Sabtu, 31 Disember 2011

entry akhir : bye 2011

saLam~

Entry akhir tuk taun 2011.

2011

Banyak kenangan manis dan pahit yg akan terus kekal diingatan.~Tersangat happy menjadik mama cipi.

~Terpaksa lupakan utk terus mencedok ilmu dari seorang yg byk berjasa mengajar sy. Tenkiu abg amir!

~Kembali mendapat keje demi meneruskan cita2 saya.

~pencapaian tertinggi merapu di sini! Haha

Dan yang lain2. Tulis sume kan pjg lak haha.

Babai 2011.

Published with Blogger-droid v2.0.2

first try: trifle n bread pudding

saLam~

Last week try buat bread pudding.

Tapi buat sikit je dulu. Hehe.

Not bad la tapi kurang manis sket. Ni papa aka tukang rasa n komen. Haha.

Dan rini buat trifle pudding lak.

Yg ni best tapi.. Ada tapi jugak. Haha. Kastard xkeras haha. Ni menuntut xabes la ni. Kah3.

Haihh xbest betol la guna android ni. Nak letak gambo pon xleh edit. Kat atas je manjang. Haha.

Ke sy je xreti? Hoho

Published with Blogger-droid v2.0.2

leaving 2011

saLam~


Yeayy berjaya habiskan cd 3 idiots. Haha

Dah dua kali tewas.

First tyme papa pasang cd. Tgk 15 min je.

2nd tyme kat tv3. Maju sket sejam kot. Kah2.

So skang tgk balik cd. Hehe.

Memang best!

Lagi touching dari ombak rindu n tentang dhia kot.

Hehe.


All izz well. :)


Published with Blogger-droid v2.0.2

Jumaat, 30 Disember 2011

MLM: osbon @ boboi

Osbon @ boboi?

Saya pilih aaron aziz lah.
Haha.
Selamat menonton.

Babai!

another long weekend

saLam~


Weeee another long weekend.

Cewahhh omputih sangat.

Long xdela long sgt. 3 hari je ponnn. Haha.

Tapi papa isnin keje. Huh. Tapi mama dpt rasakan papa pon akan cuti. Akaka. Even papa ckp nak p keje. Fuhhh.

3 hari ni rasa byk benda nak buat. Tapi sempat ke?

1. Nak kemas balik wardrobe cipi yg dah tak bersusun kedudukannya. Dah bercampur mana baju tdo baju siang ke hape. Mama n papa jugak!

2. Nak buat bread pudding n trifle. Hehe. @ muffin lagik.

3. Nak gosok baju *yang ni komfem angan2 je haha*

4. Nak p jalan2 lah.

Dan kita tunggu jelah hari tu tiba kah3.

Hanya mampu merancang Dia yg menentukan. Hehe.


Babai.


Published with Blogger-droid v2.0.2

Khamis, 29 Disember 2011

review : tentang dhia

saLAm~


Semua tengah bercerita pasal tentang dhia. Tadikan last episode.

Haha.

Dari pemerhatian mataku yg xde la terer bab ni. Just personal tot k :)


Permulaan: cite yg best romantik! Memang pulun tengok hari2.

Pertengahan: da start merapu. Haha. Byk pasal bomoh. Dan jugak kematian.

Akhir: memang shahdu. Tapi cam tetiba je ending ni. Semua meroyan tgk ending ni. Kah3.

Moral of d story: tidak mustahil kejadian berlaku cam bomoh sana sini. Kematian adalah pasti! Allah menyayangi orang yg sabar * ayat ombak rindu kat first o_O *

Cuma xde balasan tuk yg jahat haha. Cam xde effect pape kalo wat dosa * ni pandangan sy jela*

Pape pon tentang dhia best.

Papa kemain terpengaruh tgk cite ni.

Haha.

Nak bercerita ngan awek lama kot!


K bai


~papa layan ombak rindu buat kali kedua haha


Published with Blogger-droid v2.0.2

Ombak Rindu

saLam~

Ombak rindu kat astro first.
Sekian tq
:)

cuti-cuti 2012

saLam~


Wahhhh dah start tgk cuti taun depan. Haha.

Dah start tande2 lam organizer. Haha.

Ecehhhhh :)


Published with Blogger-droid v2.0.2

Selasa, 27 Disember 2011

Kerjaya:ukur bahan

saLam~


Tadi tengah tunggu meeting nak start tengok fb. Ramai yg share pasal kerjaya:ukur bahan dari berita harian.

Haha. Qs xglemer cam engineer @ arkitek. Low profile katakan.

Qs gak biasanya akan ditindas. Haha.

Kesian qs.

Qs sebagai penasihat account n kontrak.

Insyaallah ada rezeki sy pon nak ada Sr n ada cop sendiri :)


Published with Blogger-droid v2.0.2

Mission:Impossible : Sherlock Holmes

Mission:Impossible - Gost protocol

Sherlock Holmes: A game of shadows


Sangat best!

:)


Published with Blogger-droid v2.0.2

Isnin, 26 Disember 2011

26 december 2011 : daddy

26 december 2011

Selamat hari lahir daddy.

Semoga berada didalam barakahNYA.

Mendapat kesihatan yang baik.

Dimurahkan rezeki.

Terima kasih atas kurniaanNYA.


Published with Blogger-droid v2.0.2

Ahad, 25 Disember 2011

budak zaman skang.

Haaaaa.. Kemain anak buah saya ni.

Sangat bijak.

Icad n acin tgh layan game kat ipad. Apa yg sy terpikat dorang duk cakap..

Acin: icad men game apa tu?

Icad: icad men game baru. Daddy baru download game baru.

Lam pelat mereka.

Adoiii nape la cute sgt budak2 ni ye? Hehe.

Mmg advance budak skang.

Cane la cipi nanti ye? Huhu.


Published with Blogger-droid v2.0.2

25 december 2011

Owhhh rini 25 december la..

Selamat hari natal.

Hohohoho.

Ade sesapa jmp santa x? Kot2 dapat adiah. Hehe.


Published with Blogger-droid v2.0.2

kerja memframekan gambar

saLam~

Tetibe baru rajin nak memframekan gambar.

Frame dh berkurun lama beli.

Asyik ada je halangan bila nk print hehe.

So da setel.

Frame beli kat daiso :)

Owhh tyme ni masa xkeje sebulan tu haha.

Singgah daiso dari site kelana jaya :)





saLam~

Published with Blogger-droid v2.0.2

Sabtu, 24 Disember 2011

22 december : tasik chini

saLam~

22hb lepas sy p tasik chini tuk site valuation. Progress xde pon haha. P site berdua ngan ika je.

Sampai site mmg hujan la. Lame2 lebat makin lebat.

P resort dekat situ makan dulu sementara tunggu RE datang.

So pekerja kat situ bawak menu.

Belek2 menu dia terasa geli hati. Haha.

Yelak simbolik la sangat nama makanan tu ngan nama tempat situ. Sampai xtahu makanan ape kah3.


Dan harga bak kata RE orang kaya2 je makan situ haha. Mana la ai tau XD

Published with Blogger-droid v2.0.2

22 december : Bezday mama

saLam~

22 dec lepas bezday mama.
tyme tu sy p site tasik chini.
dapat sms nak p makan kat ana ikan bakar petai.
baru nak ajak mama p makan sana tapi dh ada org pantas lagi. hehe
balik dari tasik chini dah nak kul 8 pastu terus je p. huhu.







piEcE of mE~

Jumaat, 23 Disember 2011

Cipi is ONE: Riang Ria cipi

saLam~

last entry for cipi is ONE.
ngade beno buat entry byk2. cam best pon kan. kah3
tenkiu buat mama yg masak, ale yg arrange game, kakak2 & adik2 ipar, my family, mami n dedi yg sanggup tunggu, esoh, adik n bangah. thanx alot! yg datang terima kasih. even xramai pon ajak n datang haha.








piEcE of mE~

Cipi is ONE: The Game

saLam~

haaa sambung lagik.
game tuk budak2. haha. mak bapak budak skali. plus tokki n baba wan. hehe
tyme diskas ngan mama seminggu sebelum tu. mama ckp buat la game tuk budak2. ale leh handle. so mmg suh ale handle 100%. juz bagi duit tuk ale setel.
sy pon xsure nama mainan tu haha. game yg ale setup:
1. lilit tisu kat badan
2. musical chair
3. mini bowling
4. pecah belon
5. tangkap belon berisi air guna napkin
haha sy memandai je bagi nama tu. kah3.

so layan pics ajelah.













piEcE of mE~

Rabu, 21 Disember 2011

bidadari dunia

saLam~


Sharing is caring.

Atai shared kat fb.

Terkagum bila penulisnya adalah seorang lelaki.

Selamilah maksud disebaliknya.

Buat mami dan mama.

Terima kasih mami membesarkanku.

Terima kasih mama membesarkan suamiku.

Merekalah sumber inspirasiku.


Bidadari dunia


Published with Blogger-droid v2.0.2

Isnin, 19 Disember 2011

cipi is One: The candy buffet

saLam~

candy buffet.
yg ni sebenarnya tyme kawen lagi nak buat tp bila pk balik xde org buat pon lagi so terbantut la nak buat. haha.
kang org ckp apa lak kan?kah3
choc fountain sewa je.
murah! rm60 + rm100 deposit tuk 3 hari.
tapi pasni ni kalo ada nak buat party ke ape nk beli je. senang.
tp choc fountain ni sy xsure apa salahnya.
choc turun x smooth pon turun. lelama keras choc tu.
ntah. xtau nape. silapnya sy xtest dulu masa amek. masa pulang pon!
kalo rosak deposit tu hangus. tp sy xtau cite sampai skang. rosak ke ok ke. ermmmm.
mula2 nk buat skali buah2. tapi last2 bibik xpotong pon. so malas dh nak soh. abaikan je buah.
yang tinggal biskut & marshmallow. marshmallow beli dari melaka.
best. ada yg kosong & yang dah ada filling.
sesapa nak info leh PM me. haha.











piEcE of mE~

cipi is One: The dessert

saLam~

dessert tuk hari tu ialah:
~ dadih
~ agar2
~ kueh lopes
~ kueh seri muka *pic sipi je & kalo xsilap namanya lah hah*
~ apam dot2 *dah p letak kat food lak haha*
~ buah2an

semua kueh tu mama buat. dadih tu bik kus buat haha. saya? sy tengok aje kah3. nway, thanx mama!


piEcE of mE~

Sabtu, 17 Disember 2011

14 days to go

saLAm~


Wahhh lagi dua minggu nak masuk 2012!

Wahhhh. Haha.

Ermmm kalo sebut tahun baru sure yg duk kecoh azam baru dan azam lama.

Kalo ikutkan sy xpernah ada azam.

Mungkin harapan tu ada tp xde la sampai list down apa azam sy.

Tapi tu dulu2 la. Hehe.

Skang rasa nak ada azam la. Haha.

Insyallah sebelum masuk 2012 sy list down azam sy ye.

Macam la ada org kesah kan? Haha.

K bai!


Published with Blogger-droid v2.0.2

cipi melawat aquaria

saLam~

skip dulu sambungan cipi is ONE. haha. isnin lepas kami bawak cipi p aquaria klcc. kan selangor cuti.

kami ke kepong dulu hantar choc fountain. jauh u! then terus ke klcc. dah kul 4pm sampai sana. kang skang cuti skolah. ramai la jugak ritu. sesak weh yg sebok nak bgambar la macam2. haha.

so layan picas cipi penakut jela tapi sebahagian jela sbb gambar len byk kat papa punyer tepon.








piEcE of mE~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular