Jumaat, 29 April 2011

Jalan2 kenduri kendara

saLam~

Yuhuuu rini kami mau pulang ke ganu lallala. Tp xdpt p homedec! Rugi2. Asalnya apply cuti next tuesday tp rupa2nya kenduri kat ganu n kuantan adalah hari sabtu! Hoho

So tukar le hari jumaat sbb nk kena balik ganu dulu tuk kenduri sabtu siang tu. Pas kenduri terus p kuantan lak tuk kenduri sambut menantu. Fuhhh penat mak cam ni. Alang2 cuti sampai senin so kami duk le kuantan sampai isnin. Coti2 mesia katekang.

Walaupun penat xpela nk meraikan majlis org yg sangup dtg majlis i dulu2 yg penuh suka duka tu kuikui. Tp boleh x sape yg xdtg majlis i ritu sori ler i nk p haha!






fya buat muka lak kena peluk ekeke






us


- Posted using BlogPress from my iPhone -

Khamis, 21 April 2011

bye bye bik yanti!

saLam~

hehe boleh x mama nk amek unpaid leave sampai fya dh ada bibik? kalo nk benti sure kena reject. bibik fya kan dh nk kena hantar pulang weekendni. tp xsure akan ada terus pganti @ xde. kalo ikut incik somi ada kot. haha kot je? ptg ritu baba ckp bibik tu bagus jaga fya sbb fya xde nanges2. kalo boleh baba nk bibik tu jaga fya 4 bulan lagi haha. sah2 la xleh. dh dia masuk pon guna pasport pelancong je. kang kena tahan sbb gaji pati lak. ekeke

ntah la sy xbape tau sgt bibik tu jaga fya cane bila tyme sy p keje. xtau fya suka nanges lagi ke x. kalo ikut baba dia dh xnanges tp ntah la sbb bila sy xp keje fya bkepit celah ketiak mama dia je. so xtau le cane. bibik ni jaga fya macam ok la kan even kekadang tgk susu dia xluak, diapers pon xluak cam pelik la plak. bz sgt ke?kalo balik lunch hour pon fya tdo n bibik pon sama tdo.

awal2 dulu mama ada pesan malam2 soh la dia lipat baju ke iron baju ke..basuh n jemur je sy buat sdr sbb sy xkasik dia masuk bilik tdo kami. tp bila xsuruh dia xdtg pon buat tu. nk kena ckp baru buat. haha. letey mak oii. pastu bila iron baju sure kena 2 kali sbb cam x iron la plak. kdg2 sy pakai jugak baju yg berkedut seribu tu kalo dh xcukup masa nk p iron hoho. 2 3 hari lepas dia iron baju tp ada 2 3 helai tu mmg cam bergosok n mintak dia gosok lagi. tp incik somi yg suruh sbb tyme tu sy nk solat. dia leh ty 'gosok lagi?' pastu dia terus kuar. adeiii. sok sy trus angkut sume baju masuk bilik. buat sdr lagi senang. hehe. pastu malam2 dh xde dtg. ikutla bik.. seb bek dh nk balik. kalo x sabor je la menahan kerenahnya.

nk marah xleh sbb dia jaga fya. kang dia buat xsenonoh susah lak. hadap jela. kadg2 rasa serba salah lak nk soh buat keje. bayar bulan2 tp xleh nk suruh2 lak. adoiii. ntah la xpaham. ape2 jela. asyik nk mengomel je kan sy ni. ekekekeee.

piEcE of mE~

Rabu, 20 April 2011

Fya & mamanye :)

salam~

Td lunch hour farmasi kat sofea sbb nk ty pasal gastrik i yg mjadi2 sampai ke kepala. Dia ckp sbb angin. Duk kat ofis tp fikiran duk kat umah sbb sebelum tu sembang pasal bibik yg dh nk kena balik weekend ni. Yela risau dh xde org jaga fya kalo bibik baru xde lagi.

Dgr kak sofea ckp insaf jap pasal pengorbanan. Hehe. Dia ckp skang ni kena jaga betol2 badan kt tuk jaga anak, family demi Allah swt. Sayu je dgr. Lama gak le sembang itu ini. Hehe. Pastu sy mintak ubat bykkan susu tp dia ckp nnt bengkak susu sbb anak duk kat umah. Lagipun fya xnk direct. Tp kalo pam pon boleh gak kn? Dia soh bg bila anak no 2. Ayoyoyo.

Pastu cite pasal poopoo fya yg agak blendir. N last week tyme sy mc skit perot tu fya pon duk poopoo dr tgh malam tu. Bila pagi baru perasan cam blendir je. Tu yg p klinik tp dr nazim ckp xde pape. Mayb botol xbasuh bersih. Hoho. N dr dulu fya mmg kalo nk poopoo suka meneran tp hasilnya xdela byk pon. N xdela sembelit pon.

Kak sofea suggest tukar susu sbb s26 tu sgt2 blemak. Tu yg fya bketul2 skang n cepat bpeluh. Dia soh try enfalac. Tgk la cane penerimaan mek fya. Kalo BF kan senang :(


- Posted using BlogPress from my iPhone -

Location:Persiaran Bangi,Bandar Baru Bangi,Malaysia

Gelagat fya

saLam~

Skang fya suke conquer katil malam2. Mama ngan papa kena tdo mgiring je skang. Semalam dh jadik huruf H lak. Haha. Kitorg jadik kaki dia yg tgh2. Semalam leh lak sedar2 dia duk lam selimut dh. Haha seb bek xlemas anak aku. Keh2.

Sejak sebulan 2 ni fya jadik alarm mama. 630 dh bising n duk cuit2 mama n papa soh bangun. So skang set alarm pon xde makna lg haha. Incase dia pon sama2 xsedar je barula alarm tu bfungsi haha.

Tp fya still berat nk meniarap. Mengiring dh boleh sket. Kalo ada bantuan baru boleh. Tp nk pegang pape dh terer. Botol susu sebok nk pegang adr sampai tumpah susunya. Fya plg suka pegang mrgirrafe. Hehe.

Fya mmg terer kalo menagih perhatian. Xleh duk sorg2. Mula2 bunyi slow je pastu mak aihhh kuat le dia memanggil. Kalo wat dek je start le nanges. Tp blakon je haha. Ikut sape le suka blakon nih :p mmg geli hati tgk gelagat mek fya nih. Tenang je jiwe :)



fya tgh tgu mama & papa siap


- Posted using BlogPress from my iPhone -

Location:Bandar Baru Bangi,Malaysia

Ahad, 17 April 2011

Janji

tetibe sedey dgr lagu ni kat ria :(

Cubalah kau mengerti
Perasaan hatiku
Ku cinta kamu
Hanya itu aku tahu

Dan takkan terulang lagi
Silapku yang dulu
Meninggalkanmu
Untuk kedua kali takkan berlaku

Aku akan selalu
Menjaga dan mencintaimu
Aku janji padamu
Takkan menduakanmu

Dan takkan terulang lagi
Silapku yang dulu
Meninggalkanmu
Untuk kedua kali takkan berlaku

Aku janji padamu
Akan mencintaimu
Takkan menduakanmu

Website~1liriklagu


- Posted using BlogPress from my iPhone -

Sabtu, 16 April 2011

nEw look ;o)

saLam~

hoho blog mak tukar lagi. haha. giler tukar2 nih :p. saje boring coti lama sgt haha. tp edit le mana patut. template asal ada banner kat tepi tp i buang ok. bukan ada org nk iklan kat sini pon. blog x glemer haha.

yang asal cam gini
.
.
.
v

ngeh3

yg skang tgk la sdr layout nih. malas nk mengkopi n paste.


piEcE of mE~

Rabu, 13 April 2011

tetibe lak tingin!

saLam~

alahaiii penantian 1 penyeksaan tol la. mana la incik bos xpulang2 lagi ni. tender belom finalised. sok dh nk kena antar. ayoyoyoyo. sy xmau tdo ofissss. cukupla zaman anak dara je bkampung kat ofis. syg nk tinggal lama2 2 bantal ucuk sy tu. sian dorang :(

haha tgh godek2 blog nampa banner susu ibu tuh. tingin giler nk BF fya. napela fya xnk.. dh jadik cacat ea bila xdpt BF? cam sorg blogger yg ckp cam gitu. aduyaiii ada ka patut ckp cacat. xde sape xnk BF anak sendiri.. sedeynya.. amek obat bior susu byk balik boleh x? siyesss tingin!

piEcE of mE~

Selasa, 12 April 2011

Nk benti keje leh x?

saLam~

Poblem baru timbul lak. Cam entry lepas.. Carik la sdr kalo xbaca lagi (cam la femes sgt blog ni ekeke). Baru je dpt bibik tp dh nk kena anta balik. Sbbnya dh mengandung. Semalam pagi, tyme dh abea bekfes p dapur pastu leha tetiba ty nape bibik tu asyik muntah je. Dia cite la yg bibik tu baru kawen 8 bulan sdgkan dia ckp dia adlah janda ok. Leha cite lagik yg dia tu cam ada poblem ngan hasben dia.

Pastu panggil la incik somi masuk umah n bitau hal tu. Pastu trs p keje. Byk pastu daaa. Pastu lagik lam kul7 lebih incik somi call. Tyme tu still kat ofis sbb tgh isi tender. Incik somi soh beli pregnancy test. Kak bilah yg soh.

Beli yg murah je kat farmasi kak sofea. Akak tu tkejut bila sy sebut nk beli PT tu. Haha. Balik umah soh bibik kencing n leha tlg test. Sekejap je nek dabel line. Sah! Ko mengandung bibik oiiii.

Pg td kak bilah so p klinik check lagi n kalo confirm mintak surat dr dokter tu bg kat ajen sana. Tgahari p le klinik n mmg konfem. Kuang3. Happy je bibik tu. Aduyaiiii. Xpaham ai ok. Ntah bila nk antar pulang n nnt fya tkontang kanting lagi le :( nk je benti keje! Plizzz sy mau benti keje jaga fya! Sian anak mama :(

- Posted using BlogPress from my iPhone -

Location:Jalan Damai 7,Kajang,Malaysia

Isnin, 11 April 2011

April=empat=4

April
.
empat
.
4
.
Four
.
Si
.
Arba'ah
.


4 bulan for fya
4 tahun for waLk of lifE

Yipppieee


- Posted using BlogPress from my iPhone -

Jumaat, 8 April 2011

Bagai di pam2 je

saLam~

Kenapakah??? Haha meroyan jap! Kenapa mama makin bambam lak skang?? Berat dh turun tp dh jadik buah pir lak. Ekeke. Adakah kerana pil itu? Hoho ye kot.

Mulanya abg amir adlh org pertama yg ty dh kurus lom? Setiap masuk bilik dia sure dia tanya. Haha. Last 3 weeks dia ckp.. Ale pon ckp sy dh gumuk hehe. Pastu last week lak tyme kat bilik dia tgh diskas n kak bilah pon ada.. Tetiba kak bilah ckp sy sudah gumuk.. Dh mcm apa ek?? Owh cam lavu sayung Ekeke. Sy ckp la berat dh turun. Dia ckp yela kat atas je dh kurus tp bwh x. Uwaaaaa. Kak bilah ckp dia pon sama hehe.

N yg plg xsangka adalah petang semalam balik keje duk kat luar tu tetibe baba tegur yg badan sy dah nek. Dia soh jaga2 kang gumuk gedempol. Uwaaaaaa. Dh lebih 3 org ckp sy gemuk.. Uwaaa kena diet nih!

Last week sy p farmasi kak sofea ty pasal pil tu. Dia ckp mmg gumuk kalo makan. Huhu. Dh le xstabil period tu. So dia suggest mkn yasmin lak sbb yg ni xkan nek badan Hoho. Susah jugak ye sume ni. Xpela leh geng ngan fya n papa fya kan? Ekeke

Location:Jalan Rangkaian Selatan,Kajang,Malaysia

4 sudaaa


Owh my!
Arini 8.4 suda
.
.
.
V


Hepy 4th anniversary to waLk of lifE.


- Posted using BlogPress from my iPhone -

Location:Jalan Seksyen 1/16,Bandar Baru Bangi,Malaysia

Khamis, 7 April 2011

Owh bibik

saLam~

Bila dh ada maid ni sebok nk cite hal maid lak.akaka. Ikutkan hati malas nk amek maid ni. Tp dh xde jalan len amek jele.

Semalam balik keje p amek fya.. Duk kejap tgk tv pehtu tetibe kak intan ckp soh bitau keje bibik tu detail lagi sbb ada cadar sy kat bawah x berangkat lagi. Leha soh bibik tu angkat tp dia cam marah ckp yg majikan dia xckp pape. Hoho. Mmg xckp kat dia pon sbb dh tlupa ekeke. Tu mslah kami kalo jemur kain kat bwh sure lama duk situ wakaka. Ape daaaa.

Kak intan dh marah2 bila leha ngadu kat dia huhu. Bila bibik tu masuk umah dia ngadu yg dorang ckp dia x wat keje duk ayun rocker fya je. Aduyaiiiii. Jadik isu lak dah.

Malam tu sy bitau lagik apa kena buat. Kalo fya tdo dh xyah ayun nnt nek lemak lak mek fya yg dh blemak tu ekeke. Tghari smalam kami balik umab konon nk p lunch tp xtau nk p mana balik umah jela. Boleh tgk fya lama sket kata incik somi. Tp fya tdo lak. Tyme tu dh pesan xyah ayun lama2 tp ntah.. Patutle pagi tu leha duk ckp bibik tu duk lam bilik je hoho. Ada isi tsurat ropenye. Dr start dtg lagi duk bitau apa kena buat tp yela lain bahasa susah nk paham kot. Huhu. Kt tgk la rini lak cane..

Susah tol la nk handle org ni ye.. Lagi2 org tua. Hoho.

- Posted using BlogPress from my iPhone -

Location:Jalan Seksyen 1/16,Bandar Baru Bangi,Malaysia

Rabu, 6 April 2011

microsoft office

saLam~

hikhikhik berblog dr pc ofis nampak. semua anak2 tikus sedang berlari larian keran kekucing xde. haha ayat apakah? wooot wooootttttttttttt. td terbaca 1 status fb seorg teman pasal kemarahannya kepada s/u yg agak berusia yg agak ala2 kek choc moist. keh3. n sy turut menyampuk ngan mengomen status it. haha. sy cuma nk bcerita pasal bagi mereka yg keje ngan admin ni kan sepatutnya mstla terer ngan microsoft office. paling koman retila guna word n excel. bukan admin jela tp rasanya semua sektor yg berkaitan la kot. qs mmg wajib tau! bukan apa kat lam resume kemain kemas je kebolehan lam microsoft office. at last nk edit itu nk edit ini pon susah.. nk kena ajar balik. nk ajar no hal tp kalo jenis lampi tu yg xnk terima kekurangan diri bukannya nk salin apa yg di ajar. tp marahkan pengajar lak sbb ajar laju. alahaiiiii. xde masa nk layan. wakaka. tapi kalo office xtau berfb gheti le pulokkkk. haha.

so kesimpulannya?? pikiaq le sendiri woooot woooottttttttttttttttt.

piEcE of mE~

Isnin, 4 April 2011

Owh susu

saLam~

Ingat lagi x entry Alhamdulillah rezeki fya..hampir semua yg kat bwh x dgunakan sbb fya bila minum je kembung.. Tyme tu esoh jaga so xde guna sgt.

Td wawa dtg amek susu tu sbb dh expired. Alahaiii mst sedey wawa sbb susu tu bazir je. Sy lagi la rasa bsalah.. Huhu dh rezeki tp xgunakan ngan baik. Dpt la 1 jug besar n wawa buat siram pokok.. Huhu. Rasa bsalahnyaaa. Segan lak kat wawa n ajwad.. Huhu..

Sabtu, 2 April 2011

Homemade choc

saLam~

Pagi tadi ai p belajar buat choc lagi ngeh3. Ni kali ke dua p belajar. Dulu yg 1st p akhir taun 2009 kat tmn melawati. Xjmp lak entry pasal belajar buat choc dulu. Susah lak guna henpon nk carik entry tu dr ptg td xjmp2 haha. Nk guna laptop charger encik bos pinjam. Nk guna incik somi punyer malas nk p amek haha malas punyer olang!

Sepatutnya booking next week tp seb bek akak tu call ty nk mgu ni x. Tsalah kira lak cuti ke x sabtu tu. Tselamat coti ai. Ngeh3. Sy p belajar ngan Homechoc. Dekat je haa. Tu yg p je kat situ. Kelas pon terhad tuk 2 org je so ok la kan. Tp tpaksa balik awal n xsempat belajar 1 slot lagi sbb ada kenduri depan umah. Incik somi duk sebok sms ty nk balik bila. Huhu.

So dh complete apa yg nk belajar. Craft n choc. So project yg diidam2 kan insyaallah boleh dlancarkan. Ewahhh cam projek mega je. Haha. Padahal ciput je. Kuikuikui. Tp still dlm progress. Harap2 dpt setel ngan baik.

Ni je gambar sempat amek ngan tepon ni. Yg len sume lam camera. Dh xde medium nk transfer so abaikan jela.






Couvature choc


- Posted using BlogPress from my iPhone -

Location:Persiaran Wawasan,Bandar Baru Bangi,Malaysia

Jumaat, 1 April 2011

Solusi

saLam~

Solusi kepada masalah entry Fya owh fya ialah mengambil bibik sendiri. Tidak lagi bkongsi bibik ngan mama. Mmg baba dh p indon last week cari bibik. Lusa baba n mama nk p sana amek bibik2 tu kat sana. So isnin ni fya duk ngan bibik baru la ye..

Kalo xsilap baba dh carik 2 tu tuk mama n kak bilah tp rasa2nya kak bilah dh ada bibik lain.. Kawan bik as. Ni bik as la cite. So yg lebih tu kitorg amek. Kak bilah call tgahari td soh diskas n pujuk incik somi n masa sama dia bitau baba gak.

Kalo ikutnya baba xkasi amek ramai2 sbb takut dorg xwat keje. Tp ni tyme kak bilah ada sini mmg la nmpak ramai. Nnt bila dia dh balik umah baru siap tu komfem tkapai2 lak bibik nk masak lagi nk jaga fya lagi.. Kang terabai lagi anak ai.. Kang ada lak yg mgalir air mata lagik haha.

So kami decide xnk tumpang2 bibik org lagi.. Xnk susah2kan org len tuk jaga anak kami lagi. So susah senang biorle kami tanggung bsama.

Sekian terima kasih.

- Posted using BlogPress from my iPhone -

Location:Utara - Selatan Hwy,,Malaysia

Fya owh fya

saLam~

Huhu sementara tgu org dtg, berblog le kejap. Dr kemudi lak tu..

Aduhaiii td balik umah jap sbb nk sidai baju fya. Tetiba kak bilah call ty xnk bibik ke. Dia ckp sian fya sbb leha kena kendong fya smbil masak. Mmg la nk tp incik somi ckp nk kongsi ngan mama. Dh 2 3 kali sy duk bsungut depan incik somi pasal fya. Sian fya. Terabai sikit sjak bik kus dh balik. Yela bik as dh xterjaga sbb nk kena masak nk kena kendong fya.. Skang lagi la xtjaga bila bik as p rumah kak bilah tuk cuci rumah sana lak.

Kebetulan p sana kan nk kena check claim sub yg renovate umah tu. Tgk2 bik as ada sana. Dh xsedap ati tyme tu. Bila balik umah baru incik somi ckp. Sedihnya la ai. Dr awal lagi xnk tumpang2 fya kat bibik org ni. Sy tau mst ada poblem. Huhu. Kn dh jadik. Dh ckp ngan incik somi soh mami jaga dulu skjap tp xnk kasi. Xkisah kalo kena ulang alik p PH anta amek fya. Asalkan fya xterabai.

Bukan nk salahkan sesapa pon n sy syukur sgt2 ada org offer bk jga fy tp tula. Pasti ada sumthing tjadik.

Fya maafkan mama :(


- Posted using BlogPress from my iPhone -

Location:Jalan TS 2/9a,Nilai,Malaysia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular