Khamis, 31 Disember 2009

gudbye 2009 n welcome 2010

saLam~

meh dekat2 rapat2 lagik.nk bercerita sket.sume duk bercerita pasal taun 2009 kan. aku pun nk ngediksss bercerita taun 2009 aku ;o) jom sesama kite review apa yg aku lalui secara kasar..secara halus len plak jadiknya..

suku pertama 2009

aku bertemu dgn seorg jejaka yg bakal menjadi teman idup aku sehingga akhir hayat aku.insyaallah. tidak lupa jugak terima kasih buat seseorg sbb blog aku ade kat bloglist dia. tu aku kenal incik bintang ;o) aku jugak dpt bkerja dgn KDN setelah beberapa bulan menunggu jawapannya. 3 bulan pertama mmg aku berada dalam graf dperingkat yang tertinggi kerana aku dkurniakan teman yg amat menyayangi aku seadanya. & yang paling aku happy family aku yg tcinta jugak turut sama merasai kegembiraan aku ;o) thanx a lot!

suku kedua 2009

masuk fasa ke2 taun 2009 ni agak bercelaru sikit dgn workload kat ofis. byk keje yg pelik2 muncul utk dsetelkan dgn keadaan ofis yg agak huru hara.huhu.  tp aku jugak bsyukur sgt2 sbb aku masih di beri peluang meneruskan pjalanan cinta aku ke pringkat seterusnya. n aku buat keputusan nk btunang skali ngan nikah. sbbnya hahhaaaaa.. xyah la bitau.kelakar!

suku ketiga 2009

aku rasa dalam masa ni mmg mencabar minda aku yg amat. dengan keadaan ofis yg semakin kelam kabut.. dengan masalah yg tetiba aku xtau ujung pangkal n tetiba aku dpersalahkan. huhu. masa nilah aku mengenali erti manusia sbnrnya. tp aku xsalahkan sesapa. mayb aku yg salah n jugak mayb aku menjadik mangsa keadaan. apa pun yg dh jadik..life must goes on. xde apa yg nk dputar balik n past is past ;o)

suku keempat 2009

suku terakhir taun 2009. yeayyy! aku sgt happy sbb skang dlm mood persiapan tuk kawen..lallalaa. tp keje plak aku rasa graf aku teramat lah merah n berada kat 0 kot. hahaaaha.. menitik air mata je teringatkan keje. haih. tp apa aku kesah..yg penting aku happy ngan life aku.. cuma lately aku rasa aku sgt sensitif! huhu.. n mangsanya adalah incik bintang ye kawan2..hehe..

2009 taun terakhir aku hidup sebagai seorang anak yg manja & degil..seorang adik & kakak yg manja n baik kot..haha. n jugak sebagai anak dara wahahhaa.

gudbye 2009 n welcome 2010

2010.....??? tgu la taun depan esok baru bcerita 2010..hehe

piEcEs of mE~

Isnin, 28 Disember 2009

kekeliruan lagik!

haha.asyik keliru.ngok ngek tol. aku keliru sbnrnya ngan warna tema aku. aku ckp purple+pink. tp aku pernah bitau jugak lavender.huh. tp apa nama sbnrnya ek?? yg cam bunge n tulisan kat blog aku ni apa nama kaler ni ek? tp yg pasti bukan lavender sbb lavender adalah baby purple rite? waaaaaa..warna pun leh keliru. dh le tgl 2 bulan je lagik.haih!

kalo boleh mau kaler ini. kombinasi kaler ini. apakah kaler ini yer??
.
.
.
v

.until.hEr.drEam.comE.truE.

Sabtu, 26 Disember 2009

tertunggak 2

saLam~

ni lagik pasal 071209..

juz nk bagi ombak besar kat mereka yg wish kat FB aku.. walau xde la ramai sbb aku bukan le artis glemer ekeke.. luv u ols. mmuaax!



 
 


piEcEs of mE~

d lovely choc to him!

salam~

hah ko. dh rajin tahap otomen nih. hehe. kali ni aku nk cite pasat gift gak. aku lak kasi kat incik bintang. dh lama aku order tp asyik xdpt sbb tuan punyer blog itu sgt bz sbb still student. bile tgk kata blog dia yg dia sudah kembali aku cepat2 email ty yg aku nk order dulu tu still valid ka?? hehe so, dia ckp ok..n ty bila nk..tgk punya tgk date bulan ni.. rupenye2 last week adalah genap setaun aku n incik bintang jmp buat pertama kalinya. haha. setaun je baru ok.. aku xde cam org len bcinta cintun makan taun huhu. xde rezeki. xpela aku harap aku akan bcinta ngan incik bintang untuk selama2nya pas ni ok..aminnnn. ehhh meraban plak aku ye.. so, aku juz bagi coklat kat incik bintang ekekee...

.
.
.
v


d lovely choc!

kunun2 nk wat seprais tp haram je. awal2 dh kantoi sbb aku xtau jalan nk p amek cane haha. siap tsasul nnt leh makan terus. adeiii sengal tol. tp incik bintang tetap xtau apakah makanan itu. dia ckp mayb cupcake @ choc. hehe. best choc ni. n sesapa yg bminat leh la p jenguk2 blog suezir boxes.

piEcEs of mE~

2 months to go

suka
.
takut
.
berdebar
.
.
.

goin to be one in 60days

.big grin.


.until.hEr.drEam.comE.truE.

tertunggak 1

saLam~

071209

tarikh keramat buat aku n my luvly bro.hehe. tp taun ni xde celebrate ngan family aku sume sbb dorg kat ganu. kat sini pun tgl kami bertiga je. 2 3 hari b4 besday aku, aku kuar ngan incik bintang n dia bg aku present in advance la kunun2. haha padahal takut lupe la tu..hehe. tarrrraaaaaaaaaaaaa..ni dia yg aku dapat..


thanx incik bintang.

tp agak sedey la kan..sepatutnya kitorg kuar celebrate kat luar malam tu. tp xdpt last mnt sbb incik bintang kena tlg adik dia si Jiha. tetiba kete rosak lak. huhu. sedey :( tp pape pun jadik thanx byk2 buat incik bintang sbb byk buat aku happy n layan kerenah aku. n skang kitorg lam fasa happy sgt2 menanti hari bahagia tiba ewahh ;o)

thanx jugak kepada sume family n frens yg wish kat my FB. syg korang sume mmmuaaaxx! LOL!

piEcEs of mE~

Jumaat, 25 Disember 2009

kembali kepada asal

saLam~

hehe setelah beberapa bulan dibukak hanya kepada mereka yg nk menjadik follower aku..skang blog ini dibukak kembali. ekeke. rasa cam berkobar2 je nk berblog tp kita tgk jela ye takat mana semangat aku tuh..hahahaaa.

piEcEs of mE~

Rabu, 23 Disember 2009

updated : kasut + wallet + belt

semalam kuar ngedet ngan incik bintang sambil shop till drop.hehe. tp xdela beli bukan2 cam last week.ooppss bukan2? bguna jgk ye. so, semalam pusing2 n dapat beli 2 lagik hantaran utk incik bintang. dpt ngap kasut, wallet n belt. tinggal lagik cincin, jam, kemeja n yg len2 yg simple je.yg tu last minute pon sompat.

.until.hEr.drEam.comE.truE.

Isnin, 21 Disember 2009

yuhuuu

saLam~

wooooo dh lama giler xapdet.apa nk jadik aku nih..ekekee. xpela asal aku bahagia kan. even agak menderita ngan keadaan keje aku skang. pape pun kepada sume harap2 happy jugak ;o)

piEcEs of mE~

hiv test : kompius

mmg kompius! last week mummy aku p amek borang HIV kat klinik. aku mintak tlg dia p amek sbb aku baca kat blog2 bride to be yg form tu kena amek kat sana n test boleh wat kat mana2. sampai sana mummy xdpt amek sbb org tu ckp kena wat appointment. erkk?? mummy call aku n aku ckp amek borang je xyah la nk wat appointment bagai kan.. then mummy p lagik skali n perkara yg sama jugak jadik! cian mummy n daddy. huhu. so kebetulan jumaat lepas cuti kan n last mnt aku balik ganu. so hari sabtu tu aku p ar. ckp punya ckp mmg xdpt amek. haih! aku mmg kompius tahap apa pun aku xtau la. so cane nih?? ada sesape leh tolong??

updated: haaa xde kompius lagik. aku dh call JHEAT. kan senang kalo aku ikut ckp daddy ritu soh call JHEAT je..ekeke. so, leh amek form HIV n wat test tu kat mana2 je. xkira la aku org mana. asal amek form asal kat klinik kerajaan tu @ JAWI. sekian tq

.until.hEr.drEam.comE.truE.

Sabtu, 12 Disember 2009

updated : pelamin+dewan+borang nikah+gelang

sila maklum ye. entry ni adalah entry tertunda. ekeke. pening aku pk kan pasal kawen ni. xde masa tol nk mengapdet blog ni. checklist pun berterabur lagik. seperti yg aku dh bitau last entry..raya aji baru ni aku pulang awal tuk bereskan mana yg patut. so tcapai jugak walaupun bukan 100% yer..sedih.

1.pelamin
aku p book kat zol mempelai. aku kenal zol mempelai dr kawan adik aku sbb tyme kakak dia kawen, dia guna khidmat zol mempelai n dia adalah 1st customer yg tbesar merujuk kepada staff kat zol mempelai tu sdr. then, aku baca kat blog SHE jugak gunakan khidmat zol mempelai. then, aku ada jugak tanya kat akak yg bakal makeup aku nnt kat mana best. so dia pun bitau kat zol mempelai ni. dh le nk carik kedai tu pusing 2x seb bek jumpa ;o). deposit paid tp still xde design @ kata putus tuk amek pakej ke x. pening!

2.dewan
aku x sempat nk p tgk dewan satu2. tp mummy n daddy dh book dewan tp aku xsure sbb xtgk lagik keadaan dalam tu cane.

3.borang nikah
aku soh daddy amek borang nikah tp borang HIV lak xde.huhu.

4.gelang
dh dapat gelang itu. dgn suka2 hati nya aku p amek yg 2x ganda harganya..ekekkee.

itu je yg mampu aku buat sbb hari raya aji tu aku demam n terpaksa +2 hari lagik mc..huhu



.until.hEr.drEam.comE.truE.

Rabu, 18 November 2009

maaf

saLam~

maaf kerna sudah lama tiada pengapdetan. huhu. bersawang jugak blog aku nih. banyakk yg nk dikongsi bersama tp benda dh lepas xperlu diungkit bak kata incik bintang. td tgh membizikan diri aku dpt 1 sms.terharu sgt sbb dr bos aku! bertanyakan nape aku lama xapdet. hehe. so, kita jumpa kat wedding sri 22.11 ni yer bos. kepada semua rakan seperjuangan teruskan berblog yer..ekeke

piEcEs of mE~

Selasa, 17 November 2009

updated : majlis bertandang

halluuuu. last friday aku p pameran pengantin kat pwtc.hehe. x abes2 nk p sana. kali ni sikit je gerai. mulanya p nk usha2 baju bertandang jer. skali singgah kat booth apa nama ek..d renjis ke hape. tgk2 baju sume. kat situ ada sediakan pakej. kalo ikutkan nk baju je sbb incik bintang xnk pon pelamin. pk2 balik amek jela. makeup tuk hari btandang pun aku xde idea lagik. so amek la pakej kat situ. pakej tuk 1 psalinan baju+pelamin+makeup..ermm tu je kot. lupe lak dah. huhu. so, incik bintang bayar deposit n ada masa pas ni nk kena p kedai tgk bajunye. xjadik le aku nk bsua lagik ngan yam kat kimie kajang tuh ekeke.

.until.hEr.drEam.comE.truE.

Isnin, 9 November 2009

sekilas

saLam~

huhu susah tol nk masuk blog ni skang! malas nk log in hehe. wat 2 say..malas nk open to allz blogger *cam le ramai yg baca pon* skang aku berada lam keadaan yg amat kritikal. sesak nafas aku nih!. aku try tuk btahan tp aku harap sgt2 aku dpt p tempat yg aman tuk bkerja. aku bukan nk lari dr masalah tp kalo dh org len yg create sume poblem tu  n aku tjerat skali lamnya..bek xsah! dh le kepala aku tetiba buat hal je skang. asyik malam smpai pagi je sure sakit. n jugak aku xleh tdo! tensennnn!!! banyaknya dugaan tuk aku skang.huhu. tp aku tetap bsyukur sbb Dia syg aku kan? tu Dia duga aku.. ermmm.. harap2 sume akan bagus lorrrh.

piEcEs of mE~

sekilas

saLam~

huhu susah tol nk masuk blog ni skang! malas nk log in hehe. wat 2 say..malas nk open to allz blogger *cam le ramai yg baca pon* skang aku berada lam keadaan yg amat kritikal. sesak nafas aku nih!. aku try tuk btahan tp aku harap sgt2 aku dpt p tempat yg aman tuk bkerja. aku bukan nk lari dr masalah tp kalo dh org len yg create sume poblem tu  n aku tjerat skali lamnya..bek xsah! dh le kepala aku tetiba buat hal je skang. asyik malam smpai pagi je sure sakit. n jugak aku xleh tdo! tensennnn!!! banyaknya dugaan tuk aku skang.huhu. tp aku tetap bsyukur sbb Dia syg aku kan? tu Dia duga aku.. ermmm.. harap2 sume akan bagus lorrrh.

piEcEs of mE~

updated: make up

yuhuuuu.last wiken adalah teramat sedey :(  sume balik ganu n aku sorang2 kat rumah. dtambah keadaan aku membeku dr incik bintang uwaaa. 2 hari aku duk bergoogle + blog walking + tgk buku pengantin. ngeeeh3 ;o) n tetiba aku decide nk book make up for my nikah n sanding *padahal xde nk sanding2 pun haha* tp untuk btandang belom ada lagik. so, make up tuk majlis di trg...

nikah: surihafiz
sanding: liza *butik saidatulnisa'*

.until.hEr.drEam.comE.truE.

Sabtu, 7 November 2009

pomander ball

love it!
mau try ;o)
ketemu di sini

.until.hEr.drEam.comE.truE.

misi raya haji

raya haji ni harus pulang ke trg n banyak yg mst dselesaikan. mencari pelamin & berkaitan adalah misi utama tp di sana aku xde idea nk tuju ke mana. uwaaaaa. any suggestion?? helppp me! ;o)

.until.hEr.drEam.comE.truE.

Sabtu, 31 Oktober 2009

mari menuntun wayangggg

 
 jenifer's body
best!
love megan fox ;o)



inglourious basterds
kurenggg best 
 seb bek ada brad pitt ;o)



pandaorum
boleh laaa..
cam citer tamil tajuk tuh haha


piEcEs of mE~

Rabu, 28 Oktober 2009

laYanggggggggggg



>utubE

hehe. layangggg dulu lagu ni b4 blog dibukak kepada mereka2 yg dijemput saje.. owh ye.. sume email2 yg sape2 dh tinggal di kotak komen tu tidak akan ditunjukkan hehe..

piEcEs of mE~

Ahad, 25 Oktober 2009

sila ambil perhatian!!!

saLam~

kepada sume bloggers yg bek hati..yg menjadi follower @ silent reader.. silalah tinggalkan email anda semua kerana blog ini akan dibukak kepada mereka yg dikenali sahaja..kenapa?? biarlah ianya menjadi rahsia.. *wink*

jasa kalian amatlah dihargai.

piEcEs of mE~

kata mama

Mamaku ada berkata
Jangan resami burung lelayang
Mencabar awan yang tinggi
Tak jejak bumi

Mamaku turut berkata
Gerak hatimu harus kau nilai
Kerana perbuatanmu
Menjadikanmu

Sumbangkah andainya aku
Sampaikan oh padamu
Apakah kau merasa
Seperti ku cuba
Merubah dirimu

Mamaku ada berkata
Cuba ikuti akan sang lebah
Sengatnya hanya diguna
Bila terpaksa

Mamaku turut berkata
Gerak hatimu harus kau nilai
Kerana perbuatanmu
Menjadikanmu

Sumbangkah andainya aku
Berpesan oh padamu
Apakah kau merasa
Seperti ku cuba
Merubah dirimu
Namun ku
Tetap menyintai
Menerima
Dirimu sebegini

by amy mastura

>gudanglagu

piEcEs of mE~

Sabtu, 24 Oktober 2009

bila aku...

saLam~

bila aku mengadu kat incik bintang pasal keadaan ofis aku sambil menitik air mata.. simple jawapan incik bintang nih "sabar..nilah dugaan bila nak kawen......" speechless lagik aku dibuatnya. adei.. kalo gitu cepat2 le kawen ekeke. tp dugaan pas kawen lagik le mencabar kan?? huhu. tp hadap la ngan keadaan sekeliling yg mmg menduga akal n pikiran.

semenjak peristiwa hitam legam jadik beberapa bulan lepas..aku semakin mengenali erti manusia. mcm2 ragam. n yg penting xde sape nk ngaku salah kan?? mmg hakikatnya jari masing2 akan menunding kepada org len. hati2 memilih kawan. xkiralah kawan bersuka ria.. kawan keje @ kawan di mana2 sahaja. apa yang penting tepuk dada tanya selera.

*yang baik pastinya baik yang dibalasnya & sebaliknya...

piEcEs of mE~

mana checklist kamu???

mana checklist kamu???
.haha.
mmg aku redah je buat masa skang ni

;o)

.until.hEr.drEam.comE.truE.

Khamis, 22 Oktober 2009

hari ini dalam sejarah

saLam~

wahh! rini ari yg betol2 mencabar tahap minda aku weh. dgn beban keje yg semakin bertambah. bukan semakin berkurang ok! dan yg aku betol2 jadik x waras bila statement ni kuar 'eh byk keje ea??i xnmpak lagi workload tu' adei cam *#$& je! sampai 1 keje pun xjadik sbb 1 hal nih. n yg best kena start dr awal. huhu. keje giler. betapa geram+marah+sedih sampai menitik air mata aku rini. bukan sekali tp 2 kali tau. huhu. yang aku bengang tyme awal xnk involve. ckp xtau. ckp itu ckp ini. bila ty jawab eh pening la. tp at last komen bagus punyer. mendidih je. sampaikn sume team aku down giler2 dh. dh le aku nyer pc rosak lak dr semalam. huhu. naseb ko la labuuuu. huhu.

*bila badak berbaju cicak...



piEcEs of mE~

Selasa, 20 Oktober 2009

org x kaco idup ko..ko xyah susah2 nk kaco idup org!

saLam~

haha. marah nampak! quote aku kat ym. mmg aku tgh marah. sbb aku xde kaco idup org len tp suka2 lak petik api kemarahan aku! aku langsung xde nk hirau ko tertonggeng ke terbalik ke terhumban ke apa2 lagik yg jahanam ar. so ko xyah kaco apa aku nk buat. apa yg aku buat langsung xde effect kat ko ok! keje aku keje aku n keje ko keje ko! so xyah nk ngade2 nk perli aku pehtu wat muka xbsalah. selama ko buat macam2 aku langsung xde amek kisah. selama ko bukak warung kopi ade aku nyebok?? tp ko mmg kemas la kan bab2 mengadu. mmg A++ beb! superb! bak kata sri.."hakikat" *sri,pjm kata2 u ek hehe*

aku mmg pelik nape org suka sgt carik gaduh ngan aku. jeles x bertempat. kalo rasa ko sume xberkemampuan dalam sume hal.. senyap jela. @ pun ko ubah sket cara pemikiran tu. ko copy paste je apa yg ko rasa ko jeles ngan apa yg aku buat ngan apa yg aku dapat ngan apa yg aku ada. so simple kan?? tu kalo ko tergamak nk jadik penyamun lam diam ar. aku dh cukup baik duk diam2 langsung x usik ko. tp ko xabes2 la nk buat aku marah. dari awal smpai la skang. kalo aku nk hamun dpn muka mmg boleh sgt. xde halangan langsung. direct je leh bagi tp aku pk waras lagik. cam aku pernah kata sebelum ni la 'petik2 terus nyala'. selama ni ko petik aku hembus je. no hal. sbb hal kecik je n aku aku pk.. ala kawan2 seperjuangan tp aku pun letih nk hembus beb. tu seb bek aku aku x terus nyala kan?? sbb aku xtau nk gaduh. kena tuntut ilmu dulu pada yg pakar kot wakakaka. menggigil2 x sabar aku nih nk wat entry ni. tahan je dari pagi tadi wahahhaha.

*jangan ada yang terkujat dah la ek ;o)

piEcEs of mE~

Isnin, 19 Oktober 2009

adakah...

adakah ini satu pengakhiran atau hanya satu permulaan???


piEcEs of mE~

Jumaat, 16 Oktober 2009

suka dan duka

saLam~

semalam 15 oct 2009 *nape aku asyik bercerita semalam jek??* bahagian pembangunan wat jamuan raya. mabeless beb. tp yg kdn wat ari isnin aku xjoin sbb ramai tu nk beratur amek makanan hehe. agak la meriah ye kawan2. xde nk cite pjg sbb cite nya 1 je iaitu makan+sawan gambar wakaka. so layan d picasssss ;o) tp xdela byk pon ekeke

3 dara pinggitan kesayangan cms

d technical team

wif dato' SUB PB

itu aje............... ;o)

then, aku p amek baju raya kat dzul de classic tp amatlah berdukacita kerana still xsiappp. huh. pelik aku! dh tawar hati aku nk tempah naju nikah kat situ.. bye2 je le! pastu saje singgah kat butik kimie kajang tuh. dgr citer kat situ malatop kan. aku try 1 baju tuh.. ada 1 benda yg aku rasa wah kelakar bangat ekeke ;o) biar la rahsia.....

nk tunggu my lovely mom n dad sampai, so kitorang p le tgk movie hehe n citer nyer adalah cloudy with a chance of meatballs sbb ni je cite yg ada n ngam ngan tyme nk balik kat mummy n daddy. citer best gak. sape2 yg ada anak2 tu p le tgk. ;o)

so, inila suka...duka...suka aku *wink*

piEcEs of mE~

Rabu, 14 Oktober 2009

updated : outfit & photogr

semalam adalah 2nd tyme appoinment wif rumah kebaya. so, reception outfit sudah dibayar deposit ye. even aku sbnrnya mcm 60-40 gak nk booking kat baju kebaya sbb opismate aku ckp mahal. huhu. tp dh incik bintang ckp mmg tu rate nye. kuang2. n jugak kitorang dh book jugak untuk photographer iaitu fairus dari my photographer yg jugak husband sitti *tuan empunya rumah kebaya* dua2 website ni ada kat sidebar ye ;o)

.until.hEr.drEam.comE.truE.

cupcake coklat cip

saLam~

rini aku berjaya kembalikan mood aku tuk membuat kek selepas lama tertunda ;o) so aku wat la kek coklat cip. asalnya nk wat cupcake yg comel tp ada 1 bahan tuk wat krim tu xdak le pulak.hoho so wat le kek coklat cip ajo. next tyme aku p beli terus bahan2 kat puchong tu senang.hehe. tp xdak la pic nyer ye..

itu aje...

piEcEs of mE~

di teganu

saLam~

semalam aku outstation ke ganu..kg halaman ku sdr je..haha. aku p ngan akma n cms. flight pagi petang dh balik.lotih den. pas meeting kitorg p pasar payang sbb dorang nk carik batik. carik punyer carik dr aku xnk beli xpasal2 aku terjebak beli skali. n yg bestnya..cms belikan sepasang sorng kat anak2 buah dia termasuk aku. sogan den dibuatnya. dh le aku bukan unit len.. wohohoho. tokei kedai tu siap promote soh jual kat ofis lagi haha. insyaallah akan ku usahakan nnt ye. haaaa ada sape2 yg berminat? rege mmg murah ye ;o)

yg ni jenis apa ntah. tuk kain satin tp baju tu apa nama aku dh lupe ekeke


yg ni satin n yg ni la cms bagi ;o)

pas soping kat pasar payang, p beli keropok lekor kat losong n terus p makan sbb nk kejar flight plak. n kat epot baru dpt jumpa mummy n daddy. huhu cian dia kena dtg kat aku lak. tp luse dorang dtg lagi lalallaa..hehe

*opps lupe lak nk citer..last week aku p tgk surrogates. bestt gak. tp citer yg pelik bg kita. hehe. tp bg mereka yg jenis hipokrit+bermuka2 & seangkatan dengannya mmg patut ada pengganti wakaka.

piEcEs of mE~

Isnin, 12 Oktober 2009

semalam

saLam~

semalam 11.10.09 *santeek kan tarikh ni* aku telah p ke jalan tar dgn secara x sengaja. hehe. mmg xplan pun nk p sana. tp semata2 nk carik selendang n dsebabkan adik aku telah meracun pkran aku yg kat sana murah, so aku pun meracun incik bintang lak bila dia tanya nk mana. n jugak incik bintang nk p carik kain tuk baju nikah skali. dh ada kat situ semestinya singgah la dulu gulatis. misi masing2 dh tcapai. ingatkan pastu terus je nk jenguk2 kat sogo tp malas giler la plak nk nek sogo tuh. so kitorg decide balik jela. tp xdela balik pun. singgah berjaya times square n layan movie dulu. citer papadom yg tersangat best ok. thumbs up for papadom! rasa x rugi ar even seat yg aku duduk agak sadis ye. dh le ada org carik seat x jumpa sbb tsalah tiket. tula byk sgt movie yg tgk *wink* huhu. sesapa yg ada byk masa berfoya2 tu p la tgk papadom. xrugi ok tp bg mereka2 yg berfikiran lurus+xde perasaan xyah la tgk kot. wakakaaaaaa

*hari ini x sama semalam


piEcEs of mE~

Ahad, 11 Oktober 2009

mohd fadzilan dato' faisal & nur afifi dato' mohd sibi

saLam~

semalam..10.10.10 (errkkk aku tsilap taun daaa...2009 ye ekeke) aku p kuantan tuk majlis menyambut menantu sepupu aku bernama seperti tertera di tajuk tu ye. n semestinya sepupu aku adalah lelaki. lelaki idaman haha. tp kaler tema dorang adalah purple ok. alamakkk dh kaco plan aku punyer nnt..huhu. so layan d piccas ye ;o)

d pengantin

d pelamin

d meja beradab

d cupcakes

d gamelan team

d indah production

d hadiah pintu

d only one wif her happiness


piEcEs of mE~

Jumaat, 9 Oktober 2009

updated : ring+bedroom set+reception outfit

kemain susah nk update aku nyer blog yer.huhu.so sume citenye sudah basi yer.hhaaha.sesi apdetan adalah borong la gitu yer.

1.last pose seperti yg dh cite kat nota kaki aku @ walk of life, cincin aku..incik bintang dh beli.hehe. tinggal tengah survey gelang n cincin incik bintang lak. thanx to habib n jugak incik bintang ;o)

2.last raya lak aku beli set tdo kat lavino. haha. so impian aku sudah tcapai tuk dapatkan set tdo puteh ye ;o)

3.last week aku p rumah kebaya.best sbb kami dh test 1 baju. kebetulan jmp 1 baju yg sama ngan warna aku nak.putih+pink+purple ;o). mayb next week kena p lagik sbb incik bintang nk tukar dia nyer baju lak dah n aku nk bg aku nyer design huhu. neway thanx tu sitti dr rumah kebaya.love it!

.until.hEr.drEam.comE.truE.

bE with u~

I know they wanna come and separate us but they can't do us nothin
Your the one I want and I'm a continue lovin
Cause your considered wifey and I'm considered husband
And I'm a always be there for you
And either way you look at it I ain't goin no where from my muffin
Cause she gonna hold it down, cant no body tell her nothin
You got the kind of love that always make up after fussin
And that's what gets me closer to you

And no one knows
Why I'm into you
Cause you'll never know what its like to walk in our shoes
And no one knows, the things we've been through
Can never measure up to half of what I put you through
That's why we'll break through

And I don't care what they say
I'm gonna be with you
I'm gonna be with you
I wanna be with you
And I don't care what they do
I'm gonna be with you
I'm gonna be with you
I'm gonna be with you

Seems like every day that go by things are gettin harder
Want to be the one that give you the whole enchilada
Cause I know what my baby like, ?? that Prada
Louis bag to match with the shoes
All about knowing you I'm into doing things to keep her longer
Stickin together forever, watch it grow stronger
That's the way it has to be, everything proper
Keepin it always true

And no one knows
What I'm into you
Cause you'll never know what its like to walk in our shoes
And no one know, the things we've been through
Can never measure up to half of what I put you through
That's why we'll break through

And I don't care what they say
I'm gonna be with you
I'm gonna be with you
I wanna be with you
And I don't care what they do
I'm gonna be with you
I'm gonna be with you
I'm gonna be with you

You are everything in my life see the joy you bring
And ain't no one I can compare you to
And I know that you will never walk away from me no matter what
And that's why I plan to do the same thing for you
And I want you to know

And I don't care what they say
I'm gonna be with you
I'm gonna be with you
I wanna be with you
And I don't care what they do
I'm gonna be with you
I'm gonna be with you
I'm gonna be with you

And I don't care what they say
I'm gonna be with you
I'm gonna be with you
I wanna be with you
And I don't care what they do
I'm gonna be with you
I'm gonna be with you
I'm gonna be with you

i'm gonna be with u my luvly najmee...amin

by
akon

>seeklyrics.com

piEcEs of mE~

Khamis, 8 Oktober 2009

live from sunway pyramid ;o)

yeay!
Enjoy our happy tyme here *wink*
Lepas tensi pas keserabutan d ofis krn pembubaran besar2an skop keje huhu..

piEcEs of mE~

Selasa, 6 Oktober 2009

menarik rambut dalam tepung

saLam~

wehhhhhhhhh tahap xde mood+malas tgh melanda aku *gilos* tp rini aku rojin sket.sket jela. haha. last week n last 2 weeks aku p menonton wayang gambar yer. *ewah skema ayat* di 2 lokasi berbeza n masa jugak tentunya berbeza ye. 2 minggu lepas nun aku tgk citer g force n last week aku nengok sorority row. n minggu ni baru aku terpk yg moral of d story dr 2 citer tu sama. ekeke slow amat aku nih nk bpk yer. macam menarik rambut dalam tepung *ewah cam citer apa ek yg senandung itam tuh je dialognyer* huhu. ingatkan kita2 je gitu tp 1 donia ropenye ada perangai pelik nih. huhu. pape pun cheer up ur life beb! ;o)



piEcEs of mE~

Ahad, 20 September 2009

20.o9.2o09

~2o.09.2o09~
1 syawal 1430H
Salam lebaran dhulurkan
Jutaan kemaafan dpinta


*santek kn 2o.09.20o9 =)

piEcEs of mE~

Ahad, 13 September 2009

@ kLcc

saLam~

weekend ni hari ni je aku kuar jenjalan. hehe. pas seminggu tidak ketemu buah hati *ewah* so, rini kitorg pe lagi. huhu. kitorg decide nk p klcc n bukak pose kat saloma bistro. tp malang mmg xde bau. kat saloma udah fully booked ye. huh. kena la mkn kat klcc je. sampai2 je terus p cari lokasi yg best dulu. kejap2 tgk directory. pusing 2 3x tmpat sama sbb xtau nk pilih mana 1. pehtu pilih kat restoran apa ntah thai nyer kedai. tp on d way nk p kedai tu lalu lak depan al marjan. mcm best je buffet tuh. singgah jap tgk menu. n trus wat reservation. hehe.

pastu mulala episod mengurangkan lomak2 manja. pusing isetan nk carik baju daddy n hannah. 1jam lebey gak le duk cari baju daddy. susah tol la carik org punyer nih. baju hannah lak xdapat nk nolong. sume xcantik. huhu. dlm 6 lebey gerak p al marjan. sebelum tu singgah jap kat kinokuya nk carik pesona pengantin. tp uwaaaaaaaaaaaaaaa xdakk. aku pun konfius sbnrnya buku tu dh kuar ke belum lagik.. huhu.

pehtu kitorg pun terjah le al marjan nih. n dpt table kat luar area al marjan cafe. so, layan d piccas babeh..

al marjan from our table


d cutlery


d only one =)


kusyuk melihat catalog habib

*cincin tunang sudah dimiliki stlah pninjauan dbbrapa lokasi dbuat
*sengih*

piEcEs of mE~

Jumaat, 11 September 2009

diam itu lebih baik...

saLam~

....dari email fwded by pn may..my BFF. tq dear.

hayatinya....

cerita pengajaran - jangan hanya memandang luaran tanpa mengetahui apa yg tersirat......sesungguhnya diam itu lebih baik daripada menunjuk....

Hai anak2. Insaflah. Bersyukurlah dgn apa yg ada.

MAAFKAN CIKGU
Petikan drpd http://blogs.iium.edu.my/martinelli/2009/06/18/maafkan-cikgu/
Saya sangat mengkagumi kerjaya sebagai guru sekolah. Sebuah kisah yang saya paparkan ini saya ulangi dari kisah benar seorang guru beberapa tahun yang lalu.

Ceritanya:
Saya mengajar di sekolah rendah di tengah2 bandaraya Kuala Lumpur. Saya mengajar sesi petang. Salah seorang murid saya setiap hari datang lambat ke sekolah. Kasut dan bajunya selalu kotor. Setiap kali saya bertanya tentang baju dan kasutnya dia hanya berdiam diri.
Saya masih bersabar dengan keadaan pakainnya, tetapi kesabaran saya tercabar dengan sikapnya yang setiap hari datang lambat. Pada mulanya saya hanya memberi nasihat. Dia hanya menundukkan kepala tanpa berkata2 kecuali anggukkan yang seolah2 dipaksa. Kali kedua saya memberi amaran, dia masih juga mengangguk tetapi masih juga datang lambat keesokannya. Kali ketiga saya terpaksa menjalankan janji saya untuk memukulnya kalau masih lambat. Anehnya dia hanya menyerahkan punggungnya untukdirotan . Airmata saja yang jatuh tanpa sepatah kata dari mulutnya.

Keesokan harinya dia masih juga lambat, dan saya memukulnya lagi. Namun ia masih tetap datang kesekolah dan masih tetap lambat.

Suatu hari saya bercadang untuk mengintipnya ke rumahnya. Setelah mendapatkan alamatnya, saya meneruskan niat saya. Dia tinggal di sebuah kawasan setinggan tidak berapa jauh dari sekolah. Keadaan rumahnya sangat daif. Saya nampak murid saya itu sedang berdiri di depan rumahnya dalam keadaan gelisah. Seorang wanita yang mungkin ibunya juga kelihatan gelisah.

Lebih kurang pukul 1.30 seorang anak lelaki sedang berlari2 sekuat hati menuju ke rumah itu. Sambil berlari dia membuka baju sekolahnya.
Sampai di depan rumah baju dan kasutnya diserahkan pula kepada murid saya yang terus bergegas memakainya. Sebelum pakaian sekolah sempurna dipakai, dia sudah berlari ke arah sekolah.

Saya kembali ke sekolah dengan penuh penyesalan. Saya memanggil anak itu sambil menahan airmata yang mula tergenang.

“Maafkan cikgu. Tadi cikgu pergi ke rumah kamu dan memerhatikan kamu dari jauh. Siapa yang berlari memberikan kamu baju tadi?”
Dia terkejut dan wajahnya berubah.
“Itu abang saya. Kami kongsi baju dan kasut sebab tak ada baju lain. Itu saja baju dan kasut yang ada. Maafkan saya, cikgu.” Jawabnya
“Kenapa kamu tak beritahu cikgu dan kenapa kamu biarkan saja cikgu pukul kamu?”
” Mak pesan, jangan meminta2 pada orang, jangan ceritakan kemiskinan kita pada orang. Kalau cikgu nak pukul serahkan saja punggung kamu.”
Sambil menahan airmata yang mula berguguran saya memeluk anak itu, “Maafkan cikgu, …….”
Kejadian itu cukup menginsafkan saya. Selepas itu saya cuba membantunya setakat yang mampu.

Cerita2 begini membantu melembutkan hati yang keras. Kata seorang guru, sekiranya hati kita mula keras lembutkanlah dengan perkara2 berikut;

i. Solat sunat
ii. puasa sunat
iii. berzikir
iv. bersedekah
v. mengusap rambut anak yatim
vi. mendengar cerita2 kesusahan orang lain
vii. membantu orang susah

* teringat cite enmurad ttg kesusahan dia masa kecik2 sampaila dia bjaya skang tyme on d way p ipoh rabu lepas..huhu. :(

piEcEs of mE~

santek

saLam~

semalam aku dpt hamper raya lagi. taun ni aku dpt kad raya setelah sekian lama xdpt haha. azidy pgl aku bg kad raya n mintak kunci kete. dia kata ada hamper nk bagi. balik keje baru dpt tgk. santekkkkkkkkkkkk sgt. hehe. ni yg buat aku ngidam besau nk wat hamper nih. dr taun lepas lagik xjadik2 niat aku nih. insyaallah ada rezeki la kan. hamper yg aku dpt ni best n cantik sbb bunga yg ada kat bakul tu kaler yg aku sukeeeeee. hehe. tu yg aku wat enrty ni bagai even hamper len xdak pun aku nk heboh2 hehe. dalam tu pun sume coklat n kueh raya. hannah asyik duk usha bakul tu je. hahaa.

d piccas
.
.
.
v






=)

piEcEs of mE~

Khamis, 10 September 2009

semalam 090909

saLam~

nape aku xde entry 090909?? kat title pon jadik le huhu. xsempat + xde idea pon. smalam aku p site kat ipoh. ingatkan lam kul 4pm leh la duk baring2 kat umah dh. tp hampeh je. sedeh2. kul 6lebey baru smpai umah. hoh seb bek la xbukak pose lam kete keculi sri yg mmg kena bukak pose lam kete sbb umah dia kat bt antarabangsa. hoho. balik tu mmg sempat la tdo dulu hehe. malam pun xbg peluang langsung. pas smyang terus zZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.hehe.

*ari ni dh dapat gaji tu. raya sakan ar gitu haha

piEcEs of mE~

Selasa, 8 September 2009

mereka...nyamuk & kelambu

.marahkan nyamuk.kelambu yang dibakar.
huahuahua lucussss bangatttt *wink3*

piEcEs of mE~

Isnin, 7 September 2009

d weekender part 2

saLam~

ekekeee part 2 lak ye =)

ari ahad lak kitorg p serang melaka bukak pose ngan don kat sana. gerak lam kul 3 lebey. sampai sana p amek don n p smyang dulu. pehtu pusing punyer pusing sume xbkenan dek hati driver n co pilot. hoh susah tol laki2 ni yer. last skali p makan kat kedai biasa je. wakaka. sian don. baru je nk mkn best2 kan don.. next week la kita soh incik bintang belanja ea. dia ada utang lagik ngan kita sbb xjadi p last week kan? kan? wahaha.

part 2 xdak pic yer. bayang jela sirik gambar mkanan yg best2 lalalala

piEcEs of mE~

d weekender

saLam~

minggu yg best. my mom n dad ada kat sini...weeehuuuuuuuuuuuu. tp ari sabtu aku xdpt bukak kat umah sbb akak incik bintang wat bukak pose kat hotel equatarial bangi. so pigi le bukak kat sana ngan prasaan yg segan amat. yela aku kan jenis sonyap je. huhu. bukan jenis yg pot pet2.

sekadar hiasan.tiada kena mengena ngan yg idup @ dh xdak di donia nih. =)

piEcEs of mE~

Jumaat, 4 September 2009

tikk tikk tikkkkkkkkkkkk part II

saLam

sambungan citer petang td. pas aku setel sume keje aku n menimbunkan lak kat meja PA SUB aku..aku trus kemas2 mau pulang.hehe. aku nk p alamanda sbb aku rasa sure malas nk p malam. tgh syokk pilih2 tetiba tepon bunyik. alamak ofis ler. mula2 xjawab. tp masuk voice masg lak. ropenye PA SUB tuh. bitau yg SUB nk jmp n nk soh aku xplain pasal yg VO yg aku timbun kat dia tuk sign. huhu. aku ckp la xsempat tp dia nk jmp gak lam kul 5 lebey. wallawehhh. so aku kata ok. dh p amek mummy n daddy n tgu incik bintang jap sbb aku kena soh dorg balik dulu n incik bintang akan jadik driver aku hehe. sblm p tu, aku try my luck call PA tu bitau xsempat. sbb aku nk p shah alam. huhu. seb bek le lepas.. kuikuikui. tp aku x p pon shah alam. hehe. aku p beli nasi beriani gam kat bangi. sbb incik bintang ngan bangganya nk belanja family aku n tuk umah dia gak..hehe. thanx lalinkkk. =) ngadap le aku SUB isnin ni..uwaaaaaaaaaa. arap2 sumenya ok. huhu.

piEcEs of mE~

tik tik tik

saLam~

tajuk xmenahan tol =) haih.lambat tol la waktu gerak tghari nih. dh le sejukkkk bangat. ujan le kat luar tuh. dh nak beku je rasa. seb bek ada lagi lemak2 yg leh panaskan aku nih. syokk kan jadik gemuukkkkkkkk cam badak sumbu. haha. sure x sejuk kuikui. ingat nk p alamanda beli presents tuk anak2 buah incik bintang tp malas le plak. mlm ni jela g ngan my mom. hehe. jap g nk p amek mummy n daddy kat lcct. trus blah jap lagik. tu yg xsabar nk blah je. xpon jap2 lagi trus kuar. p alamanda jap n trus p lcct. ok gak tu kan. lalallaaaa.. makan best le aku nnt =D

piEcEs of mE~

Khamis, 3 September 2009

aku dan dia =)

saLam~

ptg td aku p sacc mall sbb incik bintang nk beli sumthing kat mummy n daddy n aku pun nk beli sumthing kat mam n baba. so, kami terus menuju ke gulatis tu beli kain. dh siap borong, still awal lagik. incik bintang ty nk bukak kat mana. aku mcm biasa ikut la mana2. hehe. mulanya aku ajak bukak kat len je sbb aku xtau sgt kat sacc tuh. tp bila dh solat asar cam takut xsempat je. so aku bg le cadangan makan kat d palma cafe. huhu. p la kami ke sana nk reserved tmpt dulu. kendian p le putar2 sacc n pkns. dh kul 7pm baru la masuk cafe tuh. bila aku ajak p amek makan leh lak incik bintang ckp rilek ar dulu. kesudahannya.. kena la beratur pjg n org dh azan still duk beratur. so moral of d story incik bintang?? dh le lambat kan..bila makan.. adei.. berbaloi-baloi le ngan harga tuh. huh. dulu aku penah bukak pose kat situ skali. tp ok je makanan tuh. kot2 org xpose kot masak haha. pape pn syukur la kan dpt gak telan makanan bbanding mereka2 yg langsung xdpt makan.huhu.

*sri melayu udah..ciken hartz (eh betol ke? ekeke) udah.. thai thai udah.. d palma udah.. pasni mana lak? =)

piEcEs of mE~

Isnin, 31 Ogos 2009

fuhhh.

saLam~

fuhhh.. malasnya nk p koje sok wehh. dh lama tperuk kat umah nih. huhu. padahal 3 ari je.. ekkeeeke. tp sok ada misi tsgt la penting. mst rajin tuk ke ofis. huh. harap2 sume ok. sok segala2nya bakal terjadik. huh. cam besau sgt je misi tu. ekekekee. mmg besar. byk benda yg bakal jadik. fuhhh kanan fuhh kiri fuhh depan fuhh belakang.. hukhuk

*bunganya cantik tapi akarnya huduh..kuang3

piEcEs of mE~

makeup

seterusnya make up yg aku survey. sume yg area2 kl n nk kena p ganu.huhu. dh ada beberapa quotation. tinggal lagik utk pilih je.

nurinmakeover ~ yang ni boleh dipertimbangkan =)

salima ~ yg ni pun ok tp salima kat melaka tuh huhu n agak murah berbanding yg len2

suri ~ yg ni kat ganu je. ok gak

saidatulnisa ~ yg ni plg femes hukhuk n ofkos sgt santekk ok cuma still tgu overall cost.

seindahwajah ~ yg ni pun sama n makeup sgt santekk

emmapesona ~ yang ni pun ok. makeup pun santekk. n akan dipertimbangkan

n yang len2 ada lagik still tunggu dorg reply. n smalam ym ngan ena. dia pun ada cadangkan sorg kat ganu. yg tu kena call tyme balik ganu leh jmp. hehe. any ideas leh la inform aku ye =)

.until.hEr.drEam.comE.truE.

.M.E.R.D.E.K.A.

31st aug 2009
-hapPy .m.E.r.d.E.k.a. day-

piEcEs of mE~

Ahad, 30 Ogos 2009

ole-ole bali

saLam~

~ole-ole bali
~qudin+don+aesya+me =)
~ngap2 bukak pose then soping tyme ;o)

me lalallaaa ;o)


sekian...mekasih ekeke

piEcEs of mE~

last thursday~

saLam~

citer tertunggak tuk khamis lepas.huhu. khamis..seperti biasa akan ada meetg vo yg kebaboom. n urusetia tgl 2 ketul je. yg len mcm2 hal lak jadik. n tetiba jugak wakil JKR bertanya mcm2 itu n ini. malatop 2 ketul tuh. haahaa. so, apa yg TKSU nk b4 this..back to normal. tyme meetg make sure consultants mst ada! haha.

ptg lak KDN julung2 kali wat sambutan hari merdeka n majlis bukak pose. aku ingat juz yg simple je tp kebaboom gak ropenye. even ujan n penularan wabak h1n1, kitorg tetap turun nk tgk apa yg bakal jadik. hehe. perarakan pun ada beb. ternganga jap aku tgk mamat2 n aweks2 yg berkawad n jugak kete2 yg digunakan oleh agensi kat KDN nih. *tetiba aku jadik jakun haha*

kul 5 aku nek ofis sbb nk balik daa. tp amat kuciwa bila kat basement leh lak stuck lam 1jam wehh. apa kejadahnya pun aku xtau. on d way balik leh lak akak msg dia xleh masak sbb hannah meragam. uwaaa nk nanges rasanya sbb aku baru je berangan xnk p bazaar sbb ujan n dh lewat.huhu. aku p bazaar tuh kul 7pm. dh le ujan lebat. haih. mcm2 dugaan tol le. seb bek sempat balik umah.hehe =)

bingkisan dr tuan rumah haha

piEcEs of mE~

Rabu, 26 Ogos 2009

all 'bout her...

saLam~

seperti yg dijanjikan..janji mst tunai even lambat skettttt hehe. my lil luvly gumuk. nurul hannah dalili azlin. lately, hannah dh pandai xnk p taska sbb ada org pukul dia.xtau la betol ke x tp tu yg dia kata haha. skang pagi2 sure dtg depan bilik aku panggil "cik teh" sampai aku bukak pintu even aku dh kata "ye syg" bjuta2 kali =) masuk bilik aku sure abes brg2 aku dikerjakan. makeup no 1. selagi xboleh selagi tu duk usha brg2 tuh. huhu. pg td, bila ibu dia pgl nk p dah..leh plak dia ckp xnk pehtu nyorok lam kain selimut. konon2 tdo le. *adei..gaya dh cam org tua* bila aku bwk dia turun still xnk pegi. mengamuk xingat donia. so aku le kena antar. tyme nek kete sopan je tp bila sampai lorong taska tuh terus nanges. *bijak betol la boleh cam* sammpai kat taska apa lagik nanges le xnk masuk. tpaksa la aku wat blik smula. balik umah leh lak dia ngamuk bagai. aku pun nak nanges je tgk gaya dia. bukan sbb sedey tp geram haha. akak aku soh antar gak n soh beli pape dulu. umpan le kunun. so aku p le beli gula2 baru la antar balik. dh beli gula2 n antar kat taska tuh. nanges jugak. uwaaaaaaaaaaa sedey aku. tu baru anak buah kalo anak sirik sure aku melutut nanges sama wahaha. sian dia. aku apa lagi trus call mummy. hehe ngan harapan mummy akan dtg sini haha. actly, daddy mmg dr dulu soh tukar tp akak degil. daddy siap p wat spot check lagik kat taska tu tp xdpt masuk..hahaha. mummy ckp daddy soh mummy p dulu hehe tp mummy syg lak tinggal cik abam sayam dia tuh..haha

pape pun juz layan dia nyer piccas =)

taken by nurul hannah dalili

my luvly muchuk


-nurul hannah dalili with her style-

piEcEs of mE~

Selasa, 25 Ogos 2009

.nurul.hannah.dalili.

hapPy birthday to my lil luvly gumuk
nurul hannah dalili azlin
hepi besday cayang
mmuahh3
udah 2 taun kamu ye cayang =)


~nanti malam aku wat entry pasal my luv gumuk..tu pun kalo ada kuasa rajin huhu.

*dari mata @ dari hati @ dari mata hati......?

piEcEs of mE~

Jumaat, 21 Ogos 2009

ramadhan|1430H

ramadhan|1430H

salam ramadhan buat semua.
ampun dan maaf dihulurkan buat semua jika ada tersalah kata tersasul bahasa terlajak laku.
sesungguhnya yg baik itu dari NYA dan yg lemah dan hina dari diri ini.
semoga ramadhan kali ini lebih bermakna dan lebih sempurna.


*ramadhan terakhir untuk aku lalui sebagai seorang anak dara ekekee. *xmenahan tol* insyaallah. semoga sumanya bjalan ngan baik & sempurna. pas ni nk bgerak balik ganu lak. bpose bsama family terchenta.. lalalalaaa. besttt nyeeeeeeeeee. hehe.

piEcEs of mE~

Khamis, 20 Ogos 2009

wut goes around comes around~

saLam~

What goes around, goes around, goes around, comes all the way back around
What goes around, goes around, goes around, comes all the way back around
What goes around, goes around, goes around, comes all the way back around
What goes around, goes around, goes around, comes all the way back around

...petikan lirik what goes around comes around by justin timberlake.

lirik yg mmg tepat pada sasaran kepada mereka2 yg bsifat demikian. cam aku gak. penah lalui benda yg sama. mmg bengang + bangang. huhu. cthnya..

situasi 1
si A marah si B gelak2 ngan si C (lelaki). ok fine ppompuan xseswai gedik2 kan. then, xlama lepas tu nape si A tergedik2 lak ngan si C??

situasi 2
si A xsuka apa yg si B nk wat misalnya letak buku atas lantai. ok fine buku tu ilmu kan. xelok letak bawah. then, xlama lepas tu nape si A sepah2kan buku n len2 kat lantai??

situasi 3
si A ckp si B ni suka tambah dosa sebab mengumpat+kutuk si C. ok fine tu sume mmg x baik.boleh tambah koleksi dosa. then, xlama pas tu nape si A leh lak kutuk si C bila si C tersalah sikit??

situasi 4
si A ngan selamba badak menampar si B tanpa ingat dosa & pahala tapi bila si A ditampar kenapa baru ingat dosa & pahala??

hoho donia2.

*berhati2 di setiap langkah dan kata

piEcEs of mE~

cerita kedai kopi...?

Terlalu banyak kena kopi, aku menyanyi
Ditemani teko berasap dan bau wangi
Ditemani cahaya malap dan lagu reggae
Hayati, salam

Masing-masing ada masalah sendiri
Masalah dunia, masalah peribadi
Luahkan jangan simpan dalam hati
Boleh cerita di kedai kopi

Cerita kedai kopi
Cerita kedai kopi
Tiada hakim tiada saksi
Cerita sensasi di kedai kopi

Ada satu hero melayu, namanya rahsia
Dulu lepak tepi parit kampung
Sekarang lepak media massa

Asal boleh masuk tv, dia mesti buat
Awek tengok jambu, laki tengok meluat
Citarasa makin besar otak makin ketat
Baru angkat berat sikit baju pun dah sendat
Ay, jalan berkepak dengan awek romantis
Biasalah budak baru nak naik jadi artis
Ay, jalan berkepak dengan awek romantis
Biasalah budak baru nak naik jadi artis
Jakun ke pelakon, jamban ke makan malam
Dinner show menyanyi, sorang pun tak faham
Tapi datin muda tengok, geram dan sangkut
Datuk outstation,apalagi angkut

I’m in the mood for love
Simply because you’re near me
Honey but when you’re near me
I’m in the mood yes i’m in the mood for love

Terima kasih rahsia diterima
Kalau sunyi lagi boleh main gila
Datin kena taruk, rahsia kemaruk
Makan boleh tapi jangan sampai kena lauk
Datuk pergi London lama, pucat bila balik
Bini buncit sikit tau dia tak boleh naik
Datuk pergi London, dia pucat bila balik
Bini dan anak percuma dah ada penyakit
Apa kesudahannya, apa yang terjadi
Rahsia tinggal rahsia takkan masuk tv lagi
Cerita sensasi dengar di kedai kopi
Setiap individu punya versi sendiri

Masing-masing ada masalah sendiri
Masalah dunia, masalah peribadi
Luahkan jangan simpan dalam hati
Boleh cerita di kedai kopi

Terlalu banyak kena kopi aku menyanyi
Ditemani teko berasap dan bau wangi
Ditemani cahaya malap dan lagu reggae
Hayati, rentak keluarga marley
Hamba di belanda di tengah ibu kota
Temanku Salam, dreadlocks bawah mahkota
Anak perantauan yang punya citarasa Jamaica
Rindu nak dengar cerita kedai kopi Malaysia
Aku cerita, dia ketawa
Tak kering gusi, jatuh kerusi
Dia pula bercerita tapi bukan tentang dia atau dia
Di Eropah orang bentang idea
Topik-topik intelektual didiskusi
Anjakan paradigma bila kena kopi
Peace, love and harmony, reggae sampai pagi
Keluar kedai kopi Amsterdam masih steady

Terlalu banyak kena kopi aku menyanyi
Ditemani teko berasap dan bau wangi
Ditemani cahaya malap dan lagu reggae
Hayati, yeah…

by
malique ft.salam

>khairilhusni.blogmas.com

piEcEs of mE~

my incik mamudd

incik mamudd..ke manakah ko menghilang?? kembalilah ke tempat asal kamu..rasuk lah kembali tuan mu ini...ekekee.

piEcEs of mE~

Ahad, 16 Ogos 2009

updated : kursus @ putrajaya

fuhh..abes gak aku ngan incik bintang berkursus kawen.ekekee. kursus tuh incik bintang yg book kat precint 16 (kot), putrajaya. start dr kul 230pm smalam n abes ptg td kul 630pm. actly kitorg sepatutnya p akhir bulan ritu tp sbb aku kena p sarawak, so kitorg kensel le.huhu. amat malas sbnrnya nk kena dgr je nih. lagi2 kalo kena penceramah yg merapu je.ekekee. tp byk gak la input yg sememangnya bguna la kan. kalo x bguna wat rugi je byr fee tuh. hehe. yg kelakar tu sure ada la kan tp xdela sepanjang masa. kang len lak jadik nya. tp yg lucus bangat..bila ustaz tu kata lelaki kena terima seadanya kalo dpt anak cam negro..itam+rambut megi. hahaa sbb p kawen ngan pompuan itam etc. adei lawak tol. kalo gitu sian la pompuan yg xputih tuh? xde org nk la ek? huhu mana aci gituh. ekekee.

.until.hEr.drEam.comE.truE.

Sabtu, 15 Ogos 2009

complete sudaaaaaaaa

saLam~

singgah lagik. ekekeee. juz nk bitau yg rindu aku kat sorg dh terubat.lama gile dh xnmpk dia on9. hehe. kasehhhhhhhhhhh misyu too. haha tepon ada tp aku tau CEO mmg bz tu aku xnk kaco. hehe. so, ngan sekelumit masa yg ada, sume apa yg dh jadik dh distory morikan. *bahasa apakah ini??* hehe. so, kaseh dh dpt kesimpulan itu. encik u plz jeles ye..hehee. tp u kan dh tau apa yg jadik. ekekee. n kaseh adalah org ke4 mengatakan hal yg sama. wakakaa *teramat lucussss* n kalo incik bintang tau ni sure demam+muntah ijo. haha. so, sudah complete skang ;o)

tammmmat~

*kaseh n encik u..kita jumpa taun depan jela naa. tyme i kawen. ke nk jadik pengapit?ekeke

piEcEs of mE~

Jumaat, 14 Ogos 2009

singgah jap

saLam~

wahh..dh 3 hari aku berkampung di rumah dengan senang lenang. hahaa. baru je berkobar2 nk p keje rini tetiba ada tetamu lak dtg sampai ahad nih. so, aku kena la teman gak dorg.sian lak nk tgl gitu je. dh le sok n luse aku ada kursus, so rini jela nk teman pon..ekekee.

wahhh skali lagik..hehe. juz singgah sini jap tuk bitau yg aku skang lebih fokus kat blog 1 lagik. ~.untilherdreamcometrue.~ blog itam ni dh semakin suram tuk berkata-kata = xde mood. tp kalo idea2 yg bernas akan aku titip di sini jua. *wah bahasa sastera dh kuar ekekeee*

tata.titi.tutuuuuuuuuuuuuu

piEcEs of mE~

fresh flower

2 hari ni aku sebok meng'google' butik yg ada wat gubahan hantaran yg guna fresh flowers. since last month kot aku mintak quotation. n skang aku ada beberapa butik tapi still tgu d others.

http://weddingsbysher.blogspot.com
tersangat suka tp sedey dorg x penah buat lagik tuk majlis yg jauh2.huhu =(


http://www.cantiquemanis.com
yg ni agak ok tp xsure lagik. still tgu quotation dr kak rosie =)


http://www.nasgreatidea.com
yg ni xleh copy la plak pic gubahan tuh.so, pic ni pun jadikk. yg ni dh dpt quotation tp juz tau per dulang je. xtau cost len2 lagik. huhu

so, sesapa ada ctc pasal ni..let me know dear =)

.until.hEr.drEam.comE.truE.

H1N1?

saLam~

skang merata2 ckp pasal H1N1. nek takut lak. *dugaan* last week aku dpt email dr seorg sahabat pasal doa hindar H1N1. *thanx ya!* 2 hari pas tu dak2 kat ofis sebok duk bagi kat sume doa tu. then, ada lagik yg forward kat email n post kat blog pun ada. alhamdulillah. so, aku pun baca la. walaupun xamalkan 100%. n skang aku dpt plak email yg mengatakan doa tersebut adalah sesat dan seorang hamba Allah bertanya kepasa seorg ustaz. huh. aku pun xleh komen sbb aku bukan la seorg yg bijaksana lam hal ini. tp yg aku sedih bila ada yg sanggup main2 kan doa2 nih untuk itu untuk ini (kalau doa tu salah). dari dulu lagi aku tgk mcm2 surat @ email berantai yg mcm hanya perdagangan semata2 bukan penghayatan. *cewah ayat ;o)* ntah la. x salah tuk bdakwah tp biarlah dgn nas2 yg betul dan landasan yg betul. bg aku yg penting biarlah hati yg suci dan yakin Allah itu Maha Besar disamping melaksanakan yg wajib dan juga sepatutnya. jgn sampai dilihat mempersendakan Agama Islam.

*sesungguhnya yg baik datang dariNYA dan yg buruk itu dari diriku yg lemah & hina disisiNYA.

piEcEs of mE~

Rabu, 12 Ogos 2009

kad

as mentioned b4 @ my main blog.. aku ngan incik bintang dh book tuk kad kan. cuma design je belom confirm. tyme kat booth kad tu. apa nama ek? lupa daa. aku dh survey sket2 style cane nak.hehe. n kat booth len gak. tp aku more interested pada kad yg cam kad doremon tuh. ada poket heheee. yg leh masuk 2 kad terus. senang sket. design kad aku lagik suka yg simple but nice. so, aku try lagik tgk kat web lak.tp xde byk la plak. so, laYannn aje pic2 ni ;o)








.until.hEr.drEam.comE.truE.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular