Rabu, 25 Ogos 2010

akhirnya aku tewas :(

saLam ramadhan~

huhu..akhirnya aku tewas jugak tuk bpuasa penuh. tyme balik ganu mmg aku flat giler. dh le selsema+pening+ nek flight buat perot aku bgelora je. smpai2 umah trs tdo konon nk cepat masa blalu. at last bile bangun lagik teruk n aku pun dinasihati tuk buka pose je *cewah dinasihati kunun* bila balik kl pon sama.nk blepas je perot aku rasa mual semacam.45min aku tahan nk muntah. smpai je lcct aku terus muntah. abes isi perot tkuar. dh muntah smpai umah incik somi pon soh makan jela bila tgk aku kuyu je. hehe. hari isnin plak mula2 ok je. dh siap nk p keje pon tp tibe2 muntah n sakit perot. 2 3 kali duk p toilet. tghari dh xlarat sgt incik somi bwk p klinik..ingat nk p pagi2 tu tp incik somi ada meeting so tgu la smpai tghari. jmp dr faz kat az zahra n dia ckp xde pape poblem. baby pon smakin sht. dr ckp mayb sbb perot aku kecik n baby smkin besar. dr last 2 week tyme aku wat detail scan tu baby berat 592g je kan..tp skang dh 728g..smakin besar tu..cepat betol budak bertuah ni besar. tu yg makan sume kuar balik tp yg duk cirit birit tu yg pelik bin ajaib. so, impian aku nk pose penuh tgl kenangan jele..huhu.

piEcEs of mE~

Khamis, 19 Ogos 2010

parenthood expo 2010

saLam~

parenthood expo 2010
20-22 aug 2010
level 3, midvalley exhibition centre

xdpt nk p pon sbb sok pagi2 bute aku ngan incik somi dh nk terbang balik ganu ler.. kalo dpt p kan best dpt le cuci mata yg dh kelabu ni. xpele xde rezeki nk wat cane kan..

skang aku dserang selsema..tension. bile selsema je kepala mst pusing. huh. tp kuatkan semangat jugak tuk bpuasa. smalam aku telan gak sebijik ubat selsema. huhu semalam bibik tanya lagik nk makan ape? kot2 ada mengidam tyme pose nih..haha aku jwb xde mengidam pape pon bik :p padahal teingin je nk makan nasi kukus ngan ayam panas2 tu. gegege sabau2..nk p param pon sbnrnya xde kuase. laki aku pon malas nk p lagilah aku ni.huhu.tunggu balik ganu jela. boleh paksa adik @ abang aku p beli haha.

skang dh 24weeks.. perot makin kenyang nampak. nk tunduk pon semakin sukar skang. n 1 lagik aku pelik betol bila aku mengiring je mst geli geleman perot kena peha.. kanan ke kiri ke sama je. incik somi aku kata kaki @ tangan dia tkepit kot. haha. tp skang bile kena tendang je mmg geli yg amat. huhu baby ni nakal la ;o)

piEcEs of mE~

Isnin, 16 Ogos 2010

masuk hari keenam berpuasa

saLam~

kamis lepas aku amek cuti sbb nk p check up tuk kali ke3 tp yg pertama bjmp ngan pakar.. seb bek dpt dr yg best hehe. pagi jmp dr faz n ptg wat detail scan. so tyme jmp dr faz dia juz check biasa sbb ptg tu nk wat detail scan kan.. alhamdulillah baby n mama baby xde poblem. tyme jmp dr faz dia dh cakap jantina baby tu tp xsure sbb xjelas. dia kata xpe tgu ptg ni..insyaallah nampak. haha.

so, ptg p lagik tuk wat detail scan. berat baby skang 592g n mama baby 57kg..uwaaa sempat ke berat turun pas bsalin nnt huhu..nk menyusukan so harap2 ok ler.. baby dlm keadaan sehat n mmg sah baby itu adalah yg dr faz ckp n kakak ipar aku ckp. baby tu bakal mdapat nama warisan iaitu 'SALWANA' haha nama yg xleh dipisahkan n tu adalah permintaan baba. xde sape berani buang nama tu ekeke. terima jela..nama depan leh letak lagi tp nama apa le yg seswai..jenuh nk pikiaq ni :p

skang aku jugak gigih berpuasa n bangun sahur makan nasik. alhamdulillah aku still dberi kekuatan tuk berpuasa..ekeke naseb baek baby aku baik dgr ckp. xde la duk tendang2 sepanjang masa. bila aku ckp ngan dia kompem dia gerak ;o) setakat ni lapar xde sgt. pagi je rasa pas tu dh ok..tp dahaga tu hanya Allah yg tau. dh le kena p site sabo jela huhu. harap2 penuh la taun ni tp aku still kena ganti yg taun lepas punya haha tp terawikh aku masih kantoi. ntah bile nk bterawikh ni. mata asyik ngantuk je bile perot kenyang.

*congrats to min dh bsalin baby boy ;o)

piEcEs of mE~

Rabu, 11 Ogos 2010

pertama ramadhan taun 2010 ~ tajuk panjang entry pon panjang

saLam~

selamat berpuasa tuk sume :o) wahh baru bkesempatan nk update blog nih sbb bos2 ada dr awal pagi lagik huhu..kul 11 kuar p damansara plak..ni je baru tenang sket even xde keje pon nk buat hehe. rini sepatutnya cuti tp smalam last mnt bos pompuan kensel n bagi tuk budak2 site je dgn tujuan bg mereka merasa puasa penuh..huh.

alhamdulillah aku masih btahan walaupun kul 10 td dh terasa lapar. hehe. kejap2 sms incik somi ckp lapar..pastu dahaga.. pastu letih..haha. seb bek incik somi bg kata semangat kalo dia soh bukak je cane?? terus bukak le jawabnya :D

bcerita ttg kemeriahan bpuasa ni mmg sgt teruja la kan bg sume yg baru bgelar isteri. cam sume bloggers len ;o) aku pun sama..1st tyme bpose ngan somi tcinta tp yg len sket adalah aku still xdpt merasa masak sahur tuk somi n mayb bukak pose pun xdpt..mayb tolong2 boleh..huhu. sbbnya aku kan still duk ngan mertua. kat rumah tu ada 1 bibik mama + 3 bibik akak ipar aku..sejak kawen pon bkesempatan tuk memasak 2kali je. yg 1st mama siap gurau nape xde lauk ke? yg ke 2 sbb mama xde n bibik ikut akak ipar tu balik kampung. kalo nk masak pun aku masak kat putra heights umah lama.huhu. sedih kan? somi xdpt merasa air tangan aku  ye..  n ptg nnt sure bukak pose meriah sbb kat umah tu ramai.. meja tuk bukak pose pun dh keluar dr smlam lagik.. hehe so tgu sat lagik la tgk cane kemeriahan bukak pose beramai2 kat umah tu..ok2 cukup citer tu ye ;o)

citer pasal persediaan aku sbg ibu mengandung plak. hehe. setelah sekian lama aku xmakan nasik tyme sahur..rini aku tpaksa makan demi baby tersayang. sblum ni kalo rajin bangun sahur juz makan roti ngan nestum 3in1 tu. kalo malas sahur xbangun le jawabnya. mama n akak ipar aku soh aku makan kurma n susu. actly mama n akak ipar aku dh lama soh aku blend kurma+badam+susu tuk kebaikan baby n ibu..tp aku xde la blend sume tu. juz makan asing2. cam adik ipar aku mmg dia amalkan blend susu ngan kurma tuk tujuan bg byk susu.rasa dh citer prev entry kot. tp kan aku rasa nk try sahur makan roti ngan nestum je + kurma + susu tu je leh x? rasa2 larat ke? nnt tyme wiken nk try la. hehe

*tgu masa nk pulang nih :o)

piEcEs of mE~

Sabtu, 7 Ogos 2010

owh janji kekasih

saLam~

semalam aku berusaha gak nk tgk janji kekasih sampai habis..sbb last week dh kantoi setgh jalan. last 2 weeks langsung xtgk hoho. sampaikan incik somi terminat gak tp bukan kat cite tp lagu afgan tu..haha. citer tu best tambah lagik lagu pun best so kesimpulannya cite tu best la kan..hehe.. syarifah abu salem pun terlibat lam citer nih..sgt best sbb aku mmg minat dia n aku mmg follow hampir sume novel n citer dia ekeke..


balik keje nnt nk singgah kat kedai baby nk tgk apa patut n seb bek incik somi mau antar p keje n ikut sekali nnt hehe.

piEcEs of mE~

Rabu, 4 Ogos 2010

bila waktu yang seswaiii?

saLam~

skang aku duk survey breastpump yg mana best n yg penting seswai la kan. dr kawan2 fb dorg syor medela..


yg len aku tgk n agak femes avent la..


ofismate aku ckp spectra pon ok..

tp masa mana seswai nk kena beli breastpump ni?? b4 bsalin ke pas bsalin? konfius lak aku sbb somi aku blh lak ty nk kena beli skang ke?? kang xde susu cane? uwaaa.. aku dh le beria2 nk BF dia leh ckp cam tu lak.. kang aku soh dia yg isap smpai kuar susu baru tau wakaka.. mau muntah darah pastu :p

piEcEs of mE~

Isnin, 2 Ogos 2010

bila badan merajuk

SaLam~

Semalam 1st tyme balik kg somi aku kat rengit..sempena majlis tahlil arwah somi adik baba. Bila dh lama duk lam kete apa lagi..sakit blkg kembali menyerang. Ingtkn dh amek D-cal dh ok tp xde maknanya..akibatnya rini aku ponteng keje haha. Lenguh 1 badan dr smalam lagi. Rasa xselesa giler.nk tdo pon susah smpaikan somi aku nek riso tgk gaya aku haha. pagi bitau kak bilah xmsuk keje n ckp nk p berurut..so, aku p la td. Rupa2nya kedai nile yg bg aku voucher tyme kawen dulu hehe.. 2 3 bln lpas kak intan ty bila nk p wat treatment tu haha..tukang urut ni mmg selalu dtg urut kat umah mama sblum ni..

Tukang urut ni nama kak ana dtg dr indon.. Dia ckp bdn aku penuh angin tu berat je..blkg aku tu mmg sbb bila pregnant akan sakit tp sakit aku ni teruk gak mayb aku penah jatuh tyme matrix dulu..hohoho boleh tahan kuat dia urut tu rasa nk teriak je..bila guna kayu apa guasa ke apa ntah teramat le perit..tahan jela aku. Then, dia urut perot aku kasi baby duk betol n selesa. Sebelum ni baby tu asyik kat bawah je huhu..patut le aku rasa cam len macam je..skang dh selesa sket.. Tp yg xtahannya dia kata baby ni mcm tutttt je..wahh xsabar nk tau betol ke x jantina baby nih bila dia ckp camtu hehe

piEcEs of mE~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular