Khamis, 30 April 2009

mine

-i'm waiting for my precious day-

.until.her.dream.come.true.

.c.o.u.n.t.

counting...
d beginning will start..


piEcEs of mE~

wild lavendaria

even it still early to decide d such good things to me but i lurve to be a wedding hunter *wink*. hope so that, dat day will come earlier than planned. hehe

juz goggled a few website 'bout wedding n i found it. really lurve it! wild lavendaria . seems it must be reality to me *wink2*

.until.her.dream.come.true.

Rabu, 29 April 2009

.until.her.dream.come.true.

.until.her.dream.come.true.

hahaaa.. cam terover lak.. belom pape dh wat blog nih. xpe. planning tu penting.

actly, aku xnk tunang. eh bukan xnk tp tunang aku nk buat skali tyme nikah. sbb aku pk biar sekali je asal perfect tuk sume. skali seumur idup. insyaallah. so, d 1st thing countdown to my precious day...

.until.her.dream.come.true.

Selasa, 28 April 2009

.B.E.S.T.

-mY wEekend-

venue: d curvE
datE: 25/april/2009
activity: window+shopping wif my luvly family
mOod: enjoy.. enjoy n Enjoy!

.......................................................................................


venue: tony roma's, cineleisure
datE: 26/april/2009
activity: Eating+moviE wif my luvly incik bintang
mOod: haPpy..hapPy n haPPy!


piEcEs of mE~

Khamis, 23 April 2009

aku sEngal~

saLam~

weeeeeehuu.. rini aku buat benda yg xpenah aku buat sepanjang idup aku *aku rasa la ngan memori aku yg bagus lagik nih*. ptg td best je aku balik umah lenggang kangkung. sampai umah baru tau beg tepon aku tertinggal kat ofis. cuak gile babas aku tyme tuh. nak x nak aku terpaksa la pegi balik amek tepon2 aku tuh.. kalo tepon aku je xpe. ni kalo tepon org wakaf kat aku tu ilang ape la jadik yer.. agak2 incik bintang marah x kalo ilang? hahaha. seb bek la ada lagik tepon aku tuh.. dan2 tu gak incik bintang call. sure riso aku xmsj dia *poyos*

sekian........

piEcEs of mE~

Rabu, 22 April 2009

+living grEen+

saLam~

living grEen~ news,blogs & tools for living green.. hehe web yg menarik aku tuk explore. sbb apa? sebab ijo tu aku minat giler2 suatu masa dulu akakaaaaaa.. skang aku dh suka kaler len tp still minat ijo.. cam sebelum ni aku ckp.. xkan sbb org yg x LAYAK duk lam akal pikiran aku.. aku nk buang minat aku.. aku nk control aktvt aku.. huh.. nyah ko dr idup aku... wakakakaa.. eh2 bukan berdendam ek.. nnt abes rosak hati aku n xcantik lagik aku.. kan kecantikan dtg dr dalam. hahahaa *poyos gilos*

berbalik kat citer living green tuh..sgt best sbb ada info2 yg menarik n bagus.. so sape2 rejin. silalah xplore web tuh. siap ada diet tuk save planet~"losing weight is not only great for ur health..it's also good for the environment". wallawehhhhhhhhhhh..so, apa lagik? hehe

sekian. renung2 kan.. selamat beramal hoho


piEcEs of mE~

+living grEen+

saLam~

living grEen~ news,blogs & tools for living green.. hehe web yg menarik aku tuk explore. sbb apa? sebab ijo tu aku minat giler2 suatu masa dulu akakaaaaaa.. skang aku dh suka kaler len tp still minat ijo.. cam sebelum ni aku ckp.. xkan sbb org yg x LAYAK duk lam akal pikiran aku.. aku nk buang minat aku.. aku nk control aktvt aku.. huh.. nyah ko dr idup aku... wakakakaa.. eh2 bukan berdendam ek.. nnt abes rosak hati aku n xcantik lagik aku.. kan kecantikan dtg dr dalam. hahahaa *poyos gilos*

berbalik kat citer living green tuh..sgt best sbb ada info2 yg menarik n bagus.. so sape2 rejin. silalah xplore web tuh. siap ada diet tuk save planet~"losing weight is not only great for ur health..it's also good for the environment". wallawehhhhhhhhhhh..so, apa lagik? hehe

sekian. renung2 kan.. selamat beramal hoho


piEcEs of mE~

Selasa, 21 April 2009

bErita sEdih~

saLam~

sob sob sob... sedeynyerrrrrrrrrr.. huhu.. misi aku mengenenkan mrnazri kat ofismate aku terpaksa terputus d tgh jalan... *ewah2 ayat tuh* td aku bertembung ngan dak tuh pas ada party tuk bhg pembangunan.. dia ty mana gambar? haha so aku p la tempat dia nk bukak fs sbb kat aku xleh bukak.. tp sbnarnya dh dpt lak.. aku xtau nape boleh lak.. huhu.. tetibe dia ckp kalau ha*** tau mampus ni" erkkk... aku ty dh berpunya ke? sape? dia pon tunjuk la org tuh.. hoho ofismate aku gak.. bcinta satu ofis rupenyer... hahhaa tingat memory lama.. dh tu tunjuk mrnazri kat dia.. hehehe *mintak ampun mrnazri* xpe mrnazri.. nnt meng'google' lagik kat level len.. hohooo..

yg xtahan tu.. encik u sebok gak nk soh carik... kuota dh penuh tp tuk waiting list katanya.. aku ty ar sape dia nk rejek.. x agak2 dia jawab aku ler.. sbb aku tuuuutttttttttttt taun depan katanya.. hohoho sedey nyer... yg plg best tuh.. nk soh incik bintang bermadu ngan dia tuh... wahahhahaa... lawak gilos.. *sume ini hanyalah gurauan, tiada kena mengena yg hidup @ yg mati*

piEcEs of mE~

Isnin, 20 April 2009

goyang kaki

saLam~

rini aku agak bersenang lenang di ofis.. haha. n baru jenguk blog cik min akakaka.. sempat lagik dia copycat apa yg kitorang ber'google talk' tadik.. wahahaaa.. adei... jadik masalah poblem lak yer.. huhu..

ptg td.. tgh duk goyang kaki.. tetibe sorg mamat ni lalu depan bilik n say hye!.. palennnnnnnnnnn... kwn aku tyme kat uitm.. aku rasa dh penah citer kat entry2 sebelum ni.. actly dia classmate aku masa part 1 tp sbb aku drop sem tu.. terus tercicir dr dorg.. tyme tu cuma ada 7 org jer.. kong, palen, kak am, ami, ogy, akun sorg aku lupe nama tp aku pgl dia zamani sbb sejibik muka zamani... last2 tgl 4 org je.. huhu aku n ogy drop n sambung balik sem 1.. hoho.. best kawan ngan dorang nih.. dulu dia duk level atas aku.. kalo balik ganu sure dorg dpt keropok lekor @ nasi dagang.. sebagai balasan dorg bg esemen dia kat aku... hahaha.. tp smenjak 2 menjak nk last2 sem.. aku dh xdpt sume nota @ esemen dorg.. huhuhu.. nape ek? dh terbagi kat org len katanya... huhuhu... 1st soklan aku ty dh kawen lom.. hahaa.. dia ckp awek dia dh kawen len.. 7taun tuh bersama.. huhu... skang dia ckp pk pasal keje n family jer.. malas dh nk pk pasal kawen.. ala ciannya dia.. dia ckp dh tau aku keje kat situ sbb 1 of d contractor yg penah miting vo ngan aku bitau kat dia.. siap up aku tuh.. tlg rekemen katakan. kembang jap.. akakaaa.. ckp kejap orang azan asar dia pon terus balik..

dh nak balik aku chat ngan encik u lak.. boleh dia xpasan aku tegur dia.. asyik duk layan movie katanyer.. topik kitorg td pasal org gomen.. hahaha.. anti tol dia ngan org gomen.. ye ar.. org gomen leh men game kan encik u.. pehtu boleh berlagak poyo.. wahhaaa.. tp bengang x kena tipu ngan org tu? wahahhaaaaa.. tp pelik gak ngan org keje swasta nih.. boleh lak tgk movie kat ofis yer encik u? haa jawab jgg x jawab... wakakkaaka.. tyme tu gak aku ty encik u ada facebook x.. haha seb bek dh ada.. kalo xde aku paksa gak dia reg facebook lak.. cam aku soh dia guna google talk gak.. wahahhaa *mintak ampun penunggu gua* n rini aku rasa plg awal aku balik. kuar ofis lam 535 pm gitu.. kul 6pm dh tpacak kat umah... wahahaa.. gilos laju tu aku speed. mcm biasa aku p n balik keje.. jgn dpt surat cinta dah le yer.. huhu...

piEcEs of mE~

dari ofis ke seantero donia

saLam~

wakakaaaa... bersiaran dr ofis tuh. muka fokus je tgk monitor.. padahal duk godek2 blog n benda alah len.. huhu.. geng aku sbelah xde lak sbb migrain.. so aku sorg2 je lam bilik.. agak sunyi huhu.. pagi td aku dh berjaya menjalankan tugas aku ngan merekemenkan mr nazri kat dak tuh.. huhu.. cam ada respon.. hehehee... lek yer encik nazri.. usaha tangga kejayaan... wakaka..

dh busan duk sorang2.. nk kata xde keje.. keje belambak je.. tp xde mood betol ari ni.. sbb dtg ofis ngan muka berkurap... uwaaaaaaaaaaaaaaaaa.. asyik duk berkurung lam bilik je.. xleh nk menepek kat luar wahahhaa *tipu je yer* pehtu aku saje2 la test facebook aku yg berkurun dh aku nyah dr idup aku.. wahahaa... ada lagik ropenye... ye la facebook xleh nk cancel account tu kan? eh2 betol ke? memandai je aku.. dh kat sini mampu masuk facebook je, so aku ngan jayanya bersiaran ngan facebook je la.. wahahaa.. niat aku sebelum ni xnk ada facebook lagik n prev entry pasal aku dh cancel facebook.. hohoho.. lam tu xde aku mention pon sebab musabab aku deactivate facebook.. kebetulan tyme tu aku import email add dr contact aku.. tetiba terpacul org itu.. hoho.. terkujat aku wahhaa... n pehtu terus aku deactivated facebook.. tapiiiiiiiiiiiiiii... xkan la sebab org yg xlayak pon duk lam pikiran aku nih buat aku cancel sume yg aku ada.. rite??? hehe..

so, akhir kata aku kembali ber'facebook' *wink*

piEcEs of mE~

Ahad, 19 April 2009

+aku+

saLam~

huhu... weekend ni aku xkuar p mana2.. baik nya aku.. wahaha.. mummy+esoh+don+abg p bukit tgi pun aku xikut.. sebab ape?? sbb ada kurap kat muka akuuuuuuuuuuu! xpe2.. demi nk nampak cam budak2 so aku terpaksa la bkorban dulu... wakakkaa.. incik bintang yg syor aku pakai.. dah alang2 dia bg jek.. so aku belasah je ar.. tgk muka aku jadik cam baby x? baby face hohoho..

so, ptg2 gini aku xde keje pon.. duk godek2 blog aku. sambil2 ym.. balas dendam tuk weekdays nyer... hahhaaha.. tibe2 rini mr nazri tegur aku.. dh lama gilos aku x ym ngan dia.. huhu.. n yg kelakornyer.. dia bitau yg dia tau yg abg dia incik gabanz n akak ipar dia vagg ada blog. masing2 wat cam xtau je.. padahal masing2 dh kantoi.. pendam je hahahaaa.. aku ada rahsia pasal dia n gabanz... wakakakaa.. dirahsiakan demi kesihatan sume... hohoho.. sempat lagik dia ty ada x awek kat ofis aku.. hahaaa.. ada2. nnt aku rekemen sorg.. dak ganu gak tuh... alahai comelnye korang berdua nnt.. kalo jadik aku nk jadik pengapit korang tau nazri... wahahhaaa *wink2*

sorg lagik dak sama blajar ngan aku kat uitm.. namanya biarla rahsia *wink* actly, tyme aku baru keje dia penah luahkan isi hati dia kat aku... tyme tuh aku jual mahal.. sgt2 la mahal.. ye ar aku kan setia orgnya... hahahaa silalah muntah wakaka.. cian dia.. huhu.. tp at last masing2 dh ada yg teristimewa gak.. tula jodoh xde kan..huhu.. bercinta bagai nk rak pon dh jodoh dh xde.. nk wat cane... usaha tgi mana pon xde guna kan.. huhu.. *tol ke??* kalo kami ym sure ckp pasal future wife dia n dia akan kata 'dah fatin jual mahal sgt dulu' hohoho asyik terkena je aku nih.. kalo dr cite dia kat aku dia penah ada 1st love tp sbb org tu pun jual mahal.. last2 baru ngaku.. tp dh xde makna.. org dh berpunye ok... huhu..

n d last one, xlen xbukan incik bintang ler.. tp aku maleh nk ceting ngan dia.. bior dia. asyik tersasul maleh aku nk layan... wakakaaa...

sekian.. wassalam~
piEcEs of mE

Sabtu, 18 April 2009

my lucky staR~


-My Lucky Star-
najmee

My lucky star
In the heavenly sky
You have made my wishes come true
When you walked through that door
And smiled at me
It was then, in that moment, I knew
I knew you were the one
I knew you were...
My lucky star

Because when you laid that kiss
Upon my lips
My eyes lit up with desire
And when you stroked my hair
With your soft, warm hand
It was then, in that moment, I knew
I knew you were the one
I knew you were...
My lucky star

And you will forever remain
My lucky star
Because it was then, in that moment, I knew
I knew I would
Spend the rest of my life
With you

by
© Womball 2009

aku rindu...

aku rindu...

aku rindu insan ini..

byk membantu aku ketika aku keseorangan...

aku rindu gurauan kamu..

aku rindu usikan kamu..

aku rindu kamu...

kaseh n encik u...

-kasEh-

-Encik u-


-semoga FITRI tetap di hati KASEH n ENCIK U-


piEcEs of mE~

Isnin, 13 April 2009

suka duka

suka
.
.
.
duka
.
.
.
.dari mata ke hati.

abpbh

saLam~

hoho.. tajuk je gempak.. tp aku xdela nk citer sume pasal ABPBH tuh.. sure smalam sume kena paku depan tv kan?? tgk ABPBH.. sama la cam aku hahahaa nk tgk taun ni taun sape.. cam aku jangkakan fafau n fbi sure akan menang.. gitu gak nabil.. hidup korang... semangat lak.. cam la dorg kongsi adiah ngan aku

haaaaaaaa... sume tgk kan.. spe duk sebelah nabil semalam?? sure bengkak je x-irma tyme bagi trofi tuh kat nabil kan? haaahaa *mitak ampun kang aku kena saman lak* kemain suka ati nabil jadik bintang popular terus p peluk irma ekk? tercengang awek tuh... k tamat citr nabil yer..

1 lagik yg buat ku ternganga + meremang tyme tgk kristal nyanyi... walaweh... i likeeeeeeeeeeeeee rock tuh.. lagu2 lama lak.. pehtu 1 lagik tang rambut dorng.. jeles betol la aku tgk rambut dorg.. terutama lan nyer rambut.. dh le panjang pehtu lembut lak tu... jeles.. teringat rambut aku paras pinggang tyme aku skolah rendah

tu je sebenar aku nk citer... sekian la sudah.


piECEs of mE~

Sabtu, 11 April 2009

sEminggu aku~

saLam~

halluuuuuuuuuuuuuuuu.. dh lama x apdet..bizi katekan... hahaaa.. kat ofis langsung xde masa nk bfoya2 ok.. n yg plg sadis.. chat dh 'disable' hanya google talk je bleh sbb tu je kitorg 1 level berkomunikasi.. maleh nk gerak2.. hehhee.. aku masuk blog pun kejap2 je.. nk masuk fs pun xdpt.. tp yg peliknya nape org sebelah aku dpt lak? keje gomen katekan bak kata encik u.. huhuuu.. adakah blog aku bakal akan ada 2 tuan rumah? harap2 xla yer... akan aku bersih sawang2 & lelabah yg ada ujung minggu... wahahaa
skang kelam kabut projek rangsangan dh reda.. projek yg mmg merangsang sume org la.. huhu.. kalo selagi berdaya escape dr miting ngn tksu.. aku akan terus lari.. hahaa.. ye ar sape nk miting smpai malam2.. seb bek la grup aku dh bitau aku xyah pegi miting tu.. selamattttttt.. tuk normal nya lak.. aku lam grup juz utk VO.. so, aku akan masuk miting je pas ni.. sume miting vo aku kenala masuk.. jugak untuk tender board n tender evaluation.. waaaa.. jadik org glemer pas ni.. n seb bek ada makan2 hoho.. tp seksa nk mjawab ler

tp kan.. aku suka pegi ofis tuh.. sbb kat sana byk abg2 pulis.. segak je kan pakai uniform tuh.. gitu jugak yg driver.. segak je.. cam driver yg antar aku p epot dulu.. ensem lak tuh... hahaaaaaa.. *mintak ampun incik bintang* dh le aku tsilap punch kad dia.. awal dia dtg jadik lewat lak.. hehhee.. seb bek dia x marah..

sekian...


*menghitung detik.........

piEcEs of mE~

080410

8/april/2010

Happy blogoversary!



piEcEs of mE~

Ahad, 5 April 2009

rEvolusi @ ilusi?

aku keliru
menjadi buntu
arah yang ingin ku tuju

rasa resah ku
kian celaru
dengan ilham ku tempuh

aku cuma mahukan
bayangan resah ku akan hilang
tapi keadaan memaksa
menghadapi semua

Inikah revolusi
atau hanya ilusi
bagaikan mimipi jadi realiti

Rasional diriku
rasional dirimu
penentu masa
masa depan ku

adakah masa
menjadi punca
diriku dalam dilema

benarkah anjakkan paradigma
susuli ku terima

aku cuma mahukan
bayangan resah ku akan hilang
tapi keadaan memaksa
menghadapi semua

revolusi~bunkface


piEcEs of mE~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular