Ahad, 6 Mac 2011

Last checkup

saLam~

Hari rabu lepas sy p jumpa dr faz. Appointment asal 10.2 tp tyme tu dr faz cuti so sy mintak p 1.2 tp sy xp sbb incik somi ada miting. Sy xkisah p sorang2 tp dsebabkan tyme tu dr faz nk diskas pasal planng :p so incik somi wajib ada ye. N jugak kena wat pap smear.

So rabu tu p la kami ke azzahrah. Skang dia punyer style dh xleh walk in n xleh tukar2 tyme. Last minute plan pas p jmp dr faz, nk kena p sri serdang tuk amek ic fya n beli safety boot ai ok.

Tyme yg sy dpt kul10am tp 1030 xdpt lagi. Aikk dh pelik ni. So p ty kaunter bila turn sy. Ada 4 org lagi ye! Alasannya doc ada emergency td. So kitorg pon decide p sri serdang dulu. Dari tgu lama buang masa. Dh setel kat sri serdang lam masa 45mnt je. P balik turn sy dh lepas la plak. Seb bek leh jmp dr faz gak pastu. Xde la kena tgu last skali hehe.

Bila jmp dr faz, dr faz ckp rini wat pap smear kan? Kitorg leh gelak2 lak haha. Dr faz ty nape gelak2.. Dh ada yg len ke? Wakaka. Kitorg gelak2 sbb sy takut nk wat pap smear tu. Org ckp sakit la itu la inila. So kalo betol sakit sy xnk la buat lagi.. Nk buat la hari sabtu xkeje. Sbb takut kang xp keje lagi. Xsiap2 kang keje kat ofis tu. Dr faz ckp xdela sakit. Sakit nk beranak lagi :p. Mmg xsakit pon can kena seluk je :p

Then diskas pasal planning lak. Dr faz terangkan ape yg patut. Kaedah2 yg ada. Sy mmg kena amek sumthing since sy dh xBF n dh pon period last month. Takut terbabas wakaka. Bukan apa sbb sy kan czer so kena la tgu perot ni pulih betol2 dulu.

Dr faz suggest amek pil @ implanon. Sy ckp sy xdisiplin kalo nk makan pil. Takut tlupa. Dr faz ckp apa susah guna la alarm kat tepon tu. Sy ckp lagi sy takut gemuk lak.. Haha byk songeh tol. Sy nk amek iud tp dr faz xkasi sbb baru anak 1st. Iud ni boleh kena infection tp mintak2 xla kan. So dr faz ckp try dulu mkn pil sbulan tgk cane. Badan nek x. Tgk seswai ke x. Kalo x seswai baru pakai implanon. Pastu ty la yg mana pil ok. Dr faz ckp d best adlh yasmin (betol ke x ejaan ni?) pastu pil yaz kot. Dr faz kuarkan sample yaz. Dia ckp yg ni dorang claim kalo makan kulit cantikkk. Haaaa dh teruja haha. So sy ckpla ikut la doc yg mana 1. Yasmin pon boleh yaz pon boleh. So dr faz bg sample yaz tu. Xyah amek kat farmasi :)

Last2 kul 12 lebih gak siap. Huh. Dh la lupa amek tyme slip. Dh kena potong cuti lagi.. Tensen tolllll!

- Posted using BlogPress from my iPhone -

3 ulasan:

  1. kalo implanon yang 3thn tu ?yg tu ok gak kan?

    BalasPadam
  2. fatin, wat pap smear xsakit ke..?
    huhuhu...takutla..

    BalasPadam
  3. cery~
    aah yg tanam kat lengan. rasa yg ni ok tuk org yg pelupa kot ekeke

    ida adnan~
    xdela sakit pon. cam kena seluk tyme nk bsalin je kot hehe

    BalasPadam

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular