Sabtu, 22 November 2008

apa yEr?

saLam~

arini awal giler aku bangun... lam 545 am kot.. aku set alarm kol 6am tp abg aku kejutkan aku dulu...hahahahaaa.. aku kena antar dia pegi lcct sbb dia nk balik ganu amek mummy n esoh.. daddy xjadik dtg sbb keje dia blom setel... huhuhu.. diorg spatutnya dtg smlam lagi tp xjadik.. n aku tpaksa jugak cancel pegi wedding azie kat ipoh.. huhu sorry azie..

tgh dok layan katil akak aku plak call ajak pegi kemaman amek husband dia baru blik keje kat laut.. huhu bukan nelayan yer...hahahhaa.. tp aku malas nk ikut so aku kena la jaga si hannah yg sgt nakal sorg2.. kena pegi amek kat ofis akak dulu sbb ofis akak aku ada sukaneka apa ntah...tu yg hannah ikut skali.. on d way balik umah... mcm biasa dia lam kete akan ulang alik pegi depan pastu blkang pastu depan lagi.. aku nk suh dia duk diam aku bagi la purse aku.. dia mmg xleh tgk purse sape2...abes dia kuarkan satu2 isi purse tu.. tgh dia duk buang isi purse aku ngan mulut dia duk bunyi je.. nk ckp apa benda ntah ler... tetiba dia senyap... aku tgk dia tertdo ropenye... hahahhaaa... adei.. nape la cekwe sgt hannah tu...

tgk... betapa gumuk nyer dia tdo sambil pgg purse aku tuh... adei... pakai baju baru tuh.. pok ngoh beli ek... ;o)

kalo aku jaga dia mmg kompem aku xbleh wat apa2... aku masak pun yg simple je wat kuey teow goreng je.. cane aku nk masak lama2 kalo asyik nangis nk dukung je... xpun dia nyebok pegang tu pegang ni... abes tunggang langgang dapur tu... sia2 je aku plak yg kena kemas nnt...hahhaaha... nila aktiviti hannah...sepah2 kan barang2 mainan dia...n jugak buku! menyampah tol la... mcm tau baca je...

suka kah kamu baca buku2 itu...? remaja lak tu... remaja zaman bila la ada lgi tuh... hahahaha

ptg tadi aku bawak la hannah jalan2 taman depan tu... sian dia duk lam umah je.. dia mmg suka kalo bleh main sana sini.. adei letih nk kejor... xleh bagi lama2 dia kat luar sbb dia suka sgt amek sume benda letak lam mulut..eiii geram tol la..

walkway dh ada nk lari atas rumput yg basah lak... xterkejo gini!

kuat tol budak ni... tgh selsema n batuk pun bleh lari2.. balik taman aku bg susu yg aku campur ubat selsema.. dia mmg gemar betol mkn ubat...xtau la nape...tp skang dia dh xsuka mkn ubat selsema n batuk.. tu yg aku campur skali lam susu... pastu mula la dia mamai... n terus tdo... hahahhaahaaa...n skang aku bleh bsenang lenang sbb ibu n ayah hannah sudah balik... diorg dh kuar pegi giant kot... hannah terus je bangun bila dgr ibunya nk kuar... adei... lawak tol la ko hannah...

*mcm nk buat sesuatu je tp apa yer...????

piEcEs of mE~

5 ulasan:

  1. Oh! Dulu kak tie bagi ubat kena bagi direct. Tak leh campur2 dlm susu. Anak kak tie dapat detect langsung tak nak minum. So kena paksa guna sudu..kalau tak nak, kak tie buat cara ugutan..hihi..kalau tak minum kena abiskan sebotol...kih kih!!..

    BalasPadam
  2. kak tie~
    mmg kalo ikutkan akak bg dia terus je sbb dia suka mkn ubat...tp skang je dh pandai rasa...tu yg kena taruk lam susu...heheheh

    BalasPadam
  3. hoho..she's soo cute...syd ada 5 anak saudara...yg terkini nama dia puteh sofea...tapi mlas nak panggil betul2 so jadi la 'piah' jer...hehe..rindu lak...

    BalasPadam
  4. hmm...

    susah gak jd babysitter nie ek...

    campur ubat dlm susu? lame2 "gian" budak tu nanti...

    oppss...

    hehehe(^v^)

    BalasPadam
  5. sayyid~
    adei...piah je pggl?nama best2 tuh...

    cimon~
    biase la...kenala blajar dr skang...lalalala

    BalasPadam

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular