Sabtu, 16 Mei 2009

karangan buat cikgu *wink*

saLam~

selamat hari cikgu skali lagik.. dulu tyme skolah rendah aku rapat gilos ngan 2 cikgu laki ni. cikgu rahman n ckgu nizar.. cikgu rahman ni cikgu kelas aku n jugak cikgu disiplin. kebetulan aku duk betul2 depan meja cikgu rahman ni. *budak baik katakan akaka* cikgu rahman n cikgu nizar lak duk 1 bilik. bilik disiplan la gitu. cikgu rahman ni ajak la aku join men bola baling. tp aku ckp xreti kalo bola jaring ok la. pehtu dia ckp xpe nnt ajar la. so aku pun join la. hehee.. pehtu aku jadi rapat ngan cikgu rahman n cikgu nizar. dua2 ni ajar men bola baling wakil skolah. aku n budak yg duk tepi meja aku *lupe lak nama huhu* slalu ar p melepak lam bilik cikgu tuh.. hahhaa seb bek x de kontrobasi.. huuhu.

dorang ni baik sgt2. tyme tu cikgu nizar baru kawen. dia org kedah n cikgu rahman ni org ganu jer. dia tunjuk la album kawen dia. aku ngan x agak2 kata eh gemuk la wife cikgu... waahaaaha. dia jawab xdela baju je tuh. tp mmg betol pun xgemuk.. tyme kitorang p melawat ke kelantan wife dia pon join skali. aku n d geng len pun penah p umah cikgu rahman tgk baby baru.. comel giler anak cikgu rahman ni. yg sulung laki ensem cam bapak dia gak.. hehee.. tp pas aku tamat skolah tu terus lost ctc. kdg2 aku ada gak terserempak dorg kat depan skolah. yela skolah depan umah je. jalan kaki kejap je dh smpai. sempat la gak lambai2 ngan cikgu rahman.. wakaka.. tp yg kelakar duluu penah aku nk g skolah, aku tgu la van kat depan skolah tuh. tetiba cikgu nizar dtg. wife dia antar. so aku senyum la ngan harapan dia ingat aku. last2 dia wat dek je beb.. adei... malu jer rasa. cam la aku nk ngorat cikgu wehhh.. wahahaha.. naseb2..skill xmajadik kot.. hahhaa. harap2 dapat la jumpa dorang ni lagik.

*tyme skolah menengah xde cikgu feberet.. sume best je tp xrapat. ekekee



piEcEs of mE~

5 ulasan:

  1. bestkan mengenang memori dengan cikgu cikgi hihi

    BalasPadam
  2. cinta cukelat~
    hehee.. mmg best.. rasa nk jadik doremon balik masa dulu ekeke

    BalasPadam
  3. He he... kak tie dulu jadi cikgu kat rumah, ajar adik2 tulis abc....bila dah besar jadi cikgu kat rumah juga, ajar anak2 pulak, ekekekee....

    BalasPadam
  4. ooo nak ngorat cikgu ek. hehe

    BalasPadam
  5. tie~
    heheee.. kak tie mmg cikgu yyg bagus ;o)

    rashid~
    ekekeee... mane ade la.. selamat hari guru cikgu ye..

    BalasPadam

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular