Selasa, 18 Oktober 2011

sahm vs wahm

saLam~

entry ni da dua kali buat tp tru blogpress kat ipad. tp bila da siap nk preview ilang dan xleh masuk2. hoh! so terpaksa la gagahkan diri buat entry tru lappy ku ini. SAHM=stay at home mother kan? ke study at home mother? haha ape2 jelah sy tibai je.

nak berstory pasal seorang akak ni yg sy kenal sbb sy beli produk shaklee tuk tambah susu tyme pantang dulu. dia seorang engineer di pertonas uolss. beberapa hari lepas sy baca entry dia pasal surirumah vs WAHM. rupe2nya kak cery da benti keje dan fokus kat produk shaklee tu. wahhhh terpegun sat hehe. sy terpikat tertarik kat quote kat entry dia..
" IF U CHOOSE TO BE RICH. Invest first in education, In REALITY, the only real asset u have is YOUR MIND, the most powerful tool.Each of us has the choice of what we put in our brain.Most people simply buy investments rather than first investing in LEARNING ABOUT INVESTING.90% buy TV sets, only 10% buy bisnes books.so what do I do? I go to seminars.I spent $385 and that course has made me at least 2million.BUT MORE IMPORTANTLY, it bought me life. i dont have to work for the rest of my life because of that one course. i go to at least 2 such courses every year..." (ni extract dari buku rich Dad Poor Dad by Robert Kiyosaki)

haaa.. itu robert kiyosaki ckp.... ni saya plak cakap


>>>"Pengalaman saya?. Secara jujurnya... seminar tak rasmi pertama tahun lepas (Dec 2010) dan seminar kedua (May 2011).. telah membantu saya secara tak langsung utk income 5 angka sebulan (stabil dah ya.. bukan once off)....kalau kiyosaki kata dia pergi course $385 dpt income 2juta.. hmm so saya register next course RM120 ni sbb nak dpt income stabil at least 100k/mthly.. aci takk.... hehhe<<<
haaaa tu diaa. sesapa rajin nak baca selanjutnya leh la terjah blog kak cery tuk entry surirumah vs WAHM.... tula kan.. ajal maut jodoh pertemuan dah tertulis. begitu jugak rezeki. insyaallah ada. chaiyokkk mama cipi

piEcE of mE~

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular