Isnin, 27 Julai 2009

270709

27.07.2009
mummmyyyyyyyyyyyyyyy hepi besday =)
huhu agak lambat aku wish kali ni sbb aku lupak uwaaaaaaaaaaaaaaaa *derhaka tol la anak ni*
alebiu mummy
may Allah bless u alwaz
seb bek ada kek sarawak aku wat balik rini..ekeke

piEcEs of mE~

Sabtu, 25 Julai 2009

intro dari sarawak

saLam~

bersiaran dari sarawak yer. ekekee. baru balik dr tgk konsert reunion dak2 AF. sempat la aku lompat2 angguk2 pale sambil pgg belon *belon ke?* hotlink tuh. hohoho. opppppppsssss terbocor lak my trueeeeeeeeeeeeeeee colour. wakakaka. dah2 cukup! k so, citer selanjutnya tgu aku update kat semenanjung nnt ek..cewahh cam poyo yek. tguuuuuuuuuuuuuuu~

piEcEs of mE~

Jumaat, 24 Julai 2009

hey nyah @ nyah ko =)

saLam~

hoho. sok pepagi nk terbang p sarawak lak. sonok gak ea xkeja. huhu tp asyik kena kaco je. bek aku p keje je gitu. td pn singgah ofis jap amek tiket n letak drwg n TTD. lupa lak aku nk display. n membuatkn incik bintang mengamuk tgu kat bwah *sorry sgt2* harap2 pas ni aku akan idup ngan tenang tanpa gangguan makhluk2 halus yg huh susah nak terang. kang terang kat sini jadik isu lagik. haha. so, mulai dr hari itu, aku dh nyah terus dr kehidupan aku n jugak incik bintang. siap incik bintang kalo ada dgr lagi yer!

*bijak berkata bodoh berfikir



piEcEs of mE~

Khamis, 23 Julai 2009

bila aku cuti~

saLam~

gud mornin' sume heheeeee. yeayy aku cuti rini n esok tp xbest sbb aku xdpt p kedah. tp aku ttp x p keje *sedih* ilang mood aku nk keje even rini ada 1 miting VO *jahat tol dak ni* ngan keadaan aku yg xbape nak sehat ni..aku malas le nk ngadap bos aku sbb suka ammend last mnt. kalo sng nk tukar xpe la gak. ni org dh bind elok2.print elok2 cane nk tukar lagik. tyme wat draft dh tukar tp xnk tukar sume. ishh. ni pun erman duk ngadu macam2 lagik bos tanya. adeiii.. sabo yer. huhu.

dh le nk p sarawak nih kena nek air asia. sbb duk ding dong carik flight dr kedah - kuching nyer pasal la nih. terus penuh jumaat tuh. huhu.. so, result nya aku x p kedah n ponteng miting VO tp aku p sarawak n leh teman incik bintang ahad ni..hehee. so, sok nk p mana incik bintang? ekekeke

*aku belajar A.B.C, 1.2.3, alif ba ta...

piEcEs of mE~

Rabu, 22 Julai 2009

obsessEd!

saLam~

obsessed..semalam aku ngan incik bintang p tgk obsessed kat sunway pyramid. hohoho. mmg gilos ar citer ni. sanggup buat apa saje sbb nk kat laki org tuh. dh le laki org kalo pakwe org xpe lagik ekekee.. *tingat citer itu* nk wat cane kan..bila dh mental gitu la jadiknya. sape2 yg rasa ada gangguan mental, sila lah tgk citer ni yer. besstttttt. kot2 la pas tgk citer ni leh jadik insaf. aku mmg insaf la tp dh lama ar aku insaf xnk dekat ngan laki org ke pakwe org ke..huhu *mintak ampun kat awek tuh* mulakan harimu dengan senyuman =)


*yeayyy aku dpt cuti yessss!

piEcEs of mE~

Selasa, 21 Julai 2009

yeayyyy!

saLam~

yeayyy!! keje aku siap. tp sure ada kena komen.. hehehe. adei mmg sesak tol la minggu ni. 3 keje nk kena aku setel serentak... cane nih? khamis jumaat ada miting VO n penilaian tender. pehtu jumaat sabtu ada wedding cousin kat kedah. n gak aku kena p sarawak jumaat sampai ahad ada miting vo tuk PRE lak.. hohoho.. belah 3 la badan aku gitu. ni xmasuk yg incik bintang ajak p umah si fah lagik celebrate besday anak dia lak.. kalo x belah 4 le gitu. dapat tgn sorang 1..kaki sorg 1..heheee. incik bintang nk kaki ke tangan? ekekekee..

silalah tarik nafas dalam2..panjang2 sebelum kena membizikan diri lagik. sume nk kena setel esok gak nih. kalo x setel..x coti lerrr sayeeeeeee...nanokkk. huhu

piEcEs of mE~

Isnin, 20 Julai 2009

petang hari~

saLam~

selamat petang sume...ekekekee.. fuhh.. baru kesempatan menjenguk blog aku yg suam2 kuku nih. khamis n jumaat ni ada miting vo lagik. kembali sesak minggu nih hoho. so aku kena setel mana patut sbb aku nk cuti ritu..huhu. tp cam xdapat je nk cuti... uwaaaaaaaaaaaaaa. aku bakor kang bilik tu baru tau.. ekekeeee.. dh le rasa nk selsema jer. uwaaaa lagik..hahaa.

*incik bintang..betol kata kamu. =)

piEcEs of mE~

Ahad, 19 Julai 2009

bila......

bila manusia berfikir & bertindak xseiring ngan usia. *sengih*
tulah ragam manusia kan? *berfikir*
@ memang asam garam kehidupan? *termenung*
@ mata hati xseiring akal fikiran? *pelik*
kesimpulannya..tepuk dada tanya selera *angguk*
yang baik datang dariNya, yang buruk pastinya dari diri sendiri *senyum*

piEcEs of mE~

Sabtu, 18 Julai 2009

superman~lucky laki

Aku bukanlah superman
Aku juga bisa nangis
Jika kekasih hatiku
Pergi meninggalkan aku

Ayahku selalu berkata padaku
Laki-laki tak boleh nangis
Harus slalu kuat
Harus slalu tangguh
Harus bisa jadi tahan banting

Tapi ternyata sakitnya cinta
Buat aku menangis

Ayahku selalu memarahi aku
Jika jatuh air mataku
Kata ayah slalu air mata itu
Adalah tanda kelemahan

Tapi ternyata air mataku
Ternyata jatuh juga

Ayahku tersayang maafkanlah aku
Jika aku masih menangis
Masih belum bisa menjadi seperti
Apa yang ayah selalu mau

Kita berjanji tuk tidak lagi
Menangis karena cinta

superman~lucky laki


*inspirasi dari kreator..ekeke

>leo's lyric

piEcEs of mE~

bernafas kembali

saLam~


huhu blog aku kembali hidup.. xsanggup aku nk sisihkan blog aku semata2 benda yg xpenting lam idup aku. aku still syg sgt2 kat blog ni.. huhu. so, hidup mst di teruskan.. ekekeee. tapi aku xdela nk delete blog @ kawan dr fren list aku. life must go on yeay!


piEcEs of mE~

Rabu, 15 Julai 2009

hangat2

saLam~

ekeke sempat menyelit jap tyme2 keje menimbun. wakaka. semakin hangat + complicated keadaan skang nih. =) cam pemetik api lak. petik2 terus nyala. kalo aku, org petik aku terus tiup je wahahaa.

piEcEs of mE~

Selasa, 14 Julai 2009

benda kecik pun nk gaduh ka??

saLam~

agak awal aku cabut rini huhu. dh nk muntah aku duk ngadap dokumen yg nk tender ngan VO yg melambak2 atas meja. kalo dulu aku masuk sume jeles sbb meja aku kemas je. tp skang meja aku ler yg paling semak samun huhu.

pagi td tyme on d way p ofis cam biasa layan hot fm. dorg borak pasal yg dak2 skolah gaduh tuh. yg klakarnya tajuk tu benda kecik nk gaduh. gaduh sbb org len cantik n bijak. wahahaha aku tgelak je dgr tajuk tuh. ye ar macam memahami situasi tu aku penah lalui hohoho. tp yg penting aku xde simpan dendam pon ngan sesapa yg tlibat sbb dorang bukan kutuk aku pun kan?? aku dapat pujian ada la *silalah muntah* wahahaa. sabor jela.

alih topik len lak. ni pasal salah paham. berkaitan ngan entry sebelum ni. ada yg tertanya2 nape aku gaduh ke ngan incik bintang. haha kitorang mmg slalu gaduh. tp gaduh kitorg xde la kritikal. n kitorang happy je even kadang2 ada salah faham. adat la kan. tp yg mjadik isu lam entry tu may b salah faham je. n aku pun xtau apa citer sbnrnya. mayb aku yg salah paham. dh lama incik bintang ajak aku kuar jumpa kawan2 dia. 2 3 org je yg penah aku jmp tyme kat ganu dulu n yg selebihnya belom. mmg aku xberkesempaian nk p sbb dorang slalu jmp smpai lewat malam. so, bila dh berkali incik bintang ajak aku pn ckap ok la nk p skali. dsebabkan incik bintang terlalu nk jaga hati aku, dia request sumthing kat kawan2 dia yg x bckp bukan2. n mayb tu xleh diterima. aku xde pun paksa incik bintang buat sume tu. n aku rasa tyme aku jmp dorang aku rasa ada je yg usik kat incik bintang yg dulu dtg ngan org len. aku leh je terima. xde la nk gaduh2 ngan incik bintang pun. kalo sesapa nk samakan aku ngan dulu mmg aku melenting. aku xpaksa pun incik bintang tinggalkan kawan2 dia tu. sbb aku rasa kawan susah nk carik n teman hidup dh sah2 ditetapkan. aku redha je. aku pun xde nk marah dia nk kawan ngan sape2. tu hak dia. selama ni aku xde pun nk halang dia kuar malam2 jmp kawan2 dia tuh. xde lak aku halang dr berkawan ngan dak2 tu. sbb aku percaya kat incik bintang. asal dia x buat benda2 yg x betol sudah. kalo boleh aku xnk incik bintang putus kawan sbb hal kecik. sbb aku tau kawan2 tulah yg tolong incik bintang tyme tertonggeng. n kawan2 tu jugak yg dtg dulu lam idup incik bintang. so, wat pe aku nk jeles @ marah. tp yg penting aku xpaksa kawan2 incik bintang terima aku. n aku xkan tgedik2 nk join skali grup tu. aku tau aku org luar. aku gak x paksa kawan2 incik bintang suka aku. sbb aku happy ngan hidup aku skang. cukup la aku ada incik bintang n family aku. sbb aku ramai kawan. aku xde nk memilih kawan ngan sape. selagi org tu jujur n ikhlas nk kawan aku, aku akan jaga hati org tu. tu prinsip aku lam berkawan. aku x kesah kalo xde grup yg sorang kena cubit suma trasa.
tp sume ni aku baru tau last week pas aku ngamuk ngan incik bintang. kalo boleh dia pun xnk aku tau tp dh aku paksa. huhu. tp aku tau incik bintang still x cite sebetul2nya apa yg jadik. aku pun xpaksa dia cita pape lagik sbb tu hal dorang. even aku yg jadik puncanya kan? aku harap2 la incik bintang xde la sampai putus kawan. tp tu tserah kat masing2. yang penting aku happy ngan kehidupan aku skang.

piEcEs of mE~

Ahad, 12 Julai 2009

g.u.m.b.i.r.a

saLam~

yeayyy best! sume ada kat umah skang. best2! hehe tp aku xsempat kuar soping ngan dorang lagik sbb smalam aku kuar teman incik bintang beli present n tgk ice age =) rini lak p wedding kawan incik bintang kat upm. pehtu tetiba incik bintang bitau nk ajak p kat kerja kawen @ kompleks kraft. aku dh tgk banner tu mgu lps lagik tyme p ofis tp ayik lupa je nk bitau. best gak p sana cuci mata hehee.. tgk2 mana patut la kan. duk enjoy je. kena gak pk sket2. mummy dh sebok ty apa progress. huhu. 0 lagi la mummy weii.. kat sana gak aku jumpa geng incik bintang arechair ngan tunang tgh duk posing hehee. apa ek nama grup tu incik bintang? ekekee. then, incik bintang singgah pavillion sbb kitorg xpenah p. tempat org2 kaya bak kata incik bintang.. haha. yg xtahannya berlagaknya incik bintang sbb dia kan org kaya wakakaa. sampai balance duit parking pun xnak amek.. kaya siot! dh pusing2 kitorg p makan. tp xtau nk p mana. last2 incik bintang terus je p tupai2. dh konyang balik le kami umah.. simpan tenaga tuk keje sok lak. nk kena ada daya tahan yg melampau huhu. sabar2.


piEcEs of mE~

Jumaat, 10 Julai 2009

terima seadanya keadaan sekeliling =)

saLam~

agak susah aku nk update blog skang. huhu.. tp bila update bukan citer yg best pon =( smalam aku kena stay kat ofis setel docs nk masuk miting vo. cam keje ngan consultant lak. yg aku teramat la sedih dh still rasa hati ni duk menangis lagik dari semalam. pagi ni.. aku nk miting vo pun xde mood. mmg aku wat sambil lewa je. biar je diri kena hentam. sbb jasad aku je lam bilik miting tu tp pikiran aku still duk pk hal tu.. ntahla... aku pun xtau nk komen apa lagik. sumthing yg aku langsung xduga hal itu terjadik. mmg sedih sgt2 sbb aku rasa hal tu langsung xde kena mgena tp aku yg tsepit di tgh2. dh la tensen ngan keje. selama bminggu hal tu jadik.. baru smalam aku tau citer sbenar. tsentap giler beb! smalam aku mmg xtau nk pk selain nanges. tp apa kejadahnya aku nanges pun xtau la. yg aku tau tetiba aku sebak n sedih sgt2. di sebabkan aku sumthing jadik porak peranda. kalo aku tau SUMPAH aku xjejak kaki aku ritu. n baru aku paham apa yg tsurat n tsirat dr entry2 tu. tp suma dh jadik.. aku redha. dh aku rela undur diri dr incik bintang kalo itu yg dapat balas jasa dorg. aku RELA! "kwn susah nk cari.teman hidup mmg dh tetap" msj aku kat incik bintang. haih. sampai skang aku rasa sedih n berair je mata. ntah la aku pun xtau nape bleh jadik sensitif ngan hal ni. may b aku tgh kelam kabut ngan keadaan sekeliling ofis yg agak ???

neway, thanx a lot to incik bintang kerana masih memilih aku n sanggup pendam sorang2 apa yg tjadik sbb takut aku kecik hati. mmg kecik ati pun. huhu.. kalo aku x mengamuk lepas lunch smlam sure xbitau lagik kan?? pape pun, aku mintak maaf byk2 kat sume yg terlibat.. yg sempurna itu hanya dari NYA dan yg sebaliknya mmg dari aku yg lemah dan hina.. yg sudah tu sudah.. aku nk balik la. dh letih pkran n mata nih. doakan kami n sumanya kembali normal =)


*terima seadanya keadaan sekeliling~ quote aku kat Gtalk.. tq sri n fitry yg komen aku nyer quote yg buat ak smgat nk keje..huhu

piEcEs of mE~

Khamis, 2 Julai 2009

aku oh aku?

saLam~

skang dh bulan 7 yer..huhu cepat je masa berlalu kan? aku dh rasa sesak nafas keje kat sini. byk benda kena setel. tp xsetel2. susah gak ye keje yg kena jadik skema nih *wink* sepanjang minggu nih aku mmg tensen giler. tensen ngan itu tensen ngan ini. sume skali la. spatutnya arini ada miting lembaga. mmg giler ar nk carik ahli. terutama ahli dr JKR. fuhh..susah tol. ada yg dh transfer tmpt len tp xtau pengganti lak. yg ahli ganti xdpt dtg lak. mmg macam2. smalam baru kompem ahli. pehtu nk kena compile docs lak. seb bek 2 projek je yg sepatutnya 6 projek nk bentang. n dsebabkan kami urusetia memandai je nk bawak masuk 2 je.. terus bos aku cancel sbb dia konfius lembaga A @ B lak. bila tau cancel.. rasa nk mgamuk pun ada. penat2 aku xkuar lunch. dtg ofis awal. balik ofis lambat. tp........ huhu. tapi hepi gak sbnrnya sbb still ada masa tuk recheck kan? cuma bos ar kena jawab ngan TKSU ptg nnt.. ekekkeee.. selamat maju jaya ye bos =)


piEcEs of mE~

Rabu, 1 Julai 2009

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular