Selasa, 26 Oktober 2010

heartburn

saLam~

heartburn aka acid reflux. sgt tidak selesa bila mgalaminya. ya ampunnnn rasa nk duduk ke bdiri ke baring mmg xsenang la. sbelum ni kalo kena cam boleh handle lagik la tp last jumaat kalo xsilap pas breakfast dh rasa xselesa. breakfast mkn pedas huhu. pas tu mula la. campur skali ngan perot jadik sebu. nk hilang minum air bebanyak tp sama je. melarat smpai malam. incik somi soh amek gaviscon tp aku xnk. huhu. tgh tdo rasa dada tsekat je n rasa nk muntah. tp tahan gak n bangun minum air je. ngan harapan akan hilang rasa itu. huhu. hari sabtu pon sama. masih rasa. seb bek ari sabtu tu aku xp keje sbb ada family meetg n malas dh nk p even kul 10 dh setel hoho. lama2 dh nk petang dh rasa selesa sikit. sebelum ni bila dpt update pasal preganancy dr fitpregnancy + dbump n what to expect rasa cam biasa je. bile dh tkena baru le rasa pucat muka nk laluinya ;o)

bila baca article heartburn baru le tau lagik detail. dh le aku mmg suka minum nescafe pepagi. dh coffeholic namanya xde nescafe cam xlengkap je idup. haha. lagik la salah cara minum air bila kena tu.. adeiiiii.. kurang info tol! :o) tp skang dh bjaga2 sket. xde dh nk makan pedas pepagi bute tp masalahnya bibik tu suke masak pedas! cane?? n jugak nes tetap minum :p kalo incik somi tau ni sure ckp aku degil wakaka.

piEcE of mE~

3 ulasan:

  1. huhuhu the seksaest moment bile kena 'terbakar hati'...an dulu kena gak...memang kena amik gaviscon...fatin minum nescafe time pregnant??mmmm...

    BalasPadam
  2. ~ini an~

    aah mmg seksaeast! huhu tp nk wat cane kan.. sabar jela..mmg xpenah tgl nescafe huhu..dh jadik cam dadah kot..haha

    BalasPadam
  3. Hi Fatirna, try drinking Chinese green tea. It might help. As well 3 to 5 cups a day will refresh you, bring a glow to your life.
    You keep well, and keep a song in your heart, Lee.

    BalasPadam

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular