Jumaat, 29 Mei 2009

lagi tErtunggak

tertunggak
.
.
.
malas
.
.
.
V
laYannnnnnnnn aje

stEambot tymE
johny's rEstaurant, alamanda
24/05/2009

......................................................................

konvo tymE
uitm, shah alam
27/05/2009



piEcEs of mE~

Rabu, 27 Mei 2009

-pEmain cinta-

AMARAN!
-tiada kena mengena sama ada yg still hidup @ pun dah innalillah...hanYa lagu-
=)

pemain cinta

Tak habis pikir ku jadinya
Kau bisa membuatku cinta padamu
Meskipun tlah berulang kali
Kau begitu asyik mendua
Sudah cukup saja, sikapi kegilaanmu
Sebelum sukmaku, kau cabik dan perih

Wahai dirimu pemain cinta
Penikmat nafsu dunia
Walau dirimu begitu indah
Maaf kau tak pantas bagiku
Direlung kalbu yang terdalam
Getaran asmara masih tersisa
Memang dalam bermain cinta
Kadang kau terlihat sempurna
Eloknya parasmu rabunkan mata batinku
Ku harus berpaling meski kau memohon

Apa yang kau dambakan
Dalam duniamu yang sungguh palsu
Terpikirkah olehmu
Untuk dapatkan cinta yang sejati

-ada band-

> google


piEcEs of mE~

Isnin, 25 Mei 2009

pEmbEri & pEnErima yang tErbaik!

last week.. mgu yg sgt mcabar jiwa ragu aku. huhu. seb bek aku dpt kembali semangat tuh. aku hampir2 menangis depan ofismate aku..nurul.. bila aku citer sumthing kat dia. dia ckap 'awak kena jadik penerima dan pemberi yang terbaik' rasa cam penampar je hinggap kat pp aku tyme tuh. seb bek aku dapat kaber. kalo x sure banjir kdn tuh. akan aku ingat sampai bila2 kalo tyme aku nak naik kan bendera merah.. wahahhaa. hormon xstabil kan. bak kata incik bintang. setelah sebulan aku xcarik pasal ngan dia. hahaaaa. tp jeles tetap akan ada ye incik bintang. siap ar ada lagik cite2 yg boleh menguji minda aku nih! eh2... lupe.. 'awak kena jadik penerima dan pemberi yang terbaik' ekekekee... baiklah.. harap2 kami diberkati NYA. aminn..

.until.hEr.drEam.comE.truE.

kami..cikgu dan pejabat pos

saLam~

aku teramat la mak nenek skang bila aku lupe nk renew lesen kete.. huhu. dh masuk 2 mgu tuh aku bawak kete tanpa aku pasan lesen dh abes tempoh. wahaha. so, aku pun paksa ar incik bintang jadik driver aku p pejabat pos alamanda..hehee..tp kisah sebenarnya adalah.... =)

tyme kat pejabat pos tuh. sambil tgu angka giliran. tetiba aku dgr incik bintang ckp2 lak. ingat ngigau. hehe tp dia duk sembang ngan sorg pakcik yg berpakaian kemas. cikgu incik bintang kat mckk ropenyer. cikgu tu dtg nk renew lesen gak. aku pun senyum2 ler. sembang punyer sembang sampai ler turn kami. so, incik bintang pun p la kat kaunter. siap offer cikgu dia skali tuh. tgl la kami berdua. so, cikgu tu sure xnk lepaskan peluang ckp ngan aku.. wahahahaa *kang ngamuk lagik incik bintang nih* tetibe cikgu tu ckp sst yg buat incik bintang nyer idung tsgt la kembang smpai xleh kaber lagik.. wahhahaa.. lebih kurang cam gini le dialog kami ;o)

cikgu: untung dapat budak mckk nih.
aku: erkk.. nape lak?
cikgu: nnt dapat anak bijak2
aku senyum2 kambeng jer
cikgu: betol.. sume anak2 murid cam gitu. anak2 sume bijak2.
aku: hehe insyaallah *wahahhaa.. xtahan gilos jawapan aku*
cikgu:budak ni pun bagus

wahahhaa.. adei.. tu rupenyer yer. ke cikgu tu bangga yang dia ajar dak2 bijak nih? huhu. kompem jer ek dpt anak bijak. dh kalo mak nyer skolah teknik je.. cano tuh? wahhaha.. xpe2.. nnt anak2 aku bijak cam incik bintang n cantik/hensem cam aku yer. leh x? wahhahaaa kompem ada yg muntah darah nih. lalallaaallaaaa. tp kan aku tgk.. skeliling aku.. tyme kecik2 kemain terer. p skolah asrama penuh la. setiap kali exam straigh A's ar. tp tyme kat u n keje nape leh lingkup lak? ada yg skerat jalan la. ada yg repeat sem la. huhu. seb bek la aku xde ar bijak sgt tp xde ar nk repeat sem ke hape.. cume byk main lompat katak je.. hehe.. carik keje yg seswai ngan jiwa katakan...hohohoo.. *ayat poyossss*

yang penting... percaya pada yang SATU. =)

piEcEs of mE~

Rabu, 20 Mei 2009

yEay!

tengok depan
.
.
.
tengok belakang
.
.
.
tengok bawah
.
.
.
tengok atas
.
.
.
tengok kiri
.
.
.
tengok kanan
.
.
.
yEay! ceriakan hidupmu ~fatin arina yang kuat!~
.
.
.
.darimatakehati.

piEcEs of mE~

bad daY~

Where is the moment we needed the most
You kick up the leaves and the magic is lost
They tell me your blue skies fade to gray
They tell me your passion's gone away
And I don't need no carryin' on

You stand in the line just to hit a new low
You're faking a smile with the coffee you go
You tell me your life's been way off line
You're falling to pieces every time
And I don't need no carryin' on

Because you had a bad day
You're taking one down
You sing a sad song just to turn it around
You say you don't know
You tell me don't lie
You work at a smile and you go for a ride
You had a bad day
The camera don't lie
You're coming back down and you really don't mind
You had a bad day
You had a bad day

Will you need a blue sky holiday?
The point is they laugh at what you say
And I don't need no carryin' on

You had a bad day
You're taking one down
You sing a sad song just to turn it around
You say you don't know
You tell me don't lie
You work at a smile and you go for a ride
You had a bad day
The camera don't lie
You're coming back down and you really don't mind
You had a bad day

Oooh.. a holiday..

Sometimes the system goes on the blink
And the whole thing turns out wrong
You might not make it back and you know
That you could be well oh that strong
And I'm not wrong

yeah...

So where is the passion when you need it the most
Oh you and I
You kick up the leaves and the magic is lost

Cause you had a bad day
You're taking one down
You sing a sad song just to turn it around
You say you don't know
You tell me don't lie
You work at a smile and you go for a ride
You had a bad day
You've seen what you like
And how does it feel for one more time
You had a bad day
You had a bad day
.
.
.
daniEl powtEr

>gOoglE

piEcEs of mE~

Selasa, 19 Mei 2009

bangun + tdo

bangun
.
.
.
tdo
.
.
.
bangun lagi
.
.
.
tdo lagi
.
.
.
huh
.
.
.
bosannnnnnn

piEcEs of mE~

Sabtu, 16 Mei 2009

karangan buat cikgu *wink*

saLam~

selamat hari cikgu skali lagik.. dulu tyme skolah rendah aku rapat gilos ngan 2 cikgu laki ni. cikgu rahman n ckgu nizar.. cikgu rahman ni cikgu kelas aku n jugak cikgu disiplin. kebetulan aku duk betul2 depan meja cikgu rahman ni. *budak baik katakan akaka* cikgu rahman n cikgu nizar lak duk 1 bilik. bilik disiplan la gitu. cikgu rahman ni ajak la aku join men bola baling. tp aku ckp xreti kalo bola jaring ok la. pehtu dia ckp xpe nnt ajar la. so aku pun join la. hehee.. pehtu aku jadi rapat ngan cikgu rahman n cikgu nizar. dua2 ni ajar men bola baling wakil skolah. aku n budak yg duk tepi meja aku *lupe lak nama huhu* slalu ar p melepak lam bilik cikgu tuh.. hahhaa seb bek x de kontrobasi.. huuhu.

dorang ni baik sgt2. tyme tu cikgu nizar baru kawen. dia org kedah n cikgu rahman ni org ganu jer. dia tunjuk la album kawen dia. aku ngan x agak2 kata eh gemuk la wife cikgu... waahaaaha. dia jawab xdela baju je tuh. tp mmg betol pun xgemuk.. tyme kitorang p melawat ke kelantan wife dia pon join skali. aku n d geng len pun penah p umah cikgu rahman tgk baby baru.. comel giler anak cikgu rahman ni. yg sulung laki ensem cam bapak dia gak.. hehee.. tp pas aku tamat skolah tu terus lost ctc. kdg2 aku ada gak terserempak dorg kat depan skolah. yela skolah depan umah je. jalan kaki kejap je dh smpai. sempat la gak lambai2 ngan cikgu rahman.. wakaka.. tp yg kelakar duluu penah aku nk g skolah, aku tgu la van kat depan skolah tuh. tetiba cikgu nizar dtg. wife dia antar. so aku senyum la ngan harapan dia ingat aku. last2 dia wat dek je beb.. adei... malu jer rasa. cam la aku nk ngorat cikgu wehhh.. wahahaha.. naseb2..skill xmajadik kot.. hahhaa. harap2 dapat la jumpa dorang ni lagik.

*tyme skolah menengah xde cikgu feberet.. sume best je tp xrapat. ekekee



piEcEs of mE~

sElamat hari.....

sElamat hari lahir buat nur aLifah a.k.a aLong

&

sElamat hari cikgu cikgi buat sume cikgu di dunia


piEcEs of mE~

Jumaat, 15 Mei 2009

kami...i'm yours & 6 pink roses...

last week tyme konsert af.. bila akim nyanyi lagu i'm yours dan2 je incik bintang tuju lagu tu kat aku. n ngan muka xmalu aku ckp nk ngan munge skali.. ekkeeke. kalo boleh nk 14 kaler purple+pink/lavender.. incik bintang sume boleh jer.. n rini aku dapat munge tu.. tp cume 6 je. aku ty nape x 7? hahaaa.. dah le ckp aku x bsyukur.. huh. yg ritu dapat 12 red roses. dh discount yer incik bintang jadik 6? hehehe.. nk snap pic yg dulu pun dah layu.. huhu tp ttap ade yer. nnt rajin aku snap haha.. neway, thanx a lot dear!


.until.hEr.drEam.comE.truE.

n.E.E.d

thanx incik bintang!

I need you to walk through this world with me!
The roads in life may be hard to walk
Just be beside me to listen as I talk
There may be valleys and mountains I have to climb
And I may stumble and fall at times
I need you to walk through this world with me!
I may need your eyes to help me see
When I lose hope in the world and in me
I need your hand to hold and touch
It lets me know you care so much
I need you to walk through this world with me!
I need your strength when I am weak
To push me on to what I seek
I need you to never go away
When others leave me to know you'll stay
I need you to walk through this world with me
There isn't any other way
I need you beside me
Both night and day
I need you to walk through this world with me!


crEdit to > © Jaswinder


piEcEs of mE~

Khamis, 14 Mei 2009

old frEn of mine

saLam~

heheee.. banyak benda nk citer tp benda dh lepas malas dh nk citer.. ekkeeeke.. baru2 ni sorang kawan aku tyme kat teknik epot.. kembali aktif menjejak sume kawan2.. dari dulu aku soh dia join fs tp dia ckp xreti sbb dia ni housewife je.. huhu.. aku ngan dia baik gak sbb kami ada akak angkat iaitu sis ema.. tyme kitorg form 4 sis ema ni ketua pengawas pompuan.. aku rapat ngan sis ema ni sbb kitorg 1 dorm.. form 5 baru sis ema rapat ngan si ayu ni sbb dorg 1 dorm n aku dh x duk hostel *huk huk jeles lak akkaa* tp bukan citer ni nak bitau.. pasal ayu.. dulu dia glemer sgt2.. sejak dia masuk 1st day kat teknik.. hehee.. org cantik kan.. pehtu boleh tahan nakal dia nih tyme skolah..

masa form 5 aku rapat giler ngan dia.. n tyme tu aku mmg byk kawan ngan geng nakal2 wakakaaa.. tp sbnrnya dak2 ni baik tau.. n aku rasa ayu la yg 1st kawen pas skolah.. yg buat aku respek giler kat dia.. dia betol2 dh berubah beb.. dh bertudung.. anak dah 2 pon.. aku respek la dia x buat hal lam rumah tangga dia tuh.. takut la gak kan.. kawen muda pehtu otak gile2 je dulu.. tp so far.. alhamdulillah.. sampai dia leh ckp.. 'ayu dh bsara skang.. dah terbalik lak.. dulu ayu yang up to date tp skang dia lak yang ganti' *dia tu dirahsiakan hehe* nak wat cane kan.. masing2 punya selera.. huhu

aku rindu giler nk jmp ayu nih. xsabar nk tgk dia gemuk.. ekekee.. dulu tyme dia pregnant dia dtg umah aku. tyme raya.. hehee.. sempat gak pegang perot dia.. masa tyme skolah.. dia pon penah dtg umah aku.. bila p pantai batu burok.. adei.. meleleh sume org tgk keseksian dia... hehee.. dalam otak giler2 dia tuh sbnrnya dia bjiwa lembut. sebelum balik, dia sempat buat kad tuk aku. ucap mekasih sbb ajak aku p umah n sorry kalo dia ada myusahkan aku sekeluarga. huhu.. harap2 ada la peluang aku jumpa dia nnt.. bleh jumpa sis ema skali.. hehehe.. ayuuuuuuuuuuuuue i mishhhh uuuuuuuuuuu... ;o)


ayu yang dh berisi.. hehee.. lesung pipit tu yang mahal tuhhhh... *jeles.. jeles.*


*macam wat esei lak dah.. wahahaha


piEcEs of mE~

layannnn

I can almost see it
That dream I’m dreaming but
There’s a voice inside my head sayin,
You’ll never reach it,
Every step I’m taking,
Every move I make feels
Lost with no direction
My faith is shaking but I
I gotta keep trying
Gotta keep my head held high

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an up-hill battle
Sometimes I'm gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb

The struggles I’m facing
The chances I’m taking
Sometimes might knock me down but
No I’m not breaking
I may not know it
But these are the moments that
I’m gonna remember most yeah
Just gotta keep going
And I, I gotta be strong
Just keep pushing on
Cause...

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an up-hill battle
Sometimes I'm gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb

Keep on moving
Keep climbing
Keep the faith baby
It’s all about
It’s all about
The climb
Keep the faith
Keep your faith

cLimb
by
milEy cYrus


>googlE

piEcEs of mE~

Ahad, 10 Mei 2009

kaler

as aku mentioned b4. aku teruja tgk kaler wild lavendaria. n sume adik2 aku pun suka ngan kaler tuh. hehe.. i likeeeeeeeeeeeeeeeee. then, last week aku pg jusco bukit tinggi ngan incik bintang. aku tgk 1 kedai kek nama lavender. tyme tu dorang buat promotion tuk mother's day. aku pon bitau yg aku nk wat kaler tuh. putih+purple+lavender @ sumthing like lite pink+purple+putih. td kami pegi lagi ke sana n mmg akan lalu gak kat kedai tuh... n lagik skali aku bitau incik bintang aku suka kaler tu.hehe *gelojoh kan?* tp kan.. byk gak blog bride to be yg aku masuk pilih kaler nih. huh. tp mayb aku tukar lagik kaler tu mana tau kan...? sebelum ni aku nk wat kaler merah+putih. tp tgk cam x seswai je akakaka.. xpe.. still early to decide my best theme kaler. *wink*

.until.hEr.drEam.comE.truE.

haPpy mom's day!

-happy mother's day-


juz to my super duper luvly mom
*mummy*
n jugak
incik bintang's mom
*mama*
& lagi tuk sume blogger yg sudah jadik ibu ;o)

kaulah segalanya tuk sume ibu2 di dunia

Mungkin hanya Tuhan
Yang tahu segalanya
Apa yang kuinginkan
Di saat-saat ini
Kau takkan percaya
Kau selalu di hati
Haruska ku menangis
Tuk mengatakan yang
sesungguhnya
Kaulah segalanya untukku
Kaulah curahan hati ini
Tak mungkin ku melupakanmu
Tiada lagi yang kuharap
Hanya kau seorang

*mmmmuah*



piEcEs of mE~

>sumbEr: lirik @ google

Sabtu, 9 Mei 2009

checklist

d very 1st thing to do... checklist.. hehehee.. checklist yg aku yakin sume ada bagi mereka yg tgh prepare 4 their big day.. tp yg ni aku amek dr bride to be... erkk lupe lakk.. *tp dh mintak permission k* byk sgt aku tgk lam blog tyme search tuh.. huhu.

aku da email kat incik bintang.. hahaha.. panjangnye kata incik bintang.. haaaaa lek ar.. baru checklist.. wakakaa.. tp aku rasa dia xperlu kot checklist ni.

tp checklist hanya ada 1 info je.. ekekeke... layannnnnnnn

Husband-to-be : Incik Bintang
Date :
Place :
Kursus kahwin :
Documents to be submit to Pejabat Agama :
Barang2 hantaran :
*yg dlm perancangan* :-

Him -> Me
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.

Me -> Him
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.

Kad jemputan :
Tok kadi :
Solemnisation outfit :
Mak andam :
Bunga pahar :
Outfit for family :
Bridesmaid :
Flowergirl :
Bilik pengantin :
Fotographer :
Foods for kenduri :
Lauk pengantin & kek :
Gift :
PA, kompang, MC :
Penunjuk Jalan :
Life after marriage :
Honeymoon :

+ akan diapdet dari semasa ke semasa *wink*

.until.her.dream.come.true.

bilE dEmam

saLam~

skang musim demam ek? incik bintang dh demam+batuk.. don pun sama.. huhu.. kalo xduk ngan family sure aku watkan bubur tuk incik bintang aku.. hehheee.. tp nk wat cane.. bibik dh belambak kat umah tu kan? hehee.. skang ckp ngan incik bintang dh macam ckp laki macho lak.. slama ni rasa cam ckp ngan nyah je.. wahahahaa.. *mintak ampun incik bintang* bila tanya je tgh wat per.. sure jawab tgh busangggg.. hahaha.. bila ajak kuar.. terus melompat "nakkkkkkkkkkkkkkkkkk" huhu.. terus ilang sakit yer incik bintang.. huhu.. kalo jangkit siap! so, c u ya!

piEcEs of mE~

+bintangku+

-bintangku-


'...bintang2 berkelipan.. hanya 1 menusuk pandang...'


finally.. dia yg berjaya menambat hati aku yg dh banyak kali kecewa. aku rasa dia amat istimewa sebab kami mengalami naseb yg sama.. akakkaa.. lucu plak rasanya.. menjadi mangsa kehausan kasih sayang org len.. huhu. mmg sbelum ni aku dh nekad.. dgn bantuan dari NYA.. insyaallah aku menerima jodoh itu walaupun masa tu singkat je.. n alhamdulillah hati aku cair jugak untuk menerimanya. kaseh org yg pertama aku bitau yg aku dh memilih incik bintang. tp aku segan nk bitau encik u.. huhu sory encik u. dulu aku kemain lagik xnk couple. nk terus kawen.. wakakaa.. at last, sume jadik len.. xterus kawen gak pon..

neway, aku harap sume dpt doakan yg terbaik untuk aku n incik bintang selama2nya. terlalu banyak kebaikan yg aku dapat darinya. itulah hikmah dsebalik kesedihan aku dulu. xkan aku lupa sesaat pun kesedihan itu yg telah jadikan aku selemah2 org dan sehina2 org di bumi ini. aku percaya setiap apa yg terjadik ada hikmahnya & ada balasannya. mayb aku pernah membuat sesuatu yg patut aku dibalas begitu kan? n aku tau Allah syg aku.


thanx bintangku..


.until.her.dream.come.true.

Jumaat, 8 Mei 2009

nEw baby~

saLam~

heheee.. new baby yer... aku dh create 1 lagi blog juz tuk my big day preparation.. akakakaaaa.. agak poyo+ over kan? it's ok.. demi ke'happy'an aku.. ;o) tp wat masa skang aku xde la beria bagai update blog tuh.. still early nk update bagai kat situ.. neway.. aku harap ngan apa yang aku citer.. apa yg aku tunjuk.. xde mengguris hati sesapa.. bukan nk menunjuk2.. bukan nk riak @ blagak.. juz to share.. sharing is caring rite? *wink*

piEcEs of mE~

makan lagik

saLam again~

semalam pas incik bintang amek kat klia n ty nk makan apa n kat mana.. aku terus paksa nk p makan kat bagan lalang... akakaaaaa.. tengokk.. makan lagik..huhu


piEcEs of mE~

i'm back

saLam~

i'm back! heheeee... fuhhh best giler nek bot.. akaka jakun 1st tyme nek bot kat sungai tuh.. bese kat laut jer.. wahahhaa..

tyme incik arkitek belanja makan kat top spot.. dia duk bcerita pasal kaum2 kat sana.. macam2 ler yg ada.. yg aku xpenah dengar pun ada.. kaum2 yg duk belah utara sarawak la.. yg duk kat pergunungan la.. duk belah ulu.. tapi yg kaum yg datang dari pergunungan ni puteh.. puteh cam aku katanya... wakakaa.. *pasan jap* arkitek tu kata ok.. bukan aku.. huhu.. tp aku bukan berasal dr pergunungan yer.. aku mix cina yunan sket + bugis gitu *cam incik bintang gak.. seb bek x jawa..kalo x sure mummy reject wakaka*. macam2 la lagik incik arkitek tu bercerita sambil makan *baru je berkobar2 nk diet tp hidup ngan makan je.. cano tuh?*

heheee.. best keje sambil jenjalan nih.. harap2 dapat p negeri len lak.. tp kalo projek rangsangan polis nk amek.. xde chance la lagik.. tgu projek yg ada VO jela bar dapat pigi.. huhuu.. tgu p ngan incik bintang jela yer... hehheee.. sila la layan gambar yg x seberapa ;o)


* dah lama x upload pics kat fotopages

piEcEs of mE~

Selasa, 5 Mei 2009

zOom malaYsia

-fly to sarawak-

x sabar nk nek bot ni.. akakkaaaa.. nk pigi menyumpit sambil carik barang keperluan incik bintang n encik u. wahahhaa..

c u whEn i c u

piEcEs of mE~

-020509-


-thanx to incik bintang.. lurve to be yours..my dear-


.until.her.dream.come.true.

Ahad, 3 Mei 2009

saLam takziah

saLam takziah buat JM sekeluarga di atas pemergian ayahanda tercinta
sEmoga tabah menghadapi dugaan dari NYA.

-al fatihah-
30/04/2009

3 in 1

- fLy to gaNu-


-d prEcious day of minE-


-sara's wEdding-


piEcEs of mE~

-d bEginning bEgins-

-d bEginning bEgins-
.
.
.
smilE
.
.
.
haPpy
.
.
.
nErvous


PiEcEs of mE~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular