Rabu, 20 April 2011

Fya & mamanye :)

salam~

Td lunch hour farmasi kat sofea sbb nk ty pasal gastrik i yg mjadi2 sampai ke kepala. Dia ckp sbb angin. Duk kat ofis tp fikiran duk kat umah sbb sebelum tu sembang pasal bibik yg dh nk kena balik weekend ni. Yela risau dh xde org jaga fya kalo bibik baru xde lagi.

Dgr kak sofea ckp insaf jap pasal pengorbanan. Hehe. Dia ckp skang ni kena jaga betol2 badan kt tuk jaga anak, family demi Allah swt. Sayu je dgr. Lama gak le sembang itu ini. Hehe. Pastu sy mintak ubat bykkan susu tp dia ckp nnt bengkak susu sbb anak duk kat umah. Lagipun fya xnk direct. Tp kalo pam pon boleh gak kn? Dia soh bg bila anak no 2. Ayoyoyo.

Pastu cite pasal poopoo fya yg agak blendir. N last week tyme sy mc skit perot tu fya pon duk poopoo dr tgh malam tu. Bila pagi baru perasan cam blendir je. Tu yg p klinik tp dr nazim ckp xde pape. Mayb botol xbasuh bersih. Hoho. N dr dulu fya mmg kalo nk poopoo suka meneran tp hasilnya xdela byk pon. N xdela sembelit pon.

Kak sofea suggest tukar susu sbb s26 tu sgt2 blemak. Tu yg fya bketul2 skang n cepat bpeluh. Dia soh try enfalac. Tgk la cane penerimaan mek fya. Kalo BF kan senang :(


- Posted using BlogPress from my iPhone -

Location:Persiaran Bangi,Bandar Baru Bangi,Malaysia

2 ulasan:

  1. To mama afiya. Just to share;
    1. Not forget to sterilise botol everyday.
    2. Thru my experience, S26 jadi bb berak macam sakit-sakit. rmai yang ckp macam tu. Yes, try enfalac. So far no bad comment about enfalac. Eshal suka. Berak pon cantek & smooth:))

    BalasPadam
  2. eenasuzira~

    steriliser tu dh buat hiasan lak skang huhu.
    fya baru try enfalac 2 hari. tp yg fatin perasan malam mst dia berak. semalam dia bangun kul 4 kul 6 baru tdo n 3 kali berak. xtau sama ada susu @ botol @ air xbersih..sian dia duk nanges je..

    BalasPadam

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular