Ahad, 21 September 2008

mingGu~buLan~taHun~

salam...

actly aku xde pape nk citer tp nk gak update story kat blog aku nih..2 hari ni duk asyik baca blog org je kan...hehehehe..dlm duk sonok baca blog sorg ni..aku terpikat tertarik kat 1 post kat blog dia tuh...tapi aku dh tukar dr 6 ~ 7...hahahhaa

sumber~adha's blog
tajuk sebenar~bila dah kahwin...6 Minggu, 6 Bulan, 6 Tahun

editted by me....lalallalallaaaaaa~

Bila dah kahwin...
6 MINGGU,6 BULAN,6 TAHUN

Sebelum Tido:
6 minggu: selamat tido sayaaang, mimpi indah2 ya, mmmuach.
6 bulan: tolong matikan lampu tu, silauaah.
6 tahun : Sana sikit lah... tido kalau tak mengepit tak bole ker???!

Pakai Toilet:
6 minggu: tak apa, u masuk ler dulu, i tak kisaaahhhh
6 bulan: masih lama lagi ke nih?
6 tahun: brug! brug! brug!(suara pintu digegar), kalau nak bertapa pi lah gunung ledang sana !!

Balas SMS:
6 minggu: iye sayang, jap lagi i sampai rumah, sayang, i belikan murtabak favourite u ye sayang..
6 bulan:trafik jam aah
6 tahun:k..

Dating process:
6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun : Iyalah!! kalau i tak cintakan u, buat apa i nikah ngan u??

Pulang Keje:
6 minggu: Sayaaang, i dah balik nih...
6 bulan : I'm BACK!!
6 tahun:Masak apa hari ini??

Hadiah (ulang tahun):
6 minggu :Sayang, i harap u suka cincin yang i beli untuk u ni
6 bulan :I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun :Nih duit, u beli sendiri lah apa yg u nak..

Telefon :
6 minggu:Baby, ada yang ingin berbual ngan u di telefon nih
6 bulan :Eh...your call...
6 tahun :WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH.... ANGKAT AAAAAHHH!!!

Masakan:
6 minggu:Wah, tak sangka i, pandai u masak. rasa pun sedapppppp...!!!
6 bulan:Kita makan apa malam ini??
6 tahun:HAH!! LAUK INI LAGI?

Memaafkan:
6 minggu:Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,ye
6 bulan:Hati-hati! Nanti jatuh tuh.
6 tahun:Orang dah bilang berkali2 pun tak paham2!!

Baju baru:
6 minggu: Aduh sayang, u seperti bidadari dengan dress tu
6 bulan: Lah.. beli baju baru lagi?
6 tahun: AH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Merancangkan Holiday:
6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg u nak, honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler ....senang sikit tak perlu naik flight...
6 tahun: JALAN-JALAN?? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JER!

Tonton TV:
6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini ?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR2 CHANNEL BOLE TAK!!

hahahhaaaa.....adei...harap2 xjadik le gini ye...

*p/s tuk encik U~jgn buat hal yer...xpasal2 tdow lam kandang kambeng...n tuk makcikk~jgn risau...kalo encik abg makcik berura2 jadik gitu...dr.luv ada...lalalalalallllaaaa

i c u whEn i c u~

9 ulasan:

  1. Waaa...nasib baik lah kisah perkahwinan kak tie tak macam tu..hi hi..

    BalasPadam
  2. kak tie~
    hahaha..jgn cam tu akak...;o)

    BalasPadam
  3. wahahahaha...lawak ah entry nih...x kan nyer..kan motto alam perkahwinan lam idup i bkn takut bini..tp bini yg x takut i..x caya tnya makcik..hahahaha..

    p/s: belajar dr pengalam even dr diri sndiri or somebody..huhuhu

    BalasPadam
  4. wahahahaha..entry ni mmg sesuai untuk encik u..hahhaha

    cayalah fitri!

    BalasPadam
  5. rizal~
    betul ke makcik..boleh caya ke motto tu?hahahhahaha..

    kaseh~
    hahahha...mmg pun..tu yg i cepat2 post entry nih...hehehe...jgn marah ea encik u..lalalala

    BalasPadam
  6. 6 jam buat jangan lupa buat solat malam..10 malam terakhir..

    BalasPadam
  7. muhammad azli shukri~
    mekasih kerana sudi ingat mengingati...;o)

    BalasPadam
  8. waa....
    nie tak adil nh...
    cam perli kami (bdk laki) je...
    hmm.... tp... hmm...
    bukan ke yg pompuan pun same gak kan?
    yg laki... mmg lerr...
    hehehe (^v^)

    BalasPadam
  9. cimon~
    ermmmmm...i have no idea...lalallallalala

    BalasPadam

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular