Isnin, 8 November 2010

Check up +35 weeks

SaLam~

Pagi ni p checkup cam biasa kat azzahra. Org xde ramai sgt tp kena tgu sejam lbh gak ler.. Masuk je dr faz ty mcm mana sehat? Baby aktif x? Aku jwb sehat tp baby xdela aktif sgt. Dr ty lagi sejak bila? Aku ckp sejak last jmp dr mmg cam tu je gaya baby gerak. Aku xsure la mmg aku xpasan ke apa kan. So dr scan tgk baby ok je. Jantung pon ok je. Air ketuban cukup je tp... Ada tapi tu yg buat aku bdebar2 huhu. Dr ukur badan baby xsama ngan mgu skang yg dh 35 weeks. badan baby cuma 33 weeks.. Ayoyoyo mcm ini pulak.. Sblum dr faz soh baring dia ckp darah tinggi la sikit. Aku ckp la mmg tgh pening pon. Dr last week lagik duk pening sbnrnya. ingatkan pening biasa2 je. Pastu dr soh wat ctg nk tgk patern jantung baby bdegup.

Tumpang wat ctg kat labour room hoho. Tetiba bdebar ekeke. Pas wat ctg lam 10min kena check darah skali lagi. Aku ty kat nurse tu tinggi lagi ke? Dia jawab aah tinggi lagik. Aduyaiii. Tp bila masuk kat dr faz, dr faz ckp jantung baby ok je. Darah lak dh turun sket. Tekanan ni xde la tahap teruk lagik cuma kena jaga2 sbb ank 1st mmg senang dpt darah tinggi. Tambah lagik baby plak kecik. Dr faz bitau takut jadik cam kkk ipar aku kak intan. Dia pun sama tyme ngandungkan dila. Dtg check tekanan darah dh tinggi giler n baby pon kecik. Pas check aku mintak la mc. Rehat2 tenangkan pikiran. Nk masuk keje blik dh xde mood. Duk pk baby je pulak huhu. sampai umah call mummy. Cite pasal tu baru lega sket rasa. Harap2 xde apa yg berlaku.

Pas bayar, aku ty kat kaunter pasal pakej bsalin kat situ. Tp nnt le bcerita panjang. Malas nk mengarang panjang

piEcE of mE~

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular