Rabu, 24 Ogos 2011

semalam yang penat

saLam~

arini malas nk wordless.. wordmore lak haha.

semalam adalah hari yg agak penat.huhu. pagi hujan adalah sgt2 lebat. syokk wo tdo. akaka. padahal nk p setel hal maid yg ngok ngek tu. tp dh ujan terlajak la tdo sampai kul 9 hehe. ujan dh reda sket trus p balai polis kat ngan umah n seb bek di terima.  yela alamat umah kan kajang. kot2 kena p kajang nun. so buat report  n p imigresen lak tuk batal permit. ingatkan nk tunggu abes pemutihan sbb kunun2 kalo dia p buat pemutihan xdpt la kan. tp pk2 balik mana la tau dia p report yg dia lari sbb majikan dia sepak terajang ke hape kan? sape susah? ai le yg susah sbb ai ni majikan dia. kang raya lam lokap sape susah? haha. tp naseb bek xkena denda rm250 sbb maid lari tu. hoho. dikecualikan sbb pemutihan. semalam kat area imigresen tu mak aii.. penuh ngan pendatang asing. cam ada konsert uolss. haih.. tyme kat kaunter tu sempat le tanya incik pegawai tu.. cane kalo dia p buat pemutihan. incik pegawai tu ckp pemutihan ni semua leh register. tp nnt bila dia nk keje or balik dia kena dtg balik imigresen n nama dia sudah blacklist. len la dia guna nama len n passport len la kan? sape tau.. skang dia adalah pendatang haram. kdg2 tpk nk check location dia n anto polis p sana soh tangkap. haha. tp td bibik susi ckp dua2 henpon dia dh off. ada 2 henpon ko.. ko ada? haha.

k stop citer pasal dia. dah malas nk ckp pasal org yg xde akal ni. ingat nak enjoy je. ikut suka hati ko le. pas ni kalo jadik pape jgn ngade2 carik kami sekeluarga. semoga aman ko di sana. tp aman ke? hanya DIA yg tau.

pastu balik umah fya panas balik. fya start demam pagi tu. kul 430am tetiba dia tjaga nanges beria. bagi ubat demam ok sekejap. belum abes 6jam dh panas balik. huhu. terus p azzahrah, fya duk merengek je. cam biasa jumpa dr nazim, fya akan melalak. takut. haha. kunun segan la ngan doc laki ni haha. fya owh fya. tyme tu xde selsema pon. bila balik umah leh lak selsema. kul 2 lebeh  baru masuk ofis. sesak nafas bila jadik cam ni. ngan fya demam ngan pk keje lagi. haihhh. kdg2 pk naseb bek keje ngan family even kekadang leh membawa masalah gak kalo asyik xdtg je. hoho ingat ofis ko punyer ke? haha.

so, itule semalam yang penat. cewahh. lantak le ada yg ckp tu pon nk berblog? ikut ai le blog ai.

piEcE of mE~

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular