Jumaat, 30 September 2011

Nak jadik WAHM yang kaya raya lah :p

.

saLam~

Haaaa tinggal lagi minggu depan je tuk sy bgelar surirumah tangga. Hehe skang pun dh surirumah tp xsepenuh masa. Tp mungkin hanya sementara. Ekeke.ada rezeki keje lagi. Xpon jadik WAHM la kan.. Best gak. Duk godek2 bloglist sy, tetiba terpikir buat keje kat umah jela. Buat blog n dapat duit dari nuffnang.Hehe. Sy suka baca blog yg penah dpt title jutawan blogger redmummy Mmg masyukkk. Hehe. Then sy suka gak baca blog mama zharfan yg banyak betol menang contest. Mmg kalo masuk contest sure menang. Hehe. Tu yg cipi tertewas tyme masuk contest baby hat tu akaka. *alasan je haha*. Then yang terbaru blog incik eryqazz. Dia pon sama mmg aktif berblog n bernuffang. Dia asal sama negeri ropenye. Hehe. N jugak blogger2 hebat len yg xtertulis kat sini. Tp ben ashaari nape sy xfollow ek? Huhu.

So sy terpikir la apa salah nya kan berblog n dpt reward dr nuffnang. Leh tengok cipi membesar depan mata kan? Hehe. Tp masalahnya sejak sy berblog, sejak sy register nuffnang n sampai skang nape sy dpt byk tu je?haha kelakar. Xdapat nak nolong nak oiii. Insyaallah ada rezeki. Kena belajar dari sifu2 la ni :)



- Posted using BlogPress from my iPad



MilkAdeal:dermalogica treatment

.

saLam~

MilkAdeal. hari2 dpt email promotion itu ini. banyak yang memukau hati tapi disebabkan tempatnya jauh so abaikan je. tapi semalam tertarik ngan satu deal Dermalogica Special Facial treatment,etc.so terus terpukau lagi. ekeke. tengok deal tu n tempat dia dekat je kat sri kembangan. so terus je i beli. ngeh2. tyme tu ada sorang je da beli. bukak pagi ni agak ramai sudah beli. ni first try beli yg ada promotion ni. xtau la apa hidden cost nnt. dulu pernah beli yg beli kupon bape puloh hengget je tu tp bila p mak aihhh kena amek pakej itu pakej ini. juz for fun :o)



piEcE of mE~

Khamis, 29 September 2011

Bertutti frutti

.

saLam~

Da 2 hari sy p keje incik somi hantar sbb semalam p repair kete n rini nk p bukit beruntung kutip hutang akakaka. Gurau je. P keje le. Balik dr keje incik somi ajak p tutti frutti. Ai on je hehe. Niatnya nak ajak p wong solo da lama. Berayam penyet hehe.





cipi kemain happy tgk mama masuk kete






vanilla+coklat+original

Hehe sejuk hati ai :)

- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina-

Rabu, 28 September 2011

bekal cipi

.

saLam~

sejak cipi da bselera makan. bile kuar p memana dh kena bwk bekal tuk cipi. dulu juz bwk biskut je umpan dia senyap hehe. kalo masa lama nk kuar cam last weekend pas p umah mak ndak trus p PH, so sy asingkan bubur ngan carot, kentang n bilis kisar. sbb takut cepat basi n xsedap.

carot+kentang+bilis

bekal tuk cipi
menyediakan makanan tu anak adalah sgt heaven. hehe.

piEcE of mE~

hadramawt restaurant

.

saLam~ semalam pas off topic kat status fb ai bersama incik somi n incik gaban, kami bersetuju nk p makan kat tempat yang menginsafkan bak kata incik somi haha.. wadi hadramawt kat ampang.

lam kul 8 baru gerak p sana. sampai je trs masuk n tgu incik gaban dulu. sementara tunggu order siap n gaban dtg cipi makan dulu.
cipi steady je dinner dulu
k skang kt layan gambo yg seciput je la plok.. malas nk berkarangan bagai :)

table no

the menu

lamb madghout tuk ai n incik gaban
hadramawt mixed grill tuk incik somi
k sesapa nak try p le. agak best cam saba gak cuma nasi yg sy amek tu rasa cam xseswai ngan tekak akaka. menu2 leh check sini the menu.

k bai ;o)

piEcE of mE~

So sweeet :)

.

saLam~

Baru dpt email dr grup homechoc n bagi link macaron yg sgt cute. So sesapa berminat leh p Site ni .. Tgk pic hello kitty jatuh hati :) tp nk beli x la kot sbb so manissss ini macaron. Boleh tangkap kencing manis youuu :)


credit to thesweetspot


- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina-

Selasa, 27 September 2011

new header

.

saLam~

haaa ai berjaya siapkan header waLk of life. akaka. tp tertinggal of lak dah.. huhu. bila masa la nk betulkan balik tu. header simple jelah. xreti sgt pon nk design bagai. ok la kot kat mata besau ai ni haha.


curi ofis hour jap! ekeke

piEcE of mE~

Isnin, 26 September 2011

Serupa tapi tak sama

.

saLam~

Bila cipi tdo sunyi lak rasa haha. Bila cipi xtdo rasa haihh bila nak tdo ni wakaka. Bila da sunyi ape lagi godek blog @ men game smurf la jawabnya. Td gatal nk try search walk of life pastu fatinarina. Haha gilosss! Rupenya ada gak yg nama fatin arina ni ye haha. Adoiii. So sy jumpa blog ni.. Sbb carian sume kuar budak ni punyer.me punye seketul 2 je pasal akaka. Kt layan yg empunye blog nama fatin arina hehe :)




Fatin-spongebob


Miss fatin arina



Nur fatin arina


Adinda fatin arina


Dh cukup le dulu. hehe just for fun :D


- Posted using BlogPress from my iPad

Of june 2012

.

saLam~

Weeeee. Kami sedang menanti june 2012 :D. Menanti apa? Menanti tuk fly bersama air asia haha. Fly ke mana? Haaa ni rahsia :) insyaallah semoga semuanya dlm keadaan baik :)



piEcE of mE~

Jumaat, 23 September 2011

vco:testimoni

.

saLam~

duk godek fb pasal vco, sy tgk byk testimoni yg ckp +ve. tp yg best sy tertarik pada testimoni dari tuan punyer eazy catalyst, dia guna vco sejak pregnant n pas pregnant pon. hoho.. so sila la baca sendiri testimoni dia kat pic bawah ni..xnampak leh zoom @ p terus fb dia.

so sesapa ada rasa nk try leh pm ai kat fatrina7@yahoo.com

vco ni mmg bagus. ni sbb pengalaman i la sdr. bukan nk promote bagai. xkose ai hehe. n sy ada join grup natural parenting *wawa yg add sy..tenkiu wawa :)* so lam tu mmg mommy bagi vco vit c etc instead of bagi baby dorang makan obat. so sy pon nk try la gak bagi cipi makan. harap2 xde poblem.. n wawa pon jadik ahli n makan vco. dia ckp pon mmg ada feed back yg +ve. so sesapa berminat jgn segan silu leh pm tuk order.. tuk permulaan sy bagi 10% diskaun :) pm me @ fatrina7@yahoo.com


piEcE of mE~

Cipi da semakin sehat :)


.

saLam~

Alhamdulillah cipi da kembali sehat. Da xde suhu melampau cam 2 hari lepas. Asyik 38-39 je. Buat mama xtentu arah! Tyme demam pon aktif tp bila da start suhu nek 38.+ tu dia mula la merengek. Nk tdo atas mama je. Bila duk ngan mama sebok nk g kat papa. Last2 kami melekat tiga2 haha. Bertuah tol cipi ni. Pas ni leh mama p ofis setel keje2 sebelum mama terbang bebas. Ekeke. Leh jaga cipi..main2 ngan cipi.. Buat keje umah yg asyik tertangguh je..leh ajar cipi belajar :) tinggi tol angan2 mama haha. Insyaallah kalo tu dh takdirnya kan?






bawaku terbang

- Posted using BlogPress from my iPad

Khamis, 22 September 2011

Cipi mau menabung ditabung haji

.

saLam~

Bila cipi 1st tyme raya maka mama n papa sebok la collect duit raya tuk cipi. Tp rasanya papa yg over sket dr mama haha. Setakat kire pas balik ganu ritu lam 2 mgu lepas kot cipi berjaya collect lam seribu lebih. Skang mayb tambah lagi tp papa cko tunggu je abes raya baru kira n p masum tabung haji.

Sebelum ni ada gak survey tempat len nk simpan.. Tp rasa better kat tabung haji kot. Leh cipi p haji cepat :p. Kecik2 ni kena ajar cipi menabung *even cipi xtau pun lagi :p * sikit2 lama2 jadila bukit :)








cipi pegang duit raya ngan mama dia yg da nk meletup tu :p



- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina-


Rabu, 21 September 2011

WordlessWednesday:help rumah aman




Rumah aman


-Posted using BlogPress from my iPad

Location:Jalan Haji Yusoff,Kajang,Malaysia

Bila cipi demam lagi

.

saLam~

Hari ni mama cipi coti lagi dari semalam. Cipi demam lagik. Haihh. Cam dh aktiviti wajib lak si cipi nih. Bila malam dh 6jam makan ubat suhu nek balik.. Malam sebelum 38.4•c. Semalam 38.7•c. Mama jadik pening. Risau kena warded. Tp alhamdulillah lung cipi clear cuma tekak da start merah n kahak da kuning. Semalam cipi mmg xnk minum susu mahupun air kosong. Bila da lapar sgt baru minum.

Bila cipi demam n skang yg xde bibik mama mula la nek penibg sbb x p keje. Ingatkan hari ni leh papa jaga mama p keje tp papa ade meetg lak. Mula la rasa nape lambat sgt 7hb nih! Kang senang xyah pk2 lagi sape nk jaga cipi sape nk ganti wat keje kat ofis. Stressssss mak!

Xpelah.. Nila dugaan hidup..mst ada hikmah disebaliknya kan?


- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina-

Bila cipi demam lagi

.

saLam~

Hari ni mama cipi coti lagi dari semalam. Cipi demam lagik. Haihh. Cam dh aktiviti wajib lak si cipi nih. Bila malam dh 6jam makan ubat suhu nek balik.. Malam sebelum 38.4•c. Semalam 38.7•c. Mama jadik pening. Risau kena warded. Tp alhamdulillah lung cipi clear cuma tekak da start merah n kahak da kuning. Semalam cipi mmg xnk minum susu mahupun air kosong. Bila da lapar sgt baru minum.

Bila cipi demam n skang yg xde bibik mama mula la nek penibg sbb x p keje. Ingatkan hari ni leh papa jaga mama p keje tp papa ade meetg lak. Mula la rasa nape lambat sgt 7hb nih! Kang senang xyah pk2 lagi sape nk jaga cipi sape nk ganti wat keje kat ofis. Stressssss mak!

Xpelah.. Nila dugaan hidup..mst ada hikmah disebaliknya kan?


- Posted using BlogPress from my iPhone by fatrina-

Selasa, 20 September 2011

Cipi dan buburnya

.

saLam~

da lama niat di hati nk bercerita pasal cipi makan tp asyik terbantut je. ala2 bizi yang buat2 bizi je haha. fya 1st solid food adalah avocado seperti entry ini fya suda makan. cewahh. pastu tukar2 buah yg cipi dh boleh makan.

pastu bagi cipi nestum. haha malas tol mama fya! tyme duk ngan bibik mmg sy xberapa nk yakin soh dia buat bubur n bagi cipi makan. so tu sy sediakan nestum je. bila malam baru buat bubur. tp kadang2 jela sbb cipi kul 8 sure da katup mata. tyme bibik cabut larik tu sebenarnya sy da ckp nk ajar dia buat bubur tp xsempat ekeke. cipi pon bila makan ngan sy mmg 2 3 sudu je sbb sy ajar dia makan sambil riba @ duk lam walker. mmg dia xnak sbb bibik tu duk bagi dia makan sambil baring *cam sy cite sebelum2 ni* tu yg cipi xnak je makan.

cipi start nk makan balik tyme raya. tyme tu duk kat ganu. pagi tu cipi bangun n abg ngah tgh breakfast. so sy pon ameks sket makanan abg ngah n suap cipi. ehhhh dia kemain makan n nak lagi. org ganu panggil koleh lemak. haha xtau le apa nama glemer kueh tu haha. pastu sy buat bubur + sup tulang. haha bygkan sup tulang tu ada rempah n garam. maunye cipi duk berak je esoknya. so maknanya cipi nk makan bila bubur dia ada rasa. then bila balik sini, tyme tu wawa ada n dia bagi bubur irsyad kat cipi. n cipi makan!. ewahhh cipi ni saje je kan.. ngan mama makan kemain sikit sbb bubur cipi xde garam haha. sejak tula sy masak bubur cipi taruk garam sket. buat masa skang sy buat bubur + kentang + carrot/brocoli + ayam. so cipi pon makan la jugak walau pun xabes 1 mangkuk.

dulu tyme awal2 nk bagi cipi makan, sy duk kemaruk nak beli blender avent tu. tp bila pk2 balik kalo beli tu pon kalo masak sikit je cam xberbaloi nk blend. so, kebetulan sy ada beli mini blender yg manual punyer. beli ni sbb senang bila nak masak xyah blend bwg guna blender yg besar gedabak. bila nk kuarkan susah duk melekat kat pengisar je pastu dh le sikit je. so, sy beli lagi 1 n guna la benda alah tu je nk blend makanan cipi. biasanya cam ayam, carrot, kentang n brocoli sy steam dulu guna rice cooker. rice cooker *adiah kawen hehe* sy ni leh guna tuk steam skali. pastu baru sy masuk lam bubur cipi. skang sy masuk je sume lam periuk sbb xsempat pagi2 nk buat. haha. kalo buat malam kang sakit perot lak cipi :p. bila da siap baru masuk slow cooker. org len trus je guna slow cooker tp sy x ye. sbb mmg slow haha.

nak gak tepek gambar alatan tuk buat bubur cipi ekeke :p
rice cooker cum steamer
slow cooker

manual mini blender



piEcE of mE~

open hauz edisi family gathering

.
saLam~

bersiaran dari rumah kerana cipi adalah kembali demam adoiii.

last sunday, 17 sept 2011, kat sini ada buat family gathering aka open hauz tuk family. taun ni xde open hauz tuk kawan2 taulan sbb ahli xcukup sorang aka floor manager. hehe. so rakan2 kalo nk dtg umah leh je.. jiha kan berada di florence so xdela buat open hauz besau2. hehe. kami mjemput ahli keluarga tuk breakfast. menu2 tuk breakfast adalah nasi lemak, capati, lontong, rendang, burasak n lepat loi (xtau betol x ejaannya), etc. xdela gambar byk sgt tu pun ai kopi dr fb yan haha.

layannzzz jela :p

 capati yg da kembang kuahnya haha!
capati in da making kecik lak gambaunya so malas nk tepek :p

makanan tradisional org bugis (burasak n lepat loi) bersama rendang

 the kotakz band :p

 
part of family

 cipi + nuna + mak tam ( cipi kalo tgk org serah je :p)

n d last... haha nk jugak inteprem!
.
.
.
v

we are green!

piEcE of mE~

Isnin, 19 September 2011

Hari malaysia:hari lahir kak mimi

.

saLam~

Ni cite yg da lepas beberapa hari. 19.9.2011 adalah hari jumaat. Hehe. Adalah hari malaysia. Adalah hari lahir kak mimi. Adalah hari kerja jugak. Semua org ofis apply cuti tp kami tidak. Berwawasan gitu haha. Tp ai last mnt mintak half day sbb nak tolong mama. Kunun la haha. Padahal kul5 je pon baru buat. Dh la bibik org pesan panggil kalo nk buat tp nan hadoo. Caittt.

K berbalik pada cite asal. Hari khamis tu kan p anto tender ngan eway. Dh la pecut +-170km/j. Last2 boleh anto smpai ptg huh! Pastu tetiba plan bk beli kek tuk kak mimi. Eway pon apa lagi. Pencadang yg bagus la. So dia bwk p white little cafe (kalo xsilap la). Mula2 nk order len tp makan 3hari lak. So amek je yg da siap. Kebetulan ada red velvet yg kak mimi suka (sy agak je la haha memandai). so byr siap2 n sok hari janji dtg amek sbb kedai tu tutup sbnrnya. Sepraiss le kunun haha. Yg ada 4 ketul je pon. Kebetulan huda kena jaga site bangi so panggil la dia skali akaka.




red velvet





besday gurl tiup lilin





potong tyme





eway yg geli2 haha

- Posted using BlogPress from my iPhone -

New.. Again n againnnn

.

saLam~

Bersiaran dari azzarah. Teman cipi ngedate ngan dr nazem. Haha!

K berbalik pada tajuk ai. Apa yg new? Apa lagi layout waLk of life le. Nyampah ngan layout sblum ni yg degil bila sidebar ttp nk duk bwh. Duk godek2 pon xjadik. Haihh. Last tukar je trus. Guna yg blogget guna je sng. Xyah nak edit byk2. Kan senangggg.

K bai

- Posted using BlogPress from my iPhone -

Location:Jalan 9/9h,Bandar Baru Bangi,Malaysia

Khamis, 15 September 2011

Why?

saLam~

Nape tetibe blog ai ni tunggang langgang?? Why? Why?




- Posted using BlogPress from my iPhone -

Rabu, 14 September 2011

truly inspired



saLam~

da lama nak post enrty ni tapi asyik tertangguh sbb tru henpon susah. mula2 tgk kat fb member. bila tgk video ni rasa sebak giler. duk ulang2 lak tu huhu. betapa besar kebesaranNYA. semoga sy jugak di limpahkan rahmat seperti itu. insyaallah. bila beliau bkata yang itulah berkatnya doa ibu. haihh. terasa meremang je badan. hoho. semoga sy juga di anugerahkan kawan2 yang sejati yang boleh membantu sy ke jalan itu. insyaallah.

piEcE of mE~

Kerna kau!

saLam~

Haha tajuk bikin panasss. Jom masuk bilik ekon kasik sejukkkk.

Kat ofis da kecoh ai nak benti. Haha xabes2 ngan kecoh sy ni nk benti. Hohoi. Dh kali ke 3 menenderkan diri wakaka. Ni yg last la.. Dh letih dipujuk memujuk n last xyah comment pape. Hehe.

Kepada semua kengkawan rakan taulan sahabat handai kaum keluarga, cukupla buat spekulasi penuh sensasi *ewaaaah* sebab musabab nape sy nk benti. Biarla menjadi rahsia sy & incik somi. Mungkin ada yg telah mengetahui tp itu hanya sebahagian sebab musabab. Ekeke. Bila dgr org tu ckp sy majuk sebab itu sbb ini sampai nk benti rasa lelucusss sesangat.. Dsebabkan status fb n cite kat blog ni ramai yg buat andaian melencong hehe. Padahal kebetulan je pon aduiii.

Da letih la nak keje haha. Jadik suri rumah tangga jela ekeke. Jadik house manager la plak wakaka. Kot2 la boleh kan jadik house manager. LA dr incik somi da dpt tunggu nk sign ke xnak je wakakaka apa ko merapik ni?? :p

Cukup2 la. Sy da lupakan semua yang telah terjadik.. Dah xde marah di hati.. Tp nak lupakan trus tu susat sikit la kot huhu.

FULL STOP! :)

- Posted using BlogPress from my iPhone -

Selasa, 13 September 2011

Berada di taun 2001?

saLam~

Hoho apa yg berada di taun 2001?Jangan bersedih lagi, tetibe duk taun 2001. Aduyai.. Patut xnampak2. Ritu tyme publish mmg ada poblem ngan twitter. Acc twitter da tamat riwayat.. So published kat fb je. Carik2 kat blog tadak.. Tetibe td leh pasan lak dh p taun 2001.






- Posted using BlogPress from my iPad

Jangan bersedih lagi

On d way p site kelana, terlayan lagu ni lam kete.. Ermm ada tempiasnya. Tp bukan tuk orang berkasih kasihan je. Hee layannnnnz~

Kekasihku jangan bersedih lagi
Keringkanlah titisan airmata di pipi
Kekasihku tabahkan hatimu
Sekalipun tak pernah terduga
Halangan yang melanda
Melenyapkan impian bersama
Jangan dikesali atas apa yang terjadi
Mungkin rahmat sebaliknya
Membuahkan bahagia

Kekasihku aku tahu
Kita sama saling percaya
Tidak pernah ada dusta
Kasih antara kita
Jangan berduka
Jangan berdendam pada sesiapa
Bersabarlah menerima
Segala-galanya dengan redha

Mungkin suatu hari
Kita akan bersama lagi
Aku masih mengharap
Segalanya kan berulang semula

anuar zain
Tru incik gugel


- Posted using BlogPress from my iPhone -

Isnin, 12 September 2011

Owh fantaghirooo

saLam~

Semalam da start cite d cave of d golden rose. Hehe. Citer best zaman ai kecik2 dulu akaka. Masa tu form 1 kot. Tp xdela hardcore punyer peminat sampai ingat sume jalan cite ngeh3.

Semalam siap pesan kat incik somi nak tgk n incik somi ngan selamba jawab "sempat ke tgk kot2 dah krohhhhhh" haha gitu le lebih kurang ayatnya. Tgk 15 min dh ngantuk haha tetiba cite dah abes wakaka.. So moral of d story bersederhana lam apa jua ekeke


dari incik gugel



- Posted using BlogPress from my iPhone -

Jumaat, 9 September 2011

3-year-old-girl-replying-on-quran

SaLam~

Link yang di share kat fb ezi.. Post yg dh lama tp xpe sharing is caring! Sebak tgk budak kecik dh terer hafal quran. Ko ada? Huhu

3-year-old-girl-replying-on-quran


- Posted using BlogPress from my iPad

Rabu, 7 September 2011

WordlessWednesday:fya bersantai




fya santai ngan beskal n kete nanah


- Posted using BlogPress from my iPhone -

Selasa, 6 September 2011

Stimulasi otak

Sharing is caring!
Stimulasi otak

Ternyata berbicara dengan janin dapat menstimulasi otak sejak dini. Rangsangan dipercaya dapat memengaruhi pertumbuhan sinaps (proses sinaptogenesis), yang membutuhkan banyak sialic acid untuk membentuk gangliosida yang penting untuk kecepatan proses pembelajaran dan memori.
Sentuhan halus pada perut iIbu disertai bicara, bernyanyi atau membaca do'a kepada janin didalamnya. Bisa juga memperdengarkan lagu klasik melalui earphone, namun penting diingat bahwa si Ibu juga harus menyukai lagu klasik, sebab suasana hati Ibu memengaruhin janin. Stimulasi sebaiknya dilakukan setiap hari, setiap saat Ibu bisa berinteraksi dengan janin, saat mandi, memasak, atau berbaring santai.

Setelah kelahiran, tentunya cara stimulasinya berbeda. Berikut adalah cara menstimulasi bayi sesuai perkembangan usianya.


0-3 bulan
Memberikan rasa aman dan nyaman adalah sangat penting bagi Ibu dan bayi. Berikan senyuman sambil menatap mata bayi, memeluk, menggendong, membunyikan suara atau musik, sirangsang untuk meraih mainan, menggulingkan ke kanan/kiri, tengkurap-telentang.

3-6 bulan
Memperlihatkan wajah bayi di cermin, bermain 'cilukba', bernyanyi, dirangsang untuk tengkurap-telentang, duduk.

6-9 bulan
Panggil namanya, bersalaman, bertepuk tangan, bacakan dongeng, bernyanyi atau bermain musik bersama, rangsang untuk duduk, berlatih berdiri dengan berpegangan.

9-12 bulan
Menyebut nama orang tua, kakak, latih berdiri, jalan sambil berpegangan, minum dari gelas, masukkan mainan ke dalam wadah, berikan mainan sederhana berbentuk binatang.

12-18 bulan
Susun balok kubus, bermain puzzle sederhana, latihlah untuk berjalan tanpa berpegangan, lepas celana, tendang bola, mengerti apa yang diperintahkan (apa ini, pegang ini, mana buku, ambil ini), bacakan dongeng yang lebih panjang.

18-24 bulan
Perkenalkan benda-benda disekitar rumah, tunjuk, sebutkan dan tanyakan bagian-bagian tubuh, pakai baju-celana, cuci-tangan, menggambar atau mewarnai, latihan berlari, lempar bola, lompat, ajak bicara tentang kesehariannya tentang makan, minum dan mandi.

2-3 tahun
Tambahkan pengetahuan dengan mengenalkan warna, pengenalan kata sifat (besar-kecil, panas-dingin, tinggi-rendah), hitung benda, sikat gigi, latihan berdiri di satu kaki, buang air kecil/besar di toilet, untuk menambah perbendaharaan katanya bacakan cerita yang agak panjang.

Setelah 3 tahun
Belajar menulis serta memegang pensil yang baik, mengenal huruf dan angka, kemandirian (bisa ditinggal di sekolah), berbagi dengan teman.

Rangsangan harus dilakukan dengan suasana bermain yang menyenangkan disertai kasih sayang secara terus menerus dan berbagai macam variasi. Hal itu akan merangsang pembentukan cabang-cabang sel otak, melipatgandakan jumlah hubungan antarsel otak sehingga membentuk sirkuit otak yang lebih kompleks.




- Posted using BlogPress from my iPad

Isnin, 5 September 2011

Cipi love berendam!

saLam~

Cipi 1st try masuk pool k.. Sgt seronok men air! Semalam bila ckp nk p cherating, adik sebok soh amek swimmg suit nanah soh pakai. Haha. Sanggup tu! Cipi mmg suka men air. Kalo mandi mst nk lama2 duk lam tub tu. Lagi la skang dh reti duk sdr. Da pandai sebelah tangan pegang tub sebelah lagi men tepuk air n sabun. Masuk mak n anak itik lagi suka! So td beria la men air. Padahal sebelum tu nk tdo. Hehe. Skang sdg nyenyak mimpi berenang lagi kot ekeke. Pas ni leh join cuzins cipi p berenang kan? Hehe




cipi da ready!






cipi berenang2 d tepian ngan papa


Mama pon kedebushhh join sama ekeke :)

- Posted using BlogPress from my iPhone -

Ahad, 4 September 2011

Beraya ngan baju koyak

saLam~

Kesian mama.. P beraya pakai baju koyak! Ni gara2 si cipi xnk duk lam car seat n mama kena pegang cipi yg sebok nak men2 sambil diri. Sudah rabak baju mama. Sob3. Dah la mama baru beli sbb nak raya. Sbb nak sama kaler ngan cipi n papa. Uwaaaa. Papa sila ganti baju baru ekeke. Akhirnya mama p beraya umah kawan cipi.. Afi n eshal ngan baju koyak. Ntah2 dorang perasan tp buat2 xperasan. Uwaaaa. Sampai ati cipi. Sampai papa kata "mst org ckp kesiannya wife papa pakai baju koyak" uwaaaaaa lagi. Tp mama xkisah pon haha.


cipi wat muka xbsalah!


waLk of lifE~ beristirehat di holiday villa cherating

- Posted using BlogPress from my iPhone -

Location:Malaysia

Last day @ ganu

saLam~

Sedang bersiap2 untuk pulang n lunch dulu. Akan menuju ke cherating dahulu tuk berehat2 menenangkan fikiran. Ngeh3.


cipi-cipi


- Posted using BlogPress from my iPhone -
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular