Khamis, 27 Januari 2011

Dilema @ delima?

saLam~

Huh aku lam dilema lagik. Nk teruskan @ x. Teruskan ape cik kak oiiii. Hehe. Aku xtau sama ada nk terus bkerja ngan kontraktor @ x. Tempat yg aku keje skang le. Kalo ikutkan sejak dr aku grad lagi aku xnk keje ngan kontraktor.. Takuttt. Huhu. Tp yg aku xnk tuleeeee yg dpt.

Dh lama aku bertahan keje kat situ. Dulu aku nk benti tp incik somi x kasik. Sampaila kandungan aku pun dh nk sampai phujung aku nekad nk benti. Aku bitau incik somi. Sebab musabab nape nk benti bior le kami je yg tau. Susah nk terima n pcaya tp tula hakikatnya. Sampaikan dpt darah tinggi tu. Tp xtau la puncanya. Stress ngan keje @ pemakanan.. Wallahualam. Kang bila duk sorang2 mula la bgenang air mata duk pk hal ni. Kadang rasa dh malas nk amek tau sume ni tp kang byk pihak terasa. Dah tu aku sapa nk kesah??

Aku dh pon tender ritu sebelum blik ganu. Tp salahnya aku bg resign letter tu melalui mama huhu. Incik somi la ni. So kena reject. Wakaka. Aku tau cara tu salah n mayb sume dh bprasangka buruk kat aku. Huhu. Tpaksa la masuk dulu n bg balik surat cinta tu tp xtau la dterima @ x. Aku rasa dh sampai masa tuk aku benti keje kat situ. Aku teringin nk ada bisnes sdr. Aku nk jugak pegang sejuta bila umur 30 :)

Kalo ikutkan aku xde pun nk benti trus jadik full tyme housewife. Kalo ada rezeki kat tmpat len aku mmg nk p kecuali kontraktor. Huhu. Tp bkn senang nk dpt keje kot skang :(

Bila pk nk sambung balik cita2 wat masters pon ok gak. Dulu dh ada peluang gatal nk keje. Skang otak dh tepu baru thegeh2 nk stdy balik. Last2 studo je ngan anak nnt wakaka. Ermmm udah2 le. Kang banjir lak.

Ya Allah permudahkanlah urusanku. Amin.


-sent from iphone- BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

3 ulasan:

  1. fatin, selagi blh kerja..sila la kerja
    bl dah benti keja nnt mesti boring sbb dah biasa keja & pegang duit sendiri :)

    BalasPadam
  2. fatrina...klo ia terbaik for ur family & future teruskanlah. skrg ramai ibu wat online bisnes. mula2 mmgla susah ckit. lama2 okla nti.take care mama fia..

    BalasPadam
  3. ida adnan~

    mmg nk keje cuma xnk keje ngan kontraktor hehe.

    mrs.aisheiteru~

    tula berangan nk wat bisnes on9. skang tgh duk berusaha gak sikit2. insyaallah ada jalan.. thanx mama umairah ;o)

    BalasPadam

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular