Selasa, 21 September 2010

bila aku goyang kaki

saLam~

sejak keje pas raya nih. byk betol masa kosong aku haha. bermaharajalela betol aku kat ofis ekeke. sampai abes sume blog org len aku geledah :p tu yg sempat update blog la..tukar layout blog la..wat checklist baby la..carik barang2 baby la.. beli brg on9 la fuhh.. goyang kaki tol aku. hehe. sekurang2nya ketekunan aku ngadap pc ni kunun2 bos ingat aku duk wat keje la kan. tu pon kalo dia tgk cctv tuh haha.

semalam tgh duk tgk2 blog tjumpa blog pnNadxoxo. padahal aku dh baca blog ni sebelum kawen lagik tp ntah cane link tercicir lak. dh pregnant rupanya n tgh tgu ketibaan org baru skang. baca punyer baca aku berkenan 1 benda kat blog pn nad nih.. pasal tilam kekabu. dia tempah dari bilikjahit.anggunflora. teruja kejap aku hehe. apa lagi trus sms incik somi bitau nk tempah gak sebab tilam tu dr kekabu. mula2 incik somi siap reply "tilam pon nk tempah?" haha aku ckp la yg ni kekabu punyer. so terus dpt green light. suke2 :o) balik keje terus tunjuk kat incik somi ;o) smalam pon aku singgah anakku. maklumlah kat ofis aku ni kedai baby ada la 2 3 buah.. tp beli benda2 yg simple dulu.. sbb nk tgk kat len plak. dh nama anakku.. sume brand anakku jele. incik somi pon dh awal2 pesan bila p anakku jgn beli byk2 n merapu2. haha. dia tau bini dia ni xleh soping sorang2. :p 

skang mmg baru nk start soping sikit2 barang baby.  incik somi aku mmg xkasik beli awal2 takut terover lak kan. kalo ikut mama n baba pon xkasi beli brg awal2. huhu takut benda x elok jadik..nauzubillah. so skang rasa dh ok kot. even akak ofismate aku pon xgalakkan aku beli lagi. insyaallah semuanya ok. last week aku tgk nursing pillow kat 1 web nih. mmg best giler kalo tgk dr gambar tu la kan. haha. so, bitau kat incik somi nk beli. tyme tu sbnrnya aku dh tdo tp tjaga bila incik somi masuk nk tdo gak. tetibe aku ckp la nnt nk beli nursing pillow. pastu dia jawab "ok nnt abg belikan" aku pun sambung tdo. mst dia ingat aku ngigau tu yg dia layan je. sok nya terus aku beli ekeke. bila aku ckp dh beli dia wat2 blur plak..eceh ingat aku xsedar ke.. haha.

piEcEs of mE~

5 ulasan:

  1. ok nnti abg belikan. muahahaahah.

    by 7months dh boleh beli dh brg2 tu. in fact dh kena sediakan bag ibu dan baby, standby dlm keta sbb bila dh masuk 7 bulan.. kita dh mula ada risiko utk bersalin awal ke apa ke. doc pun mmg suruh standby bila dh masuk 7 bulan. so xpe dah kot beli brg2 yg dh penting.

    emm nursing pillow yg beli dlu ada.. tp guna sekali dua je hahaha sbb masa tu operate kan.. so xselesa letak tu kat perut.

    BalasPadam
  2. best best shoping brg baby. sy pun dh tempah kat anggunflora jgak. bleh tumpg tilam kekabu baby skali.heheh

    BalasPadam
  3. vagg~

    haha tula pasal..dia ingat kt mamai haha padan mukess.

    nursing pillow tu beli sbb skang nk tdo xselesa sket. guna bantal peluk kalo nk tdo baru ok. pastu dia leh gak guna pas bsalin nnt.. xpon nnt sure jiang curik sbb bantal peluk pon berebut wahaha.

    mrs.aisheiteru~

    hehe jom shopg brg baby :p

    BalasPadam
  4. sedang elok la beli barang baby skrg. xlmbt sgt or xawal sgt. kalo beli later kang xlarat nk shopping plak ;)

    BalasPadam
  5. puan nadxoxo~

    hehe tula rasa dh seswai nk soping..kang terkuar awal susah gak huhu

    BalasPadam

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular