Rabu, 2 Februari 2011

Kuning

saLam~

Nk tanya la sket kat sume.. Baby kalo tyme lahir xkena kuning, lps 2bulan @ pas tu akan kena kuning gak ke? Fya tyme lahir alhamdulillah xde kena kuning. Bukan xde langsung tp sikit sgt. Mayb sbb dr tyme mgandung aku makan spirulina. Kak bilah ckp leh elak kuning. Kat umah ni kak bilah adlh pharmacist kami ekeke.

Semalam badan fya agak panas start dr malam semalam. Bila check suhu lam 37.7 •c. Ni tyme mlm smlam. Pg smalam lak lam 37.4•c. So bukak la baby center tgk sal demam ni kan. Kalo bayi demam, suhu bila pagi 37.7•c n petang lak 38.2•c. Suhu normal bayi 36.5 - 37.8•c. So xdemam la maknanya tp risau punyer pasal malam tu bg la jugak ubat demam n pakaikan kool fever. Tp yg kuning tu cane ek??


Cian anak mama


- Posted using BlogPress from my iPhone -

Location:Jalan Teras Jernang,Bandar Baru Bangi,Malaysia

3 ulasan:

  1. masa doc detect kuning kat fya level brapa?? lpas2 tu cek up, slalu doc akan cek lg, selalu kalau menurun, mmg kuning akan trus turun..

    tp mcm kes Damia dulu, mmg doc detect ada kuning, pastu 'mak' dia pandai sgt, makan segala jamu.. trus level kuning naik mencanak2.. ditambah dgn keadaan Damia yg prem, kuning dia mmg agak teruk sbb walaupon dah 2 bulan, still kuning tu ada lg sikit2..

    kalo masa fatin g 1st time cek kat sepital lepas bersalin, kalao doc kata kuning ok.. makanya ok la.. sbb agak mustahil kuning nak naik kalau baby tu bf dgn elok.. baby yg bf low risk utk kuning.. itu kata doc la.. doc ogy xkata pape.. hehehhe

    BalasPadam
  2. normally baby kuning umo lahir ke sebulan je yang..lps tu x de dah..x silap akk laa..akk pon bukan pharmacist apatah lg doctor ekekeke

    BalasPadam
  3. Puteri ogy~

    Xtau level bape sbb doc cuma ckp ada sikit tu je. Pastu xde lak ckp pape pasal kuning tu. Tyme tu mmg bf n pagi2 ada la jemur gak tp xhari2 sbb tyme tu kan ujan je..

    Miezamo~

    O ye k kak.. Haha ingatkan akak doc bgerak td kuikui

    BalasPadam

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular