Jumaat, 30 Julai 2010

21 weeks

saLam~

skang dh masuk 21 weeks ye..very d excited mama n papa :O) dh dpt rasa baby gerak2 kan.. b4 dis aku juz rasa sikit2 kan n papa xdpt rasa.. n skang papa dh rasa baby gerak..hee suke sgt2 kan papa :O) tangan papa asyik pegang perot kite je skang.. dulu pon pegang jugak tp xde la cam skang asyik melekat je kat perot hehe..

skang aku duk sebok search pasal persedian skang n pas bsalin.. masuk forum susu ibu n mengandung sgt best..dpt tau pengalaman org len..teruja giless. last week aku tpandang set pas bsalin so aku tanya akak kat ofis ni apa yg bagus..dia ckp dia try mcm2 so setiap baby dia lahir mmg set dr brand lain2..dia ckp dia ada amek NR, salindah n len2 dh lupe..pastu dia ckp salindah pon ok amek dr awal..so survey2 le salindah tp sbb dh lewat try amek yg kedua je so xdele amek set..hehe nnt dh masuk 24weeks baru leh start makan.. n x sabar nk tunggu 12.8 ni nk p wat detail scanning..xsabar nk tau boboy ke gegel anak mama ni.. bila baca kat forum mcm2 andaian nk tau jantina baby smpai somi aku dh nek pening ada je aku duk ckp baby ni baby boy la.. baby ni baby girl la haha..last2 dia jawab tunggu jela 12.8 ni syg.... :p

*congrats pn sri aina liyana n ungku iskandar for ur baby boy :o)

piEcEs of mE~

Selasa, 13 Julai 2010

.....seorang sahabat..kawan..teman

saLam~

semalam agak terkejut bilak bukak fb tgk status kawan2 tentang kehilangan seorg kawan yg lemas di empangan kat india iaitu ramin.. ramin kawan tyme aku belajar kat uitm part 3 - 6 tp kelas yg len.. even aku x berapa rapat tp aku tau ramin seorg yg sgt baik sbg teman dan jugak student..sbbnya.. ramai yg suka berkawan ngan beliau dulu..jugak disukai lecturer.. bila dh tau tentang ni sebak plak aku..beliau kerja ngan uem n dhantar ke india..n dr info2 yg aku baca dr fb..beliau lemas tyme mandi kat empangan sana..n dr info blog kawan2 rapat beliau dia mmg seorg yg handal berenang..namun..takdir menentukan segalanya..sampai skrg beliau masih belum ditemui..marilah kt sama2 berdoa agar beliau jumpai dan sentiasa dilindungi oleh Allah swt. sungguh aku rasa terkejut & still rasa cam xpercaya namun itulah takdir..dugaan dan ingatan utk kita yg masih bernyawa...

semoga keluarga & plg utama isteri yg baru dinikahi taun lepas tabah menghadapi semua takdir ini...

*tambahan~ al fatihah buat arwah ramin yg telah dijumpai tghri td..semoga dtempatkan d sisi org beriman :(

piEcEs of mE~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular