Selasa, 15 Mac 2011

Botol owh BPA

saLam~

Owh rata2 blogger mom duk cite pasal botol susu anak. Ce cite ce cite. Haaa motip tetibe iklan hantu kak limah lak kuar? Sempat la blogwalking sbb xbalik lunch hour. Haha.

Uihh sambung balik menaip. Gila lama pending. Bz katekangg. I kn senior qs. Haha xabes2!

Bbalik pasAl botol susu yg ada BPA. Masa pregnant dulu mmg sy cari botol susu BPA free. Tyme tu jugak ada kwn kak bilah dtg umah xplain pasal sume ni. Sbnrnya dia bcerita pasal RO water. So lagik kuat la alasan sy nk cari botol BPA free ni kat incik somi :) N jugak sy nk botol yg jenis airflex sbb tyme tu duk heboh baby mninggal sbb tsedak susu. So sy pilih avent tuk newborn starter. Sy beli kat kedai anakku area ofis. Mmg pelik sbnrnya sbb harga murah banding duk survey on9 n p mana2 mall. Set tu ada 2 botol 4oz, 2 botol 9oz, pacifier n berus. Kalo xsilap rm180+ kot. Tp cane ntah leh plak nk check BPA free kw x. Hoho. Cashier anakku ckp dia tlg kawan dia jualkan je.

Pastu dh bsalin cam xcukup 2 botol je nk guna. Haha sbb incik somi yg kena basuh. Malas la tu maknanya ekeke. Yg medela xguna sbb nk guna tuk isi susu pam je. Yg tu mmg confirm BPA free. Incik somi pon p la beli lagi botol yg 4oz 4 biji. Tp yg ni mmg BPA free. Botol ni mmg kelabu gile sampai sy ty incik somi nape botol tu camtu n beli kat mana cam botol murah la konon2 haha.

Incik somi xpuas ati kot, bila p manjaku dia ty org kat sana nape botol tu camtu. Dorang ckp mmg camtu sbb tu botol baru n BPA free. Yg lama mmg x bpa free. Huhu. Tp sampai skang masih duk guna lagi sbb sy rasa botol tu bersih sket n senang xde tumpah2. Sbb botol yg baru ni kena letak apa ntah bg kemas n susu xtumpah.

Td balik keje incin somi bitau botol tu xleh guna. So 4 botol kasi simpan la ye. Ritu sy ada beli botol momma cam Owh so cute tp xpasan lak tuk +4month lak. N kebetulan ser tanya n sy pon kasi adiah kat lil adam yg ensem tu. So pas ni kena ganti balik le botol cik fya ai ni. Tgu weekend ni la kalo rajin p MV ada expo motherhood. Kot2 la ade :)

Byk tol halangan nk siakann entry ni.malam baru siap u...

- Posted using BlogPress from my iPhone -

Location:Jalan Golf,Bandar Baru Bangi,Malaysia

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular