Selasa, 8 Jun 2010

betol ka??

saLam~

aku baru baca 1 blog pasal ibu mengandung. salah 1 entry tu pasal kekuatan kandungan. kalo org tu loya @ muntah bermakna kandungan tu kuat n sebaliknya. aku skang xde muntah2 teruk @ morning sickness..loya tu ada cuma tyme dh lapar n bila sudah makan. ermmmm akunyer kandungan x kuat ke? uwaaa takutt..sian baby aku. aku x morning sickness mayb aku minum susu alpha lipid kot. sbb mummy dulu teruk gak kalo tyme mengandung. akak aku pun sama aku je yg x.hoho. harap2 sumanya ok..tgu checkup sabtu ni kat az-zahra jele..harap2 sumenye ok..


piEcEs of mE~

5 ulasan:

  1. fatin...an tidak mengalami morning sickness jgk...kandungan smpai 40weeks...

    BalasPadam
  2. insyaallah semuanya okek2 belaka. doa yang terbaik okeh. jgn terpengaruh ngan benda2 cenggitu. lagi bikin ati risau woo

    BalasPadam
  3. fatin.. depends..
    mcm kakak org dlu kan.. empat2 org anak dia.. tak skali pun dia alahan muntah2 ke hape ke.. mmg xde alahan langsung masa pregnant. alhamdulillah selamat je.

    tp doc pun ada gak kata kalo alahan tu bagus.. kalo x alahan.. kot2 belum bebetul kuat janin tu nk melekat etc.. tp mcm org ckp td la.. depends.. lain org lain pesennya.

    dlu org ni awal2 xde pun alahan ke apa ke. pastu p klinik.. doc ckp la kalo xde muntah2.. kena tggu tgk.. sebab ada sesetengah org, tu tanda janin xkuat. dan2 tuh balik klinik trus muntah haha.

    papepun.. try la tanya org2 yg berpengalaman lg. dan jgn risau sgt sbb lain org lain jenis alahannya.

    yg penting doa byk2. amalkan baca YA RAQIB (sebut ya roqib), baca 7x, hembus kat perut. tiap kali lepas sembahyang. mintak dlindungi janin tu. tkcare

    BalasPadam
  4. owhh...

    tahniah!!!

    nanti boleyy laa post pics baby tuh bile da terkeluar!

    hehe (^v^)

    BalasPadam
  5. fatin..lame tak update yer..
    rupe2nye dah ade isi..
    wahh..heppy 4 u..tahniah :)
    ermm. i lupe until her dream dah tak active yer..hihi..
    take care sis~

    BalasPadam

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular