Khamis, 18 Februari 2010

quick update

quick update ;o)

doorgifts
khatam alquran : 95%
nikah: 95%
kenduri: 100%

outfit
to pickup @ rumah kebaya on dis sunday
tudung still xdak for nikah n kenduri tyme hoho

invitation cards
still lam proses pengedaran bg daddy n mummy's side n my side :100%

nikah
jamuan makan dh confirm wif TTI

pelamin
next discussion mayb next week ngan abg zol tuk finalised sume skali

hantaran
gubahan tpaksa dserahkan kepada yg pakar since aku takut nk buat sbb riso xdpt bunga segar bugar..hehe

makeup
flights dh book tp penginapan belom huhu


wish me luck ;o)

.until.hEr.drEam.comE.truE.

Sabtu, 13 Februari 2010

drop ur address

hye all ;o)
 sy mau mintak alamat kamu sume tuk hantarkan saman hehe..
tenkiu
 
monogram ni xde kena mengena ngan kad aku pon hukhukhuk

*ampunn..aku x reti nk wat sticky entry haha* 
.until.hEr.drEam.comE.truE.

Jumaat, 5 Februari 2010

tudung vs veil

yuhuuuu..
sedang mencarik idea sama ada nk pakai tudung saje @ +veil tyme sanding nnt. sbbnya baju aku dari rumah kebaya sudah sarat. *thanx sitinur for that kebaya*  ermm..incik bintang n fairus *asben sitinur* ckp better xyah pakai veil. aku pun tgk mcm ok kalo xpayah pakai veil tu. tp tudung mcm mana ye yg seswai kalo xde pakai veil? any suggestion?? berat pulak nk pk..xpe..slow2 pikiaq naa..

owh ya..kad aku dh siap. hehe. santek! *pasan sdr plak dh* tp still lam proses tuk print nama lak. incik bintang soh print atas sticker n terus tampal. so, smlam p sunway n kebetulan nk carik kasuk nikah n sanding gak. seb bek ada kat mph. dh le aku beli cutter tuk aku nk wat kerja2 seni aku.. tetiba org yg rasmi dulu adalah incik bintang. tyme aku nk beli kemain jeling je sbb ckp mbazir je. haha. so misi mencari kasut..mula2 aim kat charles n keith tp tarak *sedey* semua kedai kasut aku masuk sume tarak! nyampah. huhu. masuk walk in aku jmp mmg kasut tuk nikah punyer. macam2 jenis ada. so aku amek le 1 tuk nikah. pastu dh nk balik tnampak mod lak. hehe patah balik n jmp kasut tuk sanding lak..ekeke.. tinggi u.. haha so sama tinggi la kt nnt ye yang! eh tp xjugak..still pendek walaupon kasut ku tinggi 4 inci pon huhu.

td ptg plak p amek baju nikah kat kedai abg halim *as suggested by nawal hehe* seb bek baju dh siap tp lengan labuh sket.huhu. so kena dtg amek esok lak.

.until.hEr.drEam.comE.truE.

Selasa, 2 Februari 2010

updated: my luvly adiah pintu *wink*

doorgifts.
hanya ada bahan mentah. n aku xtau masa mana nk start buat. 800 pcs tu..bsengkang mata le aku. haha. 
*sangkar cinta buatmu*

progress for doorgift:
1. tetamu (800 pcs) - 50%
2. vvip (12 pcs) - done *maybe juz add on cute flower*
3. vip (40 pcs) - done *also mayb add on cute flower*

.until.hEr.drEam.comE.truE.

updated: majlis khatam alquran

hye ;o)
oleh kerana rumah aku nnt xde pape aktiviti yg akan berlangsung. n mummy ckp kosong le umah kite nnt.huhu. so, aku decide nk buat khatam quran. sekurang2nya xdela sunyi sepi umah aku tuh. n skang aku tgh bhempas pulas mengaji n tgl 5 juz kalo xsilap tuk aku tamat quran buat kali ke 2. huhu. 2x je baru. kuang2. tp sempat ke nih?? xsempat pon kena sempat le jugak. majlis tu akan berlangsung pada lam kul 10am kot. tuk khatam quran ni aku masih ada hutang yg xsetel lagik seperti checklist di bawah:

1. alquran & rehal - done *aku beli utk brg hantaran sebenarnya tp cam nk tukar len ekeke*
2. gift - hanya tag je tgh proses huhu
3. oufit - mau carik jubah 
4. makan - mayb nasi dagang *daddy yg setelkan*
5. tok guru & ahli2 - done *ustazah kawan bek mummy*
6. background - done *juz simple background dr zol mempelai creative*

.until.hEr.drEam.comE.truE.

Isnin, 1 Februari 2010

updated: jumaat+sabtu+ahad

hallluuuuuuuuu. caner perkembangan uols sume? jgn yg je duk bkembang udah..cam aku ko..haha. 3 hari berturut2 aku duk pusing2 tanpa henti *cane ye pusing2 tanpa henti tu???* carik barang2 n apa yg patut. tp xde la 24 jam aku pusing2. juz 3 4 jam non stop hoho. start jum aku p nilai sorang2 carik sabun tu. mulanya nk beli coklat je tp takut x sempat plak. tp xjumpa golden foil @ silver foil lak. huh nyampah!.

sabtu lak aku paksa abg aku ikut p ssf sbb nk carik bunga pahar aka bunga telur yer adik2..haha. giler pusing pale otak aku bila masuk ssf sg buluh tu. dulu tyme akak aku kawen aku dh pernah p sana. tp skang lagik byk  barang yg best!. rasa nk beli sume je.tp sbb menteri kewangan ada ikut so aku tpaksa membatukan diri je n bfikir2 nk p sdr lak haha. tp bunga telur xjumpa2 gak. then, p ikeA sbb nk carik drawer putih. ritu dh ada jmp kat masalam. tp pk2 cane nk angku balik ganu tuh. tu yg carik kat ikea je. seb bek ada..hehe. pastu round2 d curve jap n balik..

ahad lak aku paksa lagik abg aku p jalan tar. nk p semua house lak. p sayang u xde yg bkenan. p sinyi baru jmp. n tyme tu abg aku mmg bsemangat nk beli itu beli ini. n aku plak mmg serah 100% kat dorang tuk decide bunga telur cane.. bakul yg bentuk cane..haha. sbb aku dh letih nk pk sume lam masa singkat ni. n aku tambah jgk gift tuk meja beradab. gift yg aku beli tuk family incik bintang kat situ lagik murah dr aku beli kat TQ nilai. ceh! mencikssss. so, bunga telur n VIP gifts dh setel. pastu singgah bunga ribbon jap. saje nk tunjuk bunga telur yg aku nk ritu tp xde reben lak dorg nk wat..boleh ke cam tu?? naseb la ko! tp foil o xjmp2. kertas crepe xjadik lak.huhu. seb bek aku xbeli byk2. huhu. then, singgah 1 kedai tu apa nama yer.. lupe. jual barang2 kawen gak. kat situ beli bakul lak n pot puri. dan lagik aku singgah kat sogo tuk membeli set make up sbb ritu dh beli perfume tp juz 2 brg je. haha. akak ipar incik bintang soh tambah kalo nk..haha so aku pun apa lagik.. beli jela. resit ofkos la pas kat incik bintang.ekeke. malam plak p fitting baju kat rumah kebaya. cantek tp aku bkenan kat yg len plak..haha cane tuh? bila balik baru rasa nk tukar yg tu..so, tgk la keadaan cane nnt. huhu.

.until.hEr.drEam.comE.truE.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular