Khamis, 21 April 2011

bye bye bik yanti!

saLam~

hehe boleh x mama nk amek unpaid leave sampai fya dh ada bibik? kalo nk benti sure kena reject. bibik fya kan dh nk kena hantar pulang weekendni. tp xsure akan ada terus pganti @ xde. kalo ikut incik somi ada kot. haha kot je? ptg ritu baba ckp bibik tu bagus jaga fya sbb fya xde nanges2. kalo boleh baba nk bibik tu jaga fya 4 bulan lagi haha. sah2 la xleh. dh dia masuk pon guna pasport pelancong je. kang kena tahan sbb gaji pati lak. ekeke

ntah la sy xbape tau sgt bibik tu jaga fya cane bila tyme sy p keje. xtau fya suka nanges lagi ke x. kalo ikut baba dia dh xnanges tp ntah la sbb bila sy xp keje fya bkepit celah ketiak mama dia je. so xtau le cane. bibik ni jaga fya macam ok la kan even kekadang tgk susu dia xluak, diapers pon xluak cam pelik la plak. bz sgt ke?kalo balik lunch hour pon fya tdo n bibik pon sama tdo.

awal2 dulu mama ada pesan malam2 soh la dia lipat baju ke iron baju ke..basuh n jemur je sy buat sdr sbb sy xkasik dia masuk bilik tdo kami. tp bila xsuruh dia xdtg pon buat tu. nk kena ckp baru buat. haha. letey mak oii. pastu bila iron baju sure kena 2 kali sbb cam x iron la plak. kdg2 sy pakai jugak baju yg berkedut seribu tu kalo dh xcukup masa nk p iron hoho. 2 3 hari lepas dia iron baju tp ada 2 3 helai tu mmg cam bergosok n mintak dia gosok lagi. tp incik somi yg suruh sbb tyme tu sy nk solat. dia leh ty 'gosok lagi?' pastu dia terus kuar. adeiii. sok sy trus angkut sume baju masuk bilik. buat sdr lagi senang. hehe. pastu malam2 dh xde dtg. ikutla bik.. seb bek dh nk balik. kalo x sabor je la menahan kerenahnya.

nk marah xleh sbb dia jaga fya. kang dia buat xsenonoh susah lak. hadap jela. kadg2 rasa serba salah lak nk soh buat keje. bayar bulan2 tp xleh nk suruh2 lak. adoiii. ntah la xpaham. ape2 jela. asyik nk mengomel je kan sy ni. ekekekeee.

piEcE of mE~

2 ulasan:

  1. emm..nona baru gak berniat nak amek bibik... dah ada sepasang kompem lagi mencabar!! Tapi bila pikir perangai bibik ada mcm2 jenis...pening dibuatnya!!! huhu...

    BalasPadam
  2. chempaka~

    hehe.. try la amek. ok kot. awal2 jgn bg muka tp jgn cepat marah kat dia. kot2 dia buat x elok kat anak kita..bila la leh tgk hero baru ni ;o)

    BalasPadam

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular