Rabu, 30 Mac 2011

Bizi la sgt

saLam~

Gile kentang punye lama xberapdet. Bz kununnnn. Haha. Tp series mmg xcukup kaki tangan skang. Kat ofis mmg xde masa nk jenguk blog lama2. Kalo dulu ada la gak 3 4 kali bukak. Oppsss jgn ada yg report kat bos udahhh. Keje makin menimbun. Alhamdulillah dpt setel semuanya ngan baik. Tp ada gak yg bila xcukup tgn tpaksa pass kat org soh buat walaupun at last ai jugak yg kena buat. Owhh plizz la.

Kdg2 rasa cam dh fed up giler sbb nk kena buat sume sdr tp boss duk asyik ckp "kan dh ada asst!" sampaikan dh bnanah tinge ni boss duk soh tegas sket.. Marah sket. Haha xreti nk marah cik boss oii. Tp bila dh berapi tpaksa la sembur gak.

Skang mmg balik keje kul7- 730. Ni pun jadik bahan boss. " hai asst dh balik ke?" hoho pedasss. Nk buat cane kan dh naseb dpt asst cam tu. Bak kata en mamud "napela bebal sgt" haha bukan i ye kata. Sorg bebal sorg bodoh sombong. Dh terer sgt kan. Haihhh dpt dosa free je skang.

Skang alhamdulillah fya dh x byk songeh nk tdo. Kul9 komfem dh tdo. Letih sgt kot bmain2 ngan bibik n nuna haha. Bila fya tdo tu la nk buat apa patut.. Simpan baju n susu fya. Iron baju kalo xberiron lagi. Lipat baju.. Xpun gulung kertas! Ekeke. Kul 10 lebih komfem mama fya lak join sama hehe.

Ni pon rasa2nya xlama dh nk tumbang. Mata dh pedih amat je rasa hehe.. Nanaittt uolss.


- Posted using BlogPress from my iPhone -

Location:Jalan Haji Yusoff,Kajang,Malaysia

Sabtu, 26 Mac 2011

jom join mini contest 'PRECIOUS HUMAIRAH IN THE HOUSE' ~sticky post

Semperna Opening Sales
PRECIOUS HUMAIRAH IN THE HOUSE
Mama Humairah nak wat Mini Contest.

"MAMA....I LOVE YOU"

Just 5 Step :
1. Buat Sticky Post till 25 Mac 2011 Title "Precious Humairah In The House" and jgn lupa link sekali ~DONE

2. Be followers Precious Humairah In The House ~DONE

3. Letakkan photo 'Mama & Baby' . jgn lupa details : baby's name, date of birth, age ~DONE

4. Tag 3 of your friends ~DONE

5. Leave ur link at comments box ~DONE

Prize :

1. Surprise!!!!
2. Baucer Pembelian RM 30 @ Precious Humairah In The House
3. Baucer Pembelian RM 20 @ Precious Humairah In The House
ade saguhati jgak!


mama...fya love mama
*letak pic ni sebab kami sama ada double chin & pipi tombam haha! like mother like daugther*
baby's name: Aafiya Najya Salwana bt Mohd Najmee
date of birth: 10 Dec 2010

Ahad, 20 Mac 2011

Teringin yang amat!

saLam~

Yuhuuu. Bsiaran dari PH. Kul 8am dh terpacak depan rumah ni haha. Sbb incik somi ada meeting di ofis BB. So ai amek kesempatan la dtg sini ekeke.

Owhhh sy tingin giler nk p bookstore! Ingatkn nk p mall tdekat tp bila incik somi ckp sian fya kena tinggal terbantut le pulakkk..

Byk benda yg nk cari.. Buku sundra rajooo pam 2006. Dh ada ke? Buku quilling.. Buku coklat! Sy mau beli paper kaler.. Sy mau beli wording stamp. N jugak puncher. Owhhh plizzz berikan kesempatan kpd sy ngeh3.

- Posted using BlogPress from my iPhone -

Location:Jalan Putra Permai 10/1f,Subang Jaya,Malaysia

Sabtu, 19 Mac 2011

Momma for fya

saLam~

Lastly dpt gak beli botol momma n thermal dress tuk fya. Adiah tuk fya sempena dh 100hari. Hoorayyy! Akaka.

Mulanya nk beli momma starter set n dress tu tru online tp pre order. Ingatkn 5 working days baru dpt cam dorg claim kat website tu. Skali email kn tgu 2weeks bru dpt. So terus cancel. Seb bek dorang nk refund haha. So tgk2 kat littlewhiz ada. So ai orderla thermal dress n jugak socks tuk fya. Botol susu sy xbelu on9 sbb takut lambat.

So, ptg smalam p manjaku pas keje. Xde la plak yg starter set tu. So beli la yg satu2 2 bijik kaler merah n oren sbb dh beli thermal dress kalet merah n oren. Ngeh3. N jugak beli puting skali yg 0+ takut yg botol tu laju lak kuar sbb botol tu tuk 4 mth.

Semalam littlewhiz dh email bitau brg2 dh pos n mayb arini dpt tp smalam dh sampai. Pantas! Hehe mak sukaaa! So semalam basuh n sterilize dulu botol n pagi ni buleh guna.

Mula2 fya cam xnk je sbb rasa puting len kot. Last2 minum gak. N tetibe td nk tdo kemain meragam. Xtau sama ada nk susu tp xnk puting @ mmg dia sedang tunjuk bakat. Last2 dh letih kot baru minum susu n tdooooo.

So ini botol momma fya yg baru..



satu air kosong satu susu




wif thermal dress>


- Posted using BlogPress from my iPhone -

Location:Jalan Haji Yusoff,Kajang,Malaysia

Jumaat, 18 Mac 2011

jom join mini contest 'PRECIOUS HUMAIRAH IN THE HOUSE'

saLam~

mama humairah invite ai join contest 'precious humairah in d house'. sila ke link in ye rakan2 yg sape x d tag lagi..precioushumairah. tapi ai belom wat sticky entry lagi sbb xde gambar ngan fya. series xde! umangggai! ekeke. duk snap gambar fya sorg je. ngan mama pon xsempat nk bgambar.


piEcE of mE~

Khamis, 17 Mac 2011

Terlupa plak!

saLam~

Owh terlupa plak. Seperti entry Pocoyo jugak
!
, terlupa nk cite.. Last week sy p ziarah hasben cik ti meninggal. Cikti ialah makcik incik somi. Tyme tu kat surau. Ada sorg budak kecik ni duk sebok nk solat. Pastu jiha bitau yg budak tu terer speaking. Siap leh betolkan org tua speaking salah tu. Xke malu camtu! Haha.

Nama dia mira kot kalo xsilap. Cucu kepada pakngah mim (min ke mim?) pakngah mim ni sepupu mama. Weekend lepas gak dorng wat majlis akikah n cukur jambul adik si mira. Lupa nk ty nama hehe. Baby tu dh tumbuh gigi ko! Rasanya baru bbrp minggu. Mmg family bijak kot. Nak tau sape mak ayah dia?? Haaaa qs ye rakan2. Motip nk banggakan qs??? Xpatutttt! Tp ruziad mmg budak terer dulu ye.

Dorang adlah senior sy tyme kat uitm. Tp sy xkenal sbnrny haha. Cuma kebetulan sy kenal ruziad. Kenal nama je tyme tu sbb dia kawan ngan member ai. Wakaka. Wife dia tu junior dia. Huda namanya. Ruziad ni skang ada bwk 1 projek kat putrajaya under kamuja. Baru je 2 mgu lepas abg amir kenalkan kat sy. Pastu baru la teringat dia ngan kawan tu. Ruziad owh ruziad..Ekeke. So small world lah!

Ritu tyme jmp ngan wife dia, sembang2 sblum balik seb bek xtlepas ckp kenal hasben dia sebab dia kawan ngan kawan ai. Wakaka. Ruziad tu bitau psl sy kat huda.. Tu yg sembang2 jap.

Bbalik pada anak dia yg terer speaking yg hanya belajar tru tgk cite kartun je. Mmg dulu pon dh ada dgr anak sape ntah pon sama speaking sbb tgk cite kartun. Wahhh terer kan! Betol la org kata melentur buluh bior dari rebungnya.

So jom lentur fya! Ekeke

- Posted using BlogPress from my iPhone -

Location:Jalan Besar,Kajang,Malaysia

Pocoyo jugak!

salam~

Pocoyo jugak! Bukan poco2 tau tp pocoyo! Ni gara2 Umi lil zahin & jugak Mama lil humairah. Mama fya pon nk nyebok bg fya tgk pocoyo. Haha. So cute la pocoyo!

Sebelum ni juz bg fya tgk barney n fren tu nyanyi lagu i love u. Lagu ni femes kat umah ni.irsyad, nuna, sara n sume la duk nyanyi2 haha. N jugak sy juz bg fya tgk flash card tru henpon ni. Kan byk application yg blh install. So ape lagi ai install la yg mana free wakaka. So bila duk saje2 sy pon tunjuk le benda alah tu sume kat fya. Kadang2 dia tekun tgk tp kadang dia malas. Hehe. Fya pon kan suka tgk kejora & bintang! Ni tyme duk ngan mok alam ritu n skang duk ngan bibik pon sama.. Ekeke.

Skang bila bagi tgk pocoyo fya cam suka je. Tp lenguh tangan mama syg oiii nk pegang tepon ni. Nk bagi fya tgk sdr cam lil zahin n lil humairah belom masanya sbb fya belom boleh meniarap. Sat2 lagi boleh la layan sorang2. Tu pun biar terlentang depan tv tgk ceria. Mcm paham jeeee. Huh mek fya!

Fya tgk pocoyo tyme pagi sebelum mama nk siap2 p keje. Yelah kul 5 dh bangun xtido2. So xnk bagi dia meragam bg tgk dulu n baru leh tinggal ngan papa. Yelaaaa kang papa nanges sesama plak ngan fya. Ekeke.

Pocoyo! Ngeh2

- Posted using BlogPress from my iPhone -

Location:Jalan Besar,Kajang,Malaysia

Rabu, 16 Mac 2011

Fya vs mama

saLam~

Berblog jap. Malas dh nk ngadap keje. Haha. Tgu tyme pulang ke pangkuan fya je ni :)

Owh skang fya sudah 5.7kg n 60cm. Ada peningkatan. Dh boleh letak pic kat tmpat ukur tinggi fya ekeke. Tp bila bitau kat ofismate yg fya 5.7kg sume cam terkujat. Owhhh obeskah anakku? Tp byk dpt pandapat dr temAn2 yg itu keadaan biase2 aje. Seb bekkk haha.

K tu cite fya. Mama lak.. OMG! Berat mama dh kembali sama tyme mama checkup pregnant 3bulan iaitu 54kg. Tyme 40weeks adAlah 64kg ok. Tp b4 kawen ai 50 je ye. So misi tuk dpt berat sama ngan awal pregnant dh dpt tgl lagi nk dpt sama ngan b4 kawen kot. Ngeh3. Tp kan dulu sebelum masuk uitm 2003 berat 40kg je ye haha. Nape tetibe gemokkkk? Rahsieeee :p

Tp yg peliknya even berat dh turun ada certain part mmg ketat. Sampaikan ritu p levis satu size pon xleh masuk. Even try yg jenis universal pon tarakkkk. Last2 balik ngan kuciwe tp incik somi balik ngan happy la sbb xyah rabakkan poketnya :)

Turn papa lak cane? Cam fya ke cam mama? Ekekeke


- Posted using BlogPress from my iPhone -

Location:Utara - Selatan Hwy,,Malaysia

Selasa, 15 Mac 2011

Botol owh BPA

saLam~

Owh rata2 blogger mom duk cite pasal botol susu anak. Ce cite ce cite. Haaa motip tetibe iklan hantu kak limah lak kuar? Sempat la blogwalking sbb xbalik lunch hour. Haha.

Uihh sambung balik menaip. Gila lama pending. Bz katekangg. I kn senior qs. Haha xabes2!

Bbalik pasAl botol susu yg ada BPA. Masa pregnant dulu mmg sy cari botol susu BPA free. Tyme tu jugak ada kwn kak bilah dtg umah xplain pasal sume ni. Sbnrnya dia bcerita pasal RO water. So lagik kuat la alasan sy nk cari botol BPA free ni kat incik somi :) N jugak sy nk botol yg jenis airflex sbb tyme tu duk heboh baby mninggal sbb tsedak susu. So sy pilih avent tuk newborn starter. Sy beli kat kedai anakku area ofis. Mmg pelik sbnrnya sbb harga murah banding duk survey on9 n p mana2 mall. Set tu ada 2 botol 4oz, 2 botol 9oz, pacifier n berus. Kalo xsilap rm180+ kot. Tp cane ntah leh plak nk check BPA free kw x. Hoho. Cashier anakku ckp dia tlg kawan dia jualkan je.

Pastu dh bsalin cam xcukup 2 botol je nk guna. Haha sbb incik somi yg kena basuh. Malas la tu maknanya ekeke. Yg medela xguna sbb nk guna tuk isi susu pam je. Yg tu mmg confirm BPA free. Incik somi pon p la beli lagi botol yg 4oz 4 biji. Tp yg ni mmg BPA free. Botol ni mmg kelabu gile sampai sy ty incik somi nape botol tu camtu n beli kat mana cam botol murah la konon2 haha.

Incik somi xpuas ati kot, bila p manjaku dia ty org kat sana nape botol tu camtu. Dorang ckp mmg camtu sbb tu botol baru n BPA free. Yg lama mmg x bpa free. Huhu. Tp sampai skang masih duk guna lagi sbb sy rasa botol tu bersih sket n senang xde tumpah2. Sbb botol yg baru ni kena letak apa ntah bg kemas n susu xtumpah.

Td balik keje incin somi bitau botol tu xleh guna. So 4 botol kasi simpan la ye. Ritu sy ada beli botol momma cam Owh so cute tp xpasan lak tuk +4month lak. N kebetulan ser tanya n sy pon kasi adiah kat lil adam yg ensem tu. So pas ni kena ganti balik le botol cik fya ai ni. Tgu weekend ni la kalo rajin p MV ada expo motherhood. Kot2 la ade :)

Byk tol halangan nk siakann entry ni.malam baru siap u...

- Posted using BlogPress from my iPhone -

Location:Jalan Golf,Bandar Baru Bangi,Malaysia

Isnin, 14 Mac 2011

Tender owh tender

saLam~

Mau review pasal detingan gosipan bernasi kerabuan bsama pn ser.. Tp lek luuuuu..

Ni nk berstori mori pasal keje. Owhhh sy kan senior qs skang! Jgn jelessss! Wahaha. Cam ser ckp kalo duk kat kdn tu xlehhh la jadim senior qs. Hahaha. Tol tu ser. Setuju sgt. Ko ade? Ekeke

Skang tgh duk btungkus lumus nk isi tender. Dh le mmg zero psl slope protection. So kena la merangkak cari itu cari ini. Tender under jps n nk guna kabel bwh tanah tp xtau la ada rezeki ke x. Hoho. Projek ni kemain mintak mcm2. Dslr+ipad+iphone etc..besttt tuuu. Tender ni tuk projek tebatan banjir sg kerayong. Kwsn pon ntah kat mana. Slope protection ni guna softrock system. Dengan cam wahhh terujanya nk tauuuu. Haha. Bila tanya supplier.. Rope2nya guna guni isi pasir n susun cam tangga gitu. Owhhh sgt senang. Tu kata my boss la. Dia kan mmg bos aka qs yg mmg super duper power. *puji ni xde increment pon :p*

Dia soh cari system tuh. Tp bila p kat dia nk explain..dia lak yg explain kat ai okk. See power kan? Kan? Haaa. Dia ckp isi pasir lam guni tu guna mesin apa ntah n jahit. Senang je ni. So sy pon jwbla owhh sy jahit xpandai sori la. Caittt ape motip bitau xreti jahit cik kak oiii. Ekeke.

Td jmp ser, dia ckp ada tender nk kuar. So sy tanya la my boss mau masuk ke tidak? Pn boss pon jawab haa ok gak korang kn dh lama xtdo ofis :) hohooo kebizian sy dabel trabel la nnt.


- Posted using BlogPress from my iPhone -

Location:Jalan Golf,Bandar Baru Bangi,Malaysia

Ahad, 13 Mac 2011

Fya tunjuk bakat

saLam~

Baby ada tunjuk bakat x? Ni soklan dr nazim tyme jumpa ritu. Haha. Aku selamba jawab "dia skang dh pandai gelak2 senyum nk sembang ngan org". Dr nazim sambung "bukan.. Tunjuk bakat nanges lama" bla bla bla. Aduyaiiii salah faham ropenye.

Tp sejak fya demam tu fya mmg cepat meragam. Bila nk tdo dh jadik 1 cabaran buat mama ni. Iman kena betol2 tebal. Kalo nipis sure campak je haha. Nk tdo mst kena dukung buai2. Sambil nanges mengada2 manja :). Dh le berat syg oii.. 5.7kg tu nk dukung. Boleh nek kurus tangan mama sebelah. Kan cacat lak mama. Kan dpt adik tiri plak fya nak keeeeee??? Wakaka

Dan jugak pas mandi. Fya akan meraung2 sbb nak mandi lagi. Aduyaiiiii.. Dh cam papa lak mandi berjam2 :p. Kain kendong x beli lagi ni. Bila ntah nk beli. Asyik duk survey on9 je.

Owhh mmg tunjuk bakat tol anak mama nih.

- Posted using BlogPress from my iPhone -

Location:Jalan Putra Permai 10/1q,Subang Jaya,Malaysia

Sabtu, 12 Mac 2011

demi...

mud semakin hilang
.
demi fya ku gagahkan hati
.
kuatkan semangatku Ya Allah
.
semoga dapat ku lalui hari2 mendatang
.
demi fya
.
demi fya
.
demi fya
.
memang sarat.
.
teramat

piEcE of mE~

Jumaat, 11 Mac 2011

Fya 3 mos

saLam~

Semalam genap 3blan fya. 3 bln dh jadik anak mama ye syg. 3 bln gak la mama xleh tdo lena wakaka. Padan muka mama :p

So smalam tyme to jmp dr nazim. Fya kena cucuk 3bln n 2nd dos tuk Pneumococcal & rotavirus. Skang fya kul 6-7am akan bolattt matanya. Kejutkan papa n mama solat subuh. Heeehe. So ritu awal2 pagi dh berenang2 lam bath tub irsyad punyer :) on d way tu sempat tdo lagi. Naseb fya bek sbb xde org pon. Bila dh letak kat tmpat tu terus tjaga. Sembang2 ngan dr nazim pasal kegagalan mama fy bf haha n bercerita ada baby yg dtg jmp dia dh pandai tunjuk bakat. Ingatkn tunjuk bakat tu pandai nyanyi ke ckp ke hape haha. Rupe2nya menangissss.

Pastu cucuk kiri kanan peha n masuk mulot 1. Ape lagi meraung la cik fya sy tu. Smpai umah pon xbenti nanges. Sampaila ttdo. Hehe. Dh tdo mama pon p le keleje.

Dh ptg bdn fya panas. Seb bek pg tu soh esah bg ubat dulu. Mlm suhu fy 38.+ •c. Hoho. Dh xselesa mula duk mrengek2 n byk tjaga malam. Tp skang dh ok sket.



fya bsedia nk dcucuk


- Posted using BlogPress from my iPhone -

Location:Jalan Haji Yusoff,Kajang,Malaysia

Isnin, 7 Mac 2011

YNWA

saLam~

Saba' owh saba'.. Ni gara2 liverpool vs man u smalam. Haha. Awal game tu sy ckp kat incik somi "bang kalo liverpool menang org belanja saba'...." xlama pastu liverpool gol le pulakkkk.. Haha. Incim somi dh kembang idung. Dh malas nk layan bola sy pon masuk le bilik ngan fya.. Bek layan fya tdo lagi besttt.

Dh xsedar kul bape incik somi masuk n duk sebut saba' saba' sabaaaaaaaaa' caittt mentang2 menang riuh sekampung. Kalo kalah masuk tdo senyap2 jeeee.

So kena la belanja tp kena tgu payday dulu lahhh. Bila ntah payday nih huhu. X sabar nak bersaba' nih :)


- Posted using BlogPress from my iPhone -

Location:Jalan Golf,Bandar Baru Bangi,Malaysia

Ahad, 6 Mac 2011

Last checkup

saLam~

Hari rabu lepas sy p jumpa dr faz. Appointment asal 10.2 tp tyme tu dr faz cuti so sy mintak p 1.2 tp sy xp sbb incik somi ada miting. Sy xkisah p sorang2 tp dsebabkan tyme tu dr faz nk diskas pasal planng :p so incik somi wajib ada ye. N jugak kena wat pap smear.

So rabu tu p la kami ke azzahrah. Skang dia punyer style dh xleh walk in n xleh tukar2 tyme. Last minute plan pas p jmp dr faz, nk kena p sri serdang tuk amek ic fya n beli safety boot ai ok.

Tyme yg sy dpt kul10am tp 1030 xdpt lagi. Aikk dh pelik ni. So p ty kaunter bila turn sy. Ada 4 org lagi ye! Alasannya doc ada emergency td. So kitorg pon decide p sri serdang dulu. Dari tgu lama buang masa. Dh setel kat sri serdang lam masa 45mnt je. P balik turn sy dh lepas la plak. Seb bek leh jmp dr faz gak pastu. Xde la kena tgu last skali hehe.

Bila jmp dr faz, dr faz ckp rini wat pap smear kan? Kitorg leh gelak2 lak haha. Dr faz ty nape gelak2.. Dh ada yg len ke? Wakaka. Kitorg gelak2 sbb sy takut nk wat pap smear tu. Org ckp sakit la itu la inila. So kalo betol sakit sy xnk la buat lagi.. Nk buat la hari sabtu xkeje. Sbb takut kang xp keje lagi. Xsiap2 kang keje kat ofis tu. Dr faz ckp xdela sakit. Sakit nk beranak lagi :p. Mmg xsakit pon can kena seluk je :p

Then diskas pasal planning lak. Dr faz terangkan ape yg patut. Kaedah2 yg ada. Sy mmg kena amek sumthing since sy dh xBF n dh pon period last month. Takut terbabas wakaka. Bukan apa sbb sy kan czer so kena la tgu perot ni pulih betol2 dulu.

Dr faz suggest amek pil @ implanon. Sy ckp sy xdisiplin kalo nk makan pil. Takut tlupa. Dr faz ckp apa susah guna la alarm kat tepon tu. Sy ckp lagi sy takut gemuk lak.. Haha byk songeh tol. Sy nk amek iud tp dr faz xkasi sbb baru anak 1st. Iud ni boleh kena infection tp mintak2 xla kan. So dr faz ckp try dulu mkn pil sbulan tgk cane. Badan nek x. Tgk seswai ke x. Kalo x seswai baru pakai implanon. Pastu ty la yg mana pil ok. Dr faz ckp d best adlh yasmin (betol ke x ejaan ni?) pastu pil yaz kot. Dr faz kuarkan sample yaz. Dia ckp yg ni dorang claim kalo makan kulit cantikkk. Haaaa dh teruja haha. So sy ckpla ikut la doc yg mana 1. Yasmin pon boleh yaz pon boleh. So dr faz bg sample yaz tu. Xyah amek kat farmasi :)

Last2 kul 12 lebih gak siap. Huh. Dh la lupa amek tyme slip. Dh kena potong cuti lagi.. Tensen tolllll!

- Posted using BlogPress from my iPhone -

Sabtu, 5 Mac 2011

Lagi dua..

saLam~

Lagi 2 hasil gulungan d malam hari. Oleh krn fya telah lena dbuai mimpi kot :)



baby feet




antuuuu kak limah :) credit to miyyah@kertas


Nanaittttt

- Posted using BlogPress from my iPhone -

Location:Jalan Haji Yusoff,Kajang,Malaysia

Happy quilling d petang hari

saLam~

Ptg td pas tdokan fya, sy teringin nk buat aktiviti gulung mgulung. Nk tdo dh ptg sgt. So, amek tool box n buku quilling. Tgk apa yg boleh d gulung.

Mula2 buat bunga. Haha bunga lagi. Tp xcantum sbb gulungan cam xjadik sgt. So try buat len lak. Belek2 try buat itik..n pas tu dragonfly.. Taraaaaa
.
.
.
v


Two ducks for fya..



Dragonfly yg cacat haha


- Posted using BlogPress from my iPhone -

Location:Jalan Damai 3,Kajang,Malaysia

Mud tbalik

saLam~

Owh rini tpaksa keje. Sepatutnya coti. So xde mud ok. Sbb duk mhitung detik tuk berwiken ngan fya bsenang lenang. Last2 kena keje :( layankan ajeeee.

Skang sy dh ada 2 assistant. Ok la sbb keje dh ringan sikit. Tp dr awal sy dh bitau abg amir yg sy xnk dorg bawah sy. Sy xnk jadik lagik cam sblum ni. Ada assistant tp cam xde assistant. Sbbnya??? Tyme tu sy kan dh sarat. So bg la keje kat dia cam soh buat report. Report tu dh siap kalo ikutkn tp sbb meetg tu xjadi so kena tgu akhir bulan tuk update progress + amek gambar je. Dh 2mgu bg kat dia ok.. Last2 xsiap! Tensen giler n apa lagi. Terus sy senyap xckp ngan dia.. Last2 dh nk cuti sy pon ty abg amir sy nk bg keje apa kat dia sbb keje sy bg pon dia xsiapkan. Last2 dia nk benti smbung belajar. Xleh nk terima keje lam construction line. Huhu. So sy bcuti dgn senang lenang jela hehe.

Skang abg amir dh paham bila dia ckp pandai2 la bahagi keje kat dorang. N sy jawab xnk la. Sy xnk dorg duk bwh sy. Haha. Pastu apa lagi kena la tazkirah sket :p dia tau la mst ada problem ngan dorang. sy bukan xnk dorg duk bwh sy tp kalo dh dorang blagak pandai. Sy nk buat apa lagi. Bodoh sombong! Kalo dh sampai tahap perli2 best la jadik senior qs. Sbb sy boleh blik awal. Dh kalo keje ko dh siap balik la nk balik awal pon. Bila soh siapkan kat umah xnk. So apa lagi sy nk buat? Xke bodoh sombong namanya!

Dh ko masuk sini sbg TA buatla gaya TA! Jgn nk blagak kali background mmg ada pengalaman byk taun. Tunjuk la yg ko boleh buat keja. Dah la. Ni xnk terima hakikat sbnr. Mmg bodoh sombong.

Dulu tyme ngan jbc ada assistant gak tp xde perangai cam ni. Kecik baik je. Xde nk lawan2 ke xnk dgr ckp ke hape. Tp skang ntah la.. So skang sy dh malas nk layan sgt. Nk ikut style abg amir.. Mst ada gap ngan dorang. Buat baik pon kena pijak bek xyah nk bek2 sgt.

Last but not least... Blahhhh la wei!

- Posted using BlogPress from my iPhone -

Location:Jalan Seksyen 1/16,Bandar Baru Bangi,Malaysia

Khamis, 3 Mac 2011

Pembetulannnn!

Pembetulannnnn!

Haha silap bulan da..seperti entry Mom & baby expo 2011, ada pembetulan sikit ye.
6-8 march 2011
.
.
.
V
6-8 mei 2011


mintak maap mintak ampun.
Thanx to nahiz yg komen :)

- Posted using BlogPress from my iPhone -

Location:Jalan Tok Dagang,Kajang,Malaysia

Rabu, 2 Mac 2011

Mom & baby ekspo 2011

Kepada mom & dad to be n jugak ibu ayah mama papa umi walid.. Jangan lupa fiesta bayi yg paling meriah
.
.
.
6-8 march 2011
Pusat pameran mid valley

Sila2 jgn malu jgn segan :)



- Posted using BlogPress from my iPhone -

Location:Jalan Teras Jernang,Bandar Baru Bangi,Malaysia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular