Selasa, 6 Januari 2009

1st tymE~

saLam~

bile balqis mule skolah... hohoho.. citer ni di pinjam dr kisah hidup my best buddy... encik u.. hehheee... nk royalti gak ke encik u??

smalam aku on9 agak lambat pas kuar pegi tesco carik brg esoh.. ngan pc asyik hang je.. rasa nk campak je dr tgkat atas menara rebung yg encik u posing bagai tuh... wahahahhaa.. encik u citer 1st day balqis skolah.. umur dia baru 4 tahun 4 bulan bak kata encik u yg perbetulkan bila aku ckp dh 5 tahun... hohoho.. semangat giler balqis tu nk p skolah.. yela 1st tyme kan..sure excited giler.. tp encik u xdpt teman sbb dh kena p keje kat temerloh ek? hehhee memandai je aku.. balqis sekolah smpai petg.. terus smbg fardu ain.. pas ni sure boleh smbung pas TA smpai YA ye encik u... hahahahha... kiranya balqis skolah 2 sesi la..

tp yg part haru tu bila encik u ckp dia sebak bila wife dia bitau pasal balqis.. balqis xtukar uniform dia smpai petang.. alahai sedey betol... cikgu dia duk kalut smpai lupa yg balqis ada 2 beg.. sbb yg len sume bwk 1 beg je... hohho... so aku sarankan kat encik u suh balqis bwk beg cam budak2 af tu... hehhee... encik u siap nk gantung loceng kat beg tu ye... wahahahaha.. then, bile balqis bitau yg dia xsempat pakai baju raya sambil sebak nak nangis tu yg aku turut haru biru... hohoho... teremo skali... hehehe.. nway, balqis teramat suka pergi skolah.. even sedey 1st day.. dia tetap semangat nk pegi skolah.. waktu men dh tamat ye balqis... hehhehee..

~ balqis~

betapa gumbiranya dia kan...? hhehehee.. sure deqna pon sebok nk skolah... hahahaha..


*andai dapat aku undurkan masa....


piEcEs of mE

5 ulasan:

  1. betul tu..rindu masa kecil..xde masalah sangat..kan?

    BalasPadam
  2. fareenz~
    aah..rindu kan tyme kecik2..nakal hehehe..

    BalasPadam
  3. huhuhuhu...thanks fitri..terharu plak biler baca entry ni...ni yg tambah sayang kat u ni..hahahahaah...muaahhh

    BalasPadam
  4. balqis sgt cute *_*
    lawak je bila suruh pakai beg mcm af tu..ngeee

    saya dulu kan.. 1 minggu nangis masa mula2 skola hahahaha....

    syyhh..ops!!

    BalasPadam
  5. erkk ada 2 rizal la...hoho

    encik u~
    hehehe...mmuah too...;o)

    dokter~
    yup! sgt2 cute..erkk dokter pun nangis?adei..seb bek selamat jadik dokter...hahah

    BalasPadam

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular