Sabtu, 27 Jun 2009

pics onLy

saLam~

yeay! aku bjaya upload pics tuk entry "yang lepas biarla lepas" maleh nk wat link heheee.. so, carik sdr ;o)

+noa's wEdding+


+lan's engagEment+

piEcEs of mE~

kursus?

skang tyme incik bintang coti so, bleh la arrange tuk kursus kawen. hehe. semalam odw p taman dagang, teman incik bintang lepas rindu kat geng2 dia, incik bintang tanya bila free nk p kursus. aku tiap2 wiken free tp aku ckp 24/25.7 ni xleh sbb nk p wedding cousin aku kat baling nunggg. huh sakit badan lagik le pas ni. then, incik bintang nk survey tempat n tarikh tuk kami p kursus kawen. tp incik bintang dh p kursus sebenarnya. teman incik gabanz katanya n kebetulan tyme tu nak kawen gak kan incik bintang? *wink~nak pitam lak rasa* =)

.until.hEr.drEam.comE.truE.

Khamis, 25 Jun 2009

yang lepas biar la lepas

saLam~

tajuk x menahan betol *wink* edisi tertunggak aku kali ni ringkas je. huhu. malas+dh xde mood nk citer. pic pn xde =)

13.06.2009
tahniah tuk noa yg selamat diijabkabulkan bsama incik wan fahmi. actly, tyme aku kat KSK.. juz min yg prepare nk kawen. n tyme tu aku lak baru2 nk plan tuk kawen. noa lak nk tgu 2 taun lagi kalo xsilap. lastly bila aku kat KDN, min bitau 1 berita terkujat yg noa dh nk kawen.. fuhhh. amat tkejut. heheee.. neway, congrats dear. kamu sgt cantik itu hari la noa.

16.06.2009
p site visit kat ipd ulu kinta n padang tembak ngan en samhan+amin+irfan tuk check VO. oleh sbb VO itu adalah water tank, so aku nek la atas skali. kat ipd ulu kinta ok lagik. juz 4 tingkat n tangga tuk nek upper roof ok lagik sambil dibantu oleh irfan tyme nek =) tp yg maha dasyat kat ipd pdg tembak. aku kena panjat tangga sampai tingkat 10 beb.. ketaq2 kaki tuh. nk nek atas kat water tank lak guna cat ladder je lak tuh. cuba bayangkan aku cane ngan kasut terompah aku tu bak kata en samhan..huhu


17 - 19.06.2009
sepatutnya aku kena bertolak p ipd pengkalan hulu+ pusat serenti kg selamat, penang+ ipd sri iskandar lak. tp naseb bek aku ayat sket bos aku tuh. aku juz p yg sri iskandar jer. so, p la eza n bos je heheeee. so, aku p sana jumaat je ngan azwan. huhu. tgk senyap je orgnya tp bcerita kemain lagik. tyme nk bertolak siap mintak pinjam aku kat incik bintang lagik. hehee. on d way p ngan balik topik hangat kitorg adalah kes putus cinta-ditinggalkan n transformers. kiranya aku ngan dia cam senasib la.. hahaaaa.. tp dia dh kawen dulu. reason dia nape kawen pun sama gak.. ekekeee.

20-21.06.2009
pagi2 buta lak aku+don+abg+hannah p lak kedah. cousin aku tunang. adei... jauh giler nk p baling tuh. kali ke 2 p sana sbb cousin aku tunang. yg 1st dulu pun p tunang je. yang nikah xde masa nk p. heheee.. nikah nnt bulan 7 lak. tgk le ade rezeki x p lagik =)

23.06.2009
yeay!!! aku p tgk transformers ngan incik bintang =) movie kul 8pm. n azwan tewas ngan aku n adik dia. ekekeee.. saje aku bakor dia soh beli robot. hahahaa. apa barang minat fanatik tp xde robot. wakakaaa.

piEcEs of mE~

Ahad, 21 Jun 2009

~intro je

saLam~

nape skang aku rasa xcukup 24jam??? huwaaaaaaaaaaa.. byk benda nk citer tp xsompat.. kang ada lagik edisi tertunggak. asyik2 tertunggak je =)


piEcEs of mE~

Rabu, 10 Jun 2009

-sing a song-


Masa berlalu
Tanpaku menyedari
Percintaan yang kita bina
Hampir terlerai

Apa salahku
Kau buat ku begini
Dalam dilema
Di antara jalan derita

Tidak pernah ku duga
Ini semua terjadi

Janganlah engkau
Menghancurkan segala
Setelah lama
Kita mengharungi bersama

Usah biarkan cinta kita yang suci
Di lambung ombak
Karam di lautan berduri

Hanya satu pintaku
Moga kau menginsafi
Semua ini...

Telah banyak yang ku beri
Sejak dulu lagi
Pengorbanan tiada pernah jemu
Hanyalah Tuhan saja
Bisa menentukan semua
Kesabaran daku menantimu

Ku tetap memaafkan
Dan berdoa kau kembali
Sebelum diri melangkah pergi...


-di persimpangan delima-

nora

+ buat sume insan di dunia..selamilah isi hati lagu ini..agar tiada lagi tangisan kekecewaan+

>lirik.com

*tetiba dgr tyme balik keje td. ekekeee..

piEcEs of mE~

Isnin, 8 Jun 2009

fat's wEekend~

saLam~

-06.06.09-
-bukit tinggi-
*secret recipe+fish spa+terminator salvation*
mengisi masa lapang sebelum tgu tyme berwayang. kami memanjakan kaki memasing kat fish spa. *ikan tu suka bangat sama kaki incik bintang ekeke* teramat la geli ikan tu meratah kaki ku yg cute bak kata org kedai itu. tidak lupa aktiviti menternak lemak di badan masing

-ikEa+cineleisure+d curve-
*starbucks coffee+night at d museum 2*
mencari sesuatu di ikEa buat kali ke 2 tp still xde hahahaa *yakin je incik bintang mencari yer* sambil menunggu berwayang lagik, lepak2 kat starbucks sambil men game kat enpon incik bintang yg xde la canggih mana pon *wink*
.
.
.
v ---------------------------------------------------------------------

-07.06.09-
-taman riadah, selayang+oU-
*rumah api+chillis+bowling*
beriadah kat selayang. apa ek nama betol tempat nih dh lupa lak. tempat yg ramai men layang2. pusing2 xsmpai sejuta langkah terus patah balik masuk lam kete.. ekekee. ingat nak men layang2 tapi xbrapa nk ramai ritu. incik bintang kata sbb xde angin. so kensel le men layang2. so, duk lam kete miting pasal jeng3. hehe tguuuuuu. pehtu p ou p tambah lemak lak kat chilissss n men bowling. malangnya incik jadik pemenang n aku jadik pengalah. even incik bintang buat2 sedeh aku asyik masuk longkang hahaaaa.
.
.
.
v

...............................................................................................................

aku sangat2 suka pic ini =)

-taken by incik bintang-
sgt2 serius mencatat minit miting kami *wink*


piEcEs of mE~

Rabu, 3 Jun 2009

apa kessss???

>bErita harian
saLam~

ni apa kess??? sebelum ni supermarket jaya dh runtuh. ni stadium lak. kalo supermarket tu rasa bleh dterima lagi la kan.. ni stadium ganu baru je siap. adei. memalukan je la. tp apa sbb ek? sape salah agaknya? hehee saje bagi sume gaduh nih =) kalo xtau bek senyap je kan? hehe.

cite pasal stadium ni. tingat lak dulu tyme aku praktikal taun 2004 kot kat consultant qs yg involved ngan stadium ni la. seb bek la aku masuk tuh dorg dh siap BQ. kalo x tdo ofis le aku hari2. tp kena gak tdo ofis 2 3 kali bila tender nk kuar. azab tuh kena wat keje. ada yg wat keje bwh meja pehtu terus tertido la. mcm2 gaya la tyme tuh. hoho. seb bek dpt claim gak. even xde la byk mana.. hehe. then, tuk projek tu jugak la aku wat report tuk pre contract aku tuh. kebetulan tyme tuh ada 1 ekspo pasal stadium tuh n aku duk sebilik ngan akak yg incharge projek nih. so byk le info yg aku dpt. hehe. n yg plg best my luvly dad le yg translate sume yg aku wat tu. eh2 sory correction. bukan aku wat. info yang aku dapat tuh. muahaaaha. aku soh wat intro je tp D siap bantai sume skali. xtdo malam tu. haha.. anak dia leh lak krohh3 ye.. *sgt kijam anak ini* itu sbb aku sgt2 syg daddy ok. ;o) n report aku tuh jugak la dwarisi selama 3 sem bila ada junior aku selamba badak copy paste jer. ni yg rasa nk claim balik nih!! siap boleh tlepas kat boss lagik tuh. ye ar.. maklumat yg agak sulit pun aku dapat.. kwang3. sure terkujat boss tuh. cane ntah budak tu p gedik2 tunjuk kat boss lak. nyampah tol la.

bile aku praktikal kali ke 2 tyme cuti sem part 5. aku dpt p la site tuh.. hehee.. sempat la panjat2 stadium yg baru naik rangka tuh. cuma xsempat lagik nk p yg dh siap nih. tup3 dh runtuh lak bumbung tu. cano la yer. sume consultant yg tlibat mmg pro n hebat sbnrnya. n sume mmg glemer la kat ganu tuh. ye ar brapa kerat je consultant kat sana tuh. tp xtau le cano kan? dh takdir nk runtuh ek? hehe. pape pun syukur la xde yg terkorban kan? naseb2.. kalo xsalah pagi ni actly ada 1 sukan akan berlangsung. tp seb bek la bumbung tu runtuh semalam. kalo x ramai mana lak yg sangkut bawah tuh yer. xpe2 kalo x runtuh. xde keje lak org gomen kan? ekekee


piEcEs of mE~

Selasa, 2 Jun 2009

-skin dEtox programmE-

~MOOR+H-mA+BASE FROM EUROPE


MOOR (that is derived from glaciers that are more than 3000 years old)
+
Hydro-micro Alga (H-mA)
+
a base that is imported from Europe
.
.
.
v
the Eumora bar is a fast effective bar that gives you beautiful skin

~ Eumora is created from 95% active ingredients & most skincare products are made from 70% water

~Eumora bar can treat, improve and heal all skin types to return you to baby smooth skin + a true solution for anti aging, this facial bar brings healing from the inside out.

~Therapeutic Properties of Moor revealed from research conducted throughout Europe over the past 50 years:-

> Bio-Available
> Antiseptic
> Detoxifying
> Anti-Inflammatory
> Ion-Exchanging



~noticEd d bEnEfits!


> Firms, lifts & put a shine on their face

> Tightens & closes up their facial pores

> Deep cleansing ~ Removes free radicals & toxins from the face & replenishes it with the right nutrients

> Fast, effective & safe

> Transcends all skin types, even if they have sensitive skin.

> Every wash rejuvenates the facelike a 'spa' treatment

> Brings balance to skin ~ oily skin becomes less oily and dry skin less dry

> Gives their face a natural, healthy pinkish radiance

> Makes the skin feel baby smooth

> Lightens pigmentation & freckles

> Natural moisturising effect on the face after every wash

> Save money on toner, moisturizer,f acial & make up

> Works equally well as a shampoo as it helps scalp become healthier & helps hair to become soft & shiny

> May also be used as an aftershavefor a smoother shave


piEcEs of mE~

-aku dan aku-

saLam~

aku bersiaran dari umah..ekekee.. dh siap2 iron baju bleh lak terasa maleh le aku nk p keje. dh sume cuti. aku pun cuti2 mesia le gak. *gaya cam byk cuti je* hahaa.. aku nk promote sumthing kat sini =)

dah nk masuk 2 bulan aku pakai eumora miracle bar. mula2 mmg pelik sket muka aku sbb aku pakai xkena cara. *ni incik bintang nyer pasal la* actly sabun ni allergic ngan toner tapi aku baik nyer p sental ngan toner n bagai.. so bkurap jap muka aku.. ekeke.. tp skang muka aku dh kembali normal. dulu tyme muka aku bkurap jap. sume xmo pandang aku *ewahh poyo jer* hahaa. acah je. ramai lak tyme tu promote soh aku pakai tu la pakai nila.. p klinik kulit la. mcm2 la. en ard lak xagak2 kata aku p bjemur tepi pantai.. ekkeee.. tp skang bila dh ok siap sorg kerani kat ofis meng'G-talk' aku ty aku pakai apa sbb cam berseri2 je muka. wallaweh.. aku rasa tyme muka aku bkurap pun cam bseri2 je. hahahaa. dia xtau yg muka aku berseri2 sbb len tuh. wahahhaa.. neway, sabun tu mmg bkesan la. byk gak la effect yg aku rasa. lam byk2 tuh aku juz nk kongsi yg 1 nih. aku ni jenis suka pakai foundation. tp aku x suka make up. kalo p mana2 sure aku nk kena pakai foundation. cam dh jadik tabiat lak. hehee. sampaikan aku mmg banyak la koleksi foundation. xabes2 pun. ade je yg aku beli. dari yg brand murah.. sederhana n sampaila yg mahal.. ekkekee.. padahal kalo aku xpakai pon sama je bak kata incik bintang la =) bila dh pakai foundation mst la pakai makeup remover kan? kalo x tsumbat la pori2 aku tuh. tp aku mmg xpakai apa2 juz cuci biasa. haaa kemain la lagik pori2 aku nk membesar. hehe. sampaikan tyme aku p wat facial ritu, org tu siap ckp muka aku mmg teruk la. sbb pori2 dh tbukak. uwaaaa nk nages pun ada sbb dh xtau nk wat cane. sampai la skang aku pakai sabun nih. pori2 aku dh xnampak ok. ekeeeke.. sampaik incik bintang xsabar2 nk tgk berseri2 nya muka aku... wakakkaaaa.. siot je!

skang aku duk berpk2 nk jadik usahawan yg bjaya lak.. ekkee.. so, sape2 nk info pasal sabun tuh + nk order @ pape leh la buZz mE =) nnt aku update lagik pasal sabun tu.. skang aku tgh tgu testimonial dari mummy+adik+ofismate aku, pnsue =)

eumora miracle bar *wink*

piEcEs of mE~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular