Ahad, 19 Februari 2012

Citra hill

saLam~
alhamdulillah. Akhirnya kami bersetuju membeli rumah kat pajam.haha.
Pas 2 3 minggu mencari rumah yg seswai. At last pajam jugak kami pilih.
Banyak tempat kami survey.
Bangi, saujana putra, kajang. Tp sume penuh dan leasehold.
Rumah yg nak di buat sendiri akhirnya cancel.
May b bila dah nak pencen *kalo umur panjang* kami bina balik umah kat putra heights.
Ada 2 entry pasl umah tu tapi malas nak godek carik entry tu.
Kami pilih citra hill pajam.
Sy nak corner sebenarnya tapi utk bumi yang ngadap matahari terbit xdak. So pilih inter jelah. Agak sedih :p
Lagipun pk ni bukan nak duk situ selama2nya.
Nanti balik tempat asal gak.
Siap end of 2013.
Sy soh incik somi amek umah lain yg da siap under sri pajam tp incik somi xnak sebab x guarded n gated. Fuhhh.
Cane kami leh terpikat ngan citra hill?
Pas raya cina ritu kebetulan ika bitau dia p tgk show house citra hill. Ptg tu lak incik somi kp nk p tgk show house citra hill. Ehhh :p
So esoknya kami p lagi. Ok la.
So trs decide nak beli.
Pas submit sume docs esoknya bank call.
Then incik somi ckp approved!
Hehe syukur.
Skang sementara tgu umah siap boleh la survey2 apa patut :)
So kami lepak sg merab dulu.
Harap2 ok la kot kami still duk situ.



citra hill




Ground floor




First floor


- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina-

4 ulasan:

  1. wahhh....bestnye dpt bli umah bru....

    =)

    BalasPadam
  2. : tahniah wee daa beli rumah~ senang nye lulus....rezeki2 ni yg mak jeles ni ekekeke :-) bule ler cipi dpt adk bru. . . ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tula alhamdulillah. Bila masuk umah baru baru cipi nak adik hehe

      Padam

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular