Khamis, 28 Januari 2010

tulun...tulunnnn

hye ;o)

sesapa tau mana nk cekau sabun wangi yg bentuk telur tuh yer?? aku duk carik sume ada yg bentuk hati je.
plzzzzzz. need help...
tenkiu

.until.hEr.drEam.comE.truE.

Rabu, 27 Januari 2010

updated: secara borong

baru pulang dari ganu. dari 23.1 - 26.1. kunun2 mhabiskan cuti padahal dh over limit haha. selesai apa yg patut. huh mmg mduga akal. tp nk citer yg best2 dulu.hehe

ni list yg aku kena buat tyme kat ganu:
1. Diskas Abg Zol done
2. Diskas ngan TTC done
3.Amek gelang *tetiba gelang jadik pendek pas buang 1 mata tuk jadik cincin..uwaaa*
4.Hantar borang nikah done
5.Setel Homestay tuk family inick bintang done
6.Confirm ngan TTI tuk malam nikah done
7.Survey Yasin & Alquran/Tafsir *yasin akan d DIY kot n alQuran/tafsir masih mencari*
8. Beli kain tuk sarung bantal done

hal2 yg membuatkan aku menitik air mata:

1. TTC salah set date utk aku. dorg set 27.Jan.2010! 27.Feb 2010 ada pesta buku kat situ. kad dh wat xkan nk tukar tempat lak.huhu last2 org tu kasik aku guna 27.2 tuh. tp majlis ku bakal porak peranda kah ngan org yg dtg kat pameran buku itu??? owh tidakkk!

2. tyme submit borang nikah tu..tetiba org sana reject sbb surat akuan bujang aku xde letter head kdn..uwaaaa..sedih bila dedi mengamuk kat aku. tpaksa cari penghulu plak.seb bek bangunan sebelah je.huhu.

3. homestay utk family incik bintang jugak ada org len amek sbb org u ckp xde sape yg booking date tuh. apa lagik dedi mengamuk la kat org tuh. cane leh xde org booking sbb dedi duk call org tu 2 3 kali dh..seb bek jmp good homestay.rumah baru.kiranya org 1st guna kot. dh p tgk ala2 kat hotel pun ada..haha. umah semiD. so leh sewa 2 bijik terus. ada 4 bilik. harap2 ok la..



.until.hEr.drEam.comE.truE.

30 days




.
.
.
cuak beb!
semoga semuanya bjalan ngan lancar
wish me luck!

.until.hEr.drEam.comE.truE.

Jumaat, 15 Januari 2010

updated : cincin+jam

hye sume ;o) semalam birthday my laling..so p makan kat tony roma's sunway sbb malas nk pk nk p mana haha. so pas makan p carik barang yg tertunggak. skang jam n cincin dh beli.. cincin mayb siap 2 to 3 weeks lagik..huhu harap2 siap ler.

Incik Bintang --> Me
1. Sireh
2. Mas Kahwin + Cincin + Gelang + Duit Hantaran (Done)
3. Kasut & beg (Done)
4. AlQuran & Sejadah (Done)
5. Telekung (Done)
6. Perfume & Toiletries (Done)
7. Coklat/Kek

Me --> Incik Bintang
1. Sireh
2. Cincin (Done)
3. Kasut (Done)
4. Wallet & Belt (Done)
5. Kemeja (Masih xjumpa yg seswai!)
6. Perfume & Toiletries (Done)
7.AlQuran + tasbih
8. Coklat
9. Kek

.until.hEr.drEam.comE.truE.

Khamis, 14 Januari 2010

14 jan

-haPpy birthday to my luvly incik bintang-

wishing u a joyous day..a bright and beautiful year ahead..
may all ur wishes come true.

my luv najmee,
u r d best thing that has ever happened to me. i never thought that i would ever meet someone as special as u. i love each n every moment i share with u. u r my soul mate n i vow to love u all eternity.
i luv u ;o)


piEcEs of mE~

Ahad, 10 Januari 2010

silalah undi *wink*

haha. saje nk mengglemerkan anak buah aku yg mmg 'makcik' nih!


silalah undi ye kawang2 ;o)

.until.hEr.drEam.comE.truE.

silalah undi *wink*

haha. saje nk mengglemerkan anak buah aku yg mmg 'makcik' nih!


silalah undi ye kawang2 ;o)

piEcEs of mE~

Khamis, 7 Januari 2010

monogram

hehe semalam aku try design monogram sdr..letih gak woo. mula2 tgk kat blog Q&A. pastu kat blog sape ntah aku lupe..aku jumpa link wedding monogram. mula2 xjadik. letih otak nk wat tuh..haha. aku wat pas balik keje sampai malam baru nak jadik. huhu. mula2 nakk wat F&N tapi urup F x santek..so tukaq le A. ok la gak.ekeke ;o)


.until.hEr.drEam.comE.truE.

updated : pertukaran makeup ;(

huhu. sgt sedey sbb aku kena tukar tukang makeup aku tuk tyme kenduri. yg plg sedey sume yg len aku call dh penuh n yg blagak pun ada! naseb la ko muke. punyer la aku carik satu2 kat blog bride-to-be..kot2 ada d best suggestion. aku jumpa chomel. tukang makeup misha omar kot.byk je pic misha kat blog tuh. senyum kembali ;o)

.until.hEr.drEam.comE.truE.

Selasa, 5 Januari 2010

owh donia

saLam

huhu semalam aku dh p antar surat resign kat sumber manusia. bdebar gak takut2 byk plak soal jawab pn syakila tu sbb sebelum ni roommate aku tuh p antar surat leh tahan gak soklannya. tp kat surat tu aku back dated 30.12.2009. hehe so 29.01.10 ni aku last day..so, pas tu aku akan fokus kat wedding aku yg aku rasa aku dh delay yg amat.huh! cam hangat2 taik ayam je wat preps tuh. life pas kawen xnk la citer lagik cane..tp yg penting incik bintang dh tukar p hq kat nilai. xde la jauh lagik nk berulang alik p keje n xde la alasan2 yg xbape nk logik lagik pas ni n jugak xde la lagik asyik duk kat ofis cawangan sg merab jer *sila baca:rumah* buat aku jeles je..hehe.

berat hati sbnrnya aku nk benti. mmg sume akui yg perangai seseorg wat sume xtahan tp alhamdulillah aku xde pape poblem lak ngan dia. awal2 dulu je agak sukar nk terima apa segala yg dihamburnya. skang sume dh ok n sampai org ckp kalo dia panggil bwk fatin skali..nnt lembut hati dia..wahahha kelakar la pulak. tyme aku kena carut dh ko xde masa tu mmg lerrrr nampak cam ok je. cuma apa yg jadik 1 masalah besar ialah bila team aku mmg dh xngam. asyik kena attack je. sampai si A ckp "fatin segak sgt kot..tu yg dia jeles" lam loghat utara. n si B plak kata "mmg la fatin, bila -ve jumpa -ve mana boleh..-ve mst ngan +ve" huhu. tp dr apa yg aku perhatikan..sape yg guna aircond mmg dia ok. sebelum balik td pun ada yg dtg gosip2 d petang hari n bitau yg kitorg benti sbb meetg last week. mmg kitorg terasa ngan apa yg jadik. baru skali kitorg x p meetg tu kitorng di cop nk dajalkan dia lak. tp anak ikan dia tu xwat keje elok je ckp xde nk marah langsung..n sebabnya kitorg ni xpernah p jmp dia n dak tu selalu jmp dia. tu aku ckp sape yg guna aircond mmg akan mantop la ngan dia. aku pun dh letih ngan politik n apa jadahnya lagik lam tu n bek aku benti. rezeki ada kat mana2. kalo xde sape nk ajak aku keje lagik. aku berkhidmat kepada incik bintang jela ekekeeke. tp xnk ar aku nnt kena pakai kain batik je huhu. tyme aku tanam anggur + prepare aku nyer wedding, insyaallah aku akan tolong kawan aku wat keje dia. attend meeting ke wat pape jela. dpt gak income sket2. heeee. rini aku nyer status kat Gtalk~setel apa yang patut sebelum cuti panjanggggg mmg menjeleskan ofismate aku..hehe siap sri n ida sound aku lagik.ekeke

so, permulaan taun 2010 agak xbest tuk aku punyer keje n aku harap akan ada sinar baru taun ni tuk aku nyer keje. insyallah...

piEcEs of mE~

Ahad, 3 Januari 2010

bunga pahar

bunga pahar
.
xdak idea
.
huh
.
.
.
owh bunga pahar

.until.hEr.drEam.comE.truE.

choc

saLam~

hehe. entry tuk new year tadakkk..sbb malasss!

semalam 020110.. aku p kelas asas coklat. ekeke. ni penangan dr choc yg aku bg kat incik bintang. best! aku belajar kat browniss. last week aku duk sebok search kat mana yg ada wat kelas ni. mula2nya dia xde wat kelas tuk 2.1 tp pas aku ty xnk ke wat 2.1, dia cuba. n then dia sms kelas akan ada...weeeehuuuuuuuuu. terus aku bayar ekeke. even incik bintang agak marah sbb buang masa n buang duit kat situ dari buang masa n buang duit kat our wed..haha.

so, aku dh le xbape familiar area desa melawati. pernah la p sana sbb makcik aku duk taman melawati. tp aku xtau la pulak area tu sama..hehe. aku kuar agak awal la kan takut sesat barat ke hape.. tp naseb bek aku selamat sampai gak..huhu. kelas sepatutnya start kul 10am tp 1030am baru start sb sorg tu dtg lambat..sesat katanya. n kelas abes kul 330pm youuuu. asalnya patut abes 2pm je.huhu.

skang aku dh tau cane nk wat choc. n amat senang sebenarnya kawan2..heheeee. so, ni yg dpt aku wat balik.. best!


ni la hasil yg aku dapat..tp ada gak yg kawan2 len buat. tukar2 hehee


piEcEs of mE~

Sabtu, 2 Januari 2010

kaler

susulan kepada entry aku yg lepas. keliru pasal kaler. haha. actly, aku dh pilih kombinasi kaler yg aku maksudkan kat photoshop. then, aku try search calour pallate n aku jmp color scheme desingner 3 n aku pilih2 kaler yg aku nk tu.

ni yang aku try wat kat photoshop. agak soft.

ni lak yg dh otomatik kuar. yg ni agak garang sket pink tu
shocking pink..baju raya aku kaler ni n aku berjaya gegarkan ofis ngan kaler itu wakaka

so, aku dh soh adik2 aku beli kain kaler itu. kain baju melayu abg aku jugak sudah di beli ngan kaler itew. hehe santekkk!

.until.hEr.drEam.comE.truE.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular