Jumaat, 31 Oktober 2008

susah wei~

salam...

huhuh... start aku btenet kul 8pm td smpai skang page aku xjadik2... puas aku tonggeng sana tonggeng sini... xdapat jugak... adei... aku tgk kak tie pun tgh sebok godek dia nyer blog... gud luck ye kak...hehheheee... aku amat busan bila gagal... oleh itu aku mau tdow... wawawawawaaaaaaa (gelak smabil menangis ajaran sesat dr pak syed) camat malam yer...

piEcEs of mE~

susah wei~

salam...

huhuh... start aku btenet kul 8pm td smpai skang page aku xjadik2... puas aku tonggeng sana tonggeng sini... xdapat jugak... adei... aku tgk kak tie pun tgh sebok godek dia nyer blog... gud luck ye kak...hehheheee... aku amat busan bila gagal... oleh itu aku mau tdow... wawawawawaaaaaaa (gelak smabil menangis ajaran sesat dr pak syed) camat malam yer...

piEcEs of mE~

Khamis, 30 Oktober 2008

muahahahaaaa~

salam...

semalam....
hahhaaaa... smalam aku jadik cekgu... cekgu kepada budak yg agak berusia... cam citer p ramlee je... aku jadik cekgu ajor edit blog... maklumle budak baru belajar... sapa lagi kalo bukan mr nazri tuh... muahhahahahaaaa (gelak setan) nk tunjuk jugak lalalalalalala...sambil berguru...sambil dgr lagu 2 jiwa 1 hati ulang2 dan ulang lagi...n smabil msg2 ngan pak syed...huhu



malam ini...
haa...skang plak aku chatg ngan mr nazri n makcik..sambil layan lagu kat youtube...smabil pass lagu kat mr nazri...n xlupa...msg2 ngan pak syed...n email2 ngan akak sorg tu yg femes...hahahahaa... yg ni tuk mlm ni punyer....

*gilos kan??? yg penting kite happy...lalalalalaalalalaala....

p/s~ sila klik pada gambar untuk gambar yang jelas.. muahahhaaa

piEces of mE~

muahahahaaaa~

salam...

semalam....
hahhaaaa... smalam aku jadik cekgu... cekgu kepada budak yg agak berusia... cam citer p ramlee je... aku jadik cekgu ajor edit blog... maklumle budak baru belajar... sapa lagi kalo bukan mr nazri tuh... muahhahahahaaaa (gelak setan) nk tunjuk jugak lalalalalalala...sambil berguru...sambil dgr lagu 2 jiwa 1 hati ulang2 dan ulang lagi...n smabil msg2 ngan pak syed...huhu



malam ini...
haa...skang plak aku chatg ngan mr nazri n makcik..sambil layan lagu kat youtube...smabil pass lagu kat mr nazri...n xlupa...msg2 ngan pak syed...n email2 ngan akak sorg tu yg femes...hahahahaa... yg ni tuk mlm ni punyer....

*gilos kan??? yg penting kite happy...lalalalalaalalalaala....

p/s~ sila klik pada gambar untuk gambar yang jelas.. muahahhaaa

piEces of mE~

Rabu, 29 Oktober 2008

sEmalam~

salam~

semalam....semalam...lemahnya semangat nk ingat pasal semalam... semalam even aku lam mood yg agak ok...dah xde angau2 bak kata kak tie...hehhehe.. tp aku tumpang sedey...mmg aku terasa sgt ngan cite yg aku tau semalam... semua pasal citer yg menyakitkan... siapa org nya biar la aku je tau... sorg si cantik n sorg lagi si comel.. dari dua2 citer... semua sudah lama bkawan n dh hampir ke jinjang pelamin... tapi tiba2 musnah.. takdir kan...tp kdg2 tu ujian sebenarnya... kuat @ tidak kita bila diuji... aku tiba2 terasa yg tsangat kejam kalo aku still ngan si dia.. sbgaimana aku rasa... mayb lagi teruk sbb r/ship diorg sdh lama berbelas taun kot... takdir kan... si dia milik yg sebelumnya... huhu...lagu 2 jiwa 1 hati betul2 buat aku angau balik... lebih2 lagi dgr 2 citer yg sgt sedih smalam... erm... dh xtau nk ckp apa lagi... sewel je ulang2 lagu ni dari tadi...sbb ada lagu tu je...hahahhaaaa

*harap2 si cantik akan bgembira sbb aku nk kenenkan dia ngan seseorg...hehheee... n si comel pulak harap2 bleh happy ngan pilihan hati...

sEmalam~

salam~

semalam....semalam...lemahnya semangat nk ingat pasal semalam... semalam even aku lam mood yg agak ok...dah xde angau2 bak kata kak tie...hehhehe.. tp aku tumpang sedey...mmg aku terasa sgt ngan cite yg aku tau semalam... semua pasal citer yg menyakitkan... siapa org nya biar la aku je tau... sorg si cantik n sorg lagi si comel.. dari dua2 citer... semua sudah lama bkawan n dh hampir ke jinjang pelamin... tapi tiba2 musnah.. takdir kan...tp kdg2 tu ujian sebenarnya... kuat @ tidak kita bila diuji... aku tiba2 terasa yg tsangat kejam kalo aku still ngan si dia.. sbgaimana aku rasa... mayb lagi teruk sbb r/ship diorg sdh lama berbelas taun kot... takdir kan... si dia milik yg sebelumnya... huhu...lagu 2 jiwa 1 hati betul2 buat aku angau balik... lebih2 lagi dgr 2 citer yg sgt sedih smalam... erm... dh xtau nk ckp apa lagi... sewel je ulang2 lagu ni dari tadi...sbb ada lagu tu je...hahahhaaaa

*harap2 si cantik akan bgembira sbb aku nk kenenkan dia ngan seseorg...hehheee... n si comel pulak harap2 bleh happy ngan pilihan hati...

pEmbEtulan~

salam~

huuhu...mr nazri komen lirik lagu 2 jiwa 1 hati silap la pulak... xtau la lirik yg salah @ lagu yg cetak rompak je..lalallaaaaa... hahaha... aku x tau pun sbnarnya... pakat cedok je.. ni kalo exam mst kantoi.. hahahaa...so, ulang2 la lagu ni nk dapatkn lirikni...muahahahaaa...layannnnn~

Sukarnya ku nyatakan
Perasaan padamu
Yang semakin menebal
Bersemi di kalbuku

Sungguhpun demikian
Terpaksa ku terima
Hakikat yang sebenar
Diri ini sebenarnya dicintai

Beratnya hati ini untuk melepaskanmu
Sudah pasti kau luka
Dan andai ku pilihmu jadi kekasihku
Bagaimana dengan dia yang terdahulu menyintaiku

Sungguhku serba salah nak menentu
Mengapa semua ini yang terjadi
Pastiku menyendiri
Dari meluka keduanya
Tak mungkin kan terjadi
Dua Jiwa Satu Hati

Beratnya hati ini untuk melepaskanmu
Sudah pasti kau luka
Dan andai ku pilihmu jadi kekasihku
Bagaimana dengan dia yang terdahulu menyintaiku


* kalo lagu ni dari si dia tuk aku...alangkah sedey+bahagia kan aku... even dia tetap untuk yg sebelumnya....

pEmbEtulan~

salam~

huuhu...mr nazri komen lirik lagu 2 jiwa 1 hati silap la pulak... xtau la lirik yg salah @ lagu yg cetak rompak je..lalallaaaaa... hahaha... aku x tau pun sbnarnya... pakat cedok je.. ni kalo exam mst kantoi.. hahahaa...so, ulang2 la lagu ni nk dapatkn lirikni...muahahahaaa...layannnnn~

Sukarnya ku nyatakan
Perasaan padamu
Yang semakin menebal
Bersemi di kalbuku

Sungguhpun demikian
Terpaksa ku terima
Hakikat yang sebenar
Diri ini sebenarnya dicintai

Beratnya hati ini untuk melepaskanmu
Sudah pasti kau luka
Dan andai ku pilihmu jadi kekasihku
Bagaimana dengan dia yang terdahulu menyintaiku

Sungguhku serba salah nak menentu
Mengapa semua ini yang terjadi
Pastiku menyendiri
Dari meluka keduanya
Tak mungkin kan terjadi
Dua Jiwa Satu Hati

Beratnya hati ini untuk melepaskanmu
Sudah pasti kau luka
Dan andai ku pilihmu jadi kekasihku
Bagaimana dengan dia yang terdahulu menyintaiku


* kalo lagu ni dari si dia tuk aku...alangkah sedey+bahagia kan aku... even dia tetap untuk yg sebelumnya....

Selasa, 28 Oktober 2008

2 jiwa 1 hati~

salam~

huhu.. arini aku merajinkan diri tuk x pegi ofis... sambil edit resume aku..hehheee.. aku ym ngan kak farah..classmate aku tyme degree dulu kat uitm... tu pun guna c syed punyer...opismate kak farah kot... kak farah sedang mengenen2 aku ngan budak syed ni... adei... so, aku ckp kat farah yg aku takut sbnarnya...n kak farah suruh aku kawan2 je dulu...jgn letak harapan selagi xrasa sesuai...erm.... aku kata ok...kawan2 je dulu... tetiba aku nampak lagu ni.... lagu dari mr nazri... baru aku dgr sbb entry aku pasal 80's songs tuh... layannnnnnnnnnn~


Sukarnya ku nyatakan
Perasaan padamu
Yang semakin menebal
Bersemi di kalbuku

Sungguhpun demikian
Terpaksa ku terima
Hakikat yang sebenarnya
Diri ini sebenarnya dicintai

Beratnya hati ini untuk melepaskanmu
Sudah pasti kau luka
Dan andai ku pilihmu jadi kekasihku
Bagaimana dengan dia yang terdahulu menyintaiku

Kiniku bersendiri
Dari menyinta keduanya
Tak mungkinkan terjadi
Dua jiwa satu hati

dua jiwa satu hati by legacy~


*dengar lagu ulang2... apa giler??

piEces of mE~

2 jiwa 1 hati~

salam~

huhu.. arini aku merajinkan diri tuk x pegi ofis... sambil edit resume aku..hehheee.. aku ym ngan kak farah..classmate aku tyme degree dulu kat uitm... tu pun guna c syed punyer...opismate kak farah kot... kak farah sedang mengenen2 aku ngan budak syed ni... adei... so, aku ckp kat farah yg aku takut sbnarnya...n kak farah suruh aku kawan2 je dulu...jgn letak harapan selagi xrasa sesuai...erm.... aku kata ok...kawan2 je dulu... tetiba aku nampak lagu ni.... lagu dari mr nazri... baru aku dgr sbb entry aku pasal 80's songs tuh... layannnnnnnnnnn~


Sukarnya ku nyatakan
Perasaan padamu
Yang semakin menebal
Bersemi di kalbuku

Sungguhpun demikian
Terpaksa ku terima
Hakikat yang sebenarnya
Diri ini sebenarnya dicintai

Beratnya hati ini untuk melepaskanmu
Sudah pasti kau luka
Dan andai ku pilihmu jadi kekasihku
Bagaimana dengan dia yang terdahulu menyintaiku

Kiniku bersendiri
Dari menyinta keduanya
Tak mungkinkan terjadi
Dua jiwa satu hati

dua jiwa satu hati by legacy~


*dengar lagu ulang2... apa giler??

piEces of mE~

Isnin, 27 Oktober 2008

congrats bro!

salam...

huhu...sampai je terus terjah benda alah ni yer... lam kete pun layan... mana2 je ea... prev entry pun dh edit balik..hehhee.. n 1 berita gembira buat aku ialah...mr nazri dh ada blog...yeyeyyeeeey... berjaya jugak aku menggoda dia even dgn jarak jauh jer... hahahhahaaaa... tp pas ni susah la aku nk dapat citer yg sensasi.. mst dia kaut letak kat blog dia dulu...huhuu... aku on je ym terus blink2 msg dr dia.... promote dia nyer link..hehehee... n 1st entry dia citer yg xsempat aku post kat sini...hahahahhaaa...well done bro ;o)

i c u whEn i c u~

congrats bro!

salam...

huhu...sampai je terus terjah benda alah ni yer... lam kete pun layan... mana2 je ea... prev entry pun dh edit balik..hehhee.. n 1 berita gembira buat aku ialah...mr nazri dh ada blog...yeyeyyeeeey... berjaya jugak aku menggoda dia even dgn jarak jauh jer... hahahhahaaaa... tp pas ni susah la aku nk dapat citer yg sensasi.. mst dia kaut letak kat blog dia dulu...huhuu... aku on je ym terus blink2 msg dr dia.... promote dia nyer link..hehehee... n 1st entry dia citer yg xsempat aku post kat sini...hahahahhaaa...well done bro ;o)

i c u whEn i c u~

kEtika busan~

salam~

Amat busan skang..hy dpt dgr lagu..hy bleh tgk pokok2 kat tepi jalan..hy bleh tgk kete2 yg ntah mana arah mereka...sbb aku on d way blik kl..sudah abis braya ngn family..hahaha..

skang bru smpai LPT..td ujan kemain lg..2 3 jam insyaallah akan smpai sana..yela naik ngn driver yg giler pro..haha..kalo blik mlm lg best sbb cam 5min je naik kete dh smpai ( co pilot tdo hahaha)

*adei ada lagu dsana menanti dsini mnunggu la plak..Guna tepon xley nk edit la entry ni..huhu


i c u whEn i c u~

kEtika busan~

salam~

Amat busan skang..hy dpt dgr lagu..hy bleh tgk pokok2 kat tepi jalan..hy bleh tgk kete2 yg ntah mana arah mereka...sbb aku on d way blik kl..sudah abis braya ngn family..hahaha..

skang bru smpai LPT..td ujan kemain lg..2 3 jam insyaallah akan smpai sana..yela naik ngn driver yg giler pro..haha..kalo blik mlm lg best sbb cam 5min je naik kete dh smpai ( co pilot tdo hahaha)

*adei ada lagu dsana menanti dsini mnunggu la plak..Guna tepon xley nk edit la entry ni..huhu


i c u whEn i c u~

Ahad, 26 Oktober 2008

haPpy birThday~

25 octobEr 198*
wishing u hapPy..hapPy n hapPy birthday to kaseh a.k.a makcik... swEet 2* hehheeeee.. accordg to makcik juz 16th birthday... hahahhaaaa... nnt fitri open table tuk kaseh yer... seblum balik germany tu kasik tau dulu yer... jgn tetiba je bdesup kat sana plak yer...

*encik u kasik hadiah x kaseh? jgn lupa tuntut tau...lallalalalaaa

haPpy birThday~

25 octobEr 198*
wishing u hapPy..hapPy n hapPy birthday to kaseh a.k.a makcik... swEet 2* hehheeeee.. accordg to makcik juz 16th birthday... hahahhaaaa... nnt fitri open table tuk kaseh yer... seblum balik germany tu kasik tau dulu yer... jgn tetiba je bdesup kat sana plak yer...

*encik u kasik hadiah x kaseh? jgn lupa tuntut tau...lallalalalaaa

Jumaat, 24 Oktober 2008

dEngan ini..................

salam~

dengan ini.......saya mengishtiharkan bahawa saya telah menamatkan myspace+facebook++++ n yg len2 kalo ada...hahahaa...cam nak umum ari raya jer...hahahaa...sbb aku dh busan nk check semua tu..smpaikan kena buat email len tuk semua tu...busan kan? kan? cukupla ngan fs,blog n fotopages je..fs tuk carik kengkawan lama (baru pun yer hehehe) fotopages tuk gambar2 kenangan (simpanan tetap ado) n blog tuk apa saja aku nk luahkan...heheheheeee...

sekian terima kasih....

* nk balik ganu n pegi open house pakcik kat kuantan...encik u ada berani?hahhahaaa...sory buat azie n sis ema xdpt pegi kenduri tu...huhuuu...sgt kejam kan??? nnt sy kawen jgn lupe dtg yer...lallllaaaalalalaa

dEngan ini..................

salam~

dengan ini.......saya mengishtiharkan bahawa saya telah menamatkan myspace+facebook++++ n yg len2 kalo ada...hahahaa...cam nak umum ari raya jer...hahahaa...sbb aku dh busan nk check semua tu..smpaikan kena buat email len tuk semua tu...busan kan? kan? cukupla ngan fs,blog n fotopages je..fs tuk carik kengkawan lama (baru pun yer hehehe) fotopages tuk gambar2 kenangan (simpanan tetap ado) n blog tuk apa saja aku nk luahkan...heheheheeee...

sekian terima kasih....

* nk balik ganu n pegi open house pakcik kat kuantan...encik u ada berani?hahhahaaa...sory buat azie n sis ema xdpt pegi kenduri tu...huhuuu...sgt kejam kan??? nnt sy kawen jgn lupe dtg yer...lallllaaaalalalaa

Khamis, 23 Oktober 2008

yg kamoo apa?

salam~

sy amat busan sbb menunggu tuk donlod skype yg xlepas2... menyampah... saat nila aku akan korek semua citer2 kengkawanku.... hehheheee... n xlupa aku mengorek segala macam page yg aku ada selain frenster...myspace...blogger...facebook..tagged (kalo xsilap ni aku dh delete) fotopages... apa lagi ye? tu je kot... kalo ada pun dh lama dhapuskan... actly yg betul2 aku update cuma 4 je... fs..blog..myspace n fotopages (ni pun jarang bukak).. n facebook aku dh join awal taun lepas tp ntah cane aku delete n join blik awal taun ni... aku delete sbb mcm xbest je banding fs... myspace pun sama... aku join sbb adik2 aku mmg suka myspace lagi...so, aku try layan jela...heheheee... so, aku bukak la facebook aku yg agak dh bersawan... last updated bln 9 baru ni... tu pun aku updated sbb don yg nyebok join skali..n aku ada dua kerat je kawan aku... hahhahaaa... aku pun try ler check kengkawan yg ada lam list email aku.. walllaaaaawei... mr nazri pun ada gak facebook.. hahahaha.. then...yg suprised teramat sgt ialah seseorg itu jugak ada facebook.. adei.. dh elok2 aku dh lupa hal2 lalu... sbb aku dh lama xamek tau kisah dia n her grup... ternampak la pulek wajahnya.. adei... xper2.. bkn apa pun kn? aku xkaco idup dia n her frens pun kn? lalalalllalalaalala...

*24 hours ngadap komputer...x jemu ka???

i c u whEn i c u~

yg kamoo apa?

salam~

sy amat busan sbb menunggu tuk donlod skype yg xlepas2... menyampah... saat nila aku akan korek semua citer2 kengkawanku.... hehheheee... n xlupa aku mengorek segala macam page yg aku ada selain frenster...myspace...blogger...facebook..tagged (kalo xsilap ni aku dh delete) fotopages... apa lagi ye? tu je kot... kalo ada pun dh lama dhapuskan... actly yg betul2 aku update cuma 4 je... fs..blog..myspace n fotopages (ni pun jarang bukak).. n facebook aku dh join awal taun lepas tp ntah cane aku delete n join blik awal taun ni... aku delete sbb mcm xbest je banding fs... myspace pun sama... aku join sbb adik2 aku mmg suka myspace lagi...so, aku try layan jela...heheheee... so, aku bukak la facebook aku yg agak dh bersawan... last updated bln 9 baru ni... tu pun aku updated sbb don yg nyebok join skali..n aku ada dua kerat je kawan aku... hahhahaaa... aku pun try ler check kengkawan yg ada lam list email aku.. walllaaaaawei... mr nazri pun ada gak facebook.. hahahaha.. then...yg suprised teramat sgt ialah seseorg itu jugak ada facebook.. adei.. dh elok2 aku dh lupa hal2 lalu... sbb aku dh lama xamek tau kisah dia n her grup... ternampak la pulek wajahnya.. adei... xper2.. bkn apa pun kn? aku xkaco idup dia n her frens pun kn? lalalalllalalaalala...

*24 hours ngadap komputer...x jemu ka???

i c u whEn i c u~

Rabu, 22 Oktober 2008

80's sonGs~

salam~

ari ni aku ada meetg lagi kat kl nun.. jmp lagi ngan mr architect tuh.. hehehe.. tp ari ni aku pegi ngan boz aku sbb kehadiran dia dwajibkn.. kalo x.. jgn harap dia nk pegi.. hehehe.. ni yg aku nk cita sbnr2nya... smpai je kat bilik sepatutnya aku meetg... aku dgr la ada org pasang lagu... bilik tu cam tempat org hantar surat je.. mayb tu port doc @ surat2 smpai n nk pegi kot (ayat apakah ini??) lagu lama2... 80 an kot... n mayb taun lain ade gak.. mst blambak2 lagu lam mp3 dia kan... ala cam biasa la... donlod je kn?? tgh duk goyang2 kaki nunggu semua smpai... aku dgr la lagu antara gadis... layan jiwang pulak ye.. pastu dgr muzik cam kenal je...rupa2nya lagu peberet aku...huhu.. andai dapat ku undurkan masa... lagu yg d'promote' oleh kak nor 1 ketika dulu... hehehee... tetiba jadik sayu sambil nyanyi2 lam hati.. mst mr arch tu pasan muka aku berubah... hahhahahaa pasan + poyos! aku layan kejap je.. pastu dh masuk conference room... tetiba teringat kat hot.fm pun tgh duk sebok lagu 80an... wlaupun tyme tu aku baru je menjengah kat donia ni tp byk gak lagu2 tu yg aku ada.. tp mayb x semua la kan... heheheee.... tp aku xsempat la pulak dgr lagu2 tu.. huhuhu...ade sesapa nk tlg record utk sy???


*nape tenet ni slow sgt2? nk donlod skype pun xdpt... dh le slow.. tetiba je failed.. ari tu nk donlod ym punyala berkali2 xdpat...adei.... apa virus yg melanda kamu wahai cik pc??? (cik pc sbb baru lagi)


i c u whEn i c u~

80's sonGs~

salam~

ari ni aku ada meetg lagi kat kl nun.. jmp lagi ngan mr architect tuh.. hehehe.. tp ari ni aku pegi ngan boz aku sbb kehadiran dia dwajibkn.. kalo x.. jgn harap dia nk pegi.. hehehe.. ni yg aku nk cita sbnr2nya... smpai je kat bilik sepatutnya aku meetg... aku dgr la ada org pasang lagu... bilik tu cam tempat org hantar surat je.. mayb tu port doc @ surat2 smpai n nk pegi kot (ayat apakah ini??) lagu lama2... 80 an kot... n mayb taun lain ade gak.. mst blambak2 lagu lam mp3 dia kan... ala cam biasa la... donlod je kn?? tgh duk goyang2 kaki nunggu semua smpai... aku dgr la lagu antara gadis... layan jiwang pulak ye.. pastu dgr muzik cam kenal je...rupa2nya lagu peberet aku...huhu.. andai dapat ku undurkan masa... lagu yg d'promote' oleh kak nor 1 ketika dulu... hehehee... tetiba jadik sayu sambil nyanyi2 lam hati.. mst mr arch tu pasan muka aku berubah... hahhahahaa pasan + poyos! aku layan kejap je.. pastu dh masuk conference room... tetiba teringat kat hot.fm pun tgh duk sebok lagu 80an... wlaupun tyme tu aku baru je menjengah kat donia ni tp byk gak lagu2 tu yg aku ada.. tp mayb x semua la kan... heheheee.... tp aku xsempat la pulak dgr lagu2 tu.. huhuhu...ade sesapa nk tlg record utk sy???


*nape tenet ni slow sgt2? nk donlod skype pun xdpt... dh le slow.. tetiba je failed.. ari tu nk donlod ym punyala berkali2 xdpat...adei.... apa virus yg melanda kamu wahai cik pc??? (cik pc sbb baru lagi)


i c u whEn i c u~

Selasa, 21 Oktober 2008

poning~

salam~

wah! weekend ni coti panjang ler...nk g pecah kelapa ek..hahaha...sape nk join tuk hapus dosa next week bleh tulis nama...encik u kata makcik setiausaha program tu...huhu mintak ampun makcik...fitri xsalah...

tp lam best rancang nak cuti ni pening plak pk ke mana arah tujuannya nnt... kusut2... hari yg sama bakal ada 4 rancangan tu.. pening pk nk pegi mana 1... adei... smua penting... 25 & 26 hb...azie kawan baik aku kat teknik smpai matrix (skang pun still baik yer..jgn salah anggap plak) nk kawen..beria2 dia suruh dtg nnt..tapi agak jauh nun d kelantan...mujur x book lagi flight ke sana...n hari tu jugak sis ema kawen gak..dia akak aku tyme kat teknik..huhu..serba salah la pulak xpegi... dia siap ckp mst dtg nnt bleh jumpa su***@# (nama drahsiakan) kwn sis ema yg suka sgt ty pasal aku...huhu... then, 25 tu jugak pakcik aku kat kuantan wat open house... n my dad jugak ada hal kat kl n ajak pegi kat don d kuala pilah... huhu... mana satu ni??? bak kata mr nazri...share2...dia pegi open house sbb bleh makan... hahahhaaa...kenduri kawen pun bleh makan apa... apa la nazri... hahahahaa... bab makan serah je kat dia... mana satu ni aku kena pilih..... cam ade 4 bini je pulak kan? hahahhaaa... pening2... tulun aku!!!

*baik pegi batu caves je...lallalaallallaaaa..
>sambil layan gaban sbb mr nazri bangkitkan pasal gaban...aku mmg xtau citer ni langsung... main sebut je... hahhahaaaa

i c u whEn i c u~

Ahad, 19 Oktober 2008

waNita!

salam~

ni adlh email dr mr nazri yg sanggup menambah harga diri wanita sbb kat bwh skali ada mintak sesapa yg baca bagi balik kat another woman... hehhehehe... so, bila baca ni aku agak terharu kerana betapa besar & agung Allah swt memberi martabat kepada hambanya...tidak kira lelaki @pun wanita...

so, layan dulu citer ni....

Seorang anak laki-laki kecil bertanya kepada ibunya “Mengapa engkau menangis?"
"Kerana aku seorang wanita", kata sang ibu kepadanya.
"Aku tidak mengerti", kata anak itu.
Ibunya hanya memeluknya dan berkata, "Dan kau tak akan pernah mengerti"
Kemudian anak laki-laki itu bertanya kepada ayahnya, "Mengapa ibu suka menangis tanpa alasan?"
"Semua wanita menangis tanpa alasan", hanya itu yang dapat dikatakan oleh ayahnya.
Anak laki-laki kecil itu pun lalu tumbuh menjadi seorang laki-laki dewasa, tetap ingin tahu mengapa wanita menangis. Akhirnya ia menghubungi Tuhan, dan ia bertanya, "Tuhan, mengapa wanita begitu mudah menangis?"

Allah berfirman:

"Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia; namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan "

"Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya "

"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh "

"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya "

"Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya "

"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu "

"Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk dititiskan.

Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bilapun ia perlukan."

"Kau tahu:

"Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya."

"Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya – tempat dimana cinta itu ada."


*pesanan penaja`Kirimkan ini kepada setiap wanita cantik yang Anda kenal hari ini untuk memperingati Bulan Sejarah Wanita. Jika Anda lakukan, sesuatu yang baik akan terjadi. Anda akan menambah harga diri wanita! Setiap Wanita itu Cantik!

i c u whEn i c u~

lagu taKut~

salam~

lagu femes kat hotfm aku pk kali... tp aku takut ngan lagu ni... huhu... nape??? sbb aku pk bius tu sekejap je.. lelama akan ilang.. tp xsemua la kan.. ni cuma pendapat aku yg dlihat secara mata kasar & pengalaman... tanya hati masing2... peace! ;o)
Kau membiusku dengan cinta
Cinta yang malu kukatakan
Kau membiusku dengan cinta
Sampai aku tak bisa berkata

Kau membius sampai aku jadi sering melamun
Memikirkan kita bisakah bersama

Aku bius Cinta
Cinta yang tak ada tandingan
Namun mungkin tak ada tandingan
Entah ku tak tahu…

Kita yang malu hati untuk mengakui saling cinta
Usaha sekeras hati bersama selamanya
Aku dibius cinta…

Ku membiusku dengan cinta
Cinta yang malu kukatakan

Kau membius sampai aku jadi sering melamun
Memikirkan kita bisakah bersama

Aku bius Cinta
Cinta yang tak ada tandingan
Namun mungkin tak ada tandingan
Entah ku tak tahu…

Kita yang malu hati untuk mengakui saling cinta
Usaha sekeras hati bersama selamanya
Aku dibius cinta…

Aku dibius cinta…
Aku dibus cinta…
by mElly goEslow ft. yusry krU~

*tetiba terpasang lagu Akulah kekasihmu yg d'promote' oleh kak nor..hehehhee...

i c u whEn i c u~

Sabtu, 18 Oktober 2008

contEngan d malam hari~

salam....

ari sabtu yg agak indah (sbb aku coti..hehehe) aku habiskan ngan ntah apa2 keje yg x bfaedah je...hahahhaahaa.. smlam aku rasa aku tdo agak awal..ngantuk tahap gaban..n aku bleh tdo sbb umah ni xde pengaco cilik.. sape lagi kalo bukan c hannah tu...dia dh balik ganu ngan ibu n ayah dia sbb ibu hannah ada keje kat penang 2 mgu... adei...aku amat busan ler tanpa hannah...xde la org aku nk usik... xde la org yg suka gigit aku..x dapat la aku dgr sore hannah merengek2... mengada2 mintak perhatian... huhuu... lamenyerrrrrrrrr...

smlam tyme nk balik lebat yang amat hujan... so aku stay la kejap kat ofis.. tetiba encik U muncul..tgh2 borak..aku mintak no phone makcik.. saje nk kaco.. wah! makcik kemain garang lagi...pastu aku balik n singgah mcd kat bwah ofis beli mkn..aku call abg aku siap2 ty nk mkn umah x...tu yg aku beli mcd sbb xde sape nk mkn kat umah..hehheeh... (alasan je kan...) smpai kat umah je ada org call.. xde nama...so, aku jwb jela...mana tau ade org ajak keje lagi ke...hahhaha..sore pompuan..pastu terus jerit..."fitriiiii................bla3" gelak besau aku dpan pintu...makcik rupanya..ntah dengar ntah tidak jiran aku tuh...huhuhu..kan dh malu.. tp nape xkuar nama makcik kat skrin tu...? aku silap tekan rupenyer... adei... kn dah tkantoi.. tgh2 duk makan n tgk sutera maya (cite peberet aku skang..kihkihkih) msuk plak msj yg bgtau bill aku dh nk overdue...tp dr celcom...tgk no cam kenal je...so, aku ty la kaseh...dia ckp tu no celcom careline..adei..pening lagi aku...hahahaa...mlm dpt lagi tp dr no lain plak... aku biar je semua tu tanpa jwpan pasti... cewwah! (padahal sbb dh ngantuk..hahhahaaa) siang td.. encik u muncul lagi...sembang punyer sembang.. barula aku tau yg dua2 no celcom tu encik u punyer... adei...dia guna tektik bagus punyer nk dpat no aku..cesss! jaga encik u! report kat wife baru tau...hahahahahaaa.. ptg aku abes idea.. xtau nk buat apa.. aku pegi dapur terasa pulak nk buat kek lagi...so, tgk bahan2 semua ada..aku pun btungkus lumus la buat smbil msg ngan encik u...(tu yg lambat je reply encik u yer..) pas maghrib je aku terus ngadap pc... test pc baru.. hahahaaa.. abg aku dh bengang kot aku asyik nyebok nk guna laptop dia je sejak pc ni buat hal...(pc ni pun abg aku punyer sbnrnya...hahhaaa..) sejak laptop aku kena curik tyme aku part 6... aku kebas yg abg aku punyer je... pc..monitor..printer..mouse..semuala...hahahahaa.. mekasih ye bro... kalo x..x siap le tesis aku tu wei... tp mujur la aku dh backup awal2 keje tesis aku tu.. tgl yg baru update je xsiap... berendam air mata jugek le aku tyme tu...huhuhuhu... berbalik cite asal... pc baru kan.. xde pape la pulak... nk chat xde ym... kat web pun xley la pulak... so aku install la ym..tp smpai skang asyik fail je... xtau la mana salah n mana silap...kat web plak..xde flash player... so aku install la sbb ym poblem je..pun xdapat..aiseyyy...apa dh jadik ni...???? xley nk kutuk2 ngan encik u n nazri.. (cane kete nazri ye?dh ok ke blom... ) dh xde pape nk buat... aku menjadi pembaca citer2 yg ada jela... baca citer tu... baca citer ni... sedih ada.. marah ada... happy ada... mcm2 ada.. huhuhuuuuu..

tu je citer panjang aku...hehheheheee....

* eh.. luper nk citer yg aku pegi meetg kat bangunan MAS kat kl nun..ngan seorg akitek yg agak hensem... agak muda lagi...(sbb aku xtau cane pegi sana pepagi sbb org kata jammed yg teramat sgt) dtg jemput aku kat ofis pepagi ngan HONDA (wah! <$,$> sekejap..hahahha) n demi membalas jasa aku cuma belanja dia mkn pas meetg sbb perut aku teramat lapar... dia pesan jgn lupa calling2 yer... wallaaweiiii.... pesanan penaja betol la.. n isnin ni jumpa lagi kat site... (tgh pk2 lagi nk tumpang dia lagi kerr???) hahahahaaaa gatai pulak aku yer... mintak ampun ;o)

i c u whEn i c u~

Jumaat, 17 Oktober 2008

cinta yang sEmpurna~

layan aje..... ;o)

by 6th sEnsE~

cinta yG sEmpurna~

Terbawa aku dalam rasa
Yang selama ini terlupa
Ooohhh Ooooh
Mungkinkah ini cinta…

Hatiku cuba
Tuk mencari
Kemana aku telah pergi
Ooohh Oooh
Mungkin ini semua mimpi

Hanya ilusi
Cinta yang menipu
Keindahan yang semu
Semua hanya palsu
Keindahan semu
Semua hanya palsu

Bawa aku
KepadaMU
Keindahan yang tak semu
Peluk aku
Jangan pernah
Kau biarkan
Ku terlupa padaMu

Kasihku tempatku mengadu
Takkan ada cinta yang bisa sempurna
Selain kepadaMu
KepadaMU.........


*feat. Noe (LEtto)

taNpa~

Resah yang ku
Ubah dalam kata
Melukiskan kesunyian
Tanpa engkau aku tak mengerti

Meski
Pagi itu menatapi
Akan sunyi tanpamu
Menemani aku sepi

Tanpa..
Cintamu aku resah
Tanpa..
Kasihmu aku hampa
Tanpa..
Dirimu aku mati
hohoo…

Kini benar-benarku rasakan
Dalam benuk hatiku tanpamu
Ku tak mengerti
Takut
Takut jauh dari dirimu
Kan kau tinggalkan aku sendiri
Tanpamu ku mati
hohoo…

Resah yang ku
Ubah dalam kata
Melukiskan kesunyian........


*beratnye mata memandang....aku ngantok le + malas buat keje (mr nazri pun sama...hahaha)
*nape opismate aku bz je ek...?
*2nd entry @ opis hour lagi...hehehhehe
*yeyeyeyey! sok cuti...sejam setgh lagi bley balik...wehhhhuuuu~
*ishhh...nape lagu ruang rindu asyik kdengaran je kat radio nih...?sob..sob..sob....


i c u whEN i c u~

Selasa, 14 Oktober 2008

3 penawar hati

salam...

3 penawar hati...tetiba rasa nk letak entry ni.. ;)


Suatu ktk seorg sahabat karib Rasulullah iaitu Ibnu Mas'ud ddtgi seorg lelaki yg kelihatan drundung duka nestapa..lelaki ini bkata kpd Ibnu Mas'ud...
"saudara,berikanlah padaku 1 nasihat yg dpt aku jdkan penawar utk jiwaku yg gelisah ini. Akhir2 ini jiwaku sts gelisah,fikiranku jg slalu kusut,makanku tidak kenyang,tidurku jg tidak lena."

Mdgr itu,Ibnu Mas'ud mblas..
"skiranya itula penyakit yg mnimpamu,hendaklah kamu bw hatimu mgunjungi 3 tmpat ini...
1.tmpat org mbaca alquran..sama ada kamu mbacanya @ kamu skadar mdgar org lain mbaca ayat suci.
2.majlis ilmu..yg dpt mengingatkn kamu kpd Allah swt.
3.carilah tmpt & waktu yg sesuai supaya kamu dpt beribadat kpd Allah dgn kushuk dan tulus ikhlas."

Kdgkala kita tidak tahu punca yg mbawa hati resah ttp sebenarnya itu krn hati ini tidak diisi dgn sbaik2nya..hati yg kosong maka mudahlah syaitan masuk myelinap..

Firman Allah swt.."jika engkau dhasut oleh syaitan maka mintalah ptolongan drpd Allah. Sesungguhnya Allah Maha Mendengar Lagi Maha Mengetahui." (Surah al A'raf:200)


*nape mst 'mereka' terlalu jujur utk katakn "sy suka awk..sy jatuh hati pd pandangan pertama sy kat awk...sedangkan 'mereka' sudah berpunya....."

i c u whEn i c u~

Sabtu, 11 Oktober 2008

swEet 18~

happy birthday to u...happy birthday to u...happy birthday to don...happy birthday to u.....hehhehehe...best nyer kalo nyanyi betol2 kan...aku dh terawal 10 min wish kat don sbb handphone aku mmg jam awal 10 min...hahahaaa...advance giler...tp tetap lambat...bersiap punyer pasal...lama weh...(eh nape cite pasal aku plak...huhu)

baru je nk blanja don tp dia xdpat balik plak sbb ada kelas...next week xley balik lagi sbb ada exam...blanja skali ngan alang je la ea dik...

for my luvly sis ~nor amalina abdullah~ happy birthday...may Allah bless u..be a gud gurl..may all ur dreams come true..n makes me n our family proud of u...amin...


*tlupa nk wish kat sini...

i c u whEn i c u~

opEn housE~

saLam....

semalam..10/10/08~jumaat...aku pegi open house kat umah mr J...aku bawak hannah skali sbb aku segan + takut le pulak...hehehe...aku tau awal lagi kebetulan aku call kaknor nk cite sumthing...hehheee..ni rahsia kami lerrrr...n mrJ pun msg lagi suh dtg umahh dia malam..huhu..mrJ ni best sgt2 tp dh xde jodoh jadik staff dia lagi...nk wat cano lagi...hehehehe..aku nk tgk si dia ada x...n aku tau mst dia xde...n mmg betul dia xdtg...hahaha...takut bunga cinta bputik kembali ke?hahhahaa @ dh tobat kot...huhu..bagus la kalo cam tu... (mintak ampunkan mulut ini tercelupar)

hannah sampai sana mula2 mmg senyap la..sbb takut tgk org ramai...pastu huru hara la donia...kebetulan jmp plak pakwe yg ensem...adam namanya...mulela menggatai..hahahhaa..tgk kemain mesra lagi diorg... adam bkn nk tolak sgt hannah sbnarnya tp nk naik jgk...hahahaa...sempat lagi diorg berebut mainan adam...adei..rosak majlis betol la hannah ni...huhu...

anak yana pun nama adam...tp sgt2 la malu orgnya...tgk gambar ni...hannah sdg mcuba nasib...hahhahaa...tp yg penting gambar candid tp aku tetap maintain...adei..giler glamour betol la aku ni...huhuhuk...

gatai betol la ko no hannah!

dh hannah ada..so, aku xnyempat2 le nk bgambar sakan...ni je gambar yg sempat d ngap..

ni semua xJBC...Xtrainee...n staff JBC yg ada tyme aku keje kat JBC...kaknor mhilang le pulak..layan tetamu kot...

hehehe n xlupa pose dr tuan empunya badan d tepi kolam ikan ngan cahaya lampu yang cantik...agak romantik kalo berdua...hahahha...poyos!


*p/s~ada apa2 event jgn lupa jemput sy lagi yer...hehehehheeeee

i c u whEn i c u~


Jumaat, 10 Oktober 2008

officE houR~

saLam...

apa kena mengena ngan opis hour ni??hahhaa...xde pape pun...cuma entry ni aku post tyme keje...tu je...post kali ni aku dpt dr mr nazri le....

Sebelum korang baca, cuba jawab soalan ini dahulu. Agak-agak, betul ke yang wanita ini kompleks dari lelaki? Hurm…fikir-fikirkanlah sambil korang membaca entri ini.

Lelaki waktu lunch:-

Mula2..jalan ke tempat makan
2.Sampai kedai makan, masuk
3.Ambik Pinggan
4.Letak nasi
5.Letak Lauk
6.Ke kaunter, Bayar nasi dan Air Sekali
7.Makan
8.Habis
9.Balik Opis or
10. surau


Perempuan:-

1.Waktu lunch, jalan ke kedai makan
2.Perhatikan orang waktu jalan
3.Sempat mengumpat dulu
4.Sambil jalan betulkan tudung, tgk baju sendiri, tgk kaki
5.Tengok baju orang lain, especially yang cantik dr baju sendiri.
6.Sampai kedai makan, jenguk-jenguk dulu
7.Ramai orang,cari kedai lain.
8.Jalan lagi
9.Dah puas ati..masuk..
10.Survey lauk dulu 2, 3 minit.
11.Carik2 pinggan, ambik pinggan
12.Belek-belek pinggan, bersih ke?? tak bersih?..eeeeiiii. .
13.Dah puas ati, ambik nasi
14.Ambik nasi ceduk sikit-sikit
15.Tak sah kalau tak ceduk 2/3 kali
16.Buang balik nasi.banyak. .
17.Tak puas ati, banyak lagi..buang lagi..(tinggal sejemput)
18.Godek2 sikit nasi dalam pinggan 2minit
19.Carik lauk. Survey dulu keliling meja. Tenguk sana, tenguk sini
20.Jengok dlm bekas lauk, ambik kuah sikit
21.Jengok bekas lauk lain, ceduk kuah sikit lagi
22.Jengok lagi? sambil tu tengok2 orang, jeling-jeling
23.Ambil lauk
24.Pusing lagi
25.Carik sayur pulak!
26.Ambik sayur selepas survey dan keliling 2 minit
27.Ke kaunter bayaran
28.Tgk2 nasi dlm pinggan
29.Berbisik ngan kawan “alaamak byk la aku ambik”
30.Sampai depan kaunter “berapa?”
31.Bukak dompet..belek2 celah kad2 bank, celah kad2 nama, celah gambar2..
32.Keluarkan duit
33.Buat isyarat mata ngan member (sbb nasi mahal)
34.Tutup dompet. Ambik nasi
35.Tinjau-tinjau tempat duduk.
36.Jumpa tempat duduk..alamak kotorlah!!!
37.Cari tempat duduk lain
38.Jumpa. Duduk..
39.Alamak. Air tak order lagi
40.Tinjau2, carik org order air..sambil tangan betulkan tudung
41.Order air
42.Bangun
43.Ambik sudu
44.Duduk
45.Bangun
46.Ambik Tisu
47.Duduk
48.Air sampai
49.Belek dompet (Step tadi)
50.Bayar
51.Tutup
52.Minum air
53.Start makan
54.Tengok-tengok orang sambil makan
55.Makan separuh..kenyang
56.Sebab dah minum air
57.Letak sudu, letak garpu
58.Pinggan tolak tepi
59.Borak2 kater makanan tak sedap
60.Ngumpat2..tg korang
61.Pukul 2, naik opis..
62.Ambik beg makeup, g surau!!!!
!

*betul ke pompuan ni kompleks??? hahaha...jgn soping complex dh yer....


i c u whEn i c u~

Ahad, 5 Oktober 2008

1 haRi d haRi raYa~

salam semua....

wah! dh lama x update blog nampkanya....bz beraya yer...hehehee...seminggu ni aku xde mood nk update...duk jenguk2 je...hehheee..actly byk aku nk cite tp dh lepas...so, malas le aku nk nyebok2 citer2 lagi

nk citer pasal raya jela...actly taun ni best sgt2 sbb kitorg dpt bkumpul semua ngan baju raya yg sama kaler....pink+purple= lavender...our theme...hehheee...tp kitorg xde la set kaler ni...kalo ikutkan...baju kitorg rojak punyer kaler...semua secara kebetulan...kalo sama pun family akak aku mmg diorg dh decide nk kaler tu...semua last minute...adik2 aku decide nk pakai baju yg diorg pakai tyme kenduri cousin aku...baju raya diorang yg sbnr pakai 2nd day ler...hehhehe...n aku plak...alkisahnya....baju aku xsiap...waaaaa!!! 2 hari sblum nk raya adik n akak pegi amek baju kat tailor...pastu adik aku call ty baju aku yg mana 1 sbb xde! aku dh cuak le plak....mlm pas bukak aku terus serang kedai tu...n carik2 mmg xjumpa...adei...nk nangis pun ada...huhu...last2 mek (tailor) tu baru teringat yg dia xjahit lagi..sah! mmg xjahit lagi...aku suruh gak jahit baju aku tu...mlm raya aku nk amek...cuak mek tu...dh le baju aku 2 psg..xkira! aku suruh gak jahit...hahhahhaaa...

balik kitorg singgah kat 1 butik...butik kwn mami...tgk2 sana tgk sini...aku saje je nk tgk tp tnmpak le 1 kebaya nyonya kaler lavender... heheheeee.... aku pun ckp kat mami... nk beli la...boleh same kaler...kain plak poblem...semua xcantik n xsama kaler... last2 jumpa la 1 kain kaler purple... bleh la... hehehee...so, taun ni aku beraya ngan kebaya nyonya n pario kaler lavender...n tdung plak aku pegi beli mlm raya kat butik tu sbb tudung kat rumah 1 pun xde yg sama.... tp agak kebulatan la muka aku pakai selendang tu.... hahhahahaaa...aku terus call mek tu suruh jahit 1 je baju...1 lagi tgu raya haji jela... hahahhaaaa... n abg aku pulak..mami dh tempah baju melayu kaler peach tp dia dh tempah 1 kaler purple kat kl...kebetulan kan?? cuma dedi je kaler kelabu... xseswai kaler pink @ purple tuk jubah...hehheee.. lagipun..big boz mst la laen sket kan...??? hehhee.... so, taun ni..kitorg dpt le beraya ngan xtra meriah... kalo x... ade je yg tcicir kaler laen... aku nk upload 1 gambar family aku... tp yg xbest hannah buat hal...ngantuk + rimas kot... hahahhaha.... tarrrraaaaaaaaaaaaa

my super duper luvly family
family come 1st rite...?

i c u whEn i c u~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular