Ahad, 5 Oktober 2008

1 haRi d haRi raYa~

salam semua....

wah! dh lama x update blog nampkanya....bz beraya yer...hehehee...seminggu ni aku xde mood nk update...duk jenguk2 je...hehheee..actly byk aku nk cite tp dh lepas...so, malas le aku nk nyebok2 citer2 lagi

nk citer pasal raya jela...actly taun ni best sgt2 sbb kitorg dpt bkumpul semua ngan baju raya yg sama kaler....pink+purple= lavender...our theme...hehheee...tp kitorg xde la set kaler ni...kalo ikutkan...baju kitorg rojak punyer kaler...semua secara kebetulan...kalo sama pun family akak aku mmg diorg dh decide nk kaler tu...semua last minute...adik2 aku decide nk pakai baju yg diorg pakai tyme kenduri cousin aku...baju raya diorang yg sbnr pakai 2nd day ler...hehhehe...n aku plak...alkisahnya....baju aku xsiap...waaaaa!!! 2 hari sblum nk raya adik n akak pegi amek baju kat tailor...pastu adik aku call ty baju aku yg mana 1 sbb xde! aku dh cuak le plak....mlm pas bukak aku terus serang kedai tu...n carik2 mmg xjumpa...adei...nk nangis pun ada...huhu...last2 mek (tailor) tu baru teringat yg dia xjahit lagi..sah! mmg xjahit lagi...aku suruh gak jahit baju aku tu...mlm raya aku nk amek...cuak mek tu...dh le baju aku 2 psg..xkira! aku suruh gak jahit...hahhahhaaa...

balik kitorg singgah kat 1 butik...butik kwn mami...tgk2 sana tgk sini...aku saje je nk tgk tp tnmpak le 1 kebaya nyonya kaler lavender... heheheeee.... aku pun ckp kat mami... nk beli la...boleh same kaler...kain plak poblem...semua xcantik n xsama kaler... last2 jumpa la 1 kain kaler purple... bleh la... hehehee...so, taun ni aku beraya ngan kebaya nyonya n pario kaler lavender...n tdung plak aku pegi beli mlm raya kat butik tu sbb tudung kat rumah 1 pun xde yg sama.... tp agak kebulatan la muka aku pakai selendang tu.... hahhahahaaa...aku terus call mek tu suruh jahit 1 je baju...1 lagi tgu raya haji jela... hahahhaaaa... n abg aku pulak..mami dh tempah baju melayu kaler peach tp dia dh tempah 1 kaler purple kat kl...kebetulan kan?? cuma dedi je kaler kelabu... xseswai kaler pink @ purple tuk jubah...hehheee.. lagipun..big boz mst la laen sket kan...??? hehhee.... so, taun ni..kitorg dpt le beraya ngan xtra meriah... kalo x... ade je yg tcicir kaler laen... aku nk upload 1 gambar family aku... tp yg xbest hannah buat hal...ngantuk + rimas kot... hahahhaha.... tarrrraaaaaaaaaaaaa

my super duper luvly family
family come 1st rite...?

i c u whEn i c u~

4 ulasan:

  1. Oh..baju tema..mmg sekarang ni dah menjangkit lak..Kak tie lak tak minat tema2 ni..Tu anak siapa pula yang melalak?? Kelakar nampak..he he..

    BalasPadam
  2. kak tie~
    hehehe...tula...kdg2 nmpak cam klako je bile pegi raya...hehehe tp seronok bila sama ni..asal jgn same ngan langsir @ carpet dh...ank buah le tu...nk mganas je keje...jadik le cam tu...

    BalasPadam
  3. kebaya nyonya kaler lavender...

    hmmm...

    teringat kat member serumah pilih kaler purple utk baju mlayu die...

    cantik giler baju die...

    n baju ko pun same cantik...(kalo xpuji nanti mara' pulak....)

    hehe (^v^)

    hepi raya lg...(raya sebulan...xde duit raya tuk kami ke?)

    BalasPadam
  4. cimon~
    xpe ko xpuji pun xkisah...bkn bkeh jadik kaya pun kalo ko puji...

    BalasPadam

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular