Jumaat, 14 Ogos 2009

H1N1?

saLam~

skang merata2 ckp pasal H1N1. nek takut lak. *dugaan* last week aku dpt email dr seorg sahabat pasal doa hindar H1N1. *thanx ya!* 2 hari pas tu dak2 kat ofis sebok duk bagi kat sume doa tu. then, ada lagik yg forward kat email n post kat blog pun ada. alhamdulillah. so, aku pun baca la. walaupun xamalkan 100%. n skang aku dpt plak email yg mengatakan doa tersebut adalah sesat dan seorang hamba Allah bertanya kepasa seorg ustaz. huh. aku pun xleh komen sbb aku bukan la seorg yg bijaksana lam hal ini. tp yg aku sedih bila ada yg sanggup main2 kan doa2 nih untuk itu untuk ini (kalau doa tu salah). dari dulu lagi aku tgk mcm2 surat @ email berantai yg mcm hanya perdagangan semata2 bukan penghayatan. *cewah ayat ;o)* ntah la. x salah tuk bdakwah tp biarlah dgn nas2 yg betul dan landasan yg betul. bg aku yg penting biarlah hati yg suci dan yakin Allah itu Maha Besar disamping melaksanakan yg wajib dan juga sepatutnya. jgn sampai dilihat mempersendakan Agama Islam.

*sesungguhnya yg baik datang dariNYA dan yg buruk itu dari diriku yg lemah & hina disisiNYA.

piEcEs of mE~

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular