Selasa, 28 Disember 2010

25 ~ 27 Disember 2010

saLam~

kini mama aafiya bsiaran dari bumi ganu ye. kami pulang 25.12 lepas ngan flight. wahh kecik2 dh merasa nek flight. haha. risau gak sbnrnya kot2 ada effect kat telinga baby aafiya. tp dr nazim & dr faz pon ckp ok je so tawakkal jela kan. plan nk nek kete tp dh aku xleh duk lama2 n perot pon xok lagi so tukar la ke plan B. 

baby aafiya tdo je :) nk landing baru bangun minum susu

26.12 lak kepala baby aafiya kena butakss. sayang woooo rambut dia yg hitam tp kami decide nk cukur bila tgk rambut baby aafiya cam semakin jarang lak. hehe. so daddy pon panggil ayah teh yg mmg tukang gunting datang umah tuk cukur rambut baby aafiya. ikut plan asal baba nk wat akikah n cukur jambul seminggu pas bsalin iaitu pada 19.12 n 20.12 tu kami balik ganu. tp dsebabkan keadaan baby aafiya n mamanya skali yg masih xsehat so sumenya ditunda. majlis tu mayb wat pas abes pantang kot. dan skang baby aafiya sudah butakkkk haha. papa aafiya panggil castelo. xmenahan tol. 26.12 jugak adalah birthday daddy. so adik n esoh belikan kek. even aku xdapt nk makan ponn. bulan 12 mmg meriah sbb ada 3 org yg sambut birthday n next year btambah sorang la iaitu baby aafiya :)

baby aafiya dibutakkan :)

semalam papa aafiya dh pulang ke sg merab. papa xduk lama sini sbb papa dh lama giler x masuk ofis. sejak aku cuti seminggu awal lagik dia p ofis kejap2 je. bila ty nape xp keje.. jawabnya "sbb nak jaga syg" huh yela tuh. ekeke. bila dh bsalin lak mmg patut la kan dpt cuti seminggu tp kan aku duk sana 2 mggu. so dia tambah lagi cuti 1mgu. haha. tp papa aafiya lambat lagi nk dtg sbb weekend ni mayb ada meeting n next 2 weeks baru dpt dtg n 10.1 baby aafiya kena p checkup n kena cucuk kalo xsilap. uwaaaaaa lamanya leh jmp papa aafiya. semalam tetiba air mata keluar xagak2 bila papa aafiya dh p epot. adeiii ni 1st tyme aku bpisah lama ngan incik somi lam masa yg lama. hoho.


piEcE of mE~

4 ulasan:

  1. fatin, mak saya bawak saya naik flight time umur 3 hari tau =p

    BalasPadam
  2. aminah~

    owh ye ke..hehe so xde pape kot ekeke

    BalasPadam
  3. sebab tu la nak beranak n pantang kat kl je.. bleh tgk hubby depan mata slalu.. (kes kuat cemburu ni.. haha)

    BalasPadam
  4. mamaleen~

    ekeke kalo ikut jeles tu mmg la nk pantang kat sana tp sbb baru 1st baby ilmu tu 0 lagi tpaksa la balik kg dulu :)

    BalasPadam

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular