Sabtu, 12 November 2011

My Digi & Maxis

saLam~

Skang sy pengguna digi dan maxis. So soooo tamak! Haha. Bukan tamak pakai 2 line. Bukan jgk ada affair @ pape k. Sy seorang yg setia! Eh motip?? Haha. No ni da byk kali tukar lah haha. Yg last sy pakai celcom n maxis.

No 012 ni sy syg sgt2 sbb ni adiah dr incik somi tyme kami kapel dulu. No kami sama ngeh2. Tp x sure la ni no turun temurun ke hape haha. No ngan tepon tu dari incik somi sampai laniii sy pakai :)

Pastu tyme sy ngan kampeni lama, dorang nk tukar ke dg n reg bwh kampeni. So sy akan ada 3 no! Letih nak bwk 3 tepon uolss. Then sy tutup celcom n covert my o12 tu ke digi n register under kampeni. Tapi contract adlh 2 taun ye anak2. Yg mjadik masalah poblem.... Dg ni xde coverage yg baguss. Terutama 3g. Bila nk p memana susah betol. Kalo nk guna map sure ternganga. Nak balik ganu lagi la. Sampai tol gombak hancussss.

So sy reg lagi 1 no ngan maxis. No sama ngan incik somi gak. N yg ni sgt2 rapat haha. Tp yg xbest no ni bekas org punyer la kan. Mcm2 sms n call dpt. Dan skang sy tpaksa guna no maxis ni nk contact pasal keje skang sbb doranv byk komunikasi tru emails. So better la kan sy guna no ni sbb tepon kn dpt elaun.

No dg kembali sepi haha. Tp still kena byr rm70/mth. Tgh taun dpn baru abes contract tepon ni. Ingat nk convert jadik prepaid balik la. Boleh kan? Sbb sy pakai dua no ni pun ada baiknya. Bila outstation guna 3g n bateri cpt habes. So no 1 lagi la yg jadik penyelamat :)



k bai!


- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina-

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular