Selasa, 14 Julai 2009

benda kecik pun nk gaduh ka??

saLam~

agak awal aku cabut rini huhu. dh nk muntah aku duk ngadap dokumen yg nk tender ngan VO yg melambak2 atas meja. kalo dulu aku masuk sume jeles sbb meja aku kemas je. tp skang meja aku ler yg paling semak samun huhu.

pagi td tyme on d way p ofis cam biasa layan hot fm. dorg borak pasal yg dak2 skolah gaduh tuh. yg klakarnya tajuk tu benda kecik nk gaduh. gaduh sbb org len cantik n bijak. wahahaha aku tgelak je dgr tajuk tuh. ye ar macam memahami situasi tu aku penah lalui hohoho. tp yg penting aku xde simpan dendam pon ngan sesapa yg tlibat sbb dorang bukan kutuk aku pun kan?? aku dapat pujian ada la *silalah muntah* wahahaa. sabor jela.

alih topik len lak. ni pasal salah paham. berkaitan ngan entry sebelum ni. ada yg tertanya2 nape aku gaduh ke ngan incik bintang. haha kitorang mmg slalu gaduh. tp gaduh kitorg xde la kritikal. n kitorang happy je even kadang2 ada salah faham. adat la kan. tp yg mjadik isu lam entry tu may b salah faham je. n aku pun xtau apa citer sbnrnya. mayb aku yg salah paham. dh lama incik bintang ajak aku kuar jumpa kawan2 dia. 2 3 org je yg penah aku jmp tyme kat ganu dulu n yg selebihnya belom. mmg aku xberkesempaian nk p sbb dorang slalu jmp smpai lewat malam. so, bila dh berkali incik bintang ajak aku pn ckap ok la nk p skali. dsebabkan incik bintang terlalu nk jaga hati aku, dia request sumthing kat kawan2 dia yg x bckp bukan2. n mayb tu xleh diterima. aku xde pun paksa incik bintang buat sume tu. n aku rasa tyme aku jmp dorang aku rasa ada je yg usik kat incik bintang yg dulu dtg ngan org len. aku leh je terima. xde la nk gaduh2 ngan incik bintang pun. kalo sesapa nk samakan aku ngan dulu mmg aku melenting. aku xpaksa pun incik bintang tinggalkan kawan2 dia tu. sbb aku rasa kawan susah nk carik n teman hidup dh sah2 ditetapkan. aku redha je. aku pun xde nk marah dia nk kawan ngan sape2. tu hak dia. selama ni aku xde pun nk halang dia kuar malam2 jmp kawan2 dia tuh. xde lak aku halang dr berkawan ngan dak2 tu. sbb aku percaya kat incik bintang. asal dia x buat benda2 yg x betol sudah. kalo boleh aku xnk incik bintang putus kawan sbb hal kecik. sbb aku tau kawan2 tulah yg tolong incik bintang tyme tertonggeng. n kawan2 tu jugak yg dtg dulu lam idup incik bintang. so, wat pe aku nk jeles @ marah. tp yg penting aku xpaksa kawan2 incik bintang terima aku. n aku xkan tgedik2 nk join skali grup tu. aku tau aku org luar. aku gak x paksa kawan2 incik bintang suka aku. sbb aku happy ngan hidup aku skang. cukup la aku ada incik bintang n family aku. sbb aku ramai kawan. aku xde nk memilih kawan ngan sape. selagi org tu jujur n ikhlas nk kawan aku, aku akan jaga hati org tu. tu prinsip aku lam berkawan. aku x kesah kalo xde grup yg sorang kena cubit suma trasa.
tp sume ni aku baru tau last week pas aku ngamuk ngan incik bintang. kalo boleh dia pun xnk aku tau tp dh aku paksa. huhu. tp aku tau incik bintang still x cite sebetul2nya apa yg jadik. aku pun xpaksa dia cita pape lagik sbb tu hal dorang. even aku yg jadik puncanya kan? aku harap2 la incik bintang xde la sampai putus kawan. tp tu tserah kat masing2. yang penting aku happy ngan kehidupan aku skang.

piEcEs of mE~

3 ulasan:

  1. asam garam bercinta la kak fatrina..biasa la gadoh...hehe

    marah tanda sayang...~

    syd punya meja studi bersih berkilat je...tapi exam next week je~haish~

    BalasPadam
  2. Salam. perkenalan.

    Fatrina macam cuba nak explain something kepada somebody je ni? Hehe. Tapi kan. Ada satu quote cakap ;

    “Never explain yourself to anyone. Because the person who likes you doesnt need it. And the person who dislikes you wouldnt believe it.”

    *

    Jangan la tulis nak undur2 diri dari Abe Binte tu.. Siyan dia.. Actually, jangan sekali2 pun mention pasal nak clash ke nak ape ke.

    *

    My 0.02 cents

    BalasPadam
  3. sayyid~
    haa gadoh2 manje ek..eh2 nape x study lagik ni..??

    pencil box~
    mmg betol tp kdg2 explaination tu perlu gak. tp yg paling penting explaination tu bukan nk mintak simpati pape pun sbb langsung xde kaitan ngan hidup ni. hidup ni mmg penuh ngan perkara2 pelik bin ajaib.

    u pun comment juz nk bitau yg 'person who dislikes me wouldnt believe it' ke? haha

    neway, tenkiu for d comment so, renung2kan n selamat beramal.

    =)

    BalasPadam

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular