Rabu, 11 Ogos 2010

pertama ramadhan taun 2010 ~ tajuk panjang entry pon panjang

saLam~

selamat berpuasa tuk sume :o) wahh baru bkesempatan nk update blog nih sbb bos2 ada dr awal pagi lagik huhu..kul 11 kuar p damansara plak..ni je baru tenang sket even xde keje pon nk buat hehe. rini sepatutnya cuti tp smalam last mnt bos pompuan kensel n bagi tuk budak2 site je dgn tujuan bg mereka merasa puasa penuh..huh.

alhamdulillah aku masih btahan walaupun kul 10 td dh terasa lapar. hehe. kejap2 sms incik somi ckp lapar..pastu dahaga.. pastu letih..haha. seb bek incik somi bg kata semangat kalo dia soh bukak je cane?? terus bukak le jawabnya :D

bcerita ttg kemeriahan bpuasa ni mmg sgt teruja la kan bg sume yg baru bgelar isteri. cam sume bloggers len ;o) aku pun sama..1st tyme bpose ngan somi tcinta tp yg len sket adalah aku still xdpt merasa masak sahur tuk somi n mayb bukak pose pun xdpt..mayb tolong2 boleh..huhu. sbbnya aku kan still duk ngan mertua. kat rumah tu ada 1 bibik mama + 3 bibik akak ipar aku..sejak kawen pon bkesempatan tuk memasak 2kali je. yg 1st mama siap gurau nape xde lauk ke? yg ke 2 sbb mama xde n bibik ikut akak ipar tu balik kampung. kalo nk masak pun aku masak kat putra heights umah lama.huhu. sedih kan? somi xdpt merasa air tangan aku  ye..  n ptg nnt sure bukak pose meriah sbb kat umah tu ramai.. meja tuk bukak pose pun dh keluar dr smlam lagik.. hehe so tgu sat lagik la tgk cane kemeriahan bukak pose beramai2 kat umah tu..ok2 cukup citer tu ye ;o)

citer pasal persediaan aku sbg ibu mengandung plak. hehe. setelah sekian lama aku xmakan nasik tyme sahur..rini aku tpaksa makan demi baby tersayang. sblum ni kalo rajin bangun sahur juz makan roti ngan nestum 3in1 tu. kalo malas sahur xbangun le jawabnya. mama n akak ipar aku soh aku makan kurma n susu. actly mama n akak ipar aku dh lama soh aku blend kurma+badam+susu tuk kebaikan baby n ibu..tp aku xde la blend sume tu. juz makan asing2. cam adik ipar aku mmg dia amalkan blend susu ngan kurma tuk tujuan bg byk susu.rasa dh citer prev entry kot. tp kan aku rasa nk try sahur makan roti ngan nestum je + kurma + susu tu je leh x? rasa2 larat ke? nnt tyme wiken nk try la. hehe

*tgu masa nk pulang nih :o)

piEcEs of mE~

2 ulasan:

  1. selamat berposer mom to be. bestnye buka ramai2 kan. sonok je. chayok2 jom kuatkan semangat ibu & baby tahun ni mesti pose penuh ek!

    BalasPadam
  2. mrs aisheiteru~

    selamat bposer ;o)

    BalasPadam

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular