Sabtu, 31 Oktober 2009

mari menuntun wayangggg

 
 jenifer's body
best!
love megan fox ;o)



inglourious basterds
kurenggg best 
 seb bek ada brad pitt ;o)



pandaorum
boleh laaa..
cam citer tamil tajuk tuh haha


piEcEs of mE~

Rabu, 28 Oktober 2009

laYanggggggggggg



>utubE

hehe. layangggg dulu lagu ni b4 blog dibukak kepada mereka2 yg dijemput saje.. owh ye.. sume email2 yg sape2 dh tinggal di kotak komen tu tidak akan ditunjukkan hehe..

piEcEs of mE~

Ahad, 25 Oktober 2009

sila ambil perhatian!!!

saLam~

kepada sume bloggers yg bek hati..yg menjadi follower @ silent reader.. silalah tinggalkan email anda semua kerana blog ini akan dibukak kepada mereka yg dikenali sahaja..kenapa?? biarlah ianya menjadi rahsia.. *wink*

jasa kalian amatlah dihargai.

piEcEs of mE~

kata mama

Mamaku ada berkata
Jangan resami burung lelayang
Mencabar awan yang tinggi
Tak jejak bumi

Mamaku turut berkata
Gerak hatimu harus kau nilai
Kerana perbuatanmu
Menjadikanmu

Sumbangkah andainya aku
Sampaikan oh padamu
Apakah kau merasa
Seperti ku cuba
Merubah dirimu

Mamaku ada berkata
Cuba ikuti akan sang lebah
Sengatnya hanya diguna
Bila terpaksa

Mamaku turut berkata
Gerak hatimu harus kau nilai
Kerana perbuatanmu
Menjadikanmu

Sumbangkah andainya aku
Berpesan oh padamu
Apakah kau merasa
Seperti ku cuba
Merubah dirimu
Namun ku
Tetap menyintai
Menerima
Dirimu sebegini

by amy mastura

>gudanglagu

piEcEs of mE~

Sabtu, 24 Oktober 2009

bila aku...

saLam~

bila aku mengadu kat incik bintang pasal keadaan ofis aku sambil menitik air mata.. simple jawapan incik bintang nih "sabar..nilah dugaan bila nak kawen......" speechless lagik aku dibuatnya. adei.. kalo gitu cepat2 le kawen ekeke. tp dugaan pas kawen lagik le mencabar kan?? huhu. tp hadap la ngan keadaan sekeliling yg mmg menduga akal n pikiran.

semenjak peristiwa hitam legam jadik beberapa bulan lepas..aku semakin mengenali erti manusia. mcm2 ragam. n yg penting xde sape nk ngaku salah kan?? mmg hakikatnya jari masing2 akan menunding kepada org len. hati2 memilih kawan. xkiralah kawan bersuka ria.. kawan keje @ kawan di mana2 sahaja. apa yang penting tepuk dada tanya selera.

*yang baik pastinya baik yang dibalasnya & sebaliknya...

piEcEs of mE~

mana checklist kamu???

mana checklist kamu???
.haha.
mmg aku redah je buat masa skang ni

;o)

.until.hEr.drEam.comE.truE.

Khamis, 22 Oktober 2009

hari ini dalam sejarah

saLam~

wahh! rini ari yg betol2 mencabar tahap minda aku weh. dgn beban keje yg semakin bertambah. bukan semakin berkurang ok! dan yg aku betol2 jadik x waras bila statement ni kuar 'eh byk keje ea??i xnmpak lagi workload tu' adei cam *#$& je! sampai 1 keje pun xjadik sbb 1 hal nih. n yg best kena start dr awal. huhu. keje giler. betapa geram+marah+sedih sampai menitik air mata aku rini. bukan sekali tp 2 kali tau. huhu. yang aku bengang tyme awal xnk involve. ckp xtau. ckp itu ckp ini. bila ty jawab eh pening la. tp at last komen bagus punyer. mendidih je. sampaikn sume team aku down giler2 dh. dh le aku nyer pc rosak lak dr semalam. huhu. naseb ko la labuuuu. huhu.

*bila badak berbaju cicak...



piEcEs of mE~

Selasa, 20 Oktober 2009

org x kaco idup ko..ko xyah susah2 nk kaco idup org!

saLam~

haha. marah nampak! quote aku kat ym. mmg aku tgh marah. sbb aku xde kaco idup org len tp suka2 lak petik api kemarahan aku! aku langsung xde nk hirau ko tertonggeng ke terbalik ke terhumban ke apa2 lagik yg jahanam ar. so ko xyah kaco apa aku nk buat. apa yg aku buat langsung xde effect kat ko ok! keje aku keje aku n keje ko keje ko! so xyah nk ngade2 nk perli aku pehtu wat muka xbsalah. selama ko buat macam2 aku langsung xde amek kisah. selama ko bukak warung kopi ade aku nyebok?? tp ko mmg kemas la kan bab2 mengadu. mmg A++ beb! superb! bak kata sri.."hakikat" *sri,pjm kata2 u ek hehe*

aku mmg pelik nape org suka sgt carik gaduh ngan aku. jeles x bertempat. kalo rasa ko sume xberkemampuan dalam sume hal.. senyap jela. @ pun ko ubah sket cara pemikiran tu. ko copy paste je apa yg ko rasa ko jeles ngan apa yg aku buat ngan apa yg aku dapat ngan apa yg aku ada. so simple kan?? tu kalo ko tergamak nk jadik penyamun lam diam ar. aku dh cukup baik duk diam2 langsung x usik ko. tp ko xabes2 la nk buat aku marah. dari awal smpai la skang. kalo aku nk hamun dpn muka mmg boleh sgt. xde halangan langsung. direct je leh bagi tp aku pk waras lagik. cam aku pernah kata sebelum ni la 'petik2 terus nyala'. selama ni ko petik aku hembus je. no hal. sbb hal kecik je n aku aku pk.. ala kawan2 seperjuangan tp aku pun letih nk hembus beb. tu seb bek aku aku x terus nyala kan?? sbb aku xtau nk gaduh. kena tuntut ilmu dulu pada yg pakar kot wakakaka. menggigil2 x sabar aku nih nk wat entry ni. tahan je dari pagi tadi wahahhaha.

*jangan ada yang terkujat dah la ek ;o)

piEcEs of mE~

Isnin, 19 Oktober 2009

adakah...

adakah ini satu pengakhiran atau hanya satu permulaan???


piEcEs of mE~

Jumaat, 16 Oktober 2009

suka dan duka

saLam~

semalam 15 oct 2009 *nape aku asyik bercerita semalam jek??* bahagian pembangunan wat jamuan raya. mabeless beb. tp yg kdn wat ari isnin aku xjoin sbb ramai tu nk beratur amek makanan hehe. agak la meriah ye kawan2. xde nk cite pjg sbb cite nya 1 je iaitu makan+sawan gambar wakaka. so layan d picasssss ;o) tp xdela byk pon ekeke

3 dara pinggitan kesayangan cms

d technical team

wif dato' SUB PB

itu aje............... ;o)

then, aku p amek baju raya kat dzul de classic tp amatlah berdukacita kerana still xsiappp. huh. pelik aku! dh tawar hati aku nk tempah naju nikah kat situ.. bye2 je le! pastu saje singgah kat butik kimie kajang tuh. dgr citer kat situ malatop kan. aku try 1 baju tuh.. ada 1 benda yg aku rasa wah kelakar bangat ekeke ;o) biar la rahsia.....

nk tunggu my lovely mom n dad sampai, so kitorang p le tgk movie hehe n citer nyer adalah cloudy with a chance of meatballs sbb ni je cite yg ada n ngam ngan tyme nk balik kat mummy n daddy. citer best gak. sape2 yg ada anak2 tu p le tgk. ;o)

so, inila suka...duka...suka aku *wink*

piEcEs of mE~

Rabu, 14 Oktober 2009

updated : outfit & photogr

semalam adalah 2nd tyme appoinment wif rumah kebaya. so, reception outfit sudah dibayar deposit ye. even aku sbnrnya mcm 60-40 gak nk booking kat baju kebaya sbb opismate aku ckp mahal. huhu. tp dh incik bintang ckp mmg tu rate nye. kuang2. n jugak kitorang dh book jugak untuk photographer iaitu fairus dari my photographer yg jugak husband sitti *tuan empunya rumah kebaya* dua2 website ni ada kat sidebar ye ;o)

.until.hEr.drEam.comE.truE.

cupcake coklat cip

saLam~

rini aku berjaya kembalikan mood aku tuk membuat kek selepas lama tertunda ;o) so aku wat la kek coklat cip. asalnya nk wat cupcake yg comel tp ada 1 bahan tuk wat krim tu xdak le pulak.hoho so wat le kek coklat cip ajo. next tyme aku p beli terus bahan2 kat puchong tu senang.hehe. tp xdak la pic nyer ye..

itu aje...

piEcEs of mE~

di teganu

saLam~

semalam aku outstation ke ganu..kg halaman ku sdr je..haha. aku p ngan akma n cms. flight pagi petang dh balik.lotih den. pas meeting kitorg p pasar payang sbb dorang nk carik batik. carik punyer carik dr aku xnk beli xpasal2 aku terjebak beli skali. n yg bestnya..cms belikan sepasang sorng kat anak2 buah dia termasuk aku. sogan den dibuatnya. dh le aku bukan unit len.. wohohoho. tokei kedai tu siap promote soh jual kat ofis lagi haha. insyaallah akan ku usahakan nnt ye. haaaa ada sape2 yg berminat? rege mmg murah ye ;o)

yg ni jenis apa ntah. tuk kain satin tp baju tu apa nama aku dh lupe ekeke


yg ni satin n yg ni la cms bagi ;o)

pas soping kat pasar payang, p beli keropok lekor kat losong n terus p makan sbb nk kejar flight plak. n kat epot baru dpt jumpa mummy n daddy. huhu cian dia kena dtg kat aku lak. tp luse dorang dtg lagi lalallaa..hehe

*opps lupe lak nk citer..last week aku p tgk surrogates. bestt gak. tp citer yg pelik bg kita. hehe. tp bg mereka yg jenis hipokrit+bermuka2 & seangkatan dengannya mmg patut ada pengganti wakaka.

piEcEs of mE~

Isnin, 12 Oktober 2009

semalam

saLam~

semalam 11.10.09 *santeek kan tarikh ni* aku telah p ke jalan tar dgn secara x sengaja. hehe. mmg xplan pun nk p sana. tp semata2 nk carik selendang n dsebabkan adik aku telah meracun pkran aku yg kat sana murah, so aku pun meracun incik bintang lak bila dia tanya nk mana. n jugak incik bintang nk p carik kain tuk baju nikah skali. dh ada kat situ semestinya singgah la dulu gulatis. misi masing2 dh tcapai. ingatkan pastu terus je nk jenguk2 kat sogo tp malas giler la plak nk nek sogo tuh. so kitorg decide balik jela. tp xdela balik pun. singgah berjaya times square n layan movie dulu. citer papadom yg tersangat best ok. thumbs up for papadom! rasa x rugi ar even seat yg aku duduk agak sadis ye. dh le ada org carik seat x jumpa sbb tsalah tiket. tula byk sgt movie yg tgk *wink* huhu. sesapa yg ada byk masa berfoya2 tu p la tgk papadom. xrugi ok tp bg mereka2 yg berfikiran lurus+xde perasaan xyah la tgk kot. wakakaaaaaa

*hari ini x sama semalam


piEcEs of mE~

Ahad, 11 Oktober 2009

mohd fadzilan dato' faisal & nur afifi dato' mohd sibi

saLam~

semalam..10.10.10 (errkkk aku tsilap taun daaa...2009 ye ekeke) aku p kuantan tuk majlis menyambut menantu sepupu aku bernama seperti tertera di tajuk tu ye. n semestinya sepupu aku adalah lelaki. lelaki idaman haha. tp kaler tema dorang adalah purple ok. alamakkk dh kaco plan aku punyer nnt..huhu. so layan d piccas ye ;o)

d pengantin

d pelamin

d meja beradab

d cupcakes

d gamelan team

d indah production

d hadiah pintu

d only one wif her happiness


piEcEs of mE~

Jumaat, 9 Oktober 2009

updated : ring+bedroom set+reception outfit

kemain susah nk update aku nyer blog yer.huhu.so sume citenye sudah basi yer.hhaaha.sesi apdetan adalah borong la gitu yer.

1.last pose seperti yg dh cite kat nota kaki aku @ walk of life, cincin aku..incik bintang dh beli.hehe. tinggal tengah survey gelang n cincin incik bintang lak. thanx to habib n jugak incik bintang ;o)

2.last raya lak aku beli set tdo kat lavino. haha. so impian aku sudah tcapai tuk dapatkan set tdo puteh ye ;o)

3.last week aku p rumah kebaya.best sbb kami dh test 1 baju. kebetulan jmp 1 baju yg sama ngan warna aku nak.putih+pink+purple ;o). mayb next week kena p lagik sbb incik bintang nk tukar dia nyer baju lak dah n aku nk bg aku nyer design huhu. neway thanx tu sitti dr rumah kebaya.love it!

.until.hEr.drEam.comE.truE.

bE with u~

I know they wanna come and separate us but they can't do us nothin
Your the one I want and I'm a continue lovin
Cause your considered wifey and I'm considered husband
And I'm a always be there for you
And either way you look at it I ain't goin no where from my muffin
Cause she gonna hold it down, cant no body tell her nothin
You got the kind of love that always make up after fussin
And that's what gets me closer to you

And no one knows
Why I'm into you
Cause you'll never know what its like to walk in our shoes
And no one knows, the things we've been through
Can never measure up to half of what I put you through
That's why we'll break through

And I don't care what they say
I'm gonna be with you
I'm gonna be with you
I wanna be with you
And I don't care what they do
I'm gonna be with you
I'm gonna be with you
I'm gonna be with you

Seems like every day that go by things are gettin harder
Want to be the one that give you the whole enchilada
Cause I know what my baby like, ?? that Prada
Louis bag to match with the shoes
All about knowing you I'm into doing things to keep her longer
Stickin together forever, watch it grow stronger
That's the way it has to be, everything proper
Keepin it always true

And no one knows
What I'm into you
Cause you'll never know what its like to walk in our shoes
And no one know, the things we've been through
Can never measure up to half of what I put you through
That's why we'll break through

And I don't care what they say
I'm gonna be with you
I'm gonna be with you
I wanna be with you
And I don't care what they do
I'm gonna be with you
I'm gonna be with you
I'm gonna be with you

You are everything in my life see the joy you bring
And ain't no one I can compare you to
And I know that you will never walk away from me no matter what
And that's why I plan to do the same thing for you
And I want you to know

And I don't care what they say
I'm gonna be with you
I'm gonna be with you
I wanna be with you
And I don't care what they do
I'm gonna be with you
I'm gonna be with you
I'm gonna be with you

And I don't care what they say
I'm gonna be with you
I'm gonna be with you
I wanna be with you
And I don't care what they do
I'm gonna be with you
I'm gonna be with you
I'm gonna be with you

i'm gonna be with u my luvly najmee...amin

by
akon

>seeklyrics.com

piEcEs of mE~

Khamis, 8 Oktober 2009

live from sunway pyramid ;o)

yeay!
Enjoy our happy tyme here *wink*
Lepas tensi pas keserabutan d ofis krn pembubaran besar2an skop keje huhu..

piEcEs of mE~

Selasa, 6 Oktober 2009

menarik rambut dalam tepung

saLam~

wehhhhhhhhh tahap xde mood+malas tgh melanda aku *gilos* tp rini aku rojin sket.sket jela. haha. last week n last 2 weeks aku p menonton wayang gambar yer. *ewah skema ayat* di 2 lokasi berbeza n masa jugak tentunya berbeza ye. 2 minggu lepas nun aku tgk citer g force n last week aku nengok sorority row. n minggu ni baru aku terpk yg moral of d story dr 2 citer tu sama. ekeke slow amat aku nih nk bpk yer. macam menarik rambut dalam tepung *ewah cam citer apa ek yg senandung itam tuh je dialognyer* huhu. ingatkan kita2 je gitu tp 1 donia ropenye ada perangai pelik nih. huhu. pape pun cheer up ur life beb! ;o)



piEcEs of mE~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular