Ahad, 30 November 2008

konfius

saLam~

smalam aku pegi kuala kangsar... pu3 ogy's wedding.. aku pegi ber4.. aku..along..an n ikram.. 1st tyme naik myvi tuh... wahahahahahaha.. mai xjadik pegi last minute sbb tgh bawak perut... xlarat... lgpun amin outstation pegi tioman.. dzu n wawa lak dr utara... racing be2 ye wawa n dzu... hehhee.. kul 9 lebih gak aku smpai umah...

masing2 kekenyangan & bgosip pasai kisah chenta ogy...hehehee ;o)

amek berkat ;o)

*hahahaaaa...ramai lak yg konfius ngan panggilan tu yer... smpai masa akan dceritakan.;o)

piEcEs of mE~

Jumaat, 28 November 2008

2nd tymE~

saLam~

2 hari ni.. huru hara tol fs aku ngan kaseh... actly aku ngn encik U sgt2 suka pic kaseh tuh... kebetulan encik U guna pic kaseh kat fs dia... so aku pun tepk nk letak gak... nnt bila kat top fren kaseh ada 2 pic dia.. niat aku saja nk happykan kaseh... tp x taula dia suka x...huhu... sume kawan2 aku pun duk jenguk2 fs aku...ramai lak tu...adei... lawak tol la... n yg marah pun ada sbb kaseh guna pic aku... yela aku x la lawa cam kaseh... cam ikan mas... cam ikan selar... eh ikan selar??? wahahahahhahaaaa... n kat blog ni pun ada org konfius ngn entry aku tuh... hahahhaaa... pic tu xleh nk enlarge rupenya... n jugak enrty aku langsung xde kena mgena ngan tajuk... hahhahaa.. aku saja xnk bagi sama... actly tajuk aku=footnote aku je... lalallalaala... jgn marah ye... test iq sket...

*ptg td aku dpt panggilan tepon ke2.... wah! sonok tol...n harap ada yg ke3 lak... ;o)

piEcEs of mE~

Khamis, 27 November 2008

jangan biarkan diri anda d sElubungi mistEri~

saLam~

rini bila bukak fs... tgk encik u dh btukar jadi pompuan... hahahhaaa... so, aku pun tukar jadi org sama... sbb kitorg sgt2 minat pic tu.. really2 luv it! so, fs kitorg dh kelam kabut... wahahahaa... kaseh lak tukar pic jugak... cuma encik u je belom sempat tgk... hahhaaaa.. mst pecut bwak kete tuh... yela nk blik cepat2 nk tgk fs tu... lalalalalaa

ni yg aku nyer...


ni kaseh nyer lak...

cuba perhati betul2... apa yg beza..?? ada 1 pic yg sama tp tuk 2 org yg len.. kitorg sgt suka pic tu... sgt2 comel!

*encik u xdpt nk tunjuk sbb dia punyer page still pic yg lama... wahahahhaaa...

Selasa, 25 November 2008

singlE ladiEs~

saLam~

heheheee...pagi td aku masuk ofis lambat sbb g site dulu... pastu dh kat ofis terus on9...hahahaaa.. terpacul msg dr mrnazri.. suh tgk blog dia smbil menyusun 10 jari dia tuh... aku pelik.. terus terjah blog dia... hahahhaaha... rope2nyer dia jadikan aku model sambilan tuk dia bkarya... adei... jgn lupa 20% yer (ikut kaseh n encik u la ni) hahahahahaha.. nila karya dia...tarrraaa


it's me... lalalallalaaa

k skang tyme tuk dnilai plak...

1.pic ni bagus (sbb tu pic aku...hahhahaa)

2.tp aku rasa agak tombam pp tuh! (bleh kecikkan sikit x?)

3.tingkatkan usaha anda lagi yer mr nazri bior cantik lagi pic tu.. hahahaaa

nway, thanx a lot fren! kalo ada masa buat la byk2 ye...letak lam frame.. kalo jual ada org nk beli x agak2 nya? org nk beli tuh sbb pic tu ka sbb org yg lukis tu terer lukis? lalallalaala

*layan lagu single ladies... lalallalaaaaa~

piEcEs of mE~

Isnin, 24 November 2008

amin...

saLam~

hari umah aku bising woo... ramai org katakan... hehheee... td duk tgh tgk fs...tgk blog... sambil bergosip ngan mummy aku... wah lama giler kitorg bergosip... benti mkn jap pastu smbung lagi... mcm2 citer mummy kuarkan.. padahal hari2 aku 3g ngan dia...adei.. xbusan kah dia bercerita... sbg anak yg sgt2 baik n dsayangi.. cewah! aku pun layan aje... heheheh (bodek tu sbnrnya) tengah2 duk bgosip...tetiba dgr bunyi ank kucing...mula2 slow je pastu kuat lak... aku jenguk la kat tingkap nmpak benda bgerak2... ada ank kucing 2 ekor rupenyer... aku n mummy dh riuh sekampung... yela kami jela lam family takut kucing.... wahahahahha.. aku siap nangis lagi dulu bila org usik anak kucing... dulu umah aku mmg sarang kucing... sbb sumanya suka kucing.. cam2 nama ada... teacher's pet..khomsah..cotton..mosey dayang..n byk la lagi... xingat dh.. n byk jugak yg mati sbb suka duk lam tayar... kena tula kena nila... mcm2.. lama2 ilang gitu je...yg kena buang pun ada...toki aku yg buang sbb slalu sgt naik atas atap umah dia... hahhaha... smpai adik aku nangis.. pastu kucing tu dtg balik...c... betapa syg nya kucing tu kat family aku... huhu.... ni pic kucing tuh.. ketakuatan kot..

comey kan...?

tp skang dh xde.. mak dia dh angkut pegi lain kot... may b terasa tmpat tu dh xselamat pas kena sergah d kitorg tadi... harap2 mak dia dh bawak kat tempat best la yer... dh le musim ujan skang... cian dia kn? aku takut2 kucing pn xde la kejam sgt... still ade rasa belas kasihan... hehehehe.. tgk kucing rasa je nk bagi kaseh...yela dia kan suka kuceng...hehehe yeke?

bila ckp ngan mummy je mst aku jadik sedey... ntah la... mayb syurga d bwh tapak kaki ibu kan? dia selalu inginkan yg tbaik untuk anak2 dia.. tp selalu je kitorg x dgr.. aku anak yg kira sgt rapat mummy... mummy byk sgt bkorban tuk aku...daddy jugak... diorg kdg2 ter'over' manjakan aku smpai adik bradik aku yg len terasa.. ntah...mayb mummy n daddy xpasan.. n mayb aku sorg yg selalu ikut ckp mummy n daddy.. tp aku rasa kebelakangan ni aku rasa aku sedikit berubah... kdg2 aku langgar ckp mummy n daddy.. skang rasa inginkan seperti dulu muncul balik.. huhu.. insyaallah aku akan akan terus menjadi anak solehah... n tuk mummy aku tau dia maukan aku memilih yg terbaik demi tuk kebahagian aku dunia akhirat... n aku cuba mencari yg terbaik tuk diri aku sdr.. tapi aku jugak dh bjanji... kiranya aku xmampu mencari yg terbaik.. terpulang lah kat mummy... hahahhahaa.. adei... nape emo nih! xsuka tau!

*kopi itu sudah kutemui... cinta itu jugak akan hadir suatu hari nnt...amin~

piEcEs of mE~

Ahad, 23 November 2008

pErfect timE for a gOod cuP oF coffEe~

saLam~

ari ni aku xde pape nk buat.. tetiba rasa nk potong rambut n wat treament skali... dh agak lama aku x pegi treatment ni... last skali raya taun lepas... huhu... aku telah mengorbankan rambut aku buat kali ke 3... lalalalaaa.. sbb aku dh puas berambut panjang... sejak aku darjah 1 aku simpan rambut smpai la aku form 4 kalo xsilap... dh cecah pinggang la jugak... dh le lebat berat je rasa bk bawak rambut tuh... pastu aku maintain je rambut paras bahu... dh xpanjang2 lagi... pendek ade la... heheheh..

rambut ku sebelum d korbankan...

thomas & guys...

tarraaaa... nila rambutku skang.... tp sgt pendek plak rase..

huhu lama lagi la nk panjang rambut aku tuh... hahahaa.. senang kan pendek... xyah susah2... pagi2 nk mandi pun kejap je kering... ni dh kali ke 3 aku potong cam ni... hehehhe... 1st tyme aku tgk stewardess (tyme aku balik ganu tuk pojek ibai-mrnazri jgn kutuk apa k!) yg rambut gini... sgt cantik... dan aku terpikat.. pastu je aku tgk rihanna plak wat style gini... huhu ... rihanna yg tiru kah?hahhhaaa.. pastu ramai plak aku tgk gaya gini skang...hehhehehe... ok la tu...

ptg td aku saja jalan2 sambil joging lagi kat taman depan tu... tyme nk kuar hannah sebok tol nk ikut... xseswai langsung dia tuh... kasut je seswai... jatuh je nk nangis... sape suh pakai gitu... hahaha

kamu sgt cekwe!

tinggi la kamu nnt ye hannah

kami... lalalala~

hehheehe...ade jugak aku yer.. aku dh post hannah balik umah... lalallalalaa

skang aku tgh tgu mummy, esoh n abg aku smpai dari ganu... wah bestnyer... heheheh...

*pErfEct timE for a gOod cuP oF coffEe... lalalalalala

piEcE of mE~

Sabtu, 22 November 2008

apa yEr?

saLam~

arini awal giler aku bangun... lam 545 am kot.. aku set alarm kol 6am tp abg aku kejutkan aku dulu...hahahahaaa.. aku kena antar dia pegi lcct sbb dia nk balik ganu amek mummy n esoh.. daddy xjadik dtg sbb keje dia blom setel... huhuhu.. diorg spatutnya dtg smlam lagi tp xjadik.. n aku tpaksa jugak cancel pegi wedding azie kat ipoh.. huhu sorry azie..

tgh dok layan katil akak aku plak call ajak pegi kemaman amek husband dia baru blik keje kat laut.. huhu bukan nelayan yer...hahahhaa.. tp aku malas nk ikut so aku kena la jaga si hannah yg sgt nakal sorg2.. kena pegi amek kat ofis akak dulu sbb ofis akak aku ada sukaneka apa ntah...tu yg hannah ikut skali.. on d way balik umah... mcm biasa dia lam kete akan ulang alik pegi depan pastu blkang pastu depan lagi.. aku nk suh dia duk diam aku bagi la purse aku.. dia mmg xleh tgk purse sape2...abes dia kuarkan satu2 isi purse tu.. tgh dia duk buang isi purse aku ngan mulut dia duk bunyi je.. nk ckp apa benda ntah ler... tetiba dia senyap... aku tgk dia tertdo ropenye... hahahhaaa... adei.. nape la cekwe sgt hannah tu...

tgk... betapa gumuk nyer dia tdo sambil pgg purse aku tuh... adei... pakai baju baru tuh.. pok ngoh beli ek... ;o)

kalo aku jaga dia mmg kompem aku xbleh wat apa2... aku masak pun yg simple je wat kuey teow goreng je.. cane aku nk masak lama2 kalo asyik nangis nk dukung je... xpun dia nyebok pegang tu pegang ni... abes tunggang langgang dapur tu... sia2 je aku plak yg kena kemas nnt...hahhaaha... nila aktiviti hannah...sepah2 kan barang2 mainan dia...n jugak buku! menyampah tol la... mcm tau baca je...

suka kah kamu baca buku2 itu...? remaja lak tu... remaja zaman bila la ada lgi tuh... hahahaha

ptg tadi aku bawak la hannah jalan2 taman depan tu... sian dia duk lam umah je.. dia mmg suka kalo bleh main sana sini.. adei letih nk kejor... xleh bagi lama2 dia kat luar sbb dia suka sgt amek sume benda letak lam mulut..eiii geram tol la..

walkway dh ada nk lari atas rumput yg basah lak... xterkejo gini!

kuat tol budak ni... tgh selsema n batuk pun bleh lari2.. balik taman aku bg susu yg aku campur ubat selsema.. dia mmg gemar betol mkn ubat...xtau la nape...tp skang dia dh xsuka mkn ubat selsema n batuk.. tu yg aku campur skali lam susu... pastu mula la dia mamai... n terus tdo... hahahhaahaaa...n skang aku bleh bsenang lenang sbb ibu n ayah hannah sudah balik... diorg dh kuar pegi giant kot... hannah terus je bangun bila dgr ibunya nk kuar... adei... lawak tol la ko hannah...

*mcm nk buat sesuatu je tp apa yer...????

piEcEs of mE~

Jumaat, 21 November 2008

kopi & cinta itu~

cinta itu ibarat menikmati secawan kopi yg panas
yang memiliki aroma yg tak bisa dilupakan
pastinya ia tidak lengkap tanpa susu dan gula
begitu juga cinta yg saling melengkapi
juga tidak perlu tergesa-gesa untuk mendapatkan cinta itu
serta perjalanan cinta itu yg tiada berpenghujung
seperti kelihatan bulatan di dalam cawan


*aku suka kopi itu seperti aku suka cinta itu

piEcEs of mE~

Rabu, 19 November 2008

finally...

There are 4 things in life that you cannot recover

The stone...
...after the throw!
The words...
...after it’s said!
The occasion...
... after the loss!
The time...
...after it’s gone!

SIMPLE RULES TO BE HAPPY
Remember the five simple rules to be happy:
1. Free your heart from hatred.
2. Free your mind from worries.
3. Live simply.
4. Give more.
5. Expect less

*finally i found it... yey! ;o)

piEcEs of mE~

Selasa, 18 November 2008

ehEm...ehEm...ehem kasEh~

salam~

sila klik yer ---->Numar pin'la unu bY Cleopatra Stratan... best! wallaweh... comey giler budak ni...pandai plak nyanyi tuh.. (sambil berangan aku ada anak yg comel n chubby...lalalalallala) tp xtau ape dia nyanyi (garu kepala sambil senyum)

*1st tyme chat ngan dia kelmarin kot...dia bagi lagu ni... dh nk tdo sanggup tgu nih... hahhahaa... ehem3 kaseh... lalallalalalaaa...

pEsanan pEnaja!

katy pErry
hot & coLd

You change your mind
Like a girl changes clothes
Yeah you, PMS
Like a bitch
I would know

And you over think
Always speak
Critically

I should know
That you're no good for me

Cause you're hot then you're cold
You're yes then you're no
You're in then you're out
You're up then you're down
You're wrong when it's right
It's black and it's white
We fight, we break up
We kiss, we make up
(you) You don't really want to stay, no
(but you) But you don't really want to go-o
You're hot then you're cold
You're yes then you're no
You're in then you're out
You're up then you're down

We used to be
Just like twins
So in sync
The same energy
Now's a dead battery
Used to laugh bout nothing
Now your plain boring

I should know that
you're not gonna change

Cause you're hot then you're cold
You're yes then you're no
You're in then you're out
You're up then you're down
You're wrong when it's right
It's black and it's white
We fight, we break up
We kiss, we make up
(you) You don't really want to stay, no
(but you) But you don't really want to go-o
You're hot then you're cold
You're yes then you're no
You're in then you're out
You're up then you're down

Someone call the doctor
Got a case of a love bi-polar
Stuck on a roller coaster
Can't get off this ride

You change your mind
Like a girl changes clothes

Cause you're hot then you're cold
You're yes then you're no
You're in then you're out
You're up then you're down
You're wrong when it's right
It's black and it's white
We fight, we break up
We kiss, we make up
(you) You don't really want to stay, no
(but you) But you don't really want to go-o
You're hot then you're cold
You're yes then you're no
You're in then you're out
You're up then you're down



*p/s :
1.Buat kaseh aka makcik...sila bgtau sekiranya dtg ke kl yer..fitri nk tompang
sekaki pegi cimb bank tuh...hahahhahaha
2.Buat encik U...sila bagitau kalau balik rumah mam besau yer..hahahhahahaha

piEcEs of mE~


Isnin, 17 November 2008

mY crEator~

~bila disayangi~

Terdengar bisikan mesra
Kalimah keramat bermentara
Bermulanya siang berakhir malam ku
Tak akan ku jemu menyebut namaMu

Tiada batasan waktu
Tiada tempat Mu tertentu
Di gunung di lembah, di darat, di air
Siapa pun hamba, keikhlasan doa, keagungan
Kasih merubah takdir

Bila ku sedari diri disayangi
Langkah kaki ini semakin berani
Bila terkeliru ku ucap namaMu, terasa diriku
Kembali dipandu

Engkau pertama, tiada akhirnya
Aku dalam kegelapan engkaulah cahaya
Izinkahlah aku menumpang di sini
Di bawah naungan kasih dan sayang Mu
Ku berserah diri

by
ukays

*thanx to my Creator~

piEcEs of mE~

suatu kEtika dahulu....

~aku tanpa cinta mu~

Telah ku mungkiri janjiku lagi
Walau seribu kali
Ku ulang sendiri
Aku takkan tempuh lagi
Apakah kau terima cintaku lagi
Setelah ku berpaling
Dari pandanganMu
Yang kabur kerna jahilnya aku
Mengapa cintaMu tak pernah hadir
Subur dalam jiwaku
Agarku tetap bahagia
Tanpa cintaku tetaplah Kau di sana
Aku tanpa cintaMu
Bagai layang-layang terputus talinya
Telah ku mungkiri janjiku lagi
Walau seribu kali
Ku ulang sendiri
Aku takkan tempuh lagi
Apakah kau terima cintaku lagi
Setelah ku berpaling
Dari pandanganMu
Yang kabur kerna jahilnya aku
Masihkah ada sekelumit belas
Mengemis kasihMu Tuhan
Untukku berpaut dan bersandar
Aku di sini kan tetap terus mencuba
Untuk beroleh cintaMu
Walau ranjaunya menusuk pedih

by
nirwana

*suatu ketika dulu... hehehhee.. manusia bleh berubah tp hati siapa yg tahu... ;o)

piEcEs of mE~

oN bEhalf~

~cukupla sekali~

Di saat kupinta keputusanmu
Kau masih menanyakan semalamku
Bertanya tentang dia dan kehebatannya
Sedangkan segalanya telah engkau tahu
Tiada rahsia hidupku

Di saat kulahirkan kekesalan
Sengaja kau mengambil kesempatan
Mengungkit perbuatan dan keterlanjuran
Kau ulang bercerita tentang hati luka
Membuat ku rasa berdosa

Demi masa depan yang kita mimpikan
Hapuskanlah kenangan yang mengusik perasaan
Tiap kali memandangmu tak terhingga kesalku
Maafkan aku sayang menodai kepercayaanmu

Andainya ku dapat menarik kembali
Detik-detik hitam yang berlalu
Kesilapan serupa tak akan ku ulangi
Cukuplah sekali menyakitimu
Cukuplah sekali kau membenciku

by
jay jay

*dis song special to miss J***** **N. mayb on behalf of him..

piEces of mE~

siLa bantu saya~

Tiada terfikir
Terlintas
Engkau akan tiba
Membawa perangsang

Tiada terfikir
Terlintas
Engkaukan membuka
Sempadan perasaan

Bunga kembang bertali hati
Bunga kembang di puncak akli
Bunga kembang bertali hati
Bunga kembang di kemuncak akli

Duri
Penjajahan cinta mu
Ke atas bumi raga ku
Duri
Penjajahan cinta mu
Di bawah awan setuju
Adalah suatu pengalaman

Tiada terfikir
Terlintas
Engkau akan tiba
Membawa harapan

Tiada terfikir
Terlintas
Engkaukan membuka
Sempadan perasaan

Engkaulah yang kini mekar
Dalam diri ku yang melankolia
Akulah simpang tersasar
Karam janji ku yang melankolia

by
ann
~cinta melankolia~

*sape tau maksud melankolia ek...?sila bantu aku yg xtau ni... hahahaha..

piEcEs of mE~

siLa bantu saya~

Tiada terfikir
Terlintas
Engkau akan tiba
Membawa perangsang

Tiada terfikir
Terlintas
Engkaukan membuka
Sempadan perasaan

Bunga kembang bertali hati
Bunga kembang di puncak akli
Bunga kembang bertali hati
Bunga kembang di kemuncak akli

Duri
Penjajahan cinta mu
Ke atas bumi raga ku
Duri
Penjajahan cinta mu
Di bawah awan setuju
Adalah suatu pengalaman

Tiada terfikir
Terlintas
Engkau akan tiba
Membawa harapan

Tiada terfikir
Terlintas
Engkaukan membuka
Sempadan perasaan

Engkaulah yang kini mekar
Dalam diri ku yang melankolia
Akulah simpang tersasar
Karam janji ku yang melankolia

by
ann
~cinta melankolia~

*sape tau maksud melankolia ek...?sila bantu aku yg xtau ni... hahahaha..

piEcEs of mE~

raingErs~

Don't know what you really got.
It's hard to stay and not pretend.
Can't make sense in what you thought.
It seems I can't comprehend.
I'm happy to be, only all that you see.
And I'm not one to learn to be the same.

I don't wanna hear you bitch no more.
I was better off a year before.
No matter how I try I can't ignore.
Every time I think my brain gets sore
When I'm with you.

What's so hard about good-byes?
I'm sorry I'm just not as keen
On planning out our perfect lives
When I'm only 19.
I'm happy to be only all that you see.
And I'm not one to learn to be the same.

I don't wanna try and just be friends
Nothing's change my mind again
If ever there were thoughts I had they're dead.
I can't even think inside my head,
When I'm with you

I'm on my way, can't you see that's the truth.
So long, can't stay,won't you see that's the truth.
I'm on my way,can't you see that's the truth.
So long, can't stay, won't you see that's,
See that's the, see that's the...

Last that I could take.
because it's getting really hard to fake.
It's not like it's my problem that you're late.
But can't you just spare the lies I hate?
When I'm with you

cRazy amanDa bunkfacE!
~sum41~

* am i raingEr....? to all raingers --> raingErs... am i addicted to indi band...?hurmmmm... ;o)~

raingErs~

Don't know what you really got.
It's hard to stay and not pretend.
Can't make sense in what you thought.
It seems I can't comprehend.
I'm happy to be, only all that you see.
And I'm not one to learn to be the same.

I don't wanna hear you bitch no more.
I was better off a year before.
No matter how I try I can't ignore.
Every time I think my brain gets sore
When I'm with you.

What's so hard about good-byes?
I'm sorry I'm just not as keen
On planning out our perfect lives
When I'm only 19.
I'm happy to be only all that you see.
And I'm not one to learn to be the same.

I don't wanna try and just be friends
Nothing's change my mind again
If ever there were thoughts I had they're dead.
I can't even think inside my head,
When I'm with you

I'm on my way, can't you see that's the truth.
So long, can't stay,won't you see that's the truth.
I'm on my way,can't you see that's the truth.
So long, can't stay, won't you see that's,
See that's the, see that's the...

Last that I could take.
because it's getting really hard to fake.
It's not like it's my problem that you're late.
But can't you just spare the lies I hate?
When I'm with you

cRazy amanDa bunkfacE!
~sum41~

* am i raingEr....? to all raingers --> raingErs... am i addicted to indi band...?hurmmmm... ;o)~

mau pigi kawEn~

siApa aKu~
suki

Pernah ku'slalu mengalah mulanya
Malu tuk mengatakan apa yang kurasa
Namun impian menyala-nyala
Akan kukejar hingga tercapai cita-cita

Inilah saatnya kuberdiri di pentas dunia
Biar semua saksikan
Akhirnya impian bisa jadi kenyataan
Kini kulebih mengenali siapaku

Pasti kau mengimpikan oh apa rasanya
Menari bagai bintang seindah angkasa
Memang tak mudah seperti kau bayang
Kau harus percaya, tabah, dan usaha

Inilah saatnya kuberdiri di pentas dunia
Biar semua saksikan
Akhirnya impian bisa jadi kenyataan
Kini kulebih mengenali siapaku

Di sini megah kuberdiri
Berselindung lagi
Ku'kan memburu cita-citaku
Tak gentar bersuara kerna kupercaya tibanya waktu yang milikku

Inilah saatnya kuberdiri di pentas dunia
Biar semua saksikan
Akhirnya impian bisa jadi kenyataan
Kini kulebih mengenali siapaku

Inilah....saatnya
Akhirnya impian bisa jadi kenyataan
Kini kulebih mengenali siapaku.....

>english version sape nyanyi ek...?sila tunjukkan diri sapa yg tau...lallallaaaaa


* next week kena drive pegi ipoh azie kawen...sbb x pegi kat klantan arituh...next 2 week kena pegi kuala kangsar lak...c pu3 ogy lak kawen... wah sesak nafas jalan jauh aje nih...

piEcEs of mE~

mau pigi kawEn~

siApa aKu~
suki

Pernah ku'slalu mengalah mulanya
Malu tuk mengatakan apa yang kurasa
Namun impian menyala-nyala
Akan kukejar hingga tercapai cita-cita

Inilah saatnya kuberdiri di pentas dunia
Biar semua saksikan
Akhirnya impian bisa jadi kenyataan
Kini kulebih mengenali siapaku

Pasti kau mengimpikan oh apa rasanya
Menari bagai bintang seindah angkasa
Memang tak mudah seperti kau bayang
Kau harus percaya, tabah, dan usaha

Inilah saatnya kuberdiri di pentas dunia
Biar semua saksikan
Akhirnya impian bisa jadi kenyataan
Kini kulebih mengenali siapaku

Di sini megah kuberdiri
Berselindung lagi
Ku'kan memburu cita-citaku
Tak gentar bersuara kerna kupercaya tibanya waktu yang milikku

Inilah saatnya kuberdiri di pentas dunia
Biar semua saksikan
Akhirnya impian bisa jadi kenyataan
Kini kulebih mengenali siapaku

Inilah....saatnya
Akhirnya impian bisa jadi kenyataan
Kini kulebih mengenali siapaku.....

>english version sape nyanyi ek...?sila tunjukkan diri sapa yg tau...lallallaaaaa


* next week kena drive pegi ipoh azie kawen...sbb x pegi kat klantan arituh...next 2 week kena pegi kuala kangsar lak...c pu3 ogy lak kawen... wah sesak nafas jalan jauh aje nih...

piEcEs of mE~

Ahad, 16 November 2008

livE ur lifE~

saLam...

haa...nila citer tetunggak aku...hehehe.. aku citer skali harung je...sng kan... jgn marah yer... sudi2 kan la baca smpai habes... lalallalaaa..

last weekend~

jumaat pas keje aku p hantar don kat kuala pilah pas seminggu dia coti...n sabtu dia ada test muet.. so tpksa la dia pegi ngan hati yg xrela... wahahahhaa.. then kebetulan abg ipar aku ada balik.. so akak aku plan nk g genting.. aku mmg malas giler nk join... hehhehe.. ptg sabtu pas aku pegi umah sepupu ada wat doa selamat sbb pakcik aku nk pegi haji.. dirg pun btolak la... xsampai 5 min akak aku call ty dnk pegi PD x? nnt pegi amek don dulu... so, aku pun merelakan hati yg xberapa rela nk pegi... huhu.. lam kul 6pm kitorg bertolak.. smpai kat don kul 8pm.. terus pegi PD.. lalu ikut dlam mmg mduga akal jugk la bg org yg 1st tyme pegi...hahahahaa.. smpai sana xhingat aku kol brape terus pegi mkn.. tyme tu MU tgh lawan ngan Arsenal... dah nk abes... tgk2 MU 0 lagik...hahahah... terus msg abg aku yg tgh tgk MU lawan Arsenal life kat sana... hahahah..wat letih p sana je.. tp aku xsure dia sokong apa sbb dia bwk byk jersey arsenal n chelsea je... hahahahahah... pas mkn pegi kat apartment yg akak aku penag duk tp dh penuh plak..carik2 last2 adela 1.. tp mcm xbrapa best je pantai tuh... dh le kitrg silap naik lift xjumpa2 tgkat yg kiorg nk pegi... mmg pecah perut nk boleh smpai sana... lawak2.. soknyer semua duk sebok nk g mandi kolam.. tp aku best je layan katil... wahahaha.. pas diorg breakfast baru aku join diorg... tp org dh ramai giler.. so kitorg pegi je kat pantai... tp xleh mandi... huhuhu

mereka

kami

tghari kitorg dh kena checkout... masing2 dh buat muka xbest sbb xbleh mandi n cepat sgt... hahhahaa... sapa suruh xplan betol2... balik pegi hantar don kat kuala pilah... don kuar masuk kmns tu cam dia punyer je... hahahahah langsung x kantoi... bijak betol don ye...

this weekend~

don ada balik.. ptg jumaat abg aku sampai.. so aku kena p amek kat klia..xsabar nk nengok apa dia beli nih...heheheh... wah! happy jugak le aku dpt handbag baru lalllaaa... tp aku tgh tggu 2 beg lagi yg xsampai2..adei.. penantian 1 penyeksaan kn? huhu... pagi2 sabtu xde wat pape pun.. bila aku suh don basuh kelly...dia ngan rela hati nk basuh... aku pun ngan rela hati jugak apa lagi bagi jela... hahahaaaa...

car wash gal...??

bila si budat nakal xbleh join sama ;o)

bila dh busan duk umah... aku ajak don kuar.. dh lewat ptg kitorg kuar... dh 630pm baru kuar.. kitorg xkesah sgt kuar tyme ni sbb kami on leave...heheheheh.. mula2 akak suggest p bukit tinggi je... tp don xnk.. so pegi la sunway pyramid.. akak dh awal2 bgtahu xnk drive.. cess.. aku la yg kena jadik driver...huhu.. pusing sana pusing sini.. tgk ape yg patut... cam biasa... niat nk window soping je akan jadik soping... hahahah tu aku suka wat window+soping...lallaaalaa.. aku beli present wat seseorg even dh belated..heheheh.. n aku sempat beli baju n kasut... hehehehee... tp spatutnya aku dh janji ngn don nk pegi ber'steambot' tp ntah cane silap plan.. nk kena balik awal sbb nk beli susu hannah... cess sebok je la hannah ni...

bila kete gerak je... hannah mula nangis... apa kes penakut...hahhaaa

hari ni don dh kena balik pilah... abg aku tetiba malas nk hantar sbb letey... so aku tpaksa la drive pegi sana... mujur la akak n hannah ikot.. kalo x.. abes pokok2 tepi jalan aku ajak sembang nnt... hahahhaha... tp dh balik peristiwa cuak yg sgt2 berlaku... tgh2 duk beratu tgh jalan n kebetulan aku betul kat simpang 3.. kete dpan aku bagi jalan tuk kete tu kuar simpang.. baik punya kete tu kuar tetiba ada 1 motor berdesup lalu...terus tcampak... ishhh... betol2 dpan mata... takut kejap aku.. hehhee.. 1st tyme tgk org xcden... tp aku dh penah rasa langgar org... lallalaala... n masa tu even aku cuak teramat sgt sbb langgar org tp ada peristiwa yg aku xkan aku lupa *thanx to him* n last aku selamat smpai jugak biar pun letey aku duk beratur kat highway td...byk tol kete...nk p mana ntah le...

>aku dh hupdate photo2 aku kat fotopages.... lalallalalalala~

* layan livE ur lifE~

piEcEs of mE~

livE ur lifE~

saLam...

haa...nila citer tetunggak aku...hehehe.. aku citer skali harung je...sng kan... jgn marah yer... sudi2 kan la baca smpai habes... lalallalaaa..

last weekend~

jumaat pas keje aku p hantar don kat kuala pilah pas seminggu dia coti...n sabtu dia ada test muet.. so tpksa la dia pegi ngan hati yg xrela... wahahahhaa.. then kebetulan abg ipar aku ada balik.. so akak aku plan nk g genting.. aku mmg malas giler nk join... hehhehe.. ptg sabtu pas aku pegi umah sepupu ada wat doa selamat sbb pakcik aku nk pegi haji.. dirg pun btolak la... xsampai 5 min akak aku call ty dnk pegi PD x? nnt pegi amek don dulu... so, aku pun merelakan hati yg xberapa rela nk pegi... huhu.. lam kul 6pm kitorg bertolak.. smpai kat don kul 8pm.. terus pegi PD.. lalu ikut dlam mmg mduga akal jugk la bg org yg 1st tyme pegi...hahahahaa.. smpai sana xhingat aku kol brape terus pegi mkn.. tyme tu MU tgh lawan ngan Arsenal... dah nk abes... tgk2 MU 0 lagik...hahahah... terus msg abg aku yg tgh tgk MU lawan Arsenal life kat sana... hahahah..wat letih p sana je.. tp aku xsure dia sokong apa sbb dia bwk byk jersey arsenal n chelsea je... hahahahahah... pas mkn pegi kat apartment yg akak aku penag duk tp dh penuh plak..carik2 last2 adela 1.. tp mcm xbrapa best je pantai tuh... dh le kitrg silap naik lift xjumpa2 tgkat yg kiorg nk pegi... mmg pecah perut nk boleh smpai sana... lawak2.. soknyer semua duk sebok nk g mandi kolam.. tp aku best je layan katil... wahahaha.. pas diorg breakfast baru aku join diorg... tp org dh ramai giler.. so kitorg pegi je kat pantai... tp xleh mandi... huhuhu

mereka

kami

tghari kitorg dh kena checkout... masing2 dh buat muka xbest sbb xbleh mandi n cepat sgt... hahhahaa... sapa suruh xplan betol2... balik pegi hantar don kat kuala pilah... don kuar masuk kmns tu cam dia punyer je... hahahahah langsung x kantoi... bijak betol don ye...

this weekend~

don ada balik.. ptg jumaat abg aku sampai.. so aku kena p amek kat klia..xsabar nk nengok apa dia beli nih...heheheh... wah! happy jugak le aku dpt handbag baru lalllaaa... tp aku tgh tggu 2 beg lagi yg xsampai2..adei.. penantian 1 penyeksaan kn? huhu... pagi2 sabtu xde wat pape pun.. bila aku suh don basuh kelly...dia ngan rela hati nk basuh... aku pun ngan rela hati jugak apa lagi bagi jela... hahahaaaa...

car wash gal...??

bila si budat nakal xbleh join sama ;o)

bila dh busan duk umah... aku ajak don kuar.. dh lewat ptg kitorg kuar... dh 630pm baru kuar.. kitorg xkesah sgt kuar tyme ni sbb kami on leave...heheheheh.. mula2 akak suggest p bukit tinggi je... tp don xnk.. so pegi la sunway pyramid.. akak dh awal2 bgtahu xnk drive.. cess.. aku la yg kena jadik driver...huhu.. pusing sana pusing sini.. tgk ape yg patut... cam biasa... niat nk window soping je akan jadik soping... hahahah tu aku suka wat window+soping...lallaaalaa.. aku beli present wat seseorg even dh belated..heheheh.. n aku sempat beli baju n kasut... hehehehee... tp spatutnya aku dh janji ngn don nk pegi ber'steambot' tp ntah cane silap plan.. nk kena balik awal sbb nk beli susu hannah... cess sebok je la hannah ni...

bila kete gerak je... hannah mula nangis... apa kes penakut...hahhaaa

hari ni don dh kena balik pilah... abg aku tetiba malas nk hantar sbb letey... so aku tpaksa la drive pegi sana... mujur la akak n hannah ikot.. kalo x.. abes pokok2 tepi jalan aku ajak sembang nnt... hahahhaha... tp dh balik peristiwa cuak yg sgt2 berlaku... tgh2 duk beratu tgh jalan n kebetulan aku betul kat simpang 3.. kete dpan aku bagi jalan tuk kete tu kuar simpang.. baik punya kete tu kuar tetiba ada 1 motor berdesup lalu...terus tcampak... ishhh... betol2 dpan mata... takut kejap aku.. hehhee.. 1st tyme tgk org xcden... tp aku dh penah rasa langgar org... lallalaala... n masa tu even aku cuak teramat sgt sbb langgar org tp ada peristiwa yg aku xkan aku lupa *thanx to him* n last aku selamat smpai jugak biar pun letey aku duk beratur kat highway td...byk tol kete...nk p mana ntah le...

>aku dh hupdate photo2 aku kat fotopages.... lalallalalalala~

* layan livE ur lifE~

piEcEs of mE~

Khamis, 13 November 2008

panGgilan yg dnanti~

hanYa inGin kau taHu
bY
rEpublik~

Ku telah miliki
Rasa indahnya perihku
Rasa hancurnya harapku
Kau lepas cintaku

Rasakan abadi
Sekalipun kau mengerti
Sekalipun kau pahami
Ku pikir ku salah mengertimu

Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu

Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku

Ow wooo wo wo wooo

Walaupun semua hanya ada dalam mimpiku
Hanya ada dalam anganku
Melewati hidup

Rasakan abadi
Sekalipun kau mengerti
Sekalipun kau pahami
Ku pikir ku salah mengertimu

Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu

Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku

Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu

Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku

Ow wooo wo wo wooo

*aku hapPy ari ni sbb dapat 1 panggiLan yg sgt2 aku tungGu... lalllalallalala... harap2 akan ada panggilan ke2 @ ke3 pasni... ;o)

piEcEs of mE~

panGgilan yg dnanti~

hanYa inGin kau taHu
bY
rEpublik~

Ku telah miliki
Rasa indahnya perihku
Rasa hancurnya harapku
Kau lepas cintaku

Rasakan abadi
Sekalipun kau mengerti
Sekalipun kau pahami
Ku pikir ku salah mengertimu

Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu

Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku

Ow wooo wo wo wooo

Walaupun semua hanya ada dalam mimpiku
Hanya ada dalam anganku
Melewati hidup

Rasakan abadi
Sekalipun kau mengerti
Sekalipun kau pahami
Ku pikir ku salah mengertimu

Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu

Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku

Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu

Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku

Ow wooo wo wo wooo

*aku hapPy ari ni sbb dapat 1 panggiLan yg sgt2 aku tungGu... lalllalallalala... harap2 akan ada panggilan ke2 @ ke3 pasni... ;o)

piEcEs of mE~

Rabu, 12 November 2008

tErlEbEy sudah!

ari ni aku dpt citer pasal sedey lagi... opismate aku tetiba bagi baca email dia... sedey giler... meremang bulu roma.. dia pun senasib ngan aku.. dh la waktu kejadian pun sama... bulan pose lepas.. pakwe dia rela tglkan dia sbb nk balik exgf dia tuh... sdgkan exgf tu still 'isteri org'! takdir kan... n sblum ni aku dpt tau pasal ibunya jugak yg seorg muallaf.. tp 'dtinggalkan' hanya kerana keluarga ayah dia x suka ibunya... nape?? nape pas kawen baru timbul hal tu?? napee???! betapa berat ayah nya itu tuk mjawab d akhirat nnt... tp syurga dbwh tapak kaki ibu... ntah la... aku pun naif bab gini...n xlayak tuk bbicara hal ni pon..

aku dh xde pape dosa lagi ngan org yg bkaitan itu... dunia lama membawa seribu rahmat tuk dunia baruku... thanx to him..n also to dat gurl wif her gud frens.. harap kamu dpt membimbing bakal isteri kamu ke jalan yg benar... bimbinglah ke jalan yg baru tuk dia tempuhi... dia yg bakal saudara baru...@ mayb sudah mjadik saudara baru... n aku harap kamu xlagi rasa yg kamu xyakin tuk bimbing dia ye... mayb sudah cukup masa yg kita dpt dulu tuk kamu yakin kn? n masa yg singkt itulah xkan dlupakan smpai bila2...

*oppppssss! terlebey sudah...hahhhaaa

tErlEbEy sudah!

ari ni aku dpt citer pasal sedey lagi... opismate aku tetiba bagi baca email dia... sedey giler... meremang bulu roma.. dia pun senasib ngan aku.. dh la waktu kejadian pun sama... bulan pose lepas.. pakwe dia rela tglkan dia sbb nk balik exgf dia tuh... sdgkan exgf tu still 'isteri org'! takdir kan... n sblum ni aku dpt tau pasal ibunya jugak yg seorg muallaf.. tp 'dtinggalkan' hanya kerana keluarga ayah dia x suka ibunya... nape?? nape pas kawen baru timbul hal tu?? napee???! betapa berat ayah nya itu tuk mjawab d akhirat nnt... tp syurga dbwh tapak kaki ibu... ntah la... aku pun naif bab gini...n xlayak tuk bbicara hal ni pon..

aku dh xde pape dosa lagi ngan org yg bkaitan itu... dunia lama membawa seribu rahmat tuk dunia baruku... thanx to him..n also to dat gurl wif her gud frens.. harap kamu dpt membimbing bakal isteri kamu ke jalan yg benar... bimbinglah ke jalan yg baru tuk dia tempuhi... dia yg bakal saudara baru...@ mayb sudah mjadik saudara baru... n aku harap kamu xlagi rasa yg kamu xyakin tuk bimbing dia ye... mayb sudah cukup masa yg kita dpt dulu tuk kamu yakin kn? n masa yg singkt itulah xkan dlupakan smpai bila2...

*oppppssss! terlebey sudah...hahhhaaa

nak ordEr apa yE cik?

salam...

hurmm... da agak lama kami x conference bsama... xsilap aku last sblum raya kn kaseh n encik u.. kitorg start pun dh agak lewat.. dh abes citer aku ngadu kat kaseh baru encik u muncul.. mmg dh lama menyorok pun xtau la... wahahhahaa... skang asyik nyorok je encik u ea... yelar set ikan dh complete katakan...lallallalalaaaaaa.. best borak ngan korang... abes terbang tension ka sedey ka yg duk terperap lam diri ni..heheheh.. tp smpai kul 2 je mata aku dh rabak dulu...konon kata tgk mata sapa yg rabak dulu kan...hahhahaa... sambil2 tgk hana-kimi lagi... lallalalalaa.. so aku xlepaskan peluang save screen pc aku...hehhehee


smpaikan aku tlajak subuh kol 7am pastu smbung tdo tlajak lagi sampai kul 9am..hahaha..mana taknye..tepon aku flat terus...cane la alarm nk bunyi... seb bek sdar gak kul 9am... seb bek gak la sempoi je bleh masuk lewat...tp balik tetap 530pm.. cano tuh?? tp ari ni aku rasa gilos sket sbb duk kalut bangun lambat, tudung aku iron tbakar sket...cesss.. mujur tudung murah je...huhu pastu pegi bank in duit kete abg (byar dulu sbelum pegi sana xnk) aku banyak poblem la pulak smpai kena msuk kat kaunter...pegi bank in duit adik aku..no acct silap lagik...huhu... malang betoi ari ni... ptg pulak dh bebaik tgu time nk balik client 'singa' call marah2 sbb hal kecik je... adei... nape la wujud org cegituh ye? mengong! hahhahaha... sabor2 wahai cik fatrina...


*to b cont'd...

piEcEs of mE~

nak ordEr apa yE cik?

salam...

hurmm... da agak lama kami x conference bsama... xsilap aku last sblum raya kn kaseh n encik u.. kitorg start pun dh agak lewat.. dh abes citer aku ngadu kat kaseh baru encik u muncul.. mmg dh lama menyorok pun xtau la... wahahhahaa... skang asyik nyorok je encik u ea... yelar set ikan dh complete katakan...lallallalalaaaaaa.. best borak ngan korang... abes terbang tension ka sedey ka yg duk terperap lam diri ni..heheheh.. tp smpai kul 2 je mata aku dh rabak dulu...konon kata tgk mata sapa yg rabak dulu kan...hahhahaa... sambil2 tgk hana-kimi lagi... lallalalalaa.. so aku xlepaskan peluang save screen pc aku...hehhehee


smpaikan aku tlajak subuh kol 7am pastu smbung tdo tlajak lagi sampai kul 9am..hahaha..mana taknye..tepon aku flat terus...cane la alarm nk bunyi... seb bek sdar gak kul 9am... seb bek gak la sempoi je bleh masuk lewat...tp balik tetap 530pm.. cano tuh?? tp ari ni aku rasa gilos sket sbb duk kalut bangun lambat, tudung aku iron tbakar sket...cesss.. mujur tudung murah je...huhu pastu pegi bank in duit kete abg (byar dulu sbelum pegi sana xnk) aku banyak poblem la pulak smpai kena msuk kat kaunter...pegi bank in duit adik aku..no acct silap lagik...huhu... malang betoi ari ni... ptg pulak dh bebaik tgu time nk balik client 'singa' call marah2 sbb hal kecik je... adei... nape la wujud org cegituh ye? mengong! hahhahaha... sabor2 wahai cik fatrina...


*to b cont'd...

piEcEs of mE~

Selasa, 11 November 2008

saYu...

salam....

sangat2 sayu lagu ni... xleh tahan aku dengar...waaaa!!!waaaa!!! sebak weh!
aku juz link terus ke blog mr nazri... lirik menanti di barzakh... xpun layan terus kat uTube...

*mrnazri...awk bjaya menitiskan air mata sy...thanx my fren!

piEcEs of mE~

saYu...

salam....

sangat2 sayu lagu ni... xleh tahan aku dengar...waaaa!!!waaaa!!! sebak weh!
aku juz link terus ke blog mr nazri... lirik menanti di barzakh... xpun layan terus kat uTube...

*mrnazri...awk bjaya menitiskan air mata sy...thanx my fren!

piEcEs of mE~

tErtunggak~

salam...

ari ni 11.11.08 adalah my lil' sis punyer birthday..happy birthday to u...nurul aishah athirah abdullah a.k.a esoh...hahhaa... sudah brapa angka yer...?hahaha...xpe..muda lagi kan..cam akak dia ni ha...huhu...cepat2 dtg kl...weekend ni kita open table...weeehuuuu~

*banyak citer tertunggak ni...sabar2...aku malas lagi nk update...lallalallalaaaa..

piEcEs of mE~

tErtunggak~

salam...

ari ni 11.11.08 adalah my lil' sis punyer birthday..happy birthday to u...nurul aishah athirah abdullah a.k.a esoh...hahhaa... sudah brapa angka yer...?hahaha...xpe..muda lagi kan..cam akak dia ni ha...huhu...cepat2 dtg kl...weekend ni kita open table...weeehuuuu~

*banyak citer tertunggak ni...sabar2...aku malas lagi nk update...lallalallalaaaa..

piEcEs of mE~

Sabtu, 8 November 2008

aku yang jaya~

salam~


2 3 ari ni aku sebok sgt nk tgk cite hana-kimi.. aku tertengok kat channel 8tv ahad lepas...1st episode.. citer ni dh lama kot... taun lpas mayb.. so, aku ty opismate aku cane nk tgk citer tu sbb dia mmg kaki tgk citer jepun..korea..n anime kat http://www.crunchyroll.com/ . ari2 kat opis tu..tu je la keje dia... hahahaaa.. byk lagi yg dia bgtau nk tgk citer tu sume kat mana... kat http://www.movie6.net/ n kat lain2 gak.. dia byk bgatau citer tu best citer ni best...adei..aku bukan la minat sgt nengok2 citer ni... busan... aku cuma penah tgk skali je full house.. pinjam cd dr wawa @ along...ntah aku lupa plak.. aku pinjam pun sbb aku baru abes xam part 6 kat uitm dulu...terus khatam 1 hari.. wawawa.. sedangkan geng2 aku sume minat cite2 nih. huhuhu..nak wat cano...

*aku berjaya install skype...lalalalalaaa...trimas buat encik u sbb suh cub akat opis je dulu....hahahaa... tp nape kaseh senyap je...huhuhu

piEcEs of mE~

aku yang jaya~

salam~


2 3 ari ni aku sebok sgt nk tgk cite hana-kimi.. aku tertengok kat channel 8tv ahad lepas...1st episode.. citer ni dh lama kot... taun lpas mayb.. so, aku ty opismate aku cane nk tgk citer tu sbb dia mmg kaki tgk citer jepun..korea..n anime kat http://www.crunchyroll.com/ . ari2 kat opis tu..tu je la keje dia... hahahaaa.. byk lagi yg dia bgtau nk tgk citer tu sume kat mana... kat http://www.movie6.net/ n kat lain2 gak.. dia byk bgatau citer tu best citer ni best...adei..aku bukan la minat sgt nengok2 citer ni... busan... aku cuma penah tgk skali je full house.. pinjam cd dr wawa @ along...ntah aku lupa plak.. aku pinjam pun sbb aku baru abes xam part 6 kat uitm dulu...terus khatam 1 hari.. wawawa.. sedangkan geng2 aku sume minat cite2 nih. huhuhu..nak wat cano...

*aku berjaya install skype...lalalalalaaa...trimas buat encik u sbb suh cub akat opis je dulu....hahahaa... tp nape kaseh senyap je...huhuhu

piEcEs of mE~

Rabu, 5 November 2008

2~1

salam....

ptg td aku agak bersenang lenang selain d kaco ganggu oleh seorg apek yg mintak claim dia lebih2...aku letey dgr dia ckp sbb dia ga*ap...opismate aku sorg tu suka ajuk...dia ckp xpe bukan tgh menandung ..hahahaha lawak la... huhuhu mintak ampun... pastu aku call pn my...ty khabar... dia dh 5 bulan skang... ambik kesempatan ty geng2 len.. ogy dh nk nikah akhir bulan ni... n cik pah dh bjumpa ngan seseorg... alhamdulillah semua ok.. n aku ngan kehidupan baru... hahhahaaaa.. ececececceeee... abes citer...lallalalallaaaa

* p/s tuk kaseh n encik u...tahniah sbb anda telah berjaya men'cuak'kan diri ku ini....lalallalalaaa.. 2-1 ye kaseh.. aku kena jaga2 pas ni sbb kaseh ada utang 1 lagik... encik u mintak ampun sbb terpecah d mulut pasai kantoi tuh... u yg ajar kan...lallalalalala

piEcEs of mE~

2~1

salam....

ptg td aku agak bersenang lenang selain d kaco ganggu oleh seorg apek yg mintak claim dia lebih2...aku letey dgr dia ckp sbb dia ga*ap...opismate aku sorg tu suka ajuk...dia ckp xpe bukan tgh menandung ..hahahaha lawak la... huhuhu mintak ampun... pastu aku call pn my...ty khabar... dia dh 5 bulan skang... ambik kesempatan ty geng2 len.. ogy dh nk nikah akhir bulan ni... n cik pah dh bjumpa ngan seseorg... alhamdulillah semua ok.. n aku ngan kehidupan baru... hahhahaaaa.. ececececceeee... abes citer...lallalalallaaaa

* p/s tuk kaseh n encik u...tahniah sbb anda telah berjaya men'cuak'kan diri ku ini....lalallalalaaa.. 2-1 ye kaseh.. aku kena jaga2 pas ni sbb kaseh ada utang 1 lagik... encik u mintak ampun sbb terpecah d mulut pasai kantoi tuh... u yg ajar kan...lallalalalala

piEcEs of mE~

Selasa, 4 November 2008

1..2..3..4...5...........

salam...

xde pape nk tulih...xda idea le sbb xde aktivit best pon skang.... aku tukar no phone lagi...lalalllaaaa...dh kali keberapa ye?hahaaaa..ni sejarah aku punyer simkad...

1.1st tyme aku pakai phone...my luvly dad kasik sbb aku nk p matrik k pilah... masa tuh pakai prepaid je..n nokia 3310...hahahaa

2.aku rembat prepaid celcom adik aku.... lalallalaaaa..

3.aku pakai maxis tp line... yg ni daddy aku bayar... hahhaaa.. tp celcom ada lagi...

4.aku beli maxis prepaid sbb no cantik...hampir2 sama ngan esoh tp dia ada lgik no tuh...simkad tu ada lagi tp baru tau dh expired..wawawa... aku xpakai maxis sbb fobia citer taun lepas + xnk org itu tau... wawawa

5.aku pakai celcom sbb sng nk msg n call si dia tp maxis still ada tyme tu...

6.then aku pilih line digi sbb xnk ada kaitan ngan si dia n org itu lagi... apa kaitan ngan maxis n celcom lak yer... huhu

7.aku tukar line digi jugak sbb tetiba aku di kaco ganggu oleh 2 org yg agak bangang! eh bukan agak...tp memang bangang!!!

8. n yg baru aku tukar tarrrraaaaa........... rahsia... hahahaaa..

aku mengong je kan... hahahaaaaa.. byk kali tuh...bila aku fwd no aku yg bru kat semua kawan2 aku... mst ada je yg marah... hahahaa..smpaikan abg akhmar, xopismate aku kat JBC ty nape asik yukar je no... hahahaa.. nak wat cane... best tukor2 ni... xcaya cuba la... lallalalaaaa

sebahagian koleksi simkad aku...hahahhaahaa

piEcEs of lifE~

1..2..3..4...5...........

salam...

xde pape nk tulih...xda idea le sbb xde aktivit best pon skang.... aku tukar no phone lagi...lalalllaaaa...dh kali keberapa ye?hahaaaa..ni sejarah aku punyer simkad...

1.1st tyme aku pakai phone...my luvly dad kasik sbb aku nk p matrik k pilah... masa tuh pakai prepaid je..n nokia 3310...hahahaa

2.aku rembat prepaid celcom adik aku.... lalallalaaaa..

3.aku pakai maxis tp line... yg ni daddy aku bayar... hahhaaa.. tp celcom ada lagi...

4.aku beli maxis prepaid sbb no cantik...hampir2 sama ngan esoh tp dia ada lgik no tuh...simkad tu ada lagi tp baru tau dh expired..wawawa... aku xpakai maxis sbb fobia citer taun lepas + xnk org itu tau... wawawa

5.aku pakai celcom sbb sng nk msg n call si dia tp maxis still ada tyme tu...

6.then aku pilih line digi sbb xnk ada kaitan ngan si dia n org itu lagi... apa kaitan ngan maxis n celcom lak yer... huhu

7.aku tukar line digi jugak sbb tetiba aku di kaco ganggu oleh 2 org yg agak bangang! eh bukan agak...tp memang bangang!!!

8. n yg baru aku tukar tarrrraaaaa........... rahsia... hahahaaa..

aku mengong je kan... hahahaaaaa.. byk kali tuh...bila aku fwd no aku yg bru kat semua kawan2 aku... mst ada je yg marah... hahahaa..smpaikan abg akhmar, xopismate aku kat JBC ty nape asik yukar je no... hahahaa.. nak wat cane... best tukor2 ni... xcaya cuba la... lallalalaaaa

sebahagian koleksi simkad aku...hahahhaahaa

piEcEs of lifE~

Isnin, 3 November 2008

gadiS mistEri~

salam...

pagi td tgh aku rushing p opis nk siap kan payment yg blambak2 duk kejar aku ja... kul 10 nk kena p site lagi...huhu... tetiba aku dpt msg yg mintak email add aku..nk bagi sst kata dia... huhu...

blik opis...trus on webmsgr... dia bg 2 email yg sama cuma subject ja len... lagu nee best laa makcik! denga laa... lagu gadis misteri dr search... huhu... kat opis aku tadak speaker so, aku search lirik ja... hahhaa.. aku senyum smbil garu kepala yg xgatal... adei...

gaDis mistEri
sEarch

Lama...
Aku menanti
Musim...
Saling berganti
Mekar layu
Di pinggir waktu

Lama...
Aku mencari
Dalam angan dan mimpi
Keujudan
Gadis misteri

Berbagai bentuk dan rupa
Bermain di ruang mata
Siapa... gerangan agaknya

Bukakanlah jendela asmara
Moga terang kamar cintaku
Moga langit menyeri warna
Mewarnakan taman hati ku

Berilah daku sayap impian
Bawalah daku di awangan
Bukakan jendela asmara
Moga ku kenal
Resah dan rindu...


* encik u ngan makcik!!! tolong fitri...fitri x tangkap lembu tu sorg2... kan tu plan kita mlm raya... nape fitri ja yg kena...??? mntg2 kat ganu ye... hahahahhaahhaah

piEcEs of mE~

gadiS mistEri~

salam...

pagi td tgh aku rushing p opis nk siap kan payment yg blambak2 duk kejar aku ja... kul 10 nk kena p site lagi...huhu... tetiba aku dpt msg yg mintak email add aku..nk bagi sst kata dia... huhu...

blik opis...trus on webmsgr... dia bg 2 email yg sama cuma subject ja len... lagu nee best laa makcik! denga laa... lagu gadis misteri dr search... huhu... kat opis aku tadak speaker so, aku search lirik ja... hahhaa.. aku senyum smbil garu kepala yg xgatal... adei...

gaDis mistEri
sEarch

Lama...
Aku menanti
Musim...
Saling berganti
Mekar layu
Di pinggir waktu

Lama...
Aku mencari
Dalam angan dan mimpi
Keujudan
Gadis misteri

Berbagai bentuk dan rupa
Bermain di ruang mata
Siapa... gerangan agaknya

Bukakanlah jendela asmara
Moga terang kamar cintaku
Moga langit menyeri warna
Mewarnakan taman hati ku

Berilah daku sayap impian
Bawalah daku di awangan
Bukakan jendela asmara
Moga ku kenal
Resah dan rindu...


* encik u ngan makcik!!! tolong fitri...fitri x tangkap lembu tu sorg2... kan tu plan kita mlm raya... nape fitri ja yg kena...??? mntg2 kat ganu ye... hahahahhaahhaah

piEcEs of mE~

Ahad, 2 November 2008

faLl in luV~

salam~

huhu suspreng ja title tuh... tadik pas aku antar abg aku kat klia... aku terus on9 sbb paksyed ckp dia nk citer sesuatu... sambil2 tgu...aku skodeng jugak... hahahaa... dan mr nazri sebok jugak nk skodeng... adei... mana bolehla... skodeng sorg jela best... muahahahaaaa..aku mengong!

tgh duk skodeng 1 blog dia ada citer pasai 1 game yg dh lama aku tinggalkan... prince of persia .. aku xingat darjah bape aku start maen game ni... ari2 aku maen... best giler... mmg aku xpert giler tyme tuh.. n lam family aku tuh aku ngan abg je yg minat benda alah ni... huuhu.. tp tetiba game tu ilang...kalo xsilap sbb pc rosak kot...

then, yg kedua paling aku taksub maen ialah zeus poseidon.. aku main tyme aku part 1 tyme kat uitm... aku giler lagi... tyme tu main xhingat donia... smpai kong bateri laptop... wakakakaa... xkira masa maen... aku kira.. aku lebih byk maen game dr wat esemen... huhu...mujur aku xpenah kantoi 1 paper pun dulu...kira grad ontime la... opps xjugak...aku ada benti 1 sem sbb tertentu...hahahhaa... kalo xsilap abg aku ada lagi file zeus tu kot... nk suruh dia godek kat mana dia taruk game tuh... n aku ngan abg aku penah beli vcd game prince of persia tu dulu tp smpai skang xleh guna... betapa gigih kn kami pegi beli vcd tu kat low yat... mujur ada kelly aku yg byk berjasa smpai skang tuh... huhuhuuu.. rasa membuak lak nak men game... huhu...main game on9 jela yer buat sementara waktu... huhuhuh

*nah citer mr nazri.. nak sgt!

piEces of mE~

faLl in luV~

salam~

huhu suspreng ja title tuh... tadik pas aku antar abg aku kat klia... aku terus on9 sbb paksyed ckp dia nk citer sesuatu... sambil2 tgu...aku skodeng jugak... hahahaa... dan mr nazri sebok jugak nk skodeng... adei... mana bolehla... skodeng sorg jela best... muahahahaaaa..aku mengong!

tgh duk skodeng 1 blog dia ada citer pasai 1 game yg dh lama aku tinggalkan... prince of persia .. aku xingat darjah bape aku start maen game ni... ari2 aku maen... best giler... mmg aku xpert giler tyme tuh.. n lam family aku tuh aku ngan abg je yg minat benda alah ni... huuhu.. tp tetiba game tu ilang...kalo xsilap sbb pc rosak kot...

then, yg kedua paling aku taksub maen ialah zeus poseidon.. aku main tyme aku part 1 tyme kat uitm... aku giler lagi... tyme tu main xhingat donia... smpai kong bateri laptop... wakakakaa... xkira masa maen... aku kira.. aku lebih byk maen game dr wat esemen... huhu...mujur aku xpenah kantoi 1 paper pun dulu...kira grad ontime la... opps xjugak...aku ada benti 1 sem sbb tertentu...hahahhaa... kalo xsilap abg aku ada lagi file zeus tu kot... nk suruh dia godek kat mana dia taruk game tuh... n aku ngan abg aku penah beli vcd game prince of persia tu dulu tp smpai skang xleh guna... betapa gigih kn kami pegi beli vcd tu kat low yat... mujur ada kelly aku yg byk berjasa smpai skang tuh... huhuhuuu.. rasa membuak lak nak men game... huhu...main game on9 jela yer buat sementara waktu... huhuhuh

*nah citer mr nazri.. nak sgt!

piEces of mE~

aku Emo!

salam...

mlm td aku mencutikan diri tuk tgk tv plak..sbb ada cite menarik...'cinta dalam hati' dr lagu peberet aku la.... sapa ada tgk... sila berkata ya yer... ahhahhahaa.. aku x abes geram lagi nih.. ada ka dayus betol laki tu kan... pompuan tu plak nangis2 nk balik kat laki dayus tu... adei... cian pompuan satu lagi tuh... tp ending cam tu ja...ala apa kes cite camtu... bagi la ending yg best2 sket cam citer industan ka... asyik2 best je ending kn...? huuhu pak syed tau mst meroyan ni... yela dia asyik layan industan ja... apa best pun xtau la... wakakkkaaa.. dia pun sebok berangin ngan citer tuh.. hahhahahaa... kita emo mlm ni!

*kaseh...anda terkena msg hangitttt...lalllalaa jgn marah yer... saja gurau2 la.. ni penangan encik u la.. hahhahahaa..


piEcEs of mE~

aku Emo!

salam...

mlm td aku mencutikan diri tuk tgk tv plak..sbb ada cite menarik...'cinta dalam hati' dr lagu peberet aku la.... sapa ada tgk... sila berkata ya yer... ahhahhahaa.. aku x abes geram lagi nih.. ada ka dayus betol laki tu kan... pompuan tu plak nangis2 nk balik kat laki dayus tu... adei... cian pompuan satu lagi tuh... tp ending cam tu ja...ala apa kes cite camtu... bagi la ending yg best2 sket cam citer industan ka... asyik2 best je ending kn...? huuhu pak syed tau mst meroyan ni... yela dia asyik layan industan ja... apa best pun xtau la... wakakkkaaa.. dia pun sebok berangin ngan citer tuh.. hahhahahaa... kita emo mlm ni!

*kaseh...anda terkena msg hangitttt...lalllalaa jgn marah yer... saja gurau2 la.. ni penangan encik u la.. hahhahahaa..


piEcEs of mE~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular