Isnin, 31 Ogos 2009

fuhhh.

saLam~

fuhhh.. malasnya nk p koje sok wehh. dh lama tperuk kat umah nih. huhu. padahal 3 ari je.. ekkeeeke. tp sok ada misi tsgt la penting. mst rajin tuk ke ofis. huh. harap2 sume ok. sok segala2nya bakal terjadik. huh. cam besau sgt je misi tu. ekekekee. mmg besar. byk benda yg bakal jadik. fuhhh kanan fuhh kiri fuhh depan fuhh belakang.. hukhuk

*bunganya cantik tapi akarnya huduh..kuang3

piEcEs of mE~

makeup

seterusnya make up yg aku survey. sume yg area2 kl n nk kena p ganu.huhu. dh ada beberapa quotation. tinggal lagik utk pilih je.

nurinmakeover ~ yang ni boleh dipertimbangkan =)

salima ~ yg ni pun ok tp salima kat melaka tuh huhu n agak murah berbanding yg len2

suri ~ yg ni kat ganu je. ok gak

saidatulnisa ~ yg ni plg femes hukhuk n ofkos sgt santekk ok cuma still tgu overall cost.

seindahwajah ~ yg ni pun sama n makeup sgt santekk

emmapesona ~ yang ni pun ok. makeup pun santekk. n akan dipertimbangkan

n yang len2 ada lagik still tunggu dorg reply. n smalam ym ngan ena. dia pun ada cadangkan sorg kat ganu. yg tu kena call tyme balik ganu leh jmp. hehe. any ideas leh la inform aku ye =)

.until.hEr.drEam.comE.truE.

.M.E.R.D.E.K.A.

31st aug 2009
-hapPy .m.E.r.d.E.k.a. day-

piEcEs of mE~

Ahad, 30 Ogos 2009

ole-ole bali

saLam~

~ole-ole bali
~qudin+don+aesya+me =)
~ngap2 bukak pose then soping tyme ;o)

me lalallaaa ;o)


sekian...mekasih ekeke

piEcEs of mE~

last thursday~

saLam~

citer tertunggak tuk khamis lepas.huhu. khamis..seperti biasa akan ada meetg vo yg kebaboom. n urusetia tgl 2 ketul je. yg len mcm2 hal lak jadik. n tetiba jugak wakil JKR bertanya mcm2 itu n ini. malatop 2 ketul tuh. haahaa. so, apa yg TKSU nk b4 this..back to normal. tyme meetg make sure consultants mst ada! haha.

ptg lak KDN julung2 kali wat sambutan hari merdeka n majlis bukak pose. aku ingat juz yg simple je tp kebaboom gak ropenye. even ujan n penularan wabak h1n1, kitorg tetap turun nk tgk apa yg bakal jadik. hehe. perarakan pun ada beb. ternganga jap aku tgk mamat2 n aweks2 yg berkawad n jugak kete2 yg digunakan oleh agensi kat KDN nih. *tetiba aku jadik jakun haha*

kul 5 aku nek ofis sbb nk balik daa. tp amat kuciwa bila kat basement leh lak stuck lam 1jam wehh. apa kejadahnya pun aku xtau. on d way balik leh lak akak msg dia xleh masak sbb hannah meragam. uwaaa nk nanges rasanya sbb aku baru je berangan xnk p bazaar sbb ujan n dh lewat.huhu. aku p bazaar tuh kul 7pm. dh le ujan lebat. haih. mcm2 dugaan tol le. seb bek sempat balik umah.hehe =)

bingkisan dr tuan rumah haha

piEcEs of mE~

Rabu, 26 Ogos 2009

all 'bout her...

saLam~

seperti yg dijanjikan..janji mst tunai even lambat skettttt hehe. my lil luvly gumuk. nurul hannah dalili azlin. lately, hannah dh pandai xnk p taska sbb ada org pukul dia.xtau la betol ke x tp tu yg dia kata haha. skang pagi2 sure dtg depan bilik aku panggil "cik teh" sampai aku bukak pintu even aku dh kata "ye syg" bjuta2 kali =) masuk bilik aku sure abes brg2 aku dikerjakan. makeup no 1. selagi xboleh selagi tu duk usha brg2 tuh. huhu. pg td, bila ibu dia pgl nk p dah..leh plak dia ckp xnk pehtu nyorok lam kain selimut. konon2 tdo le. *adei..gaya dh cam org tua* bila aku bwk dia turun still xnk pegi. mengamuk xingat donia. so aku le kena antar. tyme nek kete sopan je tp bila sampai lorong taska tuh terus nanges. *bijak betol la boleh cam* sammpai kat taska apa lagik nanges le xnk masuk. tpaksa la aku wat blik smula. balik umah leh lak dia ngamuk bagai. aku pun nak nanges je tgk gaya dia. bukan sbb sedey tp geram haha. akak aku soh antar gak n soh beli pape dulu. umpan le kunun. so aku p le beli gula2 baru la antar balik. dh beli gula2 n antar kat taska tuh. nanges jugak. uwaaaaaaaaaaa sedey aku. tu baru anak buah kalo anak sirik sure aku melutut nanges sama wahaha. sian dia. aku apa lagi trus call mummy. hehe ngan harapan mummy akan dtg sini haha. actly, daddy mmg dr dulu soh tukar tp akak degil. daddy siap p wat spot check lagik kat taska tu tp xdpt masuk..hahaha. mummy ckp daddy soh mummy p dulu hehe tp mummy syg lak tinggal cik abam sayam dia tuh..haha

pape pun juz layan dia nyer piccas =)

taken by nurul hannah dalili

my luvly muchuk


-nurul hannah dalili with her style-

piEcEs of mE~

Selasa, 25 Ogos 2009

.nurul.hannah.dalili.

hapPy birthday to my lil luvly gumuk
nurul hannah dalili azlin
hepi besday cayang
mmuahh3
udah 2 taun kamu ye cayang =)


~nanti malam aku wat entry pasal my luv gumuk..tu pun kalo ada kuasa rajin huhu.

*dari mata @ dari hati @ dari mata hati......?

piEcEs of mE~

Jumaat, 21 Ogos 2009

ramadhan|1430H

ramadhan|1430H

salam ramadhan buat semua.
ampun dan maaf dihulurkan buat semua jika ada tersalah kata tersasul bahasa terlajak laku.
sesungguhnya yg baik itu dari NYA dan yg lemah dan hina dari diri ini.
semoga ramadhan kali ini lebih bermakna dan lebih sempurna.


*ramadhan terakhir untuk aku lalui sebagai seorang anak dara ekekee. *xmenahan tol* insyaallah. semoga sumanya bjalan ngan baik & sempurna. pas ni nk bgerak balik ganu lak. bpose bsama family terchenta.. lalalalaaa. besttt nyeeeeeeeeee. hehe.

piEcEs of mE~

Khamis, 20 Ogos 2009

wut goes around comes around~

saLam~

What goes around, goes around, goes around, comes all the way back around
What goes around, goes around, goes around, comes all the way back around
What goes around, goes around, goes around, comes all the way back around
What goes around, goes around, goes around, comes all the way back around

...petikan lirik what goes around comes around by justin timberlake.

lirik yg mmg tepat pada sasaran kepada mereka2 yg bsifat demikian. cam aku gak. penah lalui benda yg sama. mmg bengang + bangang. huhu. cthnya..

situasi 1
si A marah si B gelak2 ngan si C (lelaki). ok fine ppompuan xseswai gedik2 kan. then, xlama lepas tu nape si A tergedik2 lak ngan si C??

situasi 2
si A xsuka apa yg si B nk wat misalnya letak buku atas lantai. ok fine buku tu ilmu kan. xelok letak bawah. then, xlama lepas tu nape si A sepah2kan buku n len2 kat lantai??

situasi 3
si A ckp si B ni suka tambah dosa sebab mengumpat+kutuk si C. ok fine tu sume mmg x baik.boleh tambah koleksi dosa. then, xlama pas tu nape si A leh lak kutuk si C bila si C tersalah sikit??

situasi 4
si A ngan selamba badak menampar si B tanpa ingat dosa & pahala tapi bila si A ditampar kenapa baru ingat dosa & pahala??

hoho donia2.

*berhati2 di setiap langkah dan kata

piEcEs of mE~

cerita kedai kopi...?

Terlalu banyak kena kopi, aku menyanyi
Ditemani teko berasap dan bau wangi
Ditemani cahaya malap dan lagu reggae
Hayati, salam

Masing-masing ada masalah sendiri
Masalah dunia, masalah peribadi
Luahkan jangan simpan dalam hati
Boleh cerita di kedai kopi

Cerita kedai kopi
Cerita kedai kopi
Tiada hakim tiada saksi
Cerita sensasi di kedai kopi

Ada satu hero melayu, namanya rahsia
Dulu lepak tepi parit kampung
Sekarang lepak media massa

Asal boleh masuk tv, dia mesti buat
Awek tengok jambu, laki tengok meluat
Citarasa makin besar otak makin ketat
Baru angkat berat sikit baju pun dah sendat
Ay, jalan berkepak dengan awek romantis
Biasalah budak baru nak naik jadi artis
Ay, jalan berkepak dengan awek romantis
Biasalah budak baru nak naik jadi artis
Jakun ke pelakon, jamban ke makan malam
Dinner show menyanyi, sorang pun tak faham
Tapi datin muda tengok, geram dan sangkut
Datuk outstation,apalagi angkut

I’m in the mood for love
Simply because you’re near me
Honey but when you’re near me
I’m in the mood yes i’m in the mood for love

Terima kasih rahsia diterima
Kalau sunyi lagi boleh main gila
Datin kena taruk, rahsia kemaruk
Makan boleh tapi jangan sampai kena lauk
Datuk pergi London lama, pucat bila balik
Bini buncit sikit tau dia tak boleh naik
Datuk pergi London, dia pucat bila balik
Bini dan anak percuma dah ada penyakit
Apa kesudahannya, apa yang terjadi
Rahsia tinggal rahsia takkan masuk tv lagi
Cerita sensasi dengar di kedai kopi
Setiap individu punya versi sendiri

Masing-masing ada masalah sendiri
Masalah dunia, masalah peribadi
Luahkan jangan simpan dalam hati
Boleh cerita di kedai kopi

Terlalu banyak kena kopi aku menyanyi
Ditemani teko berasap dan bau wangi
Ditemani cahaya malap dan lagu reggae
Hayati, rentak keluarga marley
Hamba di belanda di tengah ibu kota
Temanku Salam, dreadlocks bawah mahkota
Anak perantauan yang punya citarasa Jamaica
Rindu nak dengar cerita kedai kopi Malaysia
Aku cerita, dia ketawa
Tak kering gusi, jatuh kerusi
Dia pula bercerita tapi bukan tentang dia atau dia
Di Eropah orang bentang idea
Topik-topik intelektual didiskusi
Anjakan paradigma bila kena kopi
Peace, love and harmony, reggae sampai pagi
Keluar kedai kopi Amsterdam masih steady

Terlalu banyak kena kopi aku menyanyi
Ditemani teko berasap dan bau wangi
Ditemani cahaya malap dan lagu reggae
Hayati, yeah…

by
malique ft.salam

>khairilhusni.blogmas.com

piEcEs of mE~

my incik mamudd

incik mamudd..ke manakah ko menghilang?? kembalilah ke tempat asal kamu..rasuk lah kembali tuan mu ini...ekekee.

piEcEs of mE~

Ahad, 16 Ogos 2009

updated : kursus @ putrajaya

fuhh..abes gak aku ngan incik bintang berkursus kawen.ekekee. kursus tuh incik bintang yg book kat precint 16 (kot), putrajaya. start dr kul 230pm smalam n abes ptg td kul 630pm. actly kitorg sepatutnya p akhir bulan ritu tp sbb aku kena p sarawak, so kitorg kensel le.huhu. amat malas sbnrnya nk kena dgr je nih. lagi2 kalo kena penceramah yg merapu je.ekekee. tp byk gak la input yg sememangnya bguna la kan. kalo x bguna wat rugi je byr fee tuh. hehe. yg kelakar tu sure ada la kan tp xdela sepanjang masa. kang len lak jadik nya. tp yg lucus bangat..bila ustaz tu kata lelaki kena terima seadanya kalo dpt anak cam negro..itam+rambut megi. hahaa sbb p kawen ngan pompuan itam etc. adei lawak tol. kalo gitu sian la pompuan yg xputih tuh? xde org nk la ek? huhu mana aci gituh. ekekee.

.until.hEr.drEam.comE.truE.

Sabtu, 15 Ogos 2009

complete sudaaaaaaaa

saLam~

singgah lagik. ekekeee. juz nk bitau yg rindu aku kat sorg dh terubat.lama gile dh xnmpk dia on9. hehe. kasehhhhhhhhhhh misyu too. haha tepon ada tp aku tau CEO mmg bz tu aku xnk kaco. hehe. so, ngan sekelumit masa yg ada, sume apa yg dh jadik dh distory morikan. *bahasa apakah ini??* hehe. so, kaseh dh dpt kesimpulan itu. encik u plz jeles ye..hehee. tp u kan dh tau apa yg jadik. ekekee. n kaseh adalah org ke4 mengatakan hal yg sama. wakakaa *teramat lucussss* n kalo incik bintang tau ni sure demam+muntah ijo. haha. so, sudah complete skang ;o)

tammmmat~

*kaseh n encik u..kita jumpa taun depan jela naa. tyme i kawen. ke nk jadik pengapit?ekeke

piEcEs of mE~

Jumaat, 14 Ogos 2009

singgah jap

saLam~

wahh..dh 3 hari aku berkampung di rumah dengan senang lenang. hahaa. baru je berkobar2 nk p keje rini tetiba ada tetamu lak dtg sampai ahad nih. so, aku kena la teman gak dorg.sian lak nk tgl gitu je. dh le sok n luse aku ada kursus, so rini jela nk teman pon..ekekee.

wahhh skali lagik..hehe. juz singgah sini jap tuk bitau yg aku skang lebih fokus kat blog 1 lagik. ~.untilherdreamcometrue.~ blog itam ni dh semakin suram tuk berkata-kata = xde mood. tp kalo idea2 yg bernas akan aku titip di sini jua. *wah bahasa sastera dh kuar ekekeee*

tata.titi.tutuuuuuuuuuuuuu

piEcEs of mE~

fresh flower

2 hari ni aku sebok meng'google' butik yg ada wat gubahan hantaran yg guna fresh flowers. since last month kot aku mintak quotation. n skang aku ada beberapa butik tapi still tgu d others.

http://weddingsbysher.blogspot.com
tersangat suka tp sedey dorg x penah buat lagik tuk majlis yg jauh2.huhu =(


http://www.cantiquemanis.com
yg ni agak ok tp xsure lagik. still tgu quotation dr kak rosie =)


http://www.nasgreatidea.com
yg ni xleh copy la plak pic gubahan tuh.so, pic ni pun jadikk. yg ni dh dpt quotation tp juz tau per dulang je. xtau cost len2 lagik. huhu

so, sesapa ada ctc pasal ni..let me know dear =)

.until.hEr.drEam.comE.truE.

H1N1?

saLam~

skang merata2 ckp pasal H1N1. nek takut lak. *dugaan* last week aku dpt email dr seorg sahabat pasal doa hindar H1N1. *thanx ya!* 2 hari pas tu dak2 kat ofis sebok duk bagi kat sume doa tu. then, ada lagik yg forward kat email n post kat blog pun ada. alhamdulillah. so, aku pun baca la. walaupun xamalkan 100%. n skang aku dpt plak email yg mengatakan doa tersebut adalah sesat dan seorang hamba Allah bertanya kepasa seorg ustaz. huh. aku pun xleh komen sbb aku bukan la seorg yg bijaksana lam hal ini. tp yg aku sedih bila ada yg sanggup main2 kan doa2 nih untuk itu untuk ini (kalau doa tu salah). dari dulu lagi aku tgk mcm2 surat @ email berantai yg mcm hanya perdagangan semata2 bukan penghayatan. *cewah ayat ;o)* ntah la. x salah tuk bdakwah tp biarlah dgn nas2 yg betul dan landasan yg betul. bg aku yg penting biarlah hati yg suci dan yakin Allah itu Maha Besar disamping melaksanakan yg wajib dan juga sepatutnya. jgn sampai dilihat mempersendakan Agama Islam.

*sesungguhnya yg baik datang dariNYA dan yg buruk itu dari diriku yg lemah & hina disisiNYA.

piEcEs of mE~

Rabu, 12 Ogos 2009

kad

as mentioned b4 @ my main blog.. aku ngan incik bintang dh book tuk kad kan. cuma design je belom confirm. tyme kat booth kad tu. apa nama ek? lupa daa. aku dh survey sket2 style cane nak.hehe. n kat booth len gak. tp aku more interested pada kad yg cam kad doremon tuh. ada poket heheee. yg leh masuk 2 kad terus. senang sket. design kad aku lagik suka yg simple but nice. so, aku try lagik tgk kat web lak.tp xde byk la plak. so, laYannn aje pic2 ni ;o)








.until.hEr.drEam.comE.truE.

alwaz

alihkan matamu ke laut, airnya cantik membiru dan penuh ketenangan, tapi hanya Allah saja yang tahu rahsia di dalamnya.



begitulah dengan kehidupan manusia, riang ketawa tapi hanya Allah yang tahu rahsia kehidupannya.




jika rasa kecewa, pandanglah ke sungai, airnya tetap mengalir biarpun berjuta batu menghalang.




jika rasa sedih, pandanglah ke langit, maka kau akan sedar bahawa Allah sentiasa bersama mu...



>Tuhan sentiasa bersamamu...L.O.V.E


piEcEs of mE~

Selasa, 11 Ogos 2009

yeay!!

saLam~

yeayy! berjaya gak akhirnya aku jadik detective fat.ekekee. dh masuk 3 mggu aku duk layan mystery case files:return to ravenhearst. mcm2 gaya aku try.detective kan.mst kena dasat sket. tp yg aku pelik kan aku baru je bape langkah men game tuh tp incik bintang dh setel sume. huh. dasat gak mamat nih. tp yg amat lucuss ropenye ada clue ler. patut le cepat je. aku lak baru duk thegeh2 cari itu cari nih..cess. kalo incik bintang tgk mata aku melilau je tuh. sure kata aku tgh carik barang.hahaa. dulu aku dh penah men kat hp abg aku tp xabes la. yela trial je.huhu. dh lama aku x layan game nih. nk pjm game incik bintang xseswai lak. so, incik bintang jgn lupe kasik game byk2 yer ;o)

piEcEs of mE~

ku pinjamkan satu bintangggg~

Kurindukan dia
Kumahu belaian manja
Kuingin selalu… di sisinya

Hooo huuoo…
Inikah bahagia
Inikah kasih asmara
Bernyanyilah hatiku dengan cinta

Ku tak ingin lagi berjauhan
Usah kau hampiri perpisahan
Seharusnya
Kau mengerti kasih
Hanya engkau di hatiku
Andai mampuku menyentuh awan
Akan kupinjamkan satu bintang
dan
Kupancar seriang gemilang
Itu kasih ke wajahmu

Kuberjanji sayang

Kumenunggu dikau pulang hei… hei

Membawa cintamu yang terindah
Dengarlah kata hati hoo… huooo

Kurindukan kasih dia

Kumahu belaian manja

Takkan kulupa cinta pertama

Cinta

Membawa cintamu yang terindah

Dengarlah kata hati

Dengarkanlah kata hati
Dengarkanlah bicaraku

by
alyah ft. riz

>daCold.com

piEcEs of mE~

Isnin, 10 Ogos 2009

incik star~

saLam~

rini aku ponteng lagik.eh2.salah cuti cum MC ye..haha. sbb badan aku panas je smpai kena penyakit mulut.haha. bak kata incik bintang..tulah sbb aku marah dia. wakaka. dh le aku pose pon skerat ari je. xtahan. dalam rasa xsehat tu.. sempat gak kitorg p tgk movie kat OU~ G.I Joe. bestttt u. silalah p tgk kalo x tgk lagik.

incik bintang skang dh pandai wat lawak. asyik kenakan aku je. sampai aku nk gelak besau pun dh xleh. yela. abes sakit mulut aku. wakakaaa. tp yang paling best bila kutuk org.. wakakaaa. adeiii. xleh lupo den.. ;o)

*thanx incik bintang for d every single thing..every single moment..

piEcEs of mE~

incik star~

saLam~

rini aku ponteng lagik.eh2.salah cuti cum MC ye..haha. sbb badan aku panas je smpai kena penyakit mulut.haha. bak kata incik bintang..tulah sbb aku marah dia. wakaka. dh le aku pose pon skerat ari je. xtahan. dalam rasa xsehat tu.. sempat gak kitorg p tgk movie kat OU~ G.I Joe. bestttt u. silalah p tgk kalo x tgk lagik.

incik bintang skang dh pandai wat lawak. asyik kenakan aku je. sampai aku nk gelak besau pun dh xleh. yela. abes sakit mulut aku. wakakaaa. tp yang paling best bila kutuk org.. wakakaaa. adeiii. xleh lupo den.. ;o)

*thanx incik bintang for d every single thing..every single moment..

piEcEs of mE~

@ pameran pengantin 2009 =)

saLam~

semalam lam keadaan yg xbrapa nk stabil.aku p gak mid valley nk tgk pameran pengantin..hehee. aku tgk kat mana ntah. kat buku pengantin kot minggu lepas. terus ajak incik bintang p.hehee. tp aku x p ari sabtu sbb actly aku ada exam PTD. haha. smangat berkobar2 nk p ni. last2 pas smayang subuh..tetiba aku jadik serba salah nk p. *mcm le kompem aku dpt kan* last2 call incik bintang bitau yg aku xnk p..wahahaaa. harap2 ada la lagik panggilan. ni kali ke 2 aku x p exam tu ok. kalo aku p yg 1st tu sure aku dh dpt jadik PTD kan?? wahahha pasan.

so, smalam la aku baru p tgk pameran tuh. sangat santekk ok. n tetiba incik bintang terlalu excited tuk meng'book' kad kahwin n photographer ok. 2 item ni ada wat promotion. kalo yg kad tu juz book tp design kemudian pilih. yg tangkap gambar lak..ada promotion tuk 2 belah. so, aku ok jela. hehee. kitorg bookg tuk photohrapher tu pun dh lewat gak. pas abes pk + pas tgk proposal..haha baru la p balik kat tmpat tuh. hoho.nnt aku rajin aku apdet kat untilherdreamcometrue yer..



*min.. awak p x??

piEcEs of mE~

Jumaat, 7 Ogos 2009

phewitttttttt =)

saLam~

fuhhhh lama tol tiada pengapdetangg..hehe. nk kata bz..boleh tahan la. tp more kpd xde mood tuk jadik blog ni jadik tumpuan ramai wakaka. tp tetibe smgt nk bercerita tu dtg. ni sbb on d way aku p ofis pepagi buta *skang department aku diwajibkan dtg kul 8am ok..*, aku dengar cam biasa hotchat pasal perubahan dulu n skang. hoho. mcm2 citer la kuar. yg best yg lucu yg sedih sume ada. cam rojak jadik. yg ada tu bkawan bcinta kemain lama tup2 bpisah.. nk wat cane kan? dh xde jodoh. tp tetiba aku leh terpikir.. sdgkan dorang yg btahun2 kenal bcinta pon xtau lagik perangai masing2..tp yg langsung xkenal boleh mdabik dada bcerita tanpa segan silu org tu gini org tu gitu. *sengih* salah plak tuh *senyum* lagik skali..nk wat cane kan.. dah takdir masing2 lahir ke dunia ngan perangai gitu. so, hadam jela. tp kalo ada saki baki tu..bawak2 la berubah. peringatan tuk diri aku gak =)

so, aku rasa setakat tu jela pengapdetan aku malam ni. ekekeeee

piEcEs of mE~

Ahad, 2 Ogos 2009

jangan nakal~

Semua tahu kamu cantik
Semua tahu kau menarik
Kau bidadari terhebat
Membuat cintaku makin kuat

Kadang2 ku cemburu buta
Saat ramai mata terpesona
Terlebih saat ku mau pergi
Bisa hati kau ada dicuri

Please x3
Kamu jangan nakal
Ku pergi sebentar bukan untuk curangimu,

Wo…oo please x3
Kamu jangan nakal
Nanti aku datang bawa yang kau pesan
Diriku untukmu…

Semua tahu kucintamu
Semua tahu kau milikku
Ada pun yang memandangku
Betapa beruntungnya aku

jangan nakal
by
alif oiam


*yee incik bintang saya xnakal..ekekeke
>khairilhusni.blogmas

piEcEs of mE~

jangan pandang aku!

lebih baik dicemburui, daripada tidak dipedulikan...
-jangan pandang aku by poonam sharma-
=)

piEcEs of mE~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular