Ahad, 30 Januari 2011

Testing lagi :)

Hye uolls..

Ekekeke aku bjaya goda abg ngah beli application blogpress lak. Yg ni agak best kot dr blogbooster.

Happy blogging!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Jalan Putra Permai 10/1e,Subang Jaya,Malaysia

Sabtu, 29 Januari 2011

first try ok

saLam~

2 hari lepas aku try pakaikan fya CD. sebelum ni xde pakaikan lagik sbb fya sgt kecik tuk pakai CD. n papa fya jugak xyakin langsung nk pakaikan fya CD. bukan sebab apa pon. sebab dia malas nk basuh. huhhh. apela papa fya ni. papa fya awal2 lagik soh beli diapers. senang katanye. ikutkan jela...

k yg 1st CD ok je. tp bila pakai yg ke 2 tetiba bocor kuar ikut belakang. aikk pelikk lak aku. mmg yg tu cam ada poblem sket nk butangkan ngan insert tu. n jugak aku pakai longgar sket sbb yg 1st aku pakai agak ketat n kena tegur di papa fya bila tgk merah merah je berbekas kat belakang fya. huhu. pastu pakai diapers balik wakaka.

CD fya

piEcE of mE~
BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

baby korang cam mane ye?

saLam~

just nk tanya mama @ ibu @ mak @ mummy sume. baby korang sampai umur bape pakai bedung n barut ye? kalo ikutkan aku fya skang dh xpakai bedung n barut. bedung dh start xpakai seminggu sebelum abes pantang n barut lak lam mgu lepas. hehe. kalo ikutkan LC yg dtg umah dulu cam kat entry ni. dia cakap xyah bedung2 baby ni biar dia bebas sket nk mgeliat sana sini. kalo ikut kak ana, bibik n jugak nekwan fya kena la bedung takut tangan xlurus kot n kaki lak nnt jalan tkangkang2 plak. haha. xcantik la oi anak dara tkangkang2 tyme jalan. haha. tp semalam mami dtg sini n bedung balik fya. mula2 ok la sbb tgh ngantuk. skali tjaga dia nangis beria. dukung xkena letak xkena. bila bukak bedung tu terus senyap. tambah lagik bila duk ngan bik as. empuk kali. haha. so, anak2 korang cano?

piEcE of mE~

Jumaat, 28 Januari 2011

terlambat sudaaa

saLam~

ahakkkk. baru je nk join dh tutup lak contest baby tdo. aku di tag oleh mrs.aisheiteru. aku xpasan pon sbnrnya tp smalam nk tdo godek2 blog org tru phone baru le pasan. konon2 nk la join n pagi ni duk godek2 la jugak pic fya tgh tdo yg plg best *mama je yg pasan best haha*. skali masuk blog tuan punyer contest dh tamat dah smalam. haha. kpd mrs.aisheiteru tenkiu ye tag kite..

piEcE of mE~

Khamis, 27 Januari 2011

Dilema @ delima?

saLam~

Huh aku lam dilema lagik. Nk teruskan @ x. Teruskan ape cik kak oiiii. Hehe. Aku xtau sama ada nk terus bkerja ngan kontraktor @ x. Tempat yg aku keje skang le. Kalo ikutkan sejak dr aku grad lagi aku xnk keje ngan kontraktor.. Takuttt. Huhu. Tp yg aku xnk tuleeeee yg dpt.

Dh lama aku bertahan keje kat situ. Dulu aku nk benti tp incik somi x kasik. Sampaila kandungan aku pun dh nk sampai phujung aku nekad nk benti. Aku bitau incik somi. Sebab musabab nape nk benti bior le kami je yg tau. Susah nk terima n pcaya tp tula hakikatnya. Sampaikan dpt darah tinggi tu. Tp xtau la puncanya. Stress ngan keje @ pemakanan.. Wallahualam. Kang bila duk sorang2 mula la bgenang air mata duk pk hal ni. Kadang rasa dh malas nk amek tau sume ni tp kang byk pihak terasa. Dah tu aku sapa nk kesah??

Aku dh pon tender ritu sebelum blik ganu. Tp salahnya aku bg resign letter tu melalui mama huhu. Incik somi la ni. So kena reject. Wakaka. Aku tau cara tu salah n mayb sume dh bprasangka buruk kat aku. Huhu. Tpaksa la masuk dulu n bg balik surat cinta tu tp xtau la dterima @ x. Aku rasa dh sampai masa tuk aku benti keje kat situ. Aku teringin nk ada bisnes sdr. Aku nk jugak pegang sejuta bila umur 30 :)

Kalo ikutkan aku xde pun nk benti trus jadik full tyme housewife. Kalo ada rezeki kat tmpat len aku mmg nk p kecuali kontraktor. Huhu. Tp bkn senang nk dpt keje kot skang :(

Bila pk nk sambung balik cita2 wat masters pon ok gak. Dulu dh ada peluang gatal nk keje. Skang otak dh tepu baru thegeh2 nk stdy balik. Last2 studo je ngan anak nnt wakaka. Ermmm udah2 le. Kang banjir lak.

Ya Allah permudahkanlah urusanku. Amin.


-sent from iphone- BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

Ads: shop wif jipaban



piEcE of mE~

Rabu, 26 Januari 2011

Test ajo

Weeehuuuu testing 1 2 3


Blogbooster



-sent from iphone- BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

fya jalan2 lagi

saLam~

hari ni fya travel lagik. ekeke. xdela jauh mana pon. p putra heights je sbb mami n dedi datang. kebetulan incik somi nk p bukit beruntung so dtg la jalan2 PH. duk sane pon keboringan jugak kan fya. hehe. cam biasa fya yg behave. duk lam car seat keje dia adalah tdo. sebelum tu mmg baru tdo pon so lagi nyenyak la dia buat taik mata ekeke.

 budak tomey tgh shleeppp

owh skang fya amat sukar nk tdo + isap susu. kenapakah? nnt la aku bcerita ;o)

piEcE of mE~

Isnin, 24 Januari 2011

berubah wajah

saLam~

bukan aku yer yg berubah wajah. wajah aku still sama tombam! hehe blog aku berubah wajah lagik. buat kali ke berapa ntah haha. layout sbelum ni aku tpaksa tukar sbb byak benda yang aku xleh nk edit. so geram je rasa terus carik len. byk sgt songehnye. hehe. jadik la seperti skang. harap2 xde la nk tukar2 lam masa tdekat.


piEcE of mE~

23 jan 2010

saLam~

semalam family incik somi buat majlis aqiqah fya ngan sambutan birthday ramai2 tuk bulan january. sebenarnya dorg plan nk buat birthday dulu. bila aku dh balik baba pon soh wat sekali aqiqah fya. xde wat besar2 pon just panggil family je. tp kan aku teringinnnn sgt nk wat majlis fya ni best2. ada buai yg cantik. nak buat gift sendiri tp tulah dh last minute n malas lak nk kecoh2 buat cam tu.. huhu. xpela nnt tunggu birthday fya la ye syg :o)

kami yang kekuningan :o)


piEcE of mE~

fya 1st day out~

saLam~

hari sabtu lepas adalah 45 hari. bermakna mama fya dh abes pantang. horayyy. padahal x abes pantang pon dh merayap ke nilai 3 haha. so bawak fya p alamanda je. nak carik baju tuk fya pakai tyme aqiqah fya hari ahad. hehe. p pon sekejap je sbb papa kena balik awal nk sembelih kambing lak. jom layan piccassss.
.
.
.
v

 on d way to alamanda..cuak je muka :p

 best ke tdo yang? gerak pejam mata benti bukak mata :o)

wif papa!

piEcE of mE~

dugaan

saLam~

dugaan plak dah. tajuk x hengat donia. seperti entry ni incik somi kan balik ganu lagi. mgu sebelum tu incik somi dh fly ke sana n mgu tu aku soh dia dtg gak haha. pastu mgu lepas tu kena dtg lagi sbb aku dh nak balik sg merab sbb dh abes pantang. tp tu cuma plan yg x menjadi ok. 2 hari sebelum 14.1 tu esoh balik ganu ngan keadaan demam2. adik kat melaka pon dh demam2 n nek merah2. esoh pon p klinik n ptg tu sah kena denggi. n kena warded le. adik lak balik putra heights n p check up kat SJMC ngan abang. adik mmg kena denggi gak tapi dia dh ok. haha ajaib tol. so aku dh xde sape nk jaga. uwaaaaa. xnk susah2kan mami kena jaga esoh kena jaga baby fya so aku pon bitau incik somi nk balik skali nnt. n aku pk jugak 3 mgu bturut2 incik somi dtg sini. kang ape family dia kata lak. huhu. tapi 2 hari je esoh dh leh kuar. caittt. tp tpaksa la nek air asia sbb incik somi dh book awal. kalo ikut plan sebenar balik next week ngan mas. senang sket. nek air asia ni bila ngan baby amatlah sukar ye kawan2. dgn xdpt duk sama sbb booking len2. pastu bila beg lebih plak xleh nk combine gak ngan beg incik somi. sbbnya booking len2. aduyaiiii kena + RM100 lebeh tu. kedekut giler.. xpaham aku.! dah le sebelum nek tetiba fya muntah. kalo nek air asia ni yg plg xbest kena nek tangga turun tangga. gigil2 kaki aku nak nek tangga tu. huhu. dalam flight plak. dh duk asing2 sbb ada baby dpt la hot seat. mintak tukar incik somi duk sebelah amatlah kedekut. huh. TAK BOLEH! seb bek sebelah incik somi pon kosong. org sebelah aku pun bek tolong bitau soh tukar tempat. dah xleh aku pon p le duk belakang kat incik somi. kebetulan incik somi pon dh bitau kat pramugari tu soh panggil aku. seb bek pastu fya tdo nyenyak n nanges kejap2 je sebelum tdo. fya budak baik kannn.. muahhhh.

piEcE of mE~

...sambungan 14 jan

saLam~

ini adalah sambungan dari entry ni. haha giler lama peram. 14 jan adalah my luvly hubby punyer birthday. tyme tu aku still kat ganu berpantang la kunun. so jumaat malam baru incik somi datang. hoyeaaahhhh. dh duk jauh susah nk beli present aku pon soh la esoh belikan. haha. ingatkan nk beli on9 je tp takut xbest lak. incik somi dah abes peluk cium baby fya sambil tgk raja lawak sampai benda lawak terjadik ekeke. aku pon konon2 wat seprais la bagi present tu sambil sengih2. ekeke. soknya lak baru p beli kek. tu pon xrancang pon kebetulan kuar sbb ada org dtg fogging kawasan umah. ikut plan aku nk soh esoh beli dulu ptg jumaat tu tp dah dia kena warded sbb denggi.

adiah + kad + kek tuk papa


piEcE of mE~

Rabu, 12 Januari 2011

craftZone~

saLam~

skang aku duk gilakan crochet ok. hehe. bila tgk yg baby punyer lagik la gile. seb bek x meroyan hoho. 2mgu lepas duk intai2 blogshop for baby..terjatuh hati la kat benda alah tu. aku pun beli le 1 kasut & 1 topi kat mamayayazone. kalo duk bangi aku p amek sdr je brg2 tu cam yg 1st aku beli romper dulu. hehe.dekat ajo rupenyer. tp syg size yg aku beli tu besar le plak. dh beli tuk newborn tp besar gedabak terutama topi. tgu besar le baby fya oiii.


pastu tetiba rasa nk belajar wat sdr. try menggugel crochet. n banyak rupenyer blog2 pasal crochet ni. hoho. lagik le semangat. siap dh wat bloglist tuk craftzone gitu.


cakap pasal jahit mjahit ni.. aku sebenarnya cukup xsuka ye. xminat. antara masak ngan jahit aku lebih rela memilih memasak. hehe. jahit ujung lengan baju sdr pon gagal. tp sejak mengandung ritu tetiba rasa minat nk jahit manik kat baju. tp xde buat pon. wakaka. kebetulan tyme tu adik ipar aku ale n mama duk belajar jahit. tu yg tetibe teruja nk belajar gak. skang minat tu dtg balik. nk belajar wat crochet n jahit manik. leh x? hehe. buku pasal crochet pun dh jmp tinggal lagi nk beli je.

aku mmg suka craft ni. siap beli buku pasal balut hadiah, quilling, contoh buat kad n mcm2 la. salah 1 yg pernah aku buat tuk incik somi dulu cam *entry* ni. siap ada cd publisher. cd ni aku beli semata2 nk wat assignment tyme belajar dulu. p beli ngan abg ngah kat low yat tu. tyme tu aku bkepit ngan abg ngah je hehe.tp cd tu skang dh rusok. sedey :( kalo ikutkan sejak skolah rendah lagi bila kena wat apa ek dulu cam assignment gak. aku siap p wat tulisan kat kedai printing depan umah tu. haha. kalo wat assignment mmg siap design bagai ye ngan paper mcm2 kaler n jenis. hehe. dulu xpernah xmiss beli paper kaler :o). sampai la kawen aku wat tenkiu tag sdr tuk yasin tyme nikah & khatam alquran n jugak vip gift.



so, pas ni harap2 ada masa la nk belajar tu sume. hehe. jangan hangat2 taik ayam sudaa... ;o)

*huh lama giler nk boleh siapkan entry ni. baby fya duk asyik kaco je ekeke


piEcE of mE~

Isnin, 10 Januari 2011

1st checkup : Hepatitis B II

saLam~

hari ni 10.1.11 kena p cucuk baby fya. so kami bawak p cucuk Hepatitis B II kat KTS *prEv Entry*. 2 hari lepas dah call KTS ty kena wat appointment ke walk in je kalo nk jumpa paed. dorang ckp walk in je boleh. kami p ptg sbb pagi ngantukksss haha. jaga malam katekan.

2 lebih kitorg gerak. bukan jauh sgt pon. xsempat nk berangan lam kete pon. dah sampai p la register dulu dh 1st tyme p sanakan. pastu nek tingkat 1 tunggu dr sampai. agak lama ye menunggu even sorang dua je yg dtg nk jmp doc. sebelum jmp doc, nurse tu dtg check suhu baby n berat. padahal awal2 sampai kitorg dh redah timbang berat baby fya. haha. aku pon xketinggalan timbang berat sdr. berat ku maintain sama ngan 1mgu pas bsalin. hoho. xde pengurangan lagi nih! kena berusaha lagi ni! hehe.

berbalik cite pasal baby fya ye. jmp doc.. doc check situ check sini. dia ty "minum susu apa yg dh double chin ni?" haha aku jawab dh campur. doc ty lagi" susu campur?? susu apa?" ekeke. bla bla bla... pastu doc pon cucuk kat peha. tyme tu baby fya tgh best tdo yee. bila kena cucuk apa lagik menangis ler. tp kejap je. hehe. tgh tgu nk bayar n amek ubat baru dia nanges balik nk susu. punye la lama tunggu nk bayar n amek ubat. ubat dh lama duk kat kaunter tuh!. mmg out le servis! huhu. harap2 baby fya kuat xdemam @ merengek2. td pas balik dia merengek2 gak la nk tdo. risau aku. dh le papa fya dh terbang balik. huhu. berdua la kami tdo malam ni n kembali menghitung detik le nk tgu next week :(

day : 32
weight : 3.9kg { +1.24kg }
length : 53cm { +5cm}


piEcE of mE~

Ahad, 9 Januari 2011

bila dah sebulan~

saLam~

rini baby fya dh 31 hari. dh sebulan ye. pantas je waktu blalu rasanya. papa fya pon dh nk balik malam sok. tgl kita bdua je kan baby fya :( sok 1st check up baby fya. since duk kat ganu ni so kena check up la kat ganu kan. xkan nk travel p azzahrah lak. kami decide nk p KTS. lagipun ritu tyme jmp dr nazim dia bitau dia ada kawan kat KTS n dia cadangkan p jmp kawan dia tu. sgt bagus! harap2 baby fya xdela meragam sok n xdemam!

skang baby fya semakin aktif. aktif pada waktu malam ok! siang hari dia bantai tdo spuas2nya. alahai anak mama nih. 2 3 hari lpas dia start nanges2 dr kul 4 am sampai kul 9 am. semalam lak dh xde nanges2. cuma bangun nk susu. tp pagi td bila nk tdo lak duk nanges2. nk tdo kemain susah. nk kena riba baru tdo. bila letak bolat matanya!. sabar jela. kalo dulu org usik cane pon xkan nk tjaga pon. tv bising cane skali pon xtjejas langsung. yela dulu tyme kat sg merab tv dpan mata je. ekeke. tp skang bising skit je dh tjaga. skang papa fya panggil baby fya ustazah ye! haha. insyaallah ye baby fya ;o)

saye dh 31 hari. tgk tangan saye bile tdo ;o)


piEcE of mE~

Sabtu, 1 Januari 2011

1.1.11

haPpy nEw yEar 2011!
Azam?? Xpernah ada azam ekeke!
Tp mau jadik yg terbaik buat suami tchenta & anak tsayang!
Insyaallah akan maju setapak lagi dalam kerjaya.apakah?? Tungguuu
Semoga 2011 manjadi lebih baik dari taun sebelum. Amin.

piEcE of mE~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular