Ahad, 7 November 2010

apdetan secara borongan

saLam~

lembab tol nk update hehe. kat ofis mmg xde masa nk apdet pape kat blog nih. balik umah lagik le kemalasan nk ngadap laptop itu amat maximum. huh. alkisahnya.. hari khamis aku amek cuti. last minute apply huhu. seb bek dpt. hari selasa mlm incik somi tetibe soh amek half day hari khamis sbb nk p baby warehouse. adik ipar aku wawa bitau ada baby warehouse kat mydear. pastu aku pon bitau nk p jugak kat littlewhiz. aku dpt notification dr littlewhiz pasal sales tu. aku nk p littlewhiz sbb ada sale tuk warmer. hehe.

pagi rabu tu tyme bekfast, wawa dtg bg 1 buku. pasal persediaan tu BF. wahhh happy sgt2 sbb even aku mmg nk BF tp aku xde nk nyempat lagik nk beli buku pasal BF. just surf kat tenet je. tenkiu sgt2 kat wawa. wawa mmg BF ank dia si irsyad yg sgt ensem tu sampai umur skang dh staun lebih. irsyad mcm mat salleh ye. sbb wawa pon macam cina. hehe. xheran la irsyad tu ensem ikut parents dia kan.. hehe. pastu wawa bitau pasal warehouse tu sbb dia dh p. so dia tunjuk pics mcm playpen, baby cot etc. so lagik la aku teruja nk p. hehe. pastu dia soh tgk kat bigsale.com.my. tgk apa2 yg ada sale. so sampai ofis aku terjah pc le dulu nk tgk sale apa ada lagik. ngeh3. aku tgk ada 1 tmpat lagik kat puchong gak ada wat sale firstfewyears. so aku rasa nk cuti 1 hari jela. kang xnyempat nk g byk tempat tu. haha *tamak* so terus call incik somi bitau nk cuti 1 hari terus.

hari khamis aku bcoti ngan riang ria nya. lam kul10am baru kuar umah. janji nk gerak kul 9am. tapi janji diana je huhu.. 1st tempat yg dituju adalah mylittlewhiz sbb agak jauh di setia alam nun. sampai sana tgk2 warmer n terus amek warmer tommy tippe. incik somi duk sebok tgk2 stroller n car seat. pasal stroller n car seat ni aku x kisah sgt. tu aku duk kelih2 benda len je. haha. kat situ juz beli warmer n baby laundary basket. next destination adalah firstfewyears. kat situ stroller n car seat mmg ada sale. actly, sblum ni dh decide nk beli stroller pas abes pantang. cuma car seat je perlu kot sbb nk balik ganu pantang kat sana kan. tp ntah apa mimpi incik somi ni nk beli stroller skali.  aku ckp stroller juz amek yg biasa2 je sbb xtau lagik baby suka ke x duk lam stroller tu nnt. so dia jela duk godek2 sume stroller ngan tokey tuh. aku apa lagik. duk check satu2 barang kat kedai tu jela. haha. last skali tokey tu syorkan amek stroller quinny n car seat maxi cosi. dh nama ada sales so dpt la murah 2 brg tu kan. n dpt jadik member skali so dpt lagik %. sambil2 survey brg kat situ aku amek la skali penutup botol avent leh wat storage nnt. n jugak sleepsuits sempat aku rembat. hehe. last skali baru p mydear. agak ramai org kat sana. tp sedey xdpt beli pape sbb byk brg dh xde. p mydear sbnrnya nk tgk playpen tp xde yg bkenan lak di hati incik somi. so, pulang ngan hampa jela dr mydear. 

 buku panduan penyusuan susu ibu bg ibu bekerjaya

for my lil' baby

*check up kat azzahra hari isnin ni sbb jumaat dorg sambut deepavali ropenye.

piEcE of mE~

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular