Jumaat, 30 Januari 2009

yang terlewatkan

dimana kau selama ini
bidadari yang ku nanti
kenapa baru sekarang
kita dipertemukan

sesal kan tiada arti
karna semua tlah terjadi
kini kau tlah menjalani
sisa hidup dengannya

mungkin salahku melewatkanmu
tak mencarimu sepenuh hati
maafkan aku

kesalahanku melewatkanmu
hingga kau kini dengan yang lain
maafkan aku

tak berulang kembali
kau tak akan terlewati
segenap hati ku cari
dimana kau berada

walau ku terlambat
kau tetap yang terhebat
melihatmu, mendengarmu
kau lah yang terhebat

*untuk kamu*


piEcEs of mE~

yang terlewatkan

dimana kau selama ini
bidadari yang ku nanti
kenapa baru sekarang
kita dipertemukan

sesal kan tiada arti
karna semua tlah terjadi
kini kau tlah menjalani
sisa hidup dengannya

mungkin salahku melewatkanmu
tak mencarimu sepenuh hati
maafkan aku

kesalahanku melewatkanmu
hingga kau kini dengan yang lain
maafkan aku

tak berulang kembali
kau tak akan terlewati
segenap hati ku cari
dimana kau berada

walau ku terlambat
kau tetap yang terhebat
melihatmu, mendengarmu
kau lah yang terhebat

*untuk kamu*


piEcEs of mE~

Rabu, 28 Januari 2009

sudah tiada lagi

-msg magnet aku sudah tiada-
:(



*waaaa... ngantuk.. xdapat tdo bila 4 ari aku asyik tdo lambat... seb bek ada antu teman aku hihihihi

piEcEs of me~

sudah tiada lagi

-msg magnet aku sudah tiada-
:(



*waaaa... ngantuk.. xdapat tdo bila 4 ari aku asyik tdo lambat... seb bek ada antu teman aku hihihihi

piEcEs of me~

last day....

~27th Jan 2009~

rini lak baru aku kuar... tp xde la kuar ngan family aku dah... aku kuar ngan mrJ.. kitorang p pappa rich kat area ofis aku jer... hehheheeee... pehtu kitorang p ioi jap nk carik brg yg dia lupe.. dh dia lupe aku jela yg pulak lebey2 membeli belah... hohohoho..


paPpa rich

n aku dpt gak sumthing dr mrJ... hhohohoho... tp xnk ar tunjuk... nnt ada org jeles lak... hihiihiiii... tu jela cite 4 hari aku... hahhahaa... cam diari seorang artis lak... kihkihkih..

*citer2 n pic2 selanjutnya hanyalah ada lam .dari mata ke hati. & piEces of mE yg telah diprivatekan... ;o)

piEcEs of mE

last day....

~27th Jan 2009~

rini lak baru aku kuar... tp xde la kuar ngan family aku dah... aku kuar ngan mrJ.. kitorang p pappa rich kat area ofis aku jer... hehheheeee... pehtu kitorang p ioi jap nk carik brg yg dia lupe.. dh dia lupe aku jela yg pulak lebey2 membeli belah... hohohoho..


paPpa rich

n aku dpt gak sumthing dr mrJ... hhohohoho... tp xnk ar tunjuk... nnt ada org jeles lak... hihiihiiii... tu jela cite 4 hari aku... hahhahaa... cam diari seorang artis lak... kihkihkih..

*citer2 n pic2 selanjutnya hanyalah ada lam .dari mata ke hati. & piEces of mE yg telah diprivatekan... ;o)

piEcEs of mE

3rd day~

~26th Jan 2009~

rini kitorang xde p mana2... da letey.. tp masa tuk aku wat keje aku lak... smalam sbelum tdo aku da balut adiah tu... hehheee.. siang ari aku duk men game je... wahhaha... best tol idup gini kan... ptg aku dh buat sikit tp xsiap2... asyik xjadik je... nyampah je aku... malam aku start balik wat kad.. hehheeee... waaa... boleh tahan sakit pinggang aku nih... dan nilah hasilnya....


kad besday ~sgt cute n siap ada permata tuh~




adiah n kad ;o




haaaa.... ni 1 lagi kad spesel ;o)



*kad kawen pon aku wat sdr nnt... wakakkakaa


piEcEs of mE~

3rd day~

~26th Jan 2009~

rini kitorang xde p mana2... da letey.. tp masa tuk aku wat keje aku lak... smalam sbelum tdo aku da balut adiah tu... hehheee.. siang ari aku duk men game je... wahhaha... best tol idup gini kan... ptg aku dh buat sikit tp xsiap2... asyik xjadik je... nyampah je aku... malam aku start balik wat kad.. hehheeee... waaa... boleh tahan sakit pinggang aku nih... dan nilah hasilnya....


kad besday ~sgt cute n siap ada permata tuh~




adiah n kad ;o




haaaa.... ni 1 lagi kad spesel ;o)



*kad kawen pon aku wat sdr nnt... wakakkakaa


piEcEs of mE~

2nd day~

~25th Jan 2005~

haaa..... ari ke-2... esoh still duk merengek2 ajak aku p mana2 nk carik sandal dia tuh... hohoho.. aku ckp maleh la nk drive... so, dia pon wak aksi bebas pujuk abg aku lak... hahhaha... bjaya.. so, kitorg pun kuar la lam 11 lebey... kuar tu aku xtau nk p mana.. tgk2 abg aku p mid valley.. hohohoho... da 2 taun kot aku xpegi sana... sbb nyerr... hahhahah rahsia... bior le aku je yg tau... eh2 ade gak yg tau kot... huhu.. tapi mmg dasyat la kan parking mmg penuh giler... so, abg aku terus p depan gardens mall n suh je org yg jaga situ simpan kete tuh... hehhehe kan senang... masuk la kami kat d gardens tuh.. tp xbest pon... seswai tuk org kaya je.. hoho... tp masa masuk butik guess... fuhh... ade 1 bag yg sgt2 mbuatkan aku teruja... hahhaaa.. lek2.. nnt dpt la tuh...

pehtu.. kitorg pegi le mid.. sampai2 aku terus terjah MPH... hehhee... smlam mgediks kat MPH n POPULAR xde yg bkenan... mmg byk yg mbuat aku teruja lagik.. tp aku berkenan ngan yg 1 nih... harge pun wallaweh... 90 lebey tuh... hohohoho... n aku beli gak bbrp barang tuk aku wat sumthing spesel... hehheheee.. da abes borong kat MPH aku ajak don p carik perfume tuk birthday boy... even dh lepas pon... hahahhaaa... aku mmg xde idea nk bagik ape... ajak lak don yg agak xtau pape... hehhee... so aku beli jela benda ini...


sekadar keychain yg aku dpt tuk free gift


pehtu aku terus ar p carik yg len2.. ingatkan dah ade kat kedai makan mana2... rupe2nye kat butik zara.. abg aku duk beli kasut sana... hohoohhoo... tyme aku nk p sana aku tpandang seseorg yg persis kaseh... ewah ayat... tibe2 je aku kata eh cam kaseh je... don pun sampuk eh baru je nk kata cam kaseh... aku pon msg kaseh.. tp pehtu aku terus terlupe sbb kaseh pun xde reply pape... hehhehee.. malam tu baru kaseh msg yg tu mmg dia.. waaaaa...... ala nape la xtegur je td... huhu...pehtu aku p la makan kat belanga kat gardens tuh.. hohoho... sgt best n harga mmg xmenahan gak le kan.. tp best punyer pasal... banker kitorg no hal... hahhaaa...


belanga @ d gardens

cny @ d gardens



gedikksss sebentar sambil tgh tgu kete sampai... hoho

bersambung...


piEcEs of mE~

2nd day~

~25th Jan 2005~

haaa..... ari ke-2... esoh still duk merengek2 ajak aku p mana2 nk carik sandal dia tuh... hohoho.. aku ckp maleh la nk drive... so, dia pon wak aksi bebas pujuk abg aku lak... hahhaha... bjaya.. so, kitorg pun kuar la lam 11 lebey... kuar tu aku xtau nk p mana.. tgk2 abg aku p mid valley.. hohohoho... da 2 taun kot aku xpegi sana... sbb nyerr... hahhahah rahsia... bior le aku je yg tau... eh2 ade gak yg tau kot... huhu.. tapi mmg dasyat la kan parking mmg penuh giler... so, abg aku terus p depan gardens mall n suh je org yg jaga situ simpan kete tuh... hehhehe kan senang... masuk la kami kat d gardens tuh.. tp xbest pon... seswai tuk org kaya je.. hoho... tp masa masuk butik guess... fuhh... ade 1 bag yg sgt2 mbuatkan aku teruja... hahhaaa.. lek2.. nnt dpt la tuh...

pehtu.. kitorg pegi le mid.. sampai2 aku terus terjah MPH... hehhee... smlam mgediks kat MPH n POPULAR xde yg bkenan... mmg byk yg mbuat aku teruja lagik.. tp aku berkenan ngan yg 1 nih... harge pun wallaweh... 90 lebey tuh... hohohoho... n aku beli gak bbrp barang tuk aku wat sumthing spesel... hehheheee.. da abes borong kat MPH aku ajak don p carik perfume tuk birthday boy... even dh lepas pon... hahahhaaa... aku mmg xde idea nk bagik ape... ajak lak don yg agak xtau pape... hehhee... so aku beli jela benda ini...


sekadar keychain yg aku dpt tuk free gift


pehtu aku terus ar p carik yg len2.. ingatkan dah ade kat kedai makan mana2... rupe2nye kat butik zara.. abg aku duk beli kasut sana... hohoohhoo... tyme aku nk p sana aku tpandang seseorg yg persis kaseh... ewah ayat... tibe2 je aku kata eh cam kaseh je... don pun sampuk eh baru je nk kata cam kaseh... aku pon msg kaseh.. tp pehtu aku terus terlupe sbb kaseh pun xde reply pape... hehhehee.. malam tu baru kaseh msg yg tu mmg dia.. waaaaa...... ala nape la xtegur je td... huhu...pehtu aku p la makan kat belanga kat gardens tuh.. hohoho... sgt best n harga mmg xmenahan gak le kan.. tp best punyer pasal... banker kitorg no hal... hahhaaa...


belanga @ d gardens

cny @ d gardens



gedikksss sebentar sambil tgh tgu kete sampai... hoho

bersambung...


piEcEs of mE~

1st day

~24 th Jan 2009~

1st day... bile da sume bkumpul sini.. sume nk kuar window+soping la kan... so, esoh ajak aku p mana2 sbb nak carik sandal dia yg xdapat2 lagi tuh.. bukan xdpat tp asyik beli yg salah... pehtu mule la xbkenan la... *dia sgt mengong* hahhaaa... pehtu aku pon ajak la p sunway pyramid je.. dekat kan.. tp sygnyer mummy xdpt ikut sbb still pening2 je... eh2 cam nk dapat baby je... wahhahhahaha acah je.. da siap2 p sambil2 msg2 ngan mrJ.. dia pon nk ikut.. aku kuar pon dh nk kul 4 lebih.. aku ckp ikut suka la kalo nk ikut.. da nama cuti n nk cny kan.. mmg la penuh pyramid tuh.. nk carik parking sekian hal.. naik turun naik turun baru dpt.. tu pun park je tepi2... then, sempat la gak aku pusing sparuh pyramid tuh nk tgu dia sampai... yela... pompuan mmg camtu kalo bsiap2 kan... hahhahaa.. dh sampai terus terkam ajak p makan.. adik n esoh malu2 kucing lak.. so, dorang p soping n kami lak p makan.. da kenyang kitorg pon p la pusing2... tgk tu tgk ni... heheheeee.. tp niat aku yg 1 dh tbantut.. hohoohoho... da letey pusing2.. benti le kat tgh2 atas amek pic yg agak cantik tuh... hehheheheee


cny @sunway pyramid



heheheeee.. aku nak gak posing sket... wakakkaa


da letey duk pot pet je... seb bek le ada org pelawa nk eskem x.. hahhahaa... kebetulan blakang tu ada jual eskem.. msg2 pegi la mengoder.. tp kitorg xde la amek eskem... hehhehe.. pehtu... tetibe.. angin mana ntah dtg.. abes tertumpah air tuh atas suar aku... waaaaa... pe lagi aku... terkejut beruk la aku... hahhaaa... yg xtahan nya... cuak org yg kasik tumpah air tuh... hohohoh



haaa............ nila air yg telah tumpah atas suar aku tuh... tp ni aku punyer la... hohoho



lam 10 lebey gak kitorg balik... n yang best nye.. esoh tetap xbelik lagik apa yg dia nk... yg len lak dia duk borong... cesss...

bersambung....


piEcEs of mE~

1st day

~24 th Jan 2009~

1st day... bile da sume bkumpul sini.. sume nk kuar window+soping la kan... so, esoh ajak aku p mana2 sbb nak carik sandal dia yg xdapat2 lagi tuh.. bukan xdpat tp asyik beli yg salah... pehtu mule la xbkenan la... *dia sgt mengong* hahhaaa... pehtu aku pon ajak la p sunway pyramid je.. dekat kan.. tp sygnyer mummy xdpt ikut sbb still pening2 je... eh2 cam nk dapat baby je... wahhahhahaha acah je.. da siap2 p sambil2 msg2 ngan mrJ.. dia pon nk ikut.. aku kuar pon dh nk kul 4 lebih.. aku ckp ikut suka la kalo nk ikut.. da nama cuti n nk cny kan.. mmg la penuh pyramid tuh.. nk carik parking sekian hal.. naik turun naik turun baru dpt.. tu pun park je tepi2... then, sempat la gak aku pusing sparuh pyramid tuh nk tgu dia sampai... yela... pompuan mmg camtu kalo bsiap2 kan... hahhahaa.. dh sampai terus terkam ajak p makan.. adik n esoh malu2 kucing lak.. so, dorang p soping n kami lak p makan.. da kenyang kitorg pon p la pusing2... tgk tu tgk ni... heheheeee.. tp niat aku yg 1 dh tbantut.. hohoohoho... da letey pusing2.. benti le kat tgh2 atas amek pic yg agak cantik tuh... hehheheheee


cny @sunway pyramid



heheheeee.. aku nak gak posing sket... wakakkaa


da letey duk pot pet je... seb bek le ada org pelawa nk eskem x.. hahhahaa... kebetulan blakang tu ada jual eskem.. msg2 pegi la mengoder.. tp kitorg xde la amek eskem... hehhehe.. pehtu... tetibe.. angin mana ntah dtg.. abes tertumpah air tuh atas suar aku... waaaaa... pe lagi aku... terkejut beruk la aku... hahhaaa... yg xtahan nya... cuak org yg kasik tumpah air tuh... hohohoh



haaa............ nila air yg telah tumpah atas suar aku tuh... tp ni aku punyer la... hohoho



lam 10 lebey gak kitorg balik... n yang best nye.. esoh tetap xbelik lagik apa yg dia nk... yg len lak dia duk borong... cesss...

bersambung....


piEcEs of mE~

Selasa, 27 Januari 2009

intro

saLam~

waaaa... sok da keje... abes sudah cuti free aku.. hohohoho... so, aku nk apdet borong tuk sepanjang aku cuti2 mesia nih.. so, oto published la ea..hahaha.. tp bukan malam ni la ye... hehhehe... c u when i c u babe..

piEcEs of mE~

intro

saLam~

waaaa... sok da keje... abes sudah cuti free aku.. hohohoho... so, aku nk apdet borong tuk sepanjang aku cuti2 mesia nih.. so, oto published la ea..hahaha.. tp bukan malam ni la ye... hehhehe... c u when i c u babe..

piEcEs of mE~

Sabtu, 24 Januari 2009

bilE aku bEngang

saLam~

smalam aku kuar ofis awal.. sbb nk pegi amek esoh kat uitm.. aku maleh nk ngadap jem epal tu yg aku kuar awal.. dh tulah dr bos aku kot... hahahaha.. aku kuar awal terus jadik yg bukan2.. kebetulan ptg tu ada 1 topik yg sgt2 hot kat hot.fm.. encik u terus msg kat aku nk tgk sape yg menang.. n soh aku bg komen skali... wahahahaa.. topiknye.."wanita cantik curang" hohoho... n aku jwab senang je.. "MONEY CAN BUY LOVE" wahahaha.. ni d sbbkan entry makcik a.k.a kaseh... hohohoho... tgh2 duk msg ngan encik u tibe2 bateri aku kong lak... hoho terputus phubungan seketika.. smpai sana tgu punyer tgu xde lak esoh.. aku nk call dia xdpt.. seb bek ada public fon.. tp syiling lak xde..huhu.. menduga akal betol la.. abes beg ngan kete aku selongkar... jmpa la 20 sen.. hahaaaa... call esoh xdpt.. tepon 1 lagi aku lupa no tu.. aku cuma ingat no. lama esoh n daddy je.. tula byk sgt no dia cane la aku nk ingat... hahhahaa.. smpai sudah esoh xde.. aku dh busan tahap dewa dewi.. aku call daddy xpickup lak... adei.. so, aku pun terus balik je.. dh le jammed gilos.. huhu benci.. pehtu sampai umah.. esoh xde pon lagik... hahahaa.. dia p duk hostel rupenye.. dh balik awl xterus bitau... last2 akak aku jadik mangsa kena pegi don kat ktm n esoh kat uitm.. hehhee.. aku dh ngamok2 sparuh jalan.. seb bek mummy ada.. n jugak encik u yg call aku bg aku gelak..n yg buat aku jadik juling... wink3 aku pun call sampai tahap call tu tputus sendiri...hehhehe.. moral of d story... jgn bagi henpon xde bateri lagik... hahhaa.. bak kata encik u.. asyik duk msg kat hot.fm la tu... komen pasal topik tuh... adei...

*xjadik lak balik ganu...huhuu

piEcEs of mE~

bilE aku bEngang

saLam~

smalam aku kuar ofis awal.. sbb nk pegi amek esoh kat uitm.. aku maleh nk ngadap jem epal tu yg aku kuar awal.. dh tulah dr bos aku kot... hahahaha.. aku kuar awal terus jadik yg bukan2.. kebetulan ptg tu ada 1 topik yg sgt2 hot kat hot.fm.. encik u terus msg kat aku nk tgk sape yg menang.. n soh aku bg komen skali... wahahahaa.. topiknye.."wanita cantik curang" hohoho... n aku jwab senang je.. "MONEY CAN BUY LOVE" wahahaha.. ni d sbbkan entry makcik a.k.a kaseh... hohohoho... tgh2 duk msg ngan encik u tibe2 bateri aku kong lak... hoho terputus phubungan seketika.. smpai sana tgu punyer tgu xde lak esoh.. aku nk call dia xdpt.. seb bek ada public fon.. tp syiling lak xde..huhu.. menduga akal betol la.. abes beg ngan kete aku selongkar... jmpa la 20 sen.. hahaaaa... call esoh xdpt.. tepon 1 lagi aku lupa no tu.. aku cuma ingat no. lama esoh n daddy je.. tula byk sgt no dia cane la aku nk ingat... hahhahaa.. smpai sudah esoh xde.. aku dh busan tahap dewa dewi.. aku call daddy xpickup lak... adei.. so, aku pun terus balik je.. dh le jammed gilos.. huhu benci.. pehtu sampai umah.. esoh xde pon lagik... hahahaa.. dia p duk hostel rupenye.. dh balik awl xterus bitau... last2 akak aku jadik mangsa kena pegi don kat ktm n esoh kat uitm.. hehhee.. aku dh ngamok2 sparuh jalan.. seb bek mummy ada.. n jugak encik u yg call aku bg aku gelak..n yg buat aku jadik juling... wink3 aku pun call sampai tahap call tu tputus sendiri...hehhehe.. moral of d story... jgn bagi henpon xde bateri lagik... hahhaa.. bak kata encik u.. asyik duk msg kat hot.fm la tu... komen pasal topik tuh... adei...

*xjadik lak balik ganu...huhuu

piEcEs of mE~

Jumaat, 23 Januari 2009

burger...oh burger...

saLam~

dah nk masuk seminggu aku dlm keadaan weng.. hahhaa.. selsema xilang2 lagik.. dh le 1 umah demam.. skang mummy lak demam.. aku cuak giler smlam bile akak aku tibe2 nk pegi klinik n bitau mummy nangis... dia xsehat... dulu tyme aku nk konvo pun sama.. dia dtg pehtu demam.. hoho... balik ganu kena denggi lak.. takut gak dia kena lagik.. smalam aku on9 sbb aku pun xlarat.. tdo je keje.. lama lak tuh.. hahhaaa..

td aku on9..aku dpt offline msg dr kawan aku pak syed.. hahhaa.. dia bagi link ni klik sini... adei.. dia ni mcm2 la.. dh lama dia suh aku pegi kat stall dia tu sbb nk suh rasa burger yg dia wat.. hahhaa.. kawan dia si jai pun sama.. byk kali suh aku pegi stall dia gak.. bukan aku xnk pegi weh... dh tu bukak malam.. cane la aku nk pegi.. xde pekdah nye aku nk kuar malam2... hahahaa.. len la aku nk pegi soping @ deting baru ar aku kuar malam... wahhahaa... nnt la pak syed n jai... aku pegi stall korang nnt.. jgn lupe buat yg special n free ye... hehhee...

so, kepada yg ada lalu area tu rajin2 la singgah sana.. cuba rasa burger dia lak... best ke x.. hahaaa.. n bagi yg pompuan yg single mingle lagik tuh.. cuba le pegi kot2 boleh tsangkut ngan pak syed... ensem woooooo... cam penyanyi maroon 5 tuh.. kalo xsebab dia ni panas baran sure aku dh lama sangkut gak...wahhahaa... pak syed jela ye... sbb jai baru je kawen... hihihi... kalo xbest n mahal... bakor je stall tu... hahhaaa... men2 je ye ;o)

sebut pasal burger.. tingat lak pasal burger rush.. hahhaa.. kat umah aku dh giler ngan game tuh.. akak aku siap bjaga malam men tuh... wahahhaha.. byk lagik game yg kitorg men cam cake mania+coffee buzz+wedding apa ntah+mcm2 le lagik... n xlupe zeus... hehheee.. laYannnnnnnn...

*bestnyer cuti lama ni... ;o)
piEcEs of mE~

burger...oh burger...

saLam~

dah nk masuk seminggu aku dlm keadaan weng.. hahhaa.. selsema xilang2 lagik.. dh le 1 umah demam.. skang mummy lak demam.. aku cuak giler smlam bile akak aku tibe2 nk pegi klinik n bitau mummy nangis... dia xsehat... dulu tyme aku nk konvo pun sama.. dia dtg pehtu demam.. hoho... balik ganu kena denggi lak.. takut gak dia kena lagik.. smalam aku on9 sbb aku pun xlarat.. tdo je keje.. lama lak tuh.. hahhaaa..

td aku on9..aku dpt offline msg dr kawan aku pak syed.. hahhaa.. dia bagi link ni klik sini... adei.. dia ni mcm2 la.. dh lama dia suh aku pegi kat stall dia tu sbb nk suh rasa burger yg dia wat.. hahhaa.. kawan dia si jai pun sama.. byk kali suh aku pegi stall dia gak.. bukan aku xnk pegi weh... dh tu bukak malam.. cane la aku nk pegi.. xde pekdah nye aku nk kuar malam2... hahahaa.. len la aku nk pegi soping @ deting baru ar aku kuar malam... wahhahaa... nnt la pak syed n jai... aku pegi stall korang nnt.. jgn lupe buat yg special n free ye... hehhee...

so, kepada yg ada lalu area tu rajin2 la singgah sana.. cuba rasa burger dia lak... best ke x.. hahaaa.. n bagi yg pompuan yg single mingle lagik tuh.. cuba le pegi kot2 boleh tsangkut ngan pak syed... ensem woooooo... cam penyanyi maroon 5 tuh.. kalo xsebab dia ni panas baran sure aku dh lama sangkut gak...wahhahaa... pak syed jela ye... sbb jai baru je kawen... hihihi... kalo xbest n mahal... bakor je stall tu... hahhaaa... men2 je ye ;o)

sebut pasal burger.. tingat lak pasal burger rush.. hahhaa.. kat umah aku dh giler ngan game tuh.. akak aku siap bjaga malam men tuh... wahahhaha.. byk lagik game yg kitorg men cam cake mania+coffee buzz+wedding apa ntah+mcm2 le lagik... n xlupe zeus... hehheee.. laYannnnnnnn...

*bestnyer cuti lama ni... ;o)
piEcEs of mE~

Ahad, 18 Januari 2009

b.E.S.t

saLam~

weeehuuuuuuuuu... rini paling best.. sbb apa?? sbb byk benda yg happy jadik la... hehhee.. my luvly mom n dad dtg sini... yuhuuuuuu... sonok nyer... bleh makan best2.. dh le mummy dh tegur nape tombam?? alahai... dh 2 org tegur aku nih... xleh jadik... hehhee... kena gerak gempur nih.. pehtu.. ada org tu kunun bg msg dr jauh... kunun2 baru pasan dh roaming... eccecee.. msg kt delivered dh lama dia baru leh pasan... hohoho... n yg paling best.. aku baru dpat borak ngan kaseh... my best buddy.. huhu... tp xsempat nk borak pjg lak.. tp sempat la kt bergosip kan kaseh... kt bgosip pasal encik u... hahhahaha... abes la encik u... rehsia u lam tangan i yang halus mulus ni... wooooo... *giler pasan* tp kan... cane aku nk diet kalo mummy aku ada sini... asek makan jela... hohohoho... xmakan kang leleh lak ayer liurrrr... huhu.. eh aku baru pasan... sume ada sini la... huhuhu riuh rendah la umah ni... waaaa.... bestnyerrrr... kena selsema pun xpe asal sume ada.. hehehhee

*sedang menjulingkan mata...hihi

piEcEs of mE~

b.E.S.t

saLam~

weeehuuuuuuuuu... rini paling best.. sbb apa?? sbb byk benda yg happy jadik la... hehhee.. my luvly mom n dad dtg sini... yuhuuuuuu... sonok nyer... bleh makan best2.. dh le mummy dh tegur nape tombam?? alahai... dh 2 org tegur aku nih... xleh jadik... hehhee... kena gerak gempur nih.. pehtu.. ada org tu kunun bg msg dr jauh... kunun2 baru pasan dh roaming... eccecee.. msg kt delivered dh lama dia baru leh pasan... hohoho... n yg paling best.. aku baru dpat borak ngan kaseh... my best buddy.. huhu... tp xsempat nk borak pjg lak.. tp sempat la kt bergosip kan kaseh... kt bgosip pasal encik u... hahhahaha... abes la encik u... rehsia u lam tangan i yang halus mulus ni... wooooo... *giler pasan* tp kan... cane aku nk diet kalo mummy aku ada sini... asek makan jela... hohohoho... xmakan kang leleh lak ayer liurrrr... huhu.. eh aku baru pasan... sume ada sini la... huhuhu riuh rendah la umah ni... waaaa.... bestnyerrrr... kena selsema pun xpe asal sume ada.. hehehhee

*sedang menjulingkan mata...hihi

piEcEs of mE~

Sabtu, 17 Januari 2009

...

~bila di kejauhan... kebahagiaan itu milik bersama~
-17.01.09-

piEcEs of mE~

...

~bila di kejauhan... kebahagiaan itu milik bersama~
-17.01.09-

piEcEs of mE~

Jumaat, 16 Januari 2009

pEmbEtulan... hihihi

saLam~

huhuu.. rini aku baru je nk wat jahat sket.. nk p carik ular (ngulor)... wahahaha.. tp last minute esoh suh p antar beg kat dia la... don suh p amek kat komuter la.. sng2 aku terus amek 1/2 day... rugi je coti aku... huhu.. smalam pas gayut ngan kak nor.. aku pon plan nk g jmp dia rini kat jbc.. td aku pegi la.. tp smalam aku siap ty schedule si dia lagi... hahhaa sbb aku xnk jmp ngan si dia... hoho.. seb bek xde.. hihi.. aku pegi sana pon sbb aku ada hal penting nk bgosip ngan kak nor... hahaha.. aku sampai2 je.. ari ty nk dtg kad ke? hohoho... lek2 nnt dpt la... hehehe.. pastu sha lak ckp aku dh gumuk... arrrrgghh.. tidakk!!! gumuk ke? cam x je (ayat sedapkan hati) aku jawab jela.. bahagia skang... hehehe.. tgh2 duk borak2.. sha pun ty bila besday org tua tu (panggilan si dia).. oppss... bukan aku ye yg start...hahha... then, kak nor pun check n ckp 14.01... erkkk... aku betul2 tkejut tahap gaban tahap dewa sume skali... sbb sama tarikh lak ngan juling... kang ada lak yg terpasan yg entry tu tuk si dia... wahahhaa... padahal aku wat khas tuk si juling yg sdg kejulingan.. wahahhaha.. pastuh.. pas amek don.. dia ty birthday sape 14.1? erkk.. skali lagi aku terkedu *giler ayat* dia jawab aku set kat calendar tepon dia besyday boy.. sbb tu tepon aku dulu.. aku bsedekah kat dia hahahhaa... aku pon sbnrnya xingat tarikh tuh n yang aku dh set kat calendar tu.. hehehee.. nway, happy belated birthday si dia.. dh tua yer.. bile la nk kawen ek.. hohohoho...

*bila aku mula selsema n demam... xsukeeee... huhu

piEcEs of me~

pEmbEtulan... hihihi

saLam~

huhuu.. rini aku baru je nk wat jahat sket.. nk p carik ular (ngulor)... wahahaha.. tp last minute esoh suh p antar beg kat dia la... don suh p amek kat komuter la.. sng2 aku terus amek 1/2 day... rugi je coti aku... huhu.. smalam pas gayut ngan kak nor.. aku pon plan nk g jmp dia rini kat jbc.. td aku pegi la.. tp smalam aku siap ty schedule si dia lagi... hahhaa sbb aku xnk jmp ngan si dia... hoho.. seb bek xde.. hihi.. aku pegi sana pon sbb aku ada hal penting nk bgosip ngan kak nor... hahaha.. aku sampai2 je.. ari ty nk dtg kad ke? hohoho... lek2 nnt dpt la... hehehe.. pastu sha lak ckp aku dh gumuk... arrrrgghh.. tidakk!!! gumuk ke? cam x je (ayat sedapkan hati) aku jawab jela.. bahagia skang... hehehe.. tgh2 duk borak2.. sha pun ty bila besday org tua tu (panggilan si dia).. oppss... bukan aku ye yg start...hahha... then, kak nor pun check n ckp 14.01... erkkk... aku betul2 tkejut tahap gaban tahap dewa sume skali... sbb sama tarikh lak ngan juling... kang ada lak yg terpasan yg entry tu tuk si dia... wahahhaa... padahal aku wat khas tuk si juling yg sdg kejulingan.. wahahhaha.. pastuh.. pas amek don.. dia ty birthday sape 14.1? erkk.. skali lagi aku terkedu *giler ayat* dia jawab aku set kat calendar tepon dia besyday boy.. sbb tu tepon aku dulu.. aku bsedekah kat dia hahahhaa... aku pon sbnrnya xingat tarikh tuh n yang aku dh set kat calendar tu.. hehehee.. nway, happy belated birthday si dia.. dh tua yer.. bile la nk kawen ek.. hohohoho...

*bila aku mula selsema n demam... xsukeeee... huhu

piEcEs of me~

Khamis, 15 Januari 2009

surat dari...

Subject: Surat Dari Anak Mak Yang Dah Tak Nakal...

Mak.....
Terlalu bosan rasanya duduk membilang hari.....
Dah hampir sepuluh bulan mak pergi,
Rasanya baru semalam mak peluk kiter kan sejuk syahdu masih terasa lagi nih....

Mak tau tak.....
itu lah pertama kali mak peluk anak mak yang nakal ni sejak kiter dewasa.....
dan itu juga terakhir kali nya.
Emmmm...rupanya mak dah tau mak nak pergi jauh.....
nak tinggal kan anak2 mak..... nak tinggal kan dunia fana ni.....

mak macam dah sedia.....
Seminggu sebelum tu.....
mak dah menganyam tikar mengkuang 3 helai.....
Akak kata sampai ke pagi mak anyam tikar tuu....
tanpa rasa mengantuk, tanpa rasa letih.....
kakak pun rasa hairan.....
mak tak penah buat gitu.....

pastu mak pasang radio kecil di sebelah mak.....
tapi mak seolah2 tak sedar bahawa rancangan radio tu siaran siam ......
kengkadang siaran indonesia ...
mak terus tekun menganyam...
Rupanya tikar yang telah mak siapkan tu di gunakan untuk mengiringi mak ke kuburan...

Pastu mak sapu sampah sekeliling rumah bersih2....
pastu mak jemur karpet-karpet. ..
pastu mak ubahkan sofa ke tempat lain..
mak biarkan ruang tu kosong..
rupanya kat situ jenazah mak diletakkan..

paling menarik sekali mak bgtau kat maner sume duit dan barang kemas mak..
ada kat dalam almari.....
ada kat dalam dalam beg.....
ada dalam ASB.....
ada kat dalam Tabung Haji..
mak cakap tak berapa cukup lagi....
ada kat dalam gulung tikar.....

masa tu mak perasan takk..??
kiter gelak sakan bila mak bgtau duit dalam gulung tikar...
kiter kata mak ni memang pesenn lama laaa...
mak cuma gelak jer...
eeemmm..bahagiaa nya saat ituu..

Mak.....
Hari tu hari sabtu 18/08/1999 pukul 3 petang mak tiba2 sakit perut.....
bila malam tu kiter sampai dari KL.....
mak dah dalam kesakitan.
Akak dan abang kat kampong semua dah pujuk.....
mak tetap takmau pi hospital.... .
dan cuma tinggal giliran kiter sahaja yang belum pujuk..
Mak kata mak takmau duduk dalam hospital.... .
tapi kiter berkeras juga pujukk..
nanti di hospital ada doktor...
ada ubat untuk mak..
kat rumah kami hanya mampu sapu minyak dan urut jer..

Mak tetap tak bersetuju... ..
mak memang degil..
tak salah, anak mak yang ni pon mengikut perangai mak tu..
Tapi akhirnya bila melihat keadaan mak makin teruk....
mak sakit perut sampai nak sentuh perut mak pon sakit
kami adik beradik sepakat hantar juga mak ke hospital.... ..

Mak.....
amponkan kami semua...
kami nak mak sehat...
kami sayang mak...
kami tak mau mak sakit...
kami terpaksa juga hantar mak ke hospital....
ampon kan kami yer mak....

Mak.....
Malam itu abang bawa mak ke hospital
dan itu lah pertama dan terakhir kali mak naik kereta kiter...
Masih terbayang betapa ceria dan gembiranya mak,
kiter kata nak beli kereta....
Mak asyik tanya ajer..
cukup ker duitt..
kiter jawab pula...
kalau tak cukup, mak kan banyak duit...
mak gelak ajerr.....

Lepas tu bila kereta kiter sampai....
mak buat kenduri kesyukuran.. ....
Dan kiter masih ingat lagi...
bila kiter eksiden terlanggar Ah-Chong naik motor.....
Punya la kiter takut...
kiter warning kakak kiter jangan sesekali bgtau kat mak.....
Bila balik sahaja kampong....
kiter cepat-cepat simpan keta dalam garaj.....
Tapi mak perasan juga bumper depan kemek...
mak tanya kenapa...?
Selamba jerr kiter jawab terlangar pokok bunga.....

Mak....
tujuan kiter menipu tu supaya mak tak risau...
Maafkan kiter kerana sampai mak pergi mak tak tau hal sebenar...
mak, kiter menipu mak kan ...
ampon kan kiter....
Mak.....
Jam 4.30 pa gi 19/08/2006
Bila tiba aja kat hospital....
nurse tengah balut mak dengan kain putih.....
mak mesti nampak kiter jatuh terduduk di lantai hospital...
Mesti mak nampak abang cium dahi mak.....
Mesti mak nampak akak baca doa untuk mak....
Mesti mak nampak adik terduduk kat kerusi kat sudut itu...
mesti mak nampak semua tu kann...kann. .kannn

Mak tau tak....
Pagi tu balik dari hospital jam 5.20 pagi kiter mamandu dalam keadaan separuh sedar...
Adik kat sebelah diam melayan perasann...
Kenangan bersama mak berputar dalam kepala ini...
jalan di depan terasa makin kelam.....
airmata dah tak mampu di tahan....
Masa tu seandainya apa-apa terjadi di jalan itu kiter rela...
Namun alhamdulillah akhirnya kiter sampai juga...
di sebab kan pagi masih awal, jadi jalan tu lenggang..
kosong. ...sekosong hati ini.....
Sepanjang perjalanan terasa kedinginan subuh itu lain benar suasananya.. ......
terasa syahdu dan sayu...dinginnnn. ....

Mak.....
Kiter masih ingat lagi...
Kiter baca AlQuran kat tepi mak temankan mak...
Jam 11.00 pagi mak di mandi kan .....
Anak2 mak yang pangku masa mak mandi....
Mak mesti rasa betapa lembut nya kami mengosok seluruh tubuh mak.....
Kiter gosok kaki mak perlahan lahan.....
Mak perasan tak...?

Makcik yang mandikan mak tu pujuk kiter.....
Dia kata..." dikk...jangan nangis...kalau sayang mak jangan buat gitu...jangan
nangis ya.."
Bila makcik tu kata gitu...
lagi laaaa laju airmata ni..
tapi kiter kawal supaya tak menitik atas mak....

Mak.....
Sampai takat ini surat ni kiter tulis.....
kiter nangis ni.....
Ni kat dlm bilik...baru pukul 4.00 pagi....
Takder orang yang bangun lagi.....
kiter dengar nasyid tajuk "anak soleh" kiter sedih...
kiter rindu kat mak..!
Takpa la....
nanti bila kita selesai sembanyang subuh,
kiter baca yassin untuk mak...
mak tunggu ya..!
Mak..
Sebelum muka mak di tutup buat selamanya... .
Semua anak2 mak mengelilingi mak...
menatap wajah mak buat kali terakhir....
Semua orang kata mak seolah2 senyum aja...
Mak rasa tak....
masa tu kiter sentuh dahi mak....
kiter rasa sejukkkk sangat dahi makk.....
Kiter tak mampu nak cium mak...
kiter tak daya....
kiter tuliskan kalimah tauhid kat dahi mak dengan air mawar...
Airmata kiter tak boleh tahan....
Mak mesti ingat kan yang anak mak ni jadi imam solat jenazah untuk mak...
tapi kite suruh tok imam bacakan doa sebab kite sebak....

Jam 12 tengahari mak diusung keluar dari rumah....
Akak pula dah terkulai dlm pelukan makcik...
badan akak terasa panas...
makk...
anak mak yang seorang tu demam....

Mak tauu...
cuma akak sorang saja anak mak yang tak mengiringi mak ke tanah perkuburan.. ..
Mak.....
Hari2 ku lalui tanpa kewujudan mak lagi...
Begitu terasa kehilangan mak...
boleh kata setiap malam selepas maghrib anak mak ini berendam airmata...
Dan sampai satu tahap....
masa tu malam jumaat selepas maghrib...
Selepas kiter baca yassin ngan kawan-kawan. ....
entah kenapa biler kat bilik kiter keluarkan gambar2 mak pastu apa lagi...
semakin kiter tenung terasa semakin sayu...
tangisan tak dapat dibendung...

Mak tauu...
kiter cuba bertahan...
memujuk diri sendiri tapi tak juga reda...
Kiter rasa nak telefon mak...
nak cakap dengan mak....
anak mak yang ni dah tak betul kan ...?
Dan akhirnya dalam sedu sedan itu kiter telefon kampong...
Kiter cakap dengan kakak..kiter nangis lagi...
Puas la kakak memujuk kiter...
Akak kata..." tak baik laa nangis aje..doa lah untuk mak.."
Dan akhirnya akak juga nangis.....

Mak tau tak..
di saat itu kerinduan terasa menusuk sehingga ke hulu hati...
rasa nyilu sangat...
menusuk-nusuk sehingga terasa begitu sakit dalam dada ni....
Sampai sekarang bila kerinduan itu menjelma...
hanya sedekah al-fatihah kiter berikan.....

Mak....
cukup la sampai sini dulu....
kawan kiter dah ketuk pintu bilik tu....
kejap lagi kami nak pergi solat subuh kat masjid...
selalunya, kiter yang bawak mak naik motor kan ....
kali ni kiter jalan kaki dengan kawan pulak...
esok kiter ingat nak tulis surat kat ayah pula....
Mula2 kiter tak tau nak hantar mana surat nih...
pastu kawan kiter bgtau...
simpan je buat kenangan..
Kiter cuma tau alamat ni aje...
Takper yer mak...k
Kiter kasi orang lain baca...
Kiter stop dulu...
sebab kawan kiter dah lama tunggu tu...
akhir kata untuk mak,
I LOVE YOU SO MUCH
dan jutaan terima kasih kerana membesarkan kiter...
memberi seluruh kasih sayang dari kecil sampai masuk sekolah..
sampai masuk unibesiti..
sampai kiter boleh rase naik kapal terbang...
boleh rasa duduk kat negara orang... s
sampai akhir hayat ini jasa mak tak akan mampu kiter balas..

Sekian terima kasih,
Yang Benar Anak mak yang dah tak degil

~TQ tuk saudara umarzahrawi kerana menghantar surat ini kepada iLuvislam.com~

*huhuuuu... teringat kat ayat2 encik u smalam...

piEcEs of mE~

Rabu, 14 Januari 2009

sElamat ulang taHun~

Yang tulus ikhlas
Ingin sekali sekala dirinya dibalas
Walau hanya dengan dakapan di angin lalu

Yang selalu memberi
Ingin sekali sekala jadi penerima
Cukup dengan salam dan manis doa

Aku ingin kau merasakan hebatnya cinta
Dan leburkan saja serpihan calar derita

Selamat ulang tahun sayang
Kini kau bersayap, pergilah terbang
Rentaslah langit cita cita mu
Harap nanti kita ‘kan bertemu

Selamat ulang tahun sayang
Janganlah engkau tak terbang pulang
Ku nanti penuh kerinduan
Selamat tinggal, selamat jalan

Aku hanya inginkan engkau setia
Kerana setia yang mencipta bahagiamu

selamat ulang tahun...
imran ajmain...

~1401~
*buat kamu di sana*

piEcEs of mE~

Selasa, 13 Januari 2009

waris jari aku..haha

saLam~

heheee.. dh nk masuk 2mgu kan taun 2009.. hoho betol ke? xtau nk kire camne.. congak2 dpt cangkul... guna calculator je tau... wahahhaaa.. ermm.. aku ngan bangganye nk bitau yg sudah ada yg mewarisi aku... huhu ada 2 budak comel dh mewarisi aku yg suka ponteng n tukar2 skolah... aku bukan ponteng apa la kan... juz sbb terlalu byk waktu tuk aku bsenang lenang kat ofis ni kan.. status ym je bz tp hakikatnya aku xde la bz pon.. tu ada je masa pegi carik ular...wahahhaaaaa..

yg suka ponteng adalah hannah.. buah hati ku yg sorg.. sbb dia asyik ponteng pegi taska (aku saja pgl taska ok) taun lpas... taun ni dia xde sape nk jaga... wahhahaaa.. akibatnya tpaksa pos balik ganu dulu n yg jadik mangsa ialah mummy n daddy aku la jadik bibik... bile aku call je dorg asyik kuar p jalan2 je... ewah2.. nyelam sambil minum air ke?? *wink* tp mgu ni hannah dh balik sini.. xsunyi la lagi... asyik dgr dia mbebel apa ntah.. n ada la pagi2 ketuk pintu aku...hohoh... *sgt cumel*

sorg lagik ialah si balqis... wahahhaaa.. encik u ckp balqis da xnk skolah situ.. sbb kena marah d cikgu... hohoho... aih... baru 2 hari dh lompat skolah... ehem3.. tiru aunty dia yg best ni ke...?? wahhahahaa... biasa la aunty dia ni kan suka lompat2 keje...huhu.. tp skolah xde lompat2 k.. hehe.. skang balqis dh ok kot duk skolah baru... nmpak pagar je meraung tp nmpak pakwe ensem dh ok.. kebetulan cikgu pon cun ea encik u... alahai... mana xtumpah lauk kalo x ke nasik kan... hahahaaaa.. *mintak ampun*

*mengikut feng shui dr kwn aku yg tau dr macik dia (sbb dia keturuan cina) aku kena kawen umur 26.. 7.12.2009 umur aku 26 (25+1) hohohoho

piEcEs of me~

Sabtu, 10 Januari 2009

pEacE! no waR!


"Ya Allah!! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah... turunkan lah bantuan mu kali ini kepada orang orang Islam di Libanon/Palestin, hancurkanlah rejim zionis..amin. ..."

>> (Lalu bacalah surah Al Fil / membayangkan kehancuran tentera Yahudi - dengan Izin Allah) Surah al fil: "A'lam tara kayfa fa'ala rabbuka bi as-hab al-fil "A'lam ya'jal kaydahum fi tadlil Wa arsala alayhim tayran ababil "Tarmihim bi hijaratin min sijjil Fa ja'ala hum ka asfin ma'kul" Lipat gandakan doa ini.

*meremang+bgenang air mata tgk berita ni... susah jugak jadik org bsifat empati nih :o(
piEcEs of mE~

dari mata kE hati + walk of lifE~

saLam~

dari mata ke hati... private blog of mine... huhu.. lahir tyme umur aku mcecah 24 hehehee.. aku dh 24 taun dari mata ke hati baru sehari.. erm.. nape ek aku 2 blog? n private? actly lam tuh sume aku nyer personal.. aku happy.. aku sedey... n sume skali personal aku... juz yg personal jer.. walk of life ni juz tuk suka suki n public site.. hehehhee.. lam ni xde yg personal pon... sume tuk tontonan awam.. kali ni aku dh decide my personal juz tuk aku... dh xde nk kepoh2 lagik.. sbb aku tau apa yg aku citer akan buat org len sedey... n jugak ada yg benci.. so, aku xnk la org yg baca tu jeles hihi n berkata2 yg kurang enak... sbb kata2 tu kan 1 doa.. huhu.. tp aku harap org yg singgah blog aku nih tetap mdoakan kebahagiaan dunia n akhirat aku... amin...

*buat si juling smg happy

piEcEs of mE~

aku dtinggalkan lagi...

saLam~

hohoho.. kontrobasi betol tajuk.. hihihihi.. skang aku duk sorg2 kat umah sbb abg aku dh fly ke korea+india+jepun selama 2mgu... huhuu... aku kehilangan part tyme banker aku hahhaaa.. esoh lak balik ganu tuk wedding akak kwn dia.. n akak aku jugak wat citer gempaq balik ganu last minit.. so tgl la aku sorg2 sbb aku kena amek esoh sok kat epot.. kalo tau dia nk balik esoh boleh je tompang skali... mcm2 la budak2 nih... ewah3 cam aku tua dr dorg lak.. hohoho..

nk kuar pun malas je tp rasa cam nk g satu tmpat tuk release tension.. ececeee... apa lagi d best therapy tuk aku kalo x ehem3... hahahhaa... tp tgk le keadaan n waktu.. kalo rejin aku pegi... aku nk lepak2 kat bookstore je rasa.. heheee dh lama aku x membizi kan diri ngn ektbt membaca.. hehhee.. tp nape aku bab baca2 buku yg x berapa nk bagi pekdah aku ok je... tp buku pelajaran aku x suka?? cam tyme aku stdy dulu subjek2 yg baca2 mmg aku fedup la.. tp awal2 tu aku score la jugak sbb mhafal dasat punyer... hahhaha last2 bior jela.. huhuhu... aku prefer calculation lagik... tu aku jadik qs hehheee.. (sure ada yg komen aku overpaid kat kontraktor nnt wahhahahaa) *bukan salah aku!*

erkk.. cukup jela stakat ni yer.. feeling tol la dgr lagu 2 jiwa 1 hati

*tetap percaya... gud luck tuk seseorg lam mcari cinta yg samar2.. hihihiiii... n harap2 xsamar lagik yer... tetap percaya ;o) *kenduri jgn lupe jemput*

piEcEs of mE~

Jumaat, 9 Januari 2009

salah siapa..hihihi

saLam~

heheh.. aku dh x sabar nk post entry ni... xkira aku kat ofis skang ni.. nk post gak.. hahaha.. td tgh2 aku kelam kabut setel wat cert. tuk contractor... sbb aku setel wat claim aku dulu... hehhehe.. tetiba dpt 2 msg skali gus.. 1 dr org tgh marah sbb kena p meetg yg d tunda.. betul ek? hohoho.. n yg 1 lagi 1 msg yg amat klakar.. xde save lam contact aku... n msg dia silalh baca ngan gaya manja ye... wahahhaha... "Abg..nape ni antar msj byk2 sha x da crd la... Jap lg sha top up kt msj k. Skrg sha tgh mngemas blik" hohoho... aku terus gelak besau punyer... n aku reply... "Ala sbb abg rindu...abg bg la msj byk2...cpt la topup" wahahhahaaa.... *mengong+gatai* then dia reply lagik... "Ok2.. Jap ek nak sidai bj jap sha x ske bt keja paruh jln" aku tunjuk kat ofismate aku... apa lagik... gelak besau la kami ye.. pastu aku terus bg msj... "Wahahhaa...wrong num la...i bkan abg u ok." adei... jahat kan aku... pastu terus xreply lagik... dh masuk lobang cacing kot... tu pun sbb opismate aku suh bitau... kalo x aku sakat je dak tu lagik.. yg aku pelik.. cane bleh silap send.. sah2 la no 'abg' dia tu dh save kan.. then reply jela dr msg yg byk2 dia dpt tuh... hohohoh... sape la yg suka suki bg msj tu xtau la... tp yg penting aku nk gelak gak... wahhahahhaha... manja tol kan... hahah..

sekian tamatlah sudah sesi kenakan org...hoho... terima kasih

*teringat lak kat MANUSIA yg suka menyamar jadik sumone...hohoh

piEcEs of mE~

Khamis, 8 Januari 2009

percubaan kali ke 2~

saLam~

hoho... percubaan aku buat kali ke 2 tuk melayan cite yg pjg.. citer berepisod nih yg mmg menduga akal aku... hehehee... seb bek la xterus2 je smpai abes.. kalo x mau pelakon2 tuh yg tgk aku tdo lak... baru2 ni opismate aku suh aku layan citer2 on9 kata mYsoju. ala ingatkan ok je... lembab gak ropenyer.. erkk... lupe lak nk bitau cite ape.. hhahaha.. lovE @ brEad... sinopsis cite cam best... cinta 3 segi.. aku mmg suka cite2 cinta 3 segi nih... wahhahahaa.. jom gelak reramai... opppsss.. xbek2... tp yeke... hoho...kena tgk la dulu..

siang td aku berym ngan encik u.. hoho... sian dia... balqis telah menduga akal encik u n uminya... lorr... nape ni balqis.. baru je post entry balqis... x kan dh give up cayang... ermm... sabar ye encik u n umi encik u..hehehe.. nnt elok la balqis tu... terkejut lagik kot.. yela.. skolah 1 hari... sape yg xletih... hihihi.. n jugak buat encik u... percubaan kali ke 2 memujuk balqis p skolah... jgn give up ye encik u... i suh u antar balqis kat i.. u x nk... yela u lak yg sebok nk antar diri sendiri kat i... wahahhahahaa...

*terus..terus...dan terus........

piEcEs of mE~

Selasa, 6 Januari 2009

1st tymE~

saLam~

bile balqis mule skolah... hohoho.. citer ni di pinjam dr kisah hidup my best buddy... encik u.. hehheee... nk royalti gak ke encik u??

smalam aku on9 agak lambat pas kuar pegi tesco carik brg esoh.. ngan pc asyik hang je.. rasa nk campak je dr tgkat atas menara rebung yg encik u posing bagai tuh... wahahahhaa.. encik u citer 1st day balqis skolah.. umur dia baru 4 tahun 4 bulan bak kata encik u yg perbetulkan bila aku ckp dh 5 tahun... hohoho.. semangat giler balqis tu nk p skolah.. yela 1st tyme kan..sure excited giler.. tp encik u xdpt teman sbb dh kena p keje kat temerloh ek? hehhee memandai je aku.. balqis sekolah smpai petg.. terus smbg fardu ain.. pas ni sure boleh smbung pas TA smpai YA ye encik u... hahahahha... kiranya balqis skolah 2 sesi la..

tp yg part haru tu bila encik u ckp dia sebak bila wife dia bitau pasal balqis.. balqis xtukar uniform dia smpai petang.. alahai sedey betol... cikgu dia duk kalut smpai lupa yg balqis ada 2 beg.. sbb yg len sume bwk 1 beg je... hohho... so aku sarankan kat encik u suh balqis bwk beg cam budak2 af tu... hehhee... encik u siap nk gantung loceng kat beg tu ye... wahahahaha.. then, bile balqis bitau yg dia xsempat pakai baju raya sambil sebak nak nangis tu yg aku turut haru biru... hohoho... teremo skali... hehehe.. nway, balqis teramat suka pergi skolah.. even sedey 1st day.. dia tetap semangat nk pegi skolah.. waktu men dh tamat ye balqis... hehhehee..

~ balqis~

betapa gumbiranya dia kan...? hhehehee.. sure deqna pon sebok nk skolah... hahahaha..


*andai dapat aku undurkan masa....


piEcEs of mE

tEtap pErcaya~

saLam~

heheee... aku baru je mhilang 2 3 hari... sume dh xkeruan *giler pasan* hahahaa... aku saje je malas nk on9 tyme kat ganu... aku cume jenguk2 tyme aku smpai ganu n sebelum balik kl.. hehhee.. kunun je xnk jadik penunggu tenet.. tewas gak le... wahahhaa.. silalah layan lagu di bawah.. sgt best... bak kata tuan empunya badan yg email lagu ni kat aku... xde kene mengena ngan yg hidup ataupun yg dh mati... laYannnnnnnnnn~

tetap percaya tetap disampingku
walau terluka hatiku
ku akan bertahan dengan semua beban
walau terluka hatiku

kala senja telah hilang dan tenggelam
kala hati tlah terluka dan terbuang
sekuat mungkin ku akan membuktikan
bahwa hati itu luas tak berbatas
jika senja pasti akan tergantikan fajar

aku percaya aku bertahan
walau terluka hatiku

kala senja telah hilang dan tenggelam
kala hati t’lah terluka dan terbuang
sekuat mungkin ku akan mebuktikan
bahwa hati itu luas itu tak berbatas

kala senja telah hilang dan tenggelam
kala hati t’lah terluka dan terbuang
sekuat mungkin ku akan membuktikan
bahwa hati itu luas tak berbatas

jika senja pasti akan tergantikan fajar

tetap percaya
jikustik


*1st entry tuk taun 2o09... hahahaa...

piEcEs of mE~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular