Isnin, 25 Mei 2009

kami..cikgu dan pejabat pos

saLam~

aku teramat la mak nenek skang bila aku lupe nk renew lesen kete.. huhu. dh masuk 2 mgu tuh aku bawak kete tanpa aku pasan lesen dh abes tempoh. wahaha. so, aku pun paksa ar incik bintang jadik driver aku p pejabat pos alamanda..hehee..tp kisah sebenarnya adalah.... =)

tyme kat pejabat pos tuh. sambil tgu angka giliran. tetiba aku dgr incik bintang ckp2 lak. ingat ngigau. hehe tp dia duk sembang ngan sorg pakcik yg berpakaian kemas. cikgu incik bintang kat mckk ropenyer. cikgu tu dtg nk renew lesen gak. aku pun senyum2 ler. sembang punyer sembang sampai ler turn kami. so, incik bintang pun p la kat kaunter. siap offer cikgu dia skali tuh. tgl la kami berdua. so, cikgu tu sure xnk lepaskan peluang ckp ngan aku.. wahahahaa *kang ngamuk lagik incik bintang nih* tetibe cikgu tu ckp sst yg buat incik bintang nyer idung tsgt la kembang smpai xleh kaber lagik.. wahhahaa.. lebih kurang cam gini le dialog kami ;o)

cikgu: untung dapat budak mckk nih.
aku: erkk.. nape lak?
cikgu: nnt dapat anak bijak2
aku senyum2 kambeng jer
cikgu: betol.. sume anak2 murid cam gitu. anak2 sume bijak2.
aku: hehe insyaallah *wahahhaa.. xtahan gilos jawapan aku*
cikgu:budak ni pun bagus

wahahhaa.. adei.. tu rupenyer yer. ke cikgu tu bangga yang dia ajar dak2 bijak nih? huhu. kompem jer ek dpt anak bijak. dh kalo mak nyer skolah teknik je.. cano tuh? wahhaha.. xpe2.. nnt anak2 aku bijak cam incik bintang n cantik/hensem cam aku yer. leh x? wahhahaaa kompem ada yg muntah darah nih. lalallaaallaaaa. tp kan aku tgk.. skeliling aku.. tyme kecik2 kemain terer. p skolah asrama penuh la. setiap kali exam straigh A's ar. tp tyme kat u n keje nape leh lingkup lak? ada yg skerat jalan la. ada yg repeat sem la. huhu. seb bek la aku xde ar bijak sgt tp xde ar nk repeat sem ke hape.. cume byk main lompat katak je.. hehe.. carik keje yg seswai ngan jiwa katakan...hohohoo.. *ayat poyossss*

yang penting... percaya pada yang SATU. =)

piEcEs of mE~

6 ulasan:

  1. alamak cekgu nih buat muntut i kembang kempis plak....huhuhuhu cayalah cekgu karim....iduppp cekgu karimm!!! iduppp cekgu karimm!!! idup koleq!!! idup koleq!!!

    BalasPadam
  2. cintacukelat~
    haaa... tol tu cm ekeke

    jiang~
    pasan x abes2.. masak tol la

    BalasPadam
  3. salam
    teringat kata orang tua dulu-dulu.. nak dapat anak bijak.. mesti kawen kacukan. hehe (iyake ni? apa kaitan..akupun tak tau..)

    BalasPadam
  4. berapa le jiang bayar kat cikgu dia tu agaknye.. isk iskk budak koleq bukan leh cayer sgt neh.. muahahaha...

    BalasPadam
  5. che^amad~
    bayar ape incik amad? hehee.. haaa tula bukan leh caya sgt.. laki sume tuh..kdg2 tgk TERlembut je gaya si jiang tuh wahahhaa

    BalasPadam

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular