Rabu, 29 Februari 2012

29 feb 2012 | tahun lompat

saLam~

haaa rini 29 feb ye. Jangan xtau.
Haha da malam pon xkan xtau lagi.
So taun lompat la kan?
Haha da lama xskolah :p
Untung la sape tunang rini kawen rini beranak rini hehe.
Yela untung xyah ingat tarikh keramat setiap taun wakaka auta semata ye :p

Sy try search tahun lompat.. Sebenarnya untung sesapa tunang @ kawen @ beranak pada 29 feb nih. Leh celebrate 2hari berturut kalo mau. 28@1. Hehe
Kalo ada 29,3 hari berturut2 la.
Tapi lam artikel tu mentioned kelahiran je. Saje tokok tambah ekeke.



- Posted using BlogPress from my iPad

Mawi Ekin | baby gurl

saLam~


weeee tahniah mawi dan ekin. Da dapat baby gurl. Ok xpe mayb dah terlambat hehe.
Lahir semalam 28 feb 2012 jam 4am kat annur bangi.
Hehe.
Bukan la minat sesangat tapi saje nak share berita happy :)


- Posted using BlogPress from my iPad

Mawi Ekin | baby gurl

saLam~


weeee tahniah mawi dan ekin. Da dapat baby gurl. Ok xpe mayb dah terlambat hehe.
Lahir semalam 28 feb 2012 jam 4am kat annur bangi.
Hehe.
Bukan la minat sesangat tapi saje nak share berita happy :)


- Posted using BlogPress from my iPad

Ahad, 26 Februari 2012

26 feb 2012 | TWO




26 feb 2012
Our lovely day
Happy 2nd anniversary
Love till jannah

Masih jauh perjalanan kami.
Doakan kami bahagia dunia akhirat



- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina-

Jumaat, 24 Februari 2012

Her new fren



cipi ngan kawan baru
Berebut nak anak patung orang. Terus papa beli satu.
Nanges2 mintak haha.
Papa ckp kecik2 da pandai mintak wakaka syabas cipi :p


coffee&choc~cipi dan papa xsehat..dapat p ke x cuti2mesia weekend nih huhu

- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina-

Khamis, 23 Februari 2012

AturanNYA lebih molek..alfatihah

saLam~

rata2 di fb di blog di twitter bercerita pasal adik faris. Dan harini dia telah pergi menemui penciptanya. Innalillah.al fatihah.
Dan tadi baru sy baru baca full story kat blog mazidul akmal tru pc.
Sebelum ni duk bukak tru henpon je so xde baca betol sangat.
Baca satu persatu entry dan bergenang air mata.
Sebak.
Tetiba teringat cipi. Huhu.
Sy xpasti sy setabah itu atau tidak.
Balik umah tetiba incik somi tanya tau x pasal adik faris tu.
Incik somi pon sama tetiba teringat cipi tyme tu.
Huhu.
Ajal maut di tangan Dia.
Hanya mampu berdoa agar kami dijauhkan segala musibah.
:(


- Posted using BlogPress from my iPad

100 % kayu!

saLam~

fuhhh bosan giler rini sebab tarak keje.
haha.
da lama x bukak berita harian online.
tetiba terjuma artikel 100 peratus kayu. wahhhh bile masa bina? haha
cane leh xtau nih!
haha. nampak sangat xambil hal donia.
ekeke.

just to share ;o)

  • Masjid Kayu Seberang Jertih 
  • Kos pembinaan RM12 juta 
  • Mampu menempatkan 2,000 jemaah 
  • Menggunakan rekaan seni bina Melayu - Perabung Lima 
  • Konsep dinding - Janda Berhias 
  • Mula digunakan Ogos 2011 
  • Dijangka dirasmikan pembukaan 24 Februari oleh Sultan Mizan Zainal Abidin
konsep dinding tu yang xtahan. janda berhias uolss. haha.
harap satu masa dapt p tengok ;o)



piEcE of mE~

Sikit-sikit lama-lama jadilah bukit

saLam~

weeee cipi da ada buku simpanan.
Haha.
Lama gile peram nak buat buku xjadi2.
Dah beranak pinak dah duit cipi :p
So tabung haji menjadi pilihan. :)
Happy menabung my lil cipi!




- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina-

Rabu, 22 Februari 2012

Wordless wednesday : try her best :)






- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina-

Gebang lebey

saLam~

semalam mami dedi esoh kakcik n nanah datang.
Dah nak maghrib baru smpai.
Macam jauh je umah!
Tunggu esoh balik keje je pon :)
Pas maghrib ajak p makan.
Incik somi cakap jom saba!
Sy pon apa lagi jom!
Sebenarnya weekend lepas abgngah yg ajak p saba tp xjadik.
Semalam dia tarak datang lak sbb xbalik keje pon lagi.
Dah kul 9 sampai sana naseb baik xpenuh.
Kami order mandi lamb n kabshah chicken (kot)
Papa lak makan mixed ape ntah.
So makan lagi. Hehe.
Ntah bila nak start diet nih.
Xpe ada alasan sebab protein sy lom dapat haha.
Makan selagi boleh haha.
Gebang lebey laaaa :p





- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina-

Selasa, 21 Februari 2012

Cabaran

saLam~

cabaran betol lah!
Hehe
Skang sy dalam cabaran mengurangkan berat badan.
Pas bersalin sy turun hampir berat sebelum pregnant tapi tetibe naik mendadak n maintain je takat tu.
Sebab naik? Haha rahsia :p
Dulu pas bsalin tu tyme sebulan esoh jaga cipi sy rajin masak hehe.
So tyme tu sy makan nasi sikit je tapi makan sup je. Sup sayur @ tomyam.
Memang bkesan.
Diet carbo kot.
Tapi skang sy asyik lapar kalah org pregnant haha.
So skang kena on balik diet carbo.
So sy try sumthing yg leh cut sy punya carbo. Tapi still makan nasi. Yelah sy kan ada gastrik. Haha. Alasan :p
Minum air secukupnya memang da lama praktikkan.
Ehhhh intro dulu lah.
Gebang lebih tarak guna :p



dari incik gugel


- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina-

Isnin, 20 Februari 2012

Countdown babeh

let's count!
1 2 3 4 5 days to go
Our lovely day
So next destination?
Honeymoon wif cipi.
Not babymoon haha.




- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina-

Nasi kandar beratur

saLam~

pagi tadi ada meeting kat menara ta.
Abes lam kul 12. Alang2 dah nak lunch so biasanya akan pulang lah. Qada kuar awal pagi td haha.
Sms kat incik somi ty lokasi dia. Nilai. So trus terpikir nak p sana makan nasi kandar beratur. Haha
Masa sy sampai xde ramai sangat sbb belom kul 1. Tp tetibe je penuh. Fuhh.
Yang peliknya nasi kandar ni org kelantan buat. Incik somi ckp dulu org tu keje ngan mamak. So dia belajar dari mamak tu.
Cam biasa nasi kandar..Nasi lauk ayam n sayur je pon. Kuah campur bape jenis ntah.
Hehe.
Best la jugak.
Boleh la bagi 4* dari 5 hehe.



Beratur panjang tu panggi nasi kadar beratur haha




Nasi kandar


- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina-

aku sebuah mesin fotostat @ printer @ scanner?

saLam~


Haha tajuk xleh blahhh.

Lambat sangat tunggu nak dpt nasik kandaq beratuq kat nilai nih.

Rajin tu dtg kat ofis incik somi semata2 nak try.ngeh3.


So sape paham tajuk di atas?

Sila pikir dan pilih.

Agagagagaaaa.


Bai!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Ahad, 19 Februari 2012

Citra hill

saLam~
alhamdulillah. Akhirnya kami bersetuju membeli rumah kat pajam.haha.
Pas 2 3 minggu mencari rumah yg seswai. At last pajam jugak kami pilih.
Banyak tempat kami survey.
Bangi, saujana putra, kajang. Tp sume penuh dan leasehold.
Rumah yg nak di buat sendiri akhirnya cancel.
May b bila dah nak pencen *kalo umur panjang* kami bina balik umah kat putra heights.
Ada 2 entry pasl umah tu tapi malas nak godek carik entry tu.
Kami pilih citra hill pajam.
Sy nak corner sebenarnya tapi utk bumi yang ngadap matahari terbit xdak. So pilih inter jelah. Agak sedih :p
Lagipun pk ni bukan nak duk situ selama2nya.
Nanti balik tempat asal gak.
Siap end of 2013.
Sy soh incik somi amek umah lain yg da siap under sri pajam tp incik somi xnak sebab x guarded n gated. Fuhhh.
Cane kami leh terpikat ngan citra hill?
Pas raya cina ritu kebetulan ika bitau dia p tgk show house citra hill. Ptg tu lak incik somi kp nk p tgk show house citra hill. Ehhh :p
So esoknya kami p lagi. Ok la.
So trs decide nak beli.
Pas submit sume docs esoknya bank call.
Then incik somi ckp approved!
Hehe syukur.
Skang sementara tgu umah siap boleh la survey2 apa patut :)
So kami lepak sg merab dulu.
Harap2 ok la kot kami still duk situ.



citra hill




Ground floor




First floor


- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina-

Nuffnang is no 5!

Wahhhh unsangkerable lah. Nuffnang berno 5 pada 26 feb jugak :)
Let's celebrate our big day :)



silalah join :)




nuffnang is 5



- Posted using BlogPress from my iPad

Sabtu, 18 Februari 2012

santai di mak jah PH

saLam~


Da petang baru p PH.

Masing2 tdo tgari haha.

Bangun lapo.

So singgah dulu kat mak jah.

Tempat kami bertemu buat pertama kali :)

Kalo kami ke sini xde makan lain.

Nasi goreng mak jah @ nasi goreng putra heights.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Selasa, 14 Februari 2012

ehhhh...

saLam~

Fuhhhhh hari yang sangat penat dari semalam.

Dari weekend lagi.

Setel vo tuk submit ke klccp.

Dah berpuluh kali ammend.

Naik muak dah.

Semalam kena ngadap dorang dari 845am-3pm. Waste tyme bagi yg lain.

Sok pepagi kena p tasik chini lak.

Pas kena warning qs wajib hadir. Haha.

Ehhhhh.nape melalut ke laut nih?

Nak bitau application blogger sII tetibe ada icon link lak. Haha

Tu je pon :p



Published with Blogger-droid v2.0.4

Isnin, 13 Februari 2012

ratu

saLam~

Weee orang lain da lama beratu kamu baru nak beratu?
Kesian.haha
Sebenarnya sy ke ratu sbb nak cari baju p dinner ritu. Beli pon siang hari tu je.
Last2 x p pon kan. Haha.
P dinner cari baju baru p maulidur rasul cari baju baru. Haha.
Kain yang xberjahit dh nak berdozen gamaknya.
Start kawen langsung xde tempah baju.
Tapi kain ada je beli.
Yg dapat tyme kawen lagi.
Family g sana sini dapat kain gak.
Masa mana la nak jahit.
Pastu sebok beli yg readymade.
Ehhhh melalut ape lak ni.
Ratu.
Xdepon beli tudung ke ape. Tapi nampak macam best la.
Dah rege pon best kot.
Kalo rajin leh datang butik ratu.
Boleh juling mata.
Xpon p sini --> http://ratu2u.com.my/
Haaaa juling dari jarak jauh dulu.

Masing2 ada selera tersendiri.
So juz b urself :)




Published with Blogger-droid v2.0.4

Ahad, 12 Februari 2012

Hair style




kpop to poney hair style :)


- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina-

Sabtu, 11 Februari 2012

Keropok adik beradik

saLam~

balik ganu kalo xbeli keropok xsah.
Dah org ganu namenye. Haha.
Tapi biasa akan beli yg rebus je.
Tempat peberet beli kat adik beradik.
Kalo p beli tengok orang bsusun beratur makanya xpayah la beli.
Kebetulan ritu p beli xde orang tapi masa tunggu tetibe bsusun lak blkg.
Kat tempat lain pun byk yg best tp bagi orang lain la.Hehe.
Bawak p ofis yang goreng.
Licinnnnn. Haha
Sempat ai snap gambar haha.



keropok adik beradik losong


- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina-

Jumaat, 10 Februari 2012

naan cheeze tandoori

saLam~

K sepatutnya berada di equatorial bangi tuk annual dinner.
Tapi last minit ada urgent meetg dan bila balik papa buat sedey xde org jaga cipi.
Bibik ada tp sian dia xpenah kena tinggal malam2.
So mama xnak rasa bsalah dan xjadik la pegi.
Even mama da beli baju bagai. Haha.
So kami kuar la p dinner pekena mamak lak.
Naan cheeze pilihan kami.
Tempat peberet sejak pregnant cipi sampai skang. Mamak kat warta je pon. Hehe.
Canela nak kurus kan? Haha.


Tandoooooori


Naan cis ko!
Published with Blogger-droid v2.0.4

heart dis pics!


My cipi.
10.02.2012
1y2mo
Published with Blogger-droid v2.0.4

maulidur rasul | sambutan peringkat ukm

saLam~

Semalam first tyme kot p sambut mailidur rasul.
Ngan ukm.
Haha.
Masa muda2 dulu ade ke ek?
Cam xde je kot.
Keji kan haha.
So pusing 1ukm la gak.
Dari dectar ke dectar.
Fuhhhh abes lelemak ai ok.
Dah la under ukm holdings xde buat beria pon.
Kontinjen lain sume seragam..dengan meriahnya. Hehe.
Pas berarak terus pulang ofis. Xde dengar ceramah pon. Haha.
Lagipun ika demam.
So ada la alasan nk skip ceramah haha.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Khamis, 9 Februari 2012

lunch + dinner

Lapo gilerrrr grrrr
Lunch xkuar sebab da makan makanan dapat p maulidur rasul pagi tadi.
Dan papa hantar p keje sebab pas balik dari dectar trus balik umah.
Saje nak manje ngan papa
Haha
Gedik.
So macam biasa 530 tajam papa amek.
Ajak makan.
Papa pon sama nak ajak makan.
Papa dari bukit beruntung macam biasa akan skip lunch.
Konon kurus la tuh haha.
So kami p papa rich lak.
Xkan nak wadihana je kot :p


Published with Blogger-droid v2.0.4

kenyang perut suka hati

saLam~

Balik ganu ritu memang kenyang amat.
Sampaikan incik somi ckap dah gemuk asyik makan je haha.
Hari sabtu sampai so xde makan pape spesel pon hehe.
Malam je dedi beli ikan bakar n pari. Hehe
Hari ahad pon sama sbb ada tahlil tu.
Isnin mami buat nasi ayam.
Ajak pakcik sefamily makan.
Petang p makan celup tepung kat pantai airport.
Selasa lak mami buat laksa dan laksam.

Jom layan piccas.. Yang sempat amek :)


Sotong+pari celop tepung + abc spesel


Laksa + laksam
Published with Blogger-droid v2.0.4

bercanda di tepian pantai

saLam~

Sempena maulidur rasul hari tu, pakcik sy dr kuantan buat tahlil kat surau rumah tok.
So sambil nak tunggu malam, kami p pantai dulu petang tu. Jalan kaki 5minit je pon dari rumah tok.
Tempat kami mandi manda kecik2 dulu.
Best!
1st tyme kot cipi men pasir. Penakut! Hehe.
Ikut sape ntah penakut ni haha




Menangis duk atas pasir


Air pon takut :p


Love!

Published with Blogger-droid v2.0.4

Isnin, 6 Februari 2012

pelikss

Saya pelik.
Bilamana mereka yang xpernah tau tuk mengaku salah.
Bila terkena batang hidung sendiri baru mencari hujah2 mulia.
Mula menegakkan benang yang basah.
Seperti jari yang lima.
Ibu jari menunjuk ke sana tapi lupa empat masih ke sini.
Diri sendiri.
Ya sila tepuk dada tanya selera.
:)
Published with Blogger-droid v2.0.4

mainan zaman kecik

saLam~

Lama gila xnampak blowing balloon ni. Apa ek panggil dulu. Belon je kot :)
Ayah nanah belikan. Haha.
Tingat zaman kecik2 dulu :p



Published with Blogger-droid v2.0.4

Ahad, 5 Februari 2012

maulidur rasul


Salam maulidur rasul
12 rabiul awal 1433H

Tahun lepas 12 rabiul awal = 26.2.10 :)
Published with Blogger-droid v2.0.4

Sabtu, 4 Februari 2012

cipi sepanjang perjalanan

saLam~

Cipi memang da lama x duk lam car seat dia.
Memang dia xnak langsung.
Dalam keadaan dia yg da pandai p ke sana ke sini so amatlah menduga iman mamanya haha.
Yang susahnya dia sebok nak p kat papa. Adoyaiiii.
Bagi ipad senyap kejap.
Naseb baik dia byk tdo gak.haha.
Suka tdo lam kete katenye :)
So dah selamat sampai.
Skang dia sedang tawaf rumah.
Kutip apa saje jumpa dan masuk mulut. Pengsann

Published with Blogger-droid v2.0.4

from kuala terengganu

saLam~

Weeeehuuuu~
Bersiaran dari ganu :)
Happy holiday!
Cuti yang panjang kali ni pulang ke ganu lah.
Dah sentap ritu xbalik haha.
Bukan incik somi xnak balik pun tapi memang malas nak balik sebab tau kompem jammed!
Tapi bila sorang je xbalik mulalah sentap haha.


Cipi cayang nanah
Published with Blogger-droid v2.0.4

wadi hana islami kitchen

saLam~

Islamic kitchen ni memang tempat feberet kitorang.
Sampaikan sume da kenal haha.
Kadang malu dh nak p.
Mesti dorang cakap malas masak bini dia ni. Haha.

Semalam incik somi offer p makan sana. Hehe
Kebetulan siang ale tanya mana ciken cop best.
Tu ajak dia sekali. Ale kan dah jadi mummy skang haha.
Jaga anak2 kak bilah yg p umrah.

Jom layan picassss.

Published with Blogger-droid v2.0.4

Jumaat, 3 Februari 2012

Bersetimbut :)

saLam~

semalam ajak sume bersteamboat kat redwok. Dah lame nak ajak makan tapi asyik ada hal je. Janji ngan ale dari mama baba n lain p umrah last week lagi. Sampai nak balik dah pun dorang. Haha.

Tapi sayang xsempat amek gambar. Cipi duk nanges nak jalan je. Haha.
Kalo steambot sini sure amek sizzling lah. Boleh grill kalo xsuka rendam2 :)



pic amek kat redwok page


juz for info :)

Red Wok Restaurant Sdn Bhd
Lot PT 70550, Jalan Kajang Impian 1/2
Taman Kajang Impian
43650 Bandar Baru Bangi
Selangor
Tel: +603-8927-4100
Fax: +603-8927-4500
HP: +6019-339-4655 - Awang Hasyim
Email: redwok2u@gmail.com

- Posted using BlogPress from my iPad
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular