Khamis, 30 September 2010

last wiken kami

saLam~

huh dh nk masuk wiken baru baru nk bcerita last wiken haha. hari sabtu pas keje terasa nk makan makanan arab lak. so balik umah pas zohor terus p. tp p area bangi je malas nk p jauh nun cyberjaya. pas makan terus singgah ke manja. nk beli brg baby. incik somi sungguh excited memilih baju baby. haha. aku siap amek mitten, booties n hat yg sama kaler ngan baju.haha. mula2 aku ingat dia nk marah sbb yela awal2 dia dh ckp yg newborn xyah beli byk2 kang xmuat. tp tgk dia yg over pilih baju. haha.

hari ahad plak kami ke klcc tuk p ke homedec. malas betol aku nk bjalan byk sbenarnya tp demi nk soping lagik aku gagahkan jugak haha. pastu incik somi lak nk beli iphone4. kami terpaksa tgu min 3jam org maxis tu ckp. hoh nk buat apa tgu 3 jam tu?? so incik somi ckp kt soping dulu. kalo soping pon xkan smpai 3 jam?? hoho. kitorg pon p la soping n xabes2 beli baju lagik. tgh2 pilih barang incik somi ajak tgk wayang. boleh kurangkan waktu menunggu. aku pon ok jele.. dh letih nk jalan bek duduk lak. cite apa ntah kitorg tgk..lupe tajuk lak tp cite katun burung tuh. best la jugak haha. layankan ajeeee.. so checklist tuk 2 hari soping spt entry lepas updated-newborn-checklist-1. 2 hari lepas aku p lagik ke kedai anakku n beli baju lagik n len2.uwaaaa xleh tahan gue. wakaka.


piEcE of mE~

Isnin, 27 September 2010

updated: newborn checklist 1

For mY lil' baby

Clothing

Sleepsuits

Tops & Pants

T-Shirts/Cotton Shirts

Rompers

Mittens

Socks & Booties

Baby Hats

Barut

Napkins

Napkin Liner

Disposable Diapers

Towel

Handkerchief

Receiving blanket

Mosquitoes Net

Changing Mat

Baby Cot

Bedding Set

Bathing & Grooming

Minyak Telon / Yuyi

Toiletries

Grooming Kit

Nasal Aspirator

Cotton Balls & Buds

Baby Wipes

Nappy Cream

Safety Pin

Bath Tub & Bath Seat

Chest Drawer

Baby Laundry Basket

Baby Hanger

Laundry Detergent

Pail

Feeding

Breast Pump

Feeding Bottle & Teats

Sterilizer & Warmer

Breast Milk Storage

Bottle & Teat Brush

Bottle Cleanser

Cooler Bag

Thermos

Drying Rack

Travelling

Baby Carrier

Nursery Bag

Stroller

Health care Kit

Diaper bag



For Mom To Be ;o)

Kain Batik

Towel

Socks

Nursing Bra

Nursing Pad (Washable/Disposable)

Disposable Panties

Nursing Pillow

Set Berpantang

Maternity Pad

Nipple Butter/Cream


piEcE of mE~

Rabu, 22 September 2010

mY nursing pillow

saLam~

td dpt call dr transporter ty pasal jalan nk p sg merab. aku ingat nk p site sg merab tp umah aku sebenarnya. haha. org tu nk hantar barang yg aku beli iaitu nursing pillow cam apa yg aku bitau last entry. dh dia xkenal so aku soh hantar kat ofis je. nursing pillow ni aku beli kat mylittleboss. pic dar mylittlebos..
full body nursing pillow

nape pillow ni wat aku tertarik?? haha sbb skang aku susah nk tdo. xselesa perot ni. skang duk guna bantal pelok je wat sandar kat perot. pastu sebulan 2 lepas aku ada tgk movie apa ntah yg jennifer lopez blakon peknen tu. dia kan ada guna bantal cam ni. cam best je dia tdo tu yg buat aku rasa nk jadik cam jenny gak wakaka. tp ini malam boleh ngetes. best ke x. ke baik khabar je dari rupe haha. aku beli kaler ijo.. sebab ape x beli pink?? sebab aku pk ni tuk long term gak la kan. *kalo pjg usia pillow nih* aku pk kalo dpt baby boy lak xkan nk guna kaler pink.. cian baby aku jadik gegel hahaha. berfikir d luar kotak betol!


haaa ni aku punyer

*tp aku rasa cam xde maknanyer nk guna long term. haha*

piEcEs of mE~

Selasa, 21 September 2010

bila aku goyang kaki

saLam~

sejak keje pas raya nih. byk betol masa kosong aku haha. bermaharajalela betol aku kat ofis ekeke. sampai abes sume blog org len aku geledah :p tu yg sempat update blog la..tukar layout blog la..wat checklist baby la..carik barang2 baby la.. beli brg on9 la fuhh.. goyang kaki tol aku. hehe. sekurang2nya ketekunan aku ngadap pc ni kunun2 bos ingat aku duk wat keje la kan. tu pon kalo dia tgk cctv tuh haha.

semalam tgh duk tgk2 blog tjumpa blog pnNadxoxo. padahal aku dh baca blog ni sebelum kawen lagik tp ntah cane link tercicir lak. dh pregnant rupanya n tgh tgu ketibaan org baru skang. baca punyer baca aku berkenan 1 benda kat blog pn nad nih.. pasal tilam kekabu. dia tempah dari bilikjahit.anggunflora. teruja kejap aku hehe. apa lagi trus sms incik somi bitau nk tempah gak sebab tilam tu dr kekabu. mula2 incik somi siap reply "tilam pon nk tempah?" haha aku ckp la yg ni kekabu punyer. so terus dpt green light. suke2 :o) balik keje terus tunjuk kat incik somi ;o) smalam pon aku singgah anakku. maklumlah kat ofis aku ni kedai baby ada la 2 3 buah.. tp beli benda2 yg simple dulu.. sbb nk tgk kat len plak. dh nama anakku.. sume brand anakku jele. incik somi pon dh awal2 pesan bila p anakku jgn beli byk2 n merapu2. haha. dia tau bini dia ni xleh soping sorang2. :p 

skang mmg baru nk start soping sikit2 barang baby.  incik somi aku mmg xkasik beli awal2 takut terover lak kan. kalo ikut mama n baba pon xkasi beli brg awal2. huhu takut benda x elok jadik..nauzubillah. so skang rasa dh ok kot. even akak ofismate aku pon xgalakkan aku beli lagi. insyaallah semuanya ok. last week aku tgk nursing pillow kat 1 web nih. mmg best giler kalo tgk dr gambar tu la kan. haha. so, bitau kat incik somi nk beli. tyme tu sbnrnya aku dh tdo tp tjaga bila incik somi masuk nk tdo gak. tetibe aku ckp la nnt nk beli nursing pillow. pastu dia jawab "ok nnt abg belikan" aku pun sambung tdo. mst dia ingat aku ngigau tu yg dia layan je. sok nya terus aku beli ekeke. bila aku ckp dh beli dia wat2 blur plak..eceh ingat aku xsedar ke.. haha.

piEcEs of mE~

Sabtu, 18 September 2010

check up

saLam~

semalam p regular checkup kat az zahrah. ingat nk p lambat sket sbb xyah tgu turn lelama. tp incik somi tukar fikiran soh p awal2 sbb dia xsehat. smpai2 lega la sket tgk xde org sgt tp kena tgu kat 2 jam gak sbb doc ada keje apa ntah. huhu.

sebelum jmp dr faz cam biasa check berat n test urine. ayoyo berat ku sudah 60kg. incik somi kata "ni berat baby ke berat syg?" haha. tetibe jadik cuak sbb takut overweight. xpasal2 kena minum air lazat tuh. huhu. padahal berat nek sket je ;o). jmp dr faz cam biasa. dia ty ada poblem ke x. n check perot. baby kini sudah 1303g. wahh dh gemuk baby aku. haha patutle senak je perot aku skang. sbb perot aku kan kecik dia lak semakin membesar. alhamdulillah semua ok. uri, air ketuban n len2. tp baby still kat atas. dr ckp xpe skang dia mmg duk merata2 lagi nnt dia turun. ni yg xbest ni. nanti tu yg buat aku takut. uwaaa. nk kena p berurut kot bagi baby pusing. kalo boleh biarla normal aku bsalin nnt. xnkla ikut tingkap baby kuar. nnt xleh pantang :(

pastu kan aku duk risau nape perot kecik tu kan. baru je nk bukak mulut ty dr faz.. incik somi dulu yg tanya. "ni normal ke doc? dia duk risau perot kecik" haha. dr faz ckp mmg normal. berat baby ngan hari mmg sama. biasa kalo 7 bulan berat baby dari 1kg - 1.2kg. ni berat dh 1.3kg so masih lam keadaan normal walaupon dh terlebey sudaaa ekeke. doc tu ckp lagik. perot aku kecik sbb padat xde lebihan2 lemak @ pape yg buat nmpak besar. so xyah risau. fuhhh agak lega even yg kepala baby still kat atas yg buat aku cuak kekadang. harap2 semua dlm keadaan ok. amin.

*checklist aku dh siap..wo gile byk nk kena beli nih..skang tyme to shop tuk my lil' baby lak. ;o)

piEcEs of mE~

Rabu, 15 September 2010

28 weeks

saLam~

pagi2 buta pas subuh tgk tepon. check email. tgk email dr dbump n fit pregnancy n email len gak. skang dh 28 mgu.huhu. terus ckp "bang dh 28mgu..7bulan..dh xlama. takutnya" hoho. jumaat ni ada checkup lagik..xsabar nk p check sbb dlm seminggu 2 ni sesape jmp mst ckp perot aku kecik je..nk tau baby sehat ke x..ada poblem ke x. risau betol aku! huhu. harap2 xde pape.

tecikk ea perot aku??

*busang tol keje rini. keje duk surf tenet je haha.

piEcEs of mE~

salam lebaran 1431H

salam lebaran 1431H
.
biar pon dh raya ke 6 baru nk wish ekeke
.
dah 2 hari pulang ke rumah n beraya bersama family ke 2 lak ;o)
.
rini mula bekerja even xtau nk wat keje apa haha
.
akhir kata salam lebaran. maaf zahir & batin kepada semua. andai kata ada tersilap kata tersalah bahasa
.
.
.
ikhlas dari kami ;o)


piEcEs of mE~

Jumaat, 3 September 2010

semalam & raya

saLam~

semalam kami bukak pose kat saba restaurant, cyberjaya. incik gaban jugak menjoinkan diri. dr awal ramadhan lagik duk pakat2 nk bukak pose sesama n semalam baru dpt. incik somi pon dh lama xjmp incik gaban..rindu la tuh haha. yela tu je kawan dia ada skang wakaka. dh sampai sana kul 715pm dh. kompem le ramai giler org kat situ. dulu tyme xpose pon sama. penuh. kali ke 2 ni makan nasi arab. yg 1st awal2 pose tyme adik ipar aku wawa celebrate anniversary dia n anak buah aku yg sama nama ngan aku celebrate birthday. 

pasal beraya plak.. incik somi tetibe nk beraya kat ganu. hehe. asalnya nk raya sini dulu n raya ke2 baru balik ganu. ntah ape mimpi dia ye? sbb taun depan ada baby kot.. so, raya ke 2 balik kl tp singgah cherating dulu. nk berhanimung :o) mayb singgah beraya umah pakcik n umah baru encik u. lagi pun blik awal pon tadak org gak. sume nk balik kedah lak. nk cuti lama tp coti nye tadak. dh le aku sorg2 je bhg contract nih. xdak teman nk rotate.huhu. kesiannnn.

owh td duk belek2 blog aku bukan chef.  sungguh bselera! tgugat iman pose aku haha. tibe2 tingin giler nk masak tp.... tunggu umah siap le baru masak hakhak. skang ni aku juz tgk org masak jela :p

piEcEs of mE~

Khamis, 2 September 2010

tertunggak:bila cuti merdeka

saLam~

skang da start pose balik..kire2 cam tyme aku xmengandung gak le aku kena qada' pose nnt..huhu.. skang rasa sehat sikit sbb dh tambah supplement n berguasa bersama incik somi ;o)

last tuesday kan ari merdeka..so selamat hari merdaka lah..walaupon lambat haha. bila cuti je aku xlepaskan peluang tuk beristirehat *baca:tdo*. tp incik somi wat rajin bangun awal plak. bile aku tdo dia apa lagik layan ps3 jele. pastu sebok duk kaco aku soh bangun sbb dh bosan. ajak aku p jalan2 n soping. sbbkan syg tdo aku jwb "xnkla xdpt gaji lagi" haha sanggup dia jwb "xpe2 abg belanje" walaupon mmg sume ditanggung beres sebelom2 ni :o) tp siyes aku malas nk kuar tghari tu. so aku ajak p petang je n pastu terus bukak pose kat luar.. pastu sambung balik soping.. bile kena kaco tu aku pon bangun le..dh xde wat pape kami pon berps3 berjemaah haha. selama ni aku xde hati langsung nk men. awal2 dulu ada la skali 2 men. ekeke..

pas asar p sunway pyramid tmpat biasak deting n carik brg kawen dulu ;o) parking adalah penuh ye rakan2. 1malaysia katekang. smpai2 terus terjah ole2 bali kunun2 nk booking la kan. tp xdapat lak. rasanya taun lps p boleh je huhu. so sambung cuci mata cuci poket incik somi..dh nk kul 7 p balik. penuh lak dh. seb bek ada 1 lagik meja. kalo xde..meleleh le air liur anak aku nnt. tp sbb p pon lmbat.. dpt makan pon lambat le.. dh abes mkn smbung sket lagik soping. carik baju laki aku xde bkenan lak. pastu terus balik sbb incik somi lam keadaan yg xselesa. dlm proses detox tuk kurus sbb takut baby kuar tkejut tgk papa dia hahahha *mintak ampun sygku gurau2 di bulan ramadhan* sampai2 umah mama ckp "bukak kat luar x ckp mknn byk xabes" plak dah :p

*owh baru aku prasan tyme ngandung ni aku xde kena sawan gambar dh :p

piEcEs of mE~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular