Sabtu, 18 September 2010

check up

saLam~

semalam p regular checkup kat az zahrah. ingat nk p lambat sket sbb xyah tgu turn lelama. tp incik somi tukar fikiran soh p awal2 sbb dia xsehat. smpai2 lega la sket tgk xde org sgt tp kena tgu kat 2 jam gak sbb doc ada keje apa ntah. huhu.

sebelum jmp dr faz cam biasa check berat n test urine. ayoyo berat ku sudah 60kg. incik somi kata "ni berat baby ke berat syg?" haha. tetibe jadik cuak sbb takut overweight. xpasal2 kena minum air lazat tuh. huhu. padahal berat nek sket je ;o). jmp dr faz cam biasa. dia ty ada poblem ke x. n check perot. baby kini sudah 1303g. wahh dh gemuk baby aku. haha patutle senak je perot aku skang. sbb perot aku kan kecik dia lak semakin membesar. alhamdulillah semua ok. uri, air ketuban n len2. tp baby still kat atas. dr ckp xpe skang dia mmg duk merata2 lagi nnt dia turun. ni yg xbest ni. nanti tu yg buat aku takut. uwaaa. nk kena p berurut kot bagi baby pusing. kalo boleh biarla normal aku bsalin nnt. xnkla ikut tingkap baby kuar. nnt xleh pantang :(

pastu kan aku duk risau nape perot kecik tu kan. baru je nk bukak mulut ty dr faz.. incik somi dulu yg tanya. "ni normal ke doc? dia duk risau perot kecik" haha. dr faz ckp mmg normal. berat baby ngan hari mmg sama. biasa kalo 7 bulan berat baby dari 1kg - 1.2kg. ni berat dh 1.3kg so masih lam keadaan normal walaupon dh terlebey sudaaa ekeke. doc tu ckp lagik. perot aku kecik sbb padat xde lebihan2 lemak @ pape yg buat nmpak besar. so xyah risau. fuhhh agak lega even yg kepala baby still kat atas yg buat aku cuak kekadang. harap2 semua dlm keadaan ok. amin.

*checklist aku dh siap..wo gile byk nk kena beli nih..skang tyme to shop tuk my lil' baby lak. ;o)

piEcEs of mE~

4 ulasan:

  1. fatin jgn p urut lg tau.. sbb ogy dulu prob yg sama gak dulu.. kalo ikut org tua mmg dia suh p urut.. tp insyaAllah, masuk bulan 8++ baby akan turun.. doa2 la supaya x men'tingkap'kan diri.. huuhuhuh

    BalasPadam
  2. puteri ogy~

    owh yeke? tp takut lambat je.. sbb ada member tu pun last mnt urut. last2 ikut tingkap gak. tp mayb dia dh nk masuk 9 bulan tyme tu. ermm kt doa byk2 jela ;o)

    BalasPadam
  3. dear...perut kecik comey apa...mcm model baju peknen..hehe

    BalasPadam
  4. harzharun~

    ekeke model baju peknen ye :p

    BalasPadam

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular