yg dh abes tempoh ritu, tetiba dtg balik mesia keje dobi. Tempat tdo, makan, pakaian semua tanggung sendiri. Naseb dapat tdo kat kedai tu. tdo la ngan kain yang mgunung. Last2 datang keje balik sini haha.
Isu ni terpulang la kat memasing.
Mungkin ada pro n con kan?
Hehe tepuk dada tanyalah selera :)
- Posted using BlogPress from my iPad

lirik | opick rapuh

semalam incik somi datang amek ngan cipi.
tengah dengar cd baru.
tanya  incik somi  cd sape dia jawab opick.
wahhh opick lak dah.
lagu peberet  incik somi  skang. haha
cakap kat incik somi orang dah lama dengar lagu ni kat tentang dhia ritu.
haha.
incik somi cakap biar la :p
so pagi tadi duk ulang lagu rapuh.
nak jugak paham lagu tu haha.
part yang paling shahdu


maafkanlah bila hati
tak sempurna mencintaiMu
dalam dadaku harap hanya
diriMu yang bertahta

so layanzzz



Opick - Rapuh 
detik waktu terus berjalan
berhias gelap dan terang
suka dan duka tangis dan tawa
tergores bagai lukisan

seribu mimpi berjuta sepi
hadir bagai teman sejati
di antara lelahnya jiwa
dalam resah dan air mata
kupersembahkan kepadaMu
yang terindah dalam hidup

meski ku rapuh dalam langkah
kadang tak setia kepadaMu
namun cinta dalam jiwa
hanyalah padaMu

maafkanlah bila hati
tak sempurna mencintaiMu
dalam dadaku harap hanya
diriMu yang bertahta

detik waktu terus berlalu
semua berakhir padaMu

sumber: http://www.rizkyonline.com/Opick/Opick-Rapuh.html ~ many thanks!

owh anak

saLam~




Haha cipi bangun terus sebok pakai spek.
Papa beli spek tu sbb cipi suka tarik spek papa.
Dah nak patah spek papa.
Asyik kena ragut je. Akakaka
Memang pantang cipi ni tengok papa leka sket trus ragut.
Kadang tengah jalan2 kat soping mall pon sama haha.
Terkejut papa dibuatnya.
Ritu tyme nek escaltor dia ragut. Haha. Naseb bek xcampak ke bawah.
Adoiik gelak besau mama tengok :p
Kononnya beli spek pink umpan cipi la padahal xde maknanya. Ragut tetap ragut. Ekeke.
Published with Blogger-droid v2.0.4

Khamis, 15 Mac 2012

her new beskal dan baby :)

saLam~

Hasil terjahan ke manjaku secara saje2.




Tangan sebelah kepit baby sebelah pegang beskal.
Seluar dah sampai ke lutut!
Haha.
Published with Blogger-droid v2.0.4

lunch | putrajaya

saLam~

Sy amek tyme off before lunch nak p ptptn n kwsp.
Nak setel ptptn guna duet kwsp.
Haha. Dpt ptptn 1 sem je pon tapi liat nak bayar. Wakaka.
Naseb bek dpt jpa pastu kalo tak mendaki lah nak byr hutang :)
Dulu awal2 keje bayar la jugak. Bila xbyr tengok2 aikkkkk sama balik jumlah asal? Wowww!
So balik umah amek incik somi. Pastu check website ada osc kat putrajaya. P kat parcel E tapi dorang cakap dah tukar persint 5.
Gigih gugel map. Sampai ke taman cabaran. Tapi xde pon kpt.
Wat???
Pusing2 keluar balik jalan utama. Lalu picc patah balik. Xjumpa.
Tetiba nampak bangunan kpt dari jalan utama. Ehh cane nak p?
Dah la signboard haremmm xnampak!
Haha last2 malas nak pk. Incik somi je gigih cari.
Dah setel nak p kwsp dah nk kul 1. So p lunch. P sup power kat abu bakar baginda giler ramai.
Malas nak susahkan hidup p jela kat uniten pekena cendol ngan rojak!
Tapi tapau je sebab penuh gak.


Cendol pulut


Rojak mee

Kenyang perut suka hati.
Lalala
Marilah bekerja :)
Published with Blogger-droid v2.0.4
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular