Ahad, 28 September 2008

aLamak! tElupe plak~

salam~

alamaak! terlupa la plak nk wat ucapan...hehehehe



buat semua rakan2 blogger...yg langsung @ x langsung...saya fatin arina abdullah ingin mengambil kesempatan ni..menyusun sepuluh jari yg antik2 (hahhaha pasan!) memohon keampunan atas kesilapan kata...laku...kalo ada yg xbkenan ngn entry kat blog aku nih...yg baik itu semestinya dr Allah swt n semestinya yg buruk itu dtg dari diri aku sendiri....

salam lebaran



*p/s...byk post yg aku nk update tp xnyempat 2 le plak...


i c u whEn i c u~

Rabu, 24 September 2008

sila ambil perhatian!!!!

saLam sEmua~

wah! mood raya dh mengintai ni..hehe..aku tengok dr awal ramadhan lagi dh ada yg dapat kad raya kan (xde org nak bagi kad raya kat aku ke??? muahahhahaaa)

d kesempatan ni aku pun nk bagi kad raya tuk semua kenalan maya aku yg kenal secara langsung @ x langsung (yg jenguk2 dr jauh je blog i ni ;o>)
sila la amek ye..jgn segan2...biasa2 je kad ni...;o)


i c u whEn i c u~

Selasa, 23 September 2008

ape2 aje~

salam~

ramadhan dh nk abes la...nape la cepat sgt masa blalu...huhu..seminggu je lagik kan nk raya...sok don balik..weehuu...bleh soping raya...actly gaji aku xmasuk pun lagi...hahahha..mujur xmsuk lagi..xdela aku berpoya2 ngan gaji aku tu...tp soping tetap soping...lalallalallla...byk lam otak jahat aku nk beli apa ni...baju+skirt (kalo ada) + kasut + beg (ehh..dh beli tyme cuti nuzul alquran kann??lalalalala) + brg tuk mami n dedi + bla3...jahat jugak otak aku ni...cesss..mana otak baik aku nih...?huhu...

actly aku nk bocor 1 rahsia aku...lalallalalaaa..pg td aku bangun sahur cam biasa tp xmakn apa juz minum neskopi my peberet...dh le agak pekat (bajet xngantuk kat opis) plak tu smalm bbukak mkn nasi beriani yg agak x sedap separuh je...huhu...perut aku pun majuk la...tiba2 aku muntah n perut aku sgt2 xselesa kerana angin sudah bermaharajalela...so, aku pk2 cam nk amek mc tp oleh kerana aku sudah mjadik budak baik...xjadik la aku nk mc n aku terus bukak pose nk telan obat...tambah lagi aku batuk bagai nk tcabut anak tekak ni..adei...bertambah le lagi hari kena ganti...elok2 sket je...dh le le jum lepas aku xpose jugak sbb aku batuk yg teramat dasyat tu...huhuhu..ptg plak perut aku ngade2 plak buat hal lagi...so, aku ngan perasaan malu yg amat sgt pegi beli susu kat kedai cina bawah opis aku...adei....n saksinya tgk aku minum ialah no'a admin cum accountant kat situ...n xlupa c kreator d nazri...eh cam tbalik je...dia pun tau...hahhaha...sbb aku ym ngan dia tyme aku kebosanan mnunggu pn J masuk opis td...lallallalalala..

pastu dh ptg...aku d hujani email comment kat blog...wah...cam marathon je bg comment...ntah sape la c cimon ni...yg reg. blog semata nk bagi comment..wallllah betul..huhu...ikut suka deme le...yg penting happy ngan org sekeliling...

n skang...hidung sy nk menangis pulak dah...batuk x ilang lagi...eskrem dh habis 1 bekas (pembetulan yer...aku mkn sket je tp hannah yang makan byk...huuhu) kurang air la ni...myampah betul la aku...bulan pose ni mmg aku langsung x pegang botol air aku yg besar gedabak tu...kalo x dulu xbley berenggang...ececcecece..promote botol air ke hape ni...?

tgh2 duk mengayat kat blog ni sempat lagi aku ym ngan nazri..test mengetest 1 web *-+@@%22?/ hehheehe...hal ni mst drahsiakan...nanti dh xsyok le org tau...hahahhaha...aku yang kedekut ilmu....actly aku dpt web tu pun dr sorg mamat yg htr comment kat blog ni tp aku TERreject plak comment tu...bleh mamat ni kutuk aku nyer chat box aku...cesss! padahal nk promote blog dia koy...hahhahah...tp ok la jugak kan...dpt some info dr dia...so aku meng'apply' kan nyer........hehehhee
adei...aku dh xtahan ngan batuk n selsema ni...best nyer tdo...harap2 mkn 2 ubat ni buat aku tdo ngan best...kalo x...mst tjaga je tgh malam..menyampah!!! tp jgn tlajak sahur dah le...xdapat aku minum neskopi...xpose lagi la jawabnya...hahhahaaa...acah je... ;o)

ni gambar dari mr nazri...dia bagi email btajuk... ~friendship wishes~ dr smalam lagi tp xdpt2...so, dia send gambar tu tru YM je... actly byk lagi gambar yg menarik tp aku malas nk tgu...heheheh...nnt aku rajin aku upload gambar tu...hehehhe...

stay with me..i'll stay with u and we'll be friends, through and through~

gud nite

i c u whEn i c u~

Ahad, 21 September 2008

mingGu~buLan~taHun~

salam...

actly aku xde pape nk citer tp nk gak update story kat blog aku nih..2 hari ni duk asyik baca blog org je kan...hehehehe..dlm duk sonok baca blog sorg ni..aku terpikat tertarik kat 1 post kat blog dia tuh...tapi aku dh tukar dr 6 ~ 7...hahahhaa

sumber~adha's blog
tajuk sebenar~bila dah kahwin...6 Minggu, 6 Bulan, 6 Tahun

editted by me....lalallalallaaaaaa~

Bila dah kahwin...
6 MINGGU,6 BULAN,6 TAHUN

Sebelum Tido:
6 minggu: selamat tido sayaaang, mimpi indah2 ya, mmmuach.
6 bulan: tolong matikan lampu tu, silauaah.
6 tahun : Sana sikit lah... tido kalau tak mengepit tak bole ker???!

Pakai Toilet:
6 minggu: tak apa, u masuk ler dulu, i tak kisaaahhhh
6 bulan: masih lama lagi ke nih?
6 tahun: brug! brug! brug!(suara pintu digegar), kalau nak bertapa pi lah gunung ledang sana !!

Balas SMS:
6 minggu: iye sayang, jap lagi i sampai rumah, sayang, i belikan murtabak favourite u ye sayang..
6 bulan:trafik jam aah
6 tahun:k..

Dating process:
6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun : Iyalah!! kalau i tak cintakan u, buat apa i nikah ngan u??

Pulang Keje:
6 minggu: Sayaaang, i dah balik nih...
6 bulan : I'm BACK!!
6 tahun:Masak apa hari ini??

Hadiah (ulang tahun):
6 minggu :Sayang, i harap u suka cincin yang i beli untuk u ni
6 bulan :I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun :Nih duit, u beli sendiri lah apa yg u nak..

Telefon :
6 minggu:Baby, ada yang ingin berbual ngan u di telefon nih
6 bulan :Eh...your call...
6 tahun :WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH.... ANGKAT AAAAAHHH!!!

Masakan:
6 minggu:Wah, tak sangka i, pandai u masak. rasa pun sedapppppp...!!!
6 bulan:Kita makan apa malam ini??
6 tahun:HAH!! LAUK INI LAGI?

Memaafkan:
6 minggu:Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,ye
6 bulan:Hati-hati! Nanti jatuh tuh.
6 tahun:Orang dah bilang berkali2 pun tak paham2!!

Baju baru:
6 minggu: Aduh sayang, u seperti bidadari dengan dress tu
6 bulan: Lah.. beli baju baru lagi?
6 tahun: AH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Merancangkan Holiday:
6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg u nak, honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler ....senang sikit tak perlu naik flight...
6 tahun: JALAN-JALAN?? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JER!

Tonton TV:
6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini ?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR2 CHANNEL BOLE TAK!!

hahahhaaaa.....adei...harap2 xjadik le gini ye...

*p/s tuk encik U~jgn buat hal yer...xpasal2 tdow lam kandang kambeng...n tuk makcikk~jgn risau...kalo encik abg makcik berura2 jadik gitu...dr.luv ada...lalalalalallllaaaa

i c u whEn i c u~

Jumaat, 19 September 2008

ABCD of friEndship~

lalalalllaaa...email ni aku dpt dr nazri d krEator... a b c duniaku (penukaran dr lagu awie..hehehe)








*spEcial to all of u...my frEn..whErEvEr u r ;o)

i c u whEn i c u~

Khamis, 18 September 2008

xdE tajuk~

saLam....

ari ni aku mengmc kan diri sbb xtahan ngan batuk aku dpt ni...sjak mgu lpas aku rasa aku batuk...smlam dh siap beli obat batuk n strepsils lagi..sbb nk pegi meetg ari nih...tp pepagi td aku dh xtahan...dr smlam aku duk batuk je...nk tdow pun xbest..smpaikan aku mkn strepsils tu smbil tdo...dh la rasa pening je pas makan ubat batuk tu...n tpaksa la aku biarkan pn J pegi meeting sesorg...huhu..mst bengang je dia..yela kunci ofis dia ngan aku..cane dia nk amek doc nk bwk pegi meetg tu..huhu..ape punyer staff la...

bangun subuh td aku hampir2 nk mkn ubat batuk dh...dh xtahan..tp mujur la aku kuat lagi...aku akan cuba pose jugak ari ni hehehe...cam la demam teruk ke...sakit teruk ke...cuma batuk je dh xnk pose..hahahaha...selamat berpose....lalalalalaaa

i c u whEn i c u~

Rabu, 17 September 2008

fRom d bottoM of mY hEart~

from 3W @ fs'S blog
December 29,2008

usah dtangisi pemergian itu...
pasti ada hikmah dsebalik pemergian itu...
usah dratapi kesedihan itu...
pasti ada kegembiraan dsebalik kesedihan itu...
biarlah ia tenang d sana...
biarla ia damai d sana...
biarla ia bahagia d sana...
biarla ia gembira d sana...
lihatla pemergian itu dengan senyuman...
yang penuh corak ceria..
yang sentiasa memberi harapan agar warna d hari hadapan lebih menceriakan..
1 tanda kekuatan untuk melangkah d hari hadapan...
yang penuh onak dan duri...
relakan pemergian itu..
kerna pertemuan pasti ada..
relakan kesedihan itu...
kerna pasti kegembiraan pasti ada...
jadikan hari semalam...
1 titik permulaan..bukan 1 titik noktah...
yg bisa melunturkan segalanya...
dengan penuh keceriaan...
biarpun pahit..biarpun kelam...
ia tetap tersemat dsanubari...
tetap terpateri kemas d hati...

truly from my hEart...

i c u whEn i c u~

fRom my FS's blog...

hye...ari ade yg cuti nuzul AlQuran kan...same la cam i ye...heheheh..abg n akak aku keje...wakakkkaaa...jap lagi nk g soping la...lalllalalalalalaa...tp sempat lagi aku godek2 blog ni ...smtara nk tgu zohor n tulang yg aku rebus atas dapur tu siap (rebus je...nt yg masak akak aku le..hahhahaa)bila baca previous post aku..warkah tuk hawa...aku teringat aku penah post kat fs aku dulu tp lain punyer version...so, aku nk post kat sini la plak...kiranya dh lama gak aku bjinak2 ngan blog ni...bermula ngan fs..tp kat fs tu kejap ada..kejap aku delete...pastu wat baru...hehehee..n last bila dh ada blog ni..aku delete kat fs tgl 1 post je...hehehee... byk sbnarnya cite yg best yg aku penah post kat fs aku tuh...nnt kalo rajin aku post sini plak...hehehhee..blog ni bnama whenever...wherever..whatever...@ 3W pn sempena nama blog aku yg kat fs...heheheee...kalo x silap aku create blog tu akhir taun lepas sbb....heheheheh..

ada 2 entry dr fs yg aku nk post kat sini...

March 25,2008

pesanan dari hawa untuk adam...

Adamku...

kau sebenarnya imam & aku makmum.aku adalah pengikutmu kerana kau adalah ketua.jika kau benar maka benarlah aku.jika enkau lalai maka lalailah aku.wahai adam, kau punya kelebihan akal manakala aku kelebihan nafsu.akalmu 9, nafsumu 1.akalku 1, nafsuku beribu.oleh itu, adam, pimpinlah tanganku kerana aku sering lalai & lupa, sering tergelincir ditolak nafsu & konco2nya.

Adamku...

aku suka kalau kau mengimami solat ku pada setiap waktu.akan ku aminkan doa mu agar kelak luas syurgaku.lebih aku suka kalau kau bangunkan aku bertahajud bersamamu, agar nanti diberkati Ya Rabbi.kenalkanlah aku pada majlis2 agama.ajarilah aku Yassin dan memahami Alquran.kau ajaklah aku mengalunkan jantung Kitabullah di malam jumaat yang penuh barakah.khabarkan pada ku tentang fardu2 yang patut aku tahu.bimbinglah aku dengan amar ma'ruf dan nahi mungkar.

Adamku...

ajarilah aku agar menjadi isteri mu yang solehah.didiklah aku supaya menjadi permata di kaca lembah.selimutkan aku dengan iman dan taqwa bekal ke jalan Alllah.ingatkan aku supaya hormat, tunduk dan patuh pada mu setiap waktu.tolonglah aku adam agar aku tidak beku.bantulah aku agar otak ku tidak buntu.selamatkanlah aku daripada seksa api neraka yang tidak tegar aku tanggung.pimpinlah aku menuju Nur Al Jannah.tarbiahlah aku supaya kelak aku calon srikandi solehah.bantulah aku dalam menyemai sifat mahmudah.moga aku menjadi secerdik Aishah Humairah Rasulullah, setulus hati dan kasih laksana Siti Khadijah, sezuhud dan sepatuh Rabiatul Adawiyah, sekuat iman umpama taatnya Sumayyah, seiklas dan semurni hati Halimas Saadiah dan segagah dan seteguh Nailah al Farashiyah yang tegar meski tangan bermandi darah membela Khalifah Allah.seindah hiasan adalh wanita solehah..moga aku hiasan terindah hidupmu...Adamku...

March 29,2008

bingkisan tulus dari adam untuk hawa... ;o)

istimewa untuk hawa ku....

Hawa ku...

meski aku Adam, gagah pada luaran, adakalanya aku juga tewas dalam godaan.walau aku pemimpin Khalifah bagimu, aku juga selalu tersungkur kalah akibat nafsu.nafsu ku satu, akal ku sembilan, namun yang satu itu sering menjadikan aku di luar kawalan, kadangkala aku juga tewas dalam lautan duniawi, lemas dalam dunia sendiri.andai aku leka dan alpa, ingatkan aku untuk kembali kepada Nya kerana sesungguhnya dibalik seorang lelaki, berdiri seorang wanita.

Hawa ku...

walaupun aku durjana duniawi, aku juga impikan wanita solehah sebagai suri.justeru, ingatkan aku agar tingkatkan ibadah, kelak aku bisa menjadi suami soleh. ingatkan aku supaya mengalunkan Kalamullah, agar dapat aku memandu mu ke syurga al Jannah. sedarkan aku agar keredhaan ar Rahman, agar hidupku sentiasa aman. bangunkan aku bertahajjud bersama mu, agar kelak rahmat Nya tiada tandinagn untuk ku. aminkan doa bacaan ku, moga nanti luas syurga mu. taat dan patuhilah aku, kelak solehah jadi milikmu.

Hawa ku...

aku suka jika kau menutup aurat daripada pandangan buas durjana. aku suka jika kau tidak sesuka hati menabur cinta duniawi sebaliknya kau titipkankan buat zauj mu kelak. aku suka jika kau bidadari sentiasa mengejar kebahagian ukhrawi. aku suka kalau kau bersufat keibuan supaya kelak zuriat ku penuh kesantunan mu. aku lebih suka kata-kata mu berhemah kerana itu menunjukkan kau wanita berhemah. aku suka jika kau pandai berdikari, agar kelak kau mampu berdiri sendiri. lagi indah kalau kau berperibadi mulia kerana itu sebaik-baik hiasan dunia. aku suka kalau kau pandai menjaga maruah, agar harga dirimu tidak terlalu murah. lebih elok jika kau mampu berfalsafah kerana itu simbol mar'a fatonah. peliharalah agama seprti mana aurat mu terjaga rapi, siramlah hati dengan taqwa sebagai bekalan menghadap Yang Kuasa. hiasi peribadi dengan sifat mahmudah. agar kelak tidak dipandang lemah. meski kau dicipta daripada rusuk ku yang bengkok, namun ada ketika tangan yang disangka lembut mengayun buaian mampu menggoncang dunia mencipta sejarah. oleh iti, ingatlah aku adam mu yang sering leka dan alpa. kelak hawa ku ini bakal menghuni al Firdausi.

i c u whEn i c u~

Selasa, 16 September 2008

waRkah untuk haWa~

Hawa...

Andai engkau masih remaja, jadilah anak yang solehah buat kedua ibu bapamu, andai engkau sudah bersuami jadilah isteri yang meringankan beban suamimu, andai engkau masih ibu, didiklah anakmu sehingga dia tidak gentar memperjuangkan ad-din Allah.

Hawa...

Andai engkau belum berkahwin jangan kau risau jodohmu , ingatlah hawa janji Tuhan kita, wanita yang baik adalah untuk lelaki yang baik. Jangan dimulakan sebuah pertemuan dengan lelaki yang bukan muhrim kerana aku khuatir dari mata jatuh ke hati, maka lahirnya senyuman maka tercetusnya salam dan sekaligus disususli dengan pertemuan takut lahirnya nafsu kejahatan yang menguasai diri.

Hawa...

Lelaki yang baik tidak melihat paras rupa, lelaki yang soleh tidak memilih wanita melalui keseksiannnya, lelaki yang warak tdak menilai wanita melalui keayuannya, kemajaannya, serta kemampuannya mengoncang iman lelaki. Tetapi lelaki yang baik akan menilai wanita melalui akhlaknya, peribadinya dan yang penting pegangan agamanya. Lelaki yang baik juga tidak menginginkan pertemuan dengan wanita yang bukan muhrimnya kerana dia takut memberi kesempatan kepada syaitan untuk mengodanya. Lelaki yang warak juga tidak mahu bermain cinta kerana dia tahu apa matlamat dalam sebuah pertemuan lelaki dan wanita yakni sebuah perkahwinan.

Oleh itu hawa...

Jagalah pandanganmu, awasilah auratmu, peliharalah akhlakmu , kuatkan pendirianmu. Andai ditakdirkan tiada cinta daripada adam untukmu, cukuplah hanya cinta Allah memenuhi dan menyinari kekosongna jiwamu, biarlah hanya cinta daripada kedua ibu bapamu yang memberi hangatan kebahagiaan buat dirimu , cukuplah sekadar cinta adik- beradik serta keluarga yang membahagiakan dirimu.

Hawa...

Cintailah Allah di kala susah dan senang kerana kau akan memperolehi cinta daripada insan yang juga menyintai Allah. Cintailah kedua ibu bapamu kerana kau akan perolehi keredhaan Allah.Cintailah keluargamu kerana kau tak akan jumpa cinta yang bahagia selain dari cinta keluarga. Janganlah sesekali tangan yang mengoncang dunia juga yang mengoncang iman lelaki...


*waRkah untuk haWa~ msg @ my fs from mr nazri... thanx a lot my fren...u alwaz wish d best for me rite..n same here..i alwaz pray d best for myself...to be better than yesterday...for my life... i hope so....

i c u whEn i c u~

Isnin, 15 September 2008

not anYmorE~

>d biggest picture @ my blog..ngeeee~from ILUVU




*juz for......dia..not anymore...let it go... juz let it go...i'm not a superwoman but i'm really pray to be a superwoman~

i c u whEn i c u~

"nombor AKU adalah..."

huhu...aku bukak pose sorg2...waaaaaa!!! kcik antar don balik k pilah...abg pegi kuantan..tgl la aku sorg2...sape nk teman?? sila angkat kaki..hehehe...so, dh xde org aku pun ngadap ni jela..ada lagi yg post lam bulletin kat fs serupa cam aku post sebelum ni..tp ni nombor plak...so, aku pun repost la balik...juz for fun..hehehe..

pilih salah satu nombor yang mewakili fikiran anda sekarang. repost dalam masa 5minit selepas anda membacanya tidak melebihi sebulan...gunakan tajuk "nombor AKU adalah..."

1. baru lepas break up(happy sgt!)
2. baru lepas break up(sedih sgt!)
3. baru lepas break up(putus asa)
4. baru lepas break up(terpaksa)
5. baru lepas break up(saje jer!)
6. baru lepas break up(padan muka dia!)
7. single dan baru lepas kena reject (tak kisah pun. its your lost!)
8. single dan baru lepas kena reject (aduhh melepas lagi!)
9. single dan baru lepas kena reject
(aku dah putus asa!)
10. single dan baru lepas kene reject (aku dah tak nak jumpa dia lagi!)
11. single dan sdg mencari
12. single dan happy sgt :)
13. single dan dah putus asa
14. single dan anti couple
15. single dan tak kisah
16. single dan sedang menyukai some1 (dia tak tahu)
17. single dan sedang menyukai some1 (saya harap dia suka saya jugak)
18. single dan menyukai some1 (dia fikir saya bergurau)
19. single dan meyukai some1 (tak mungkin dia akan couple dgn aku)
20. single dan sedang memikirkan ex
21. berpunya (boring sgt!)
22. berpunya (kami akan break up)
23. berpunya (saya tak nak parents tahu)
24. berpunya (kami bahagia^^)
25. berpunya (parents dpt tahu tp kami akan teruskan jugak)
26. berpunya (dia curang!)
27. berpunya (kami akan berkahwin)
28. berpunya (terpaksa)
29. berpunya (kami cuma main2)
30. berpunya (kami pernah kiss/make out)
31. it's complicated~(always pray for the best)
32. aku pn tak sure..sape nak apply..??

so, apa nombor aku ye....???ni jwpan aku...nombor aku adalah....32...lalalalalllaaa...

*sape yg dh baca sile repost ye...n yg baca utuk letter pun sama...lalaaalalalala~

i c u whEn i c u~

mY lEttEr is........

gud mornin' n salam again...

td aku sesaja baca bulettin @ fs aku..actly aku jarang bukak..tp sbb aku nmpak ada org post jawatan kosong kat pjh...terus aku bukak...n aku tbaca la 1 post dr mamat ni btajukkk....my letter is 'D'... dia punyer post belambak2...aku pun xtau nape dia suka post bebanyak kat bulletin board tu...padahal..kat blog dia pun dh ada...aku nk nanye pun segan sbb aku lgsung xkenal dia...hahahahaa..

aku pun saja la nk post jugak kat blog aku ni...hehheeee...

Now you just read n you should repost this within 10 minutes or you'll be cursed forever in your life. (aku xcaya pun yang ni) You should pick what are you feeling today...

a- Bored
b- Sad
c- heart broken
d- Cool
e- just fine
f- wanna cry
g- Wanna kill myself
h- wanna kick someone else's butt
i- Afraid
j- Frustrated
k- Feeling Fresh
l- Thinking about someone
m- broke up with your Bf/GF
n- In love
o- Worried
p- Pale
q- Can't help myself
r- Outta control
s- Feeling sexy
t- Wanna say I love you but afraid to..
u- wanna slap enemies!
v- Wanna buy and sell things
w- Feeling Beautiful
x- Want to kiss someone
y- Want to jump off a building
z- Speechless

Now repost this say:
'My letter is"..."

cam semua je tp xbleh la tamak kan...hehheeee...so MY LETTER IS ???? k la.. ;o)

i c u whEn i c u~

lalalalalllllaaaaaaaa~

saLammmm~

smalam..don sepatutnya balik kolej tp dia bmalas-malasan..hahaha..aku pun apa lagi..mjadik syaitan baik yg tlepas (yela..bulan pose mana ada syaitan kan...???) aku ckp xyah la blik lagi...blik je esok...ari ni bley bukak sesama lagi..bley g soping sesama...hahahaa...n don yg agak malas nk pergi tewas akhirnya...muahahaaahaaa...so, kitorg pun siap2 la nk pegi soping..tempat yg dtuju hanyalah bukit tinggi...lam waktu singkat..tu jela tmpat yg plg sesuai kot...

sbelum pegi...don ngan selamba demand ngan akak nk mkn nasi minyak..padahal kitorg dh makan ari tu..huh! n xketinggalan..si buchuk n nakal hannah pun nk join skali...adei...abes la kitorg xley mgatal tyme soping...hahahaa..dh la susah nk melilaukan mata ni tgk brg2..kena layan hannah lagi...ngan org yg agak ramai..xbest langsung nk soping...so, aku suruh don jela tgk2 sbb nnt dia dh nk balik kolej..aku xpe lagi..bleh je nk pegi bila2 masa..tp sempat jugak aku beli baju n perfume...hahahaaaa...n ni gambar2 yg aku rasa agak xketerlaluan tyme aku soping ye...

cane la nk bpoye2 kalo ada baby skali...dh mcm mak budak la pulak....n yg x tahan tu ade sorg sale girl ckp.. "cam muka mak dia la..." aik cane dia tau muka akak aku...?? ngan pantas aku jawab... "mak dia kat umah.." terus dia gelak...xkan la mak dia ni cam gini...hahhahaaa...kalo akak aku dgr mst dh xnk masuk kedai tu lagi...

smilE ;o)

adei...apa la dia nk buat tu..huhu

xdpat nk control lagi...hannah tgh mganas sbb nagntuk...

kul 6 lebih kitorg balik..tu pun sbb hannah dh buat perangai...smpaikan ujan pun xsedar (mmg la xkan pasan kalo duk lam mall...adei...) selamat semuanya ;o)

* aku~saya~aku...xbest guna saya la.....

i c u whEn i c u~

Sabtu, 13 September 2008

daPur dan seoRang gadis...

salam.................

wah!! tajuk cam gempak je..hahhaa..ari ni dh 13 hari pose ye...dh nk masuk setengah dh..nnt mst cepat je rasa..dh nk abes bulan ramadhan ni...ari ni sy masak lagi...hehehe...ececece..promote je..tghari td sy dpt msj dr akak.. "nnt kck beli brg..teh masak tomyam ea..." wah..arahan ni..hehehe..sy xkisah bab masak memasak ni..hehehe..practise make perfect bak org putih kata..hahahaha..n pas bbukak td sy gak wat kek kukus coklat..dr mgu lpas lagi nk wat..tp nk tgu don blik punyer pasal..kalo ikutkan..abg n esoh dh suruh wat masa sy balik ganu tu lagi tp xbkesempatan..akak pun kata.."buat la..ni ada permintaan..."sy pun btungkus lumus sediakan bahan2 n wat adunan sambil bgosip ngan don...akak kata sekejap dgr tgh ayak gandum sekejap benti...sok sek sok sek...slow je ckp...hahaha..akak siap ckp.."nnt la dulu kck nk dgr gok..." kitorg bgosip pasal sesorg...hehehe..rahsia ye..

n ni la rupa kek kukus coklat tu...biasa sy guna tepung yg dh siap buat...sy beli ngan kak shima (ofismate kat nam fatt)..n skang tpaksa la wat sendiri dr awal..huhu..


ermmm...rasa agak bleh tahan la..hehehe..kalo sy x puji sapa la lg nk puji kn..??kn??hehehe..yg penting kek ni mst abes dmakan..(paksa ngan gaya ayu..hahaha)

i c u whEn i c u~

Jumaat, 12 September 2008

saYa lEtEy...

salam...

arini 1st tyme sy pegi site sejak seminggu sy keje...tp dh lama juagak la sy xjenguk mana2 site pas resign kat jbc dulu..huhu..dh la pose ari ni...kena jalan jauh..pakai high heel lagi (xde la high sgt pun)..adei..dahagaaaaa..site ni kat puchong..n 1st tyme sy kena handle project housing..n suma porject yg sy handle skang private nye..adei...nk kena blajar lagi..

actly sy xtau site tu..so sy pepagi dh trun sbb takut sesat..sy da cuak bila boz n ofismate sy cite yg client dia sorg tu mmg suka maki depan2 je..sbb dia da amek insurans mulut kot..smpai sana...mujur la sy jumpa site tp kat mana site office client tu...?adeii...sesat barat sy jadinya..pusing sana pusing sini..semua jalan mati sbb masuk taman..mula2 sy duk memanjang leher carik kat mana site..sy tpandg 1 project signage..sy tpandang KBT architect...aikk..cam penah dgr...so, sy tgk la qs plak...laaa..project jbc rupenye...project yg dia handle..ada 1 lagi tp jauh skit kot...yg tu kami penah pegi sbb nk open tender...tyme tu kami pegi tempat lain dulu..setel keje sy..sy saja je ajak dia..hehehe..biasala...menyelam sambil minum air...hehehe..kitorg pegi sana pun last minute dh..so kitorg pegi ngan blenggang jela...dh masuk..sy pun kurang pasti sapa org tu..tetiba marah sbb kitorg dtg ngan blenggang je..yela..sy mana la tau..n cam biasa dia cuba menenangkan sy..rilek le..ermm..nila kenangan sy..bila la boley lupe yekk..huh!

balik cite asal..dh puas sy pusing2...jumpa la jugek..ceh..dh lalu sbnarnya td kat situ..ape la..sbnrnya aku bdebar nk attend meetg tu..dah suma cina..mujur la ada pompuan sorg dr mNe (mujur x nazri yg handle...hahaha) sblum meetg tula sy kena pusing2 site dulu..letey la pas ni nk wat valuation..mujur la dh nk final..tp sempat jugak 3 4 kali sy kena pegi sana sebelum tarikh siap project tu..yg sy geram..spatut 14.9 dh tamat tp kontraktor dpt EOT plak..cess..buang masa sy je..dh le client cam harimau..hehehe..sy nk post gambar site sy tu ye...

nila pemandangan site tersebut yg diambil oleh sy yg agak pandai amek gambar...muaahahaha.. n ada ni gambar yg agak spesel sy amek...

tarrraaa...heheh...sy yg agak keletihan..dahaganye sy tyme tu...tp sempat lagikan sy posing...hehe..(pink tu file..adei..ape la ofis tu..guna file pink)

tgk...kasut n sluar sy dh kotor (xjelas sgt le)..sapa suruh pakai kasut tu kan masuk site..hahaha

abes meetg lam kul 1 n aku terus balik..ingat nk balik umah dulu tp xjadik takut tetido plak..wakakaka..smpai kat ofis letey cari parking plak..bjuta2 kali aku pusing (hehehe..acah je) tp xdpt..last2 aku park je kat tmpat jauh..panasnye sy nk kena jalan pegi byr parking lagi..pegi ofis lagi...adei...tp mujur semua boz xde ari ni..hahahaa...tp aku wat la jugak keje sket2...nnt org kata aku ni main2 plak..hehehe......tammat le cite saya letey...

*makcikk..mst fitri rindu ngan makcik sbb makcik da nak pegi jauh...huhu..sian encik u dh xde org nk tembak...dh la semalam makcik ilang terus..dh tperangkap lam peti ais ke? huhu...

i c u whEn i c u~

Khamis, 11 September 2008

wEeeehuuuuuuu~

wah seronok kemain lagi yek..saya dapat adiah dari cinta milo ais yang femes giler...kalah siti nurhaliza...hahaha..thanX a lot dEar (kembang kempis idung...hahahahaha) n taRrrra..ni hadiahnyer...

*p/s~tgu adiah dari makcikk n encik U...hhehehee..

i c u whEn i c u~

Rabu, 10 September 2008

forgEt.....?

hye again...

td saya dpt comment kat fs dari kaknor...n saya upload kat entry saya....saya tau kak nor mharapkan saya jadik seorg yang kuat..happy kembali...n yupp..akak saya dh ok la...saya happy cam dulu...i'm back to d normal...lalalla..akak xyah risau ek..(tp kalo saya sedey lagi...cam biasa la kak...saya call akak..hehe)


forget him...cane saya nk lupakan dia kak nor...saya dh lama xtgk dia...saya dh lama xdgr sore dia...saya dh lama xtahu pasal dia..dia sehat ke x..dia happy x skang...dia mcm mana...? saya dh lama xamek kisah..ari tu je bila saya pegi jbc baru sy dpt skit info ttg dia...tp smpai skang saya xleh lupa dia kak..saya dh cuba terima cinta lain tp saya xmampu...skang saya tpaksa lukakan org tu demi dia...dia yg xakan hadir lagi lam hidup saya lagi...kak nor tau kan...dia bbeza dari org yg penah saya kenal..dia yg ajar saya ttg hidup ni...dia yg mbuatkan saya jadi diri saya..dan dia lah semuanya yg buat saya byk berubah..menangis sesama..gelak sesama..tp even saya xley lupa dia lagi kak...saya dh berdiri atas kaki saya skang...saya dh xmharapkan dia lagi lam idup saya..saya tau pastinya Allah akan hadirkan seseorg yg betul2 menyayangi saya...yg boleh ketawa bila saya ketawa...besedih bila saya bersedih..menangis bila saya menangis...yg betul ikhlas ngan saya...yg xmalu mengaku saya kekasih hatinya...yg boleh ajar saya ttg kehidupan...yg boleh saya jadi diri saya yg sebenarnya bila bdepan dgnnya...saya akan tgu waktu tu kak...

*livE d lifE to d fullEst..

i c u whEn i cu~

haRi mEngantuk sEdunia...

saLam...

ari ni ari mengantuk sedunia ke...?sedunia ke...?eh saya je yg mengantuk la...(saja nk kaitkan sume org..lalalala) xtau la nape...nk kata tdo lambat..cam biasa je tdo pas conference ngan makcik n encik u..tp nk bgun sahur pun malas..bukak mata sebelah sambil makan roti sekpg cicah nestum...hahahaa..pastu xnyempat2 saya tdo..tp saya xcam dulu...tyme keje kat nam fatt n b&c..kalo ngantuk+malas...saya layan je katil aku tuh...tp skang tidak lagi...hehe..nk kata ada kumbang kat sana xde pun..sorang kwn saya yg dh beranak 1 n sorg lagi yg layak saya panggil adik..huhu..dh ptg pun boleh saya menguap sakan...blik umah pun bleh plak terlelap...adei...apa da...kene penangan tdow ni..

pagi td sesapa ada dgr topic @hotfm x...?pasal berkorban demi cinta...smalam dh ckp pasal perkara yg mmbuatkan ada rela benti keje..huhu...ptg td jugak pasal sanggup ke berdepan@ berkawan ngan X kita...adei..topic makan dalam betul la...mujur aku bz gak ari ni..xle aku fokus sgt cite2 tu....wakakakaa...(lam hati pilu je..huhu)

ni pun rasa mengantukk..dh la saya baru pekena ubat batuk td..tekak says sakit tp sy terus makan ubat batuk...hahaha..bulan pose ni minum air kosong ciput je...botol besar saya yg saya bawak ari2 pegi keje dulu (org jBc n nammFatt mst kenal ngan botol air tu...hahaha) langsung xisi penuh..sian tekak saya...saya dh ketandusan idea...huhu..

i c u whEn i c u~

Selasa, 9 September 2008

akU taMak~

huhu..aku tamak ari nih..nak post byk2..hahah..bg salam kendian xpe..bak kata encik U kesayangan makcik..hehe...

ari ni aku...eh xnk guna aku dah..kasar je kan..padahal sy jarang guna aku ngan org..ngan adik bradik pun x..huhu..so, ari ni sy bertukar jadik baik..hehe..adei..menyampah le pulek..haha bahasa apa pun xtau la..ari ni aku boleh tahan bz jugak la...yela..mana nk kena siap kan keje lagi..sambil nk kena check keje org tgal lagi..nk kena paham format lagi...wah2 pening3 (ngan cara nuar yg kecoh n tsgt2 kecoh..padahal benda kecit je..blh jadik 1 msia tau) org sapa aku kat ym pun xsempat nk sapa balik..tup tup dh offline..huhu..tp kat situ yg aku nyampah sebenarnya printer je..oldskullleh..adei..xpaham aku...kalo ye pun company baru setup..beli la yg baru 1..hehe..bukan ramai sgt staff pun...haha..jgn marah ye jiran aku...actly jiran aku tu dulu JB bgabung...tp dh tukar jadik perintis konsult..jep punyer company ler...xpe slow2..merangkak la dulu kan..xkan nk terus berlari..hehe..

tyme aku online..aku cam biasa set msj..waRkah~ hahaha.. c aboo rae nyempat lagi sound..warkah aje...killer song beb...xpenah lalui mmg la xtau apa2..1 lagi lagu best..betapa by sheila on 7..... "seminggu setelah kau pergi teman silih bganti mhiburku...lalalalallaaaalala (sbb xtau lirik lagi)...betapa hancurnya hati dan jiwaku....setahun setelah kau pergi ku masih sembunyi dbalik senyum palsu....lalallalalalala (ditto)...tolong...bantu aku..melewati semua...lalallalalaaaa..." lirik xde lagi..huh!

apa saya nk citer sebenarnya nih...? xde idea la pulak...huhu..sbb mata saya dh merayu2 ajak tdo...tp sy xnk tdo lagi...nnt sy semakin chubby..n gemukk..nnt raya baju xmuat..dh ckp siap2 ngan tailor tu buat ketat2 (pengaruh mami ni) haha...mami saya yg sportg kadangkala..tp byk x sportg la jugak..ni kalo dia tau aku xpegi terawikh mst abes cuci bersih telinga aku..xyah nk korek2 lagi..hahahaaa.. dh lega aku bleh mnyebok gak tuk mengepost entry kat blog nih..

*encik U sedang menyapa..baru balik terawikh kot..haha

*dan sekarang makcik dh mjengah...

i c u whEn i c u ~

080908

080908~cantikkan tarih ni..hehe..sempena aku 1st day keje kat tempat baru...hahaha..smalam pas sahur sempat lagi chatg ngn encik u..lam kul 8 aku kuar rumah sebb aku kena cari ofis tu dulu..huhu mujur selamat sampai..adei terawal la jugek aku smpai..so kena tgu la...tgu punyer tgu aku..aku nampak kelibat cam penah aku tgk tgh buka pintu ofis tu..hah??? jeP?aku pun terus terkam dia (ngan gaya ayu ea) rupa2nya dia company 1 lagi...dsebabkan company aku keje cuma ada aku n boz je..so, boz aku kongsi la ofis ngan boz jep..boz jep plak member mr J yg penah bg course kat JKR..aku dpt pegi pn sbb mrJ hantar...thanx laling..ahahhah..balik citer asal..dh smpai awal aku borak2 la ngan jep..jep ni aku kenal tyme kat jbc la..ofis dia dulu skali ngan jbc tyme kat sec13..lain level la..dia pun penah ada experience cam aku gak lompat2 keje ni..hehehe..tp dia better dr aku la..xla byk sgt lompat..lompat manja2 je..pas ni aku bleh bmaharajalela la kat ofis tu..boz2 pun jarang masuk..ehem3..awal2 dh buat tektik buruk..hahah..ape xnye..dh masuk sebok ym dh...tup tap tup tap bunyi keyboard..hahha..adei..nasib la badan...

kat ofis tu xramai mana...yg 1 lagi pun cuma ada 7 staff je kot..ake plak bedua je..erm...best3..pas ni aku xla pening lagi nk layan kerenah staf2 yg pelbagai ragam..hahaha..boz aku pun baik gak..mayb xtunjuk belang lagi kot..huhu..madam jamilah..@ madam J..kat sana org pgl pn J je..huhu..cam ada chemistry la ngan yg dulu...mrJ...madam J...hahaha..skang baru la aku tau yg mr J tau aku nk benti sbb boz jep yg call mr J..huhu..his fren..cess..dunia qs mmg kecik bak kata kaknor..bila aku bgtau yg jep keje situ..huhu..


keje cam biasa..bleh tahan sibuk n pening gak le nk carik bekas2 org tgl ni..huhu..n yg plg aku cam pelik bin ajaib...clerk kat situ umur sebaya ngan aku gak..tp bukan tu mslhnye..dia ni asyik ty aku soklan pelik2..cam makan byk x...(mst dia nengok aku yg chubby hahaha)..org cane nk cari (pasangan hidup)..umur org nk berapa taun...siap nk kenalkan ngan kawan dia lagi..huhu..dasyat...mujur la aku dh xnk cari cinta lagi...biarla cinta tu dtg n aku berusaha stlh cinta tu dtg...blh ke??? (huhu..ntah betul ntah tidak le tu...hahaha)

n smalam aku,makcik nencik berterawikh marathon..hahaha..adei..mmg senak perut aku wat seketika..dh la penuh ngan nasi minyak (ehem3..aku tumpang sekaki je..haha) diorg siap bg nama baru kat aku..FITRI..huhu..sempena nk raya kot...haha..cam2 nama ada petir la peter la..makcik la ni..hehe..nway thanx dear ;o)

huhu..dh pjg la merepek pepagi ni..nk siap2 pegi keje plak...wish me luck!


i c u whEn i c u~

Isnin, 8 September 2008

wElcomE~

salam n camat pagi ;o)

arini aku start keje baru lagi..huhuh..men lompat pagar je aku kali ni..ntah la aku pun debar2 je nk pegi..ngan xtau location lagi..haha..apa nk jadi da..2 3 ari ni mood aku kembali normal..dlm duk sebok berblog..aku dpt kawan maya..hehe..nurkaseh @makcik n rizal @ encik u..diorg ni kwn baik..bila conference je..mst salah sorg xdpt join..n jadik pemerhati je..tp bila dh bleh..wah..berdesap desup diorg ni..smpai aku jadi pemerhati la plak..haha..diorg ni suka sakat menyakat..aku pun gelihati nengok..haha..bak diorg kata..diorg hati kering..huhu..nway..happy chattg 2 u all..;o) harap2 aku bleh la tumpang happy..xler sedey je bak kata mr nazri..cess..jaga ko nazri! da ramai kawan maya aku..tp aku penah ada kawan yang BERLAKON jadi kawan maya aku! oppss! xley marah2..nnt tuhan marah..ok2..abaikan citer tu..haha..kla tammaT.

i c u whEN i c u~

Sabtu, 6 September 2008

unkNown titlE~

ni aku dpt dr mR naZri yg bg kat frenster..huhu..haru betul aku baca..mr nazri sorg je betul pahami aku..terima je apa aku kata...apa aku buat...even kitorg langsung xpenah bersua muka..xpenah dgr sore..dulu kalo aku btenet dia la yg jadik kawan aku tuk ym...men game..thanx bro..

kenapa kita menutup mata ketika kita tidur?,ketika kita menangis?,ketika kita membayangkan sesuatu?.Itu kerana hal terindah di dunia ini TIDAK TERLIHAT…

Ketika kita menemui seseorang yang keunikannya SEIRING dengan kita, kita bergabung dengannya dan jatuh ke dalam suatu keanehan yang dinamakan CINTA.Ada hal-hal yang tidak ingin kita lepaskan.Orang- orang yang tidak ingin kita tinggalkan…

Tapi ingatlah…melepaskan BUKAN akhir sebuah dunia, melainkan awal suatu kehidupan yang baru.

Kebahagiaan ada untuk mereka yang menangis, mereka yang disakiti, mereka yang telah mencari…dan mereka yang telah mencuba. Kerana MEREKALAH yang bisa menghargai betapa pentingnya orang yang telah menyentuh kehidupan mereka…

CINTA yang AGUNG, adalah ketika kamu menitiskan air mata dan MASIH peduli terhadapnya, adalah ketika dia tidak mempedulikanmu dan kamu MASIH menunggunya dengan setia, adalah ketika dia mulai mencintai orang lain dan kamu MASIH bisa tersenyum seraya berkata ‘Aku turut berbahagia untukmu’.

Apabila cinta tidak berhasil…BEBASKANLAH dirimu…biarkan hatimu kembali melebarkan sayapnya dan terbang ke alam bebas. Ingatlah… bahawa kamu mungkin menemui cinta dan kehilangannya tapi ketika cinta itu mati, kamu TIDAK perlu mati bersamanya…

Orang yang kuat BUKAN mereka yang selalu menang, MELAINKAN mereka yang tetap tegar ketika mereka jatuh. Entah bagaimana dalam perjalanan kehidupan, kamu belajar tentang dirimu sendiri dan menyedari bahawa penyesalan tidak seharusnya ada. HANYALAH penghargaan abadi atas pilihan-pilihan kehidupan yang telah kau buat.

TEMAN SEJATI… mengerti ketika kamu berkata ‘aku lupa..’, menunggu selamanya ketika kamu berkata ‘tunggu sebentar’. Tetap tinggal ketika kamu berkata ‘tinggalkan aku sendiri’. Membuka pintu meski kamu BELUM menutup dan berkata ‘bolehkah saya masuk?’.

MENCINTAI… BUKANlah bagaimana kamu melupakan, melainkan bagaimana kamu MEMAAFKAN. BUKANlah bagaimana kamu mendengarkan, melainkan bagaimana kamu MENGERTI.

BUKANlah apa yang kamu lihat, melainkan apa yang kamu RASAKAN. BUKANlah bagaimana kamu melepaskan, melainkan bagaimana kamu BERTAHAN. Lebih bahaya mencucurkan air mata dalam hati, dibandingkan menangis tersedu-sedu. Air mata yang keluar dapat dihapus, sementara air mata yang tersembunyi menggoreskan luka yang tidak akan pernah hilang.

Dalam urusan cinta, kita SANGAT JARANG menang.. Tapi ketika CINTA itu TULUS, meskipun kalah, kamu TETAP MENANG hanya kerana kamu berbahagia dapat mencintai seseorang…LEBIH dari kamu mencintai dirimu sendiri.

Akan tiba saatnya dimana kamu harus berhenti mencintai seseorang BUKAN karena orang itu berhenti mencintai kita, MELAINKAN karena kita menyadari bahwa orang itu akan lebih berbahagia apabila kita melepaskannya.

Apabila kamu benar-benar mencintai seseorang, jangan lepaskan dia, jangan percaya bahwa melepaskan SELALU bererti kamu benar-benar mencintai.MELAINKAN… BERJUANGLAH demi cintamu. Itulah CINTA SEJATI.

Lebih baik menunggu orang yang kamu inginkan DARIPADA berjalan bersama orang ‘yang tersedia’. Kadang kala, orang yang kamu cintai adalah orang yang PALING menyakiti hatimu dan kadang kala, teman yang menangis bersamamu adalah cinta yang tidak kamu sedari....

*cinta sejati sy sudah pergi...sudah jadik milik org len..bukan milik sy..lepaskan la cinta sejati itu..biarla ia pergi bersama org yg dia sayangi..



i c u whEn i c u~

Jumaat, 5 September 2008

swEet~



swEet...so swEet..ritE? dat buttErfly ;o)

*amEk kat ILUVU

bY raihan~

BonEs of lovE...

Why are you so sad
And why is it so bad
When some one leaves you behind

Won't you ever know
Don't you realize
It's just a part of life
When you fall in love
With some one some time
It's smile with a broken heart

Oh falling in love
With Allah....

The bonds of love survive
No mountain too high when there's way
Come to Allah you'll never fail
The truth's so close it shall prevail

Allah, we belong to You
And everything we do
We do it all for You
Allah, always by our side
Guiding us to the light
Everything shines bright
No matter day or night

haRapan RamadhAn...

Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

Selangkah demi selangkah...
Dengan rahmatMu oh Tuhanku...
Ku tempuh jua
lagu yg menginsafkan...renung2kan...selamat beramal..

huhu..1st day aku pose..haha

Rabu, 3 September 2008

waRkah~


waRkah...bau

Takkan lagi aku menunggu
kau hadir di dalam mimpi-mimpiku
puasku mengharapkan dirimu
seperti mereka yang punya cinta
Diriku tanpa dirimu
kau tempuhi penuh bahagia
diriku mahu kau tahu
pedih ini kau tak terasa
Warkahku mengharapkan dirimu
seperti yang aku kenali dulu
setiaku menantikan dirimu
seperti setianya terhadap diriku
Tapiku melepaskan mu
melangkah namun tak berdaya
terusku terus menunggu
cinta yang takkan pernah ada

i c u whEn i c u~

Selasa, 2 September 2008

hari ini~

erm..nape ngan ari ni...?ermmm...td pagi ak cam malas giler nk bangun..lama aku tmenung...smbl aku bkire2 xnk pegi keje..tp aku tpksa pegi..ada 2 sbb yg paling penting aku mst setel ari ni gak kat ofis tu...yg pertama..aku nk antar resign letter..n yg kedua..aku kene bereskan keje aku sblum last day aku..khamis ni..aku cuba hitung hari..kalo cuti ari ni..aku kena dtg lagi next week..erm..dh la notis kena bg seminggu..mujur ada cuti lagi..so, aku tolak jela cuti aku tuh..dh antar..boz xde la pulak..tp senior aku..kak faridah bleh tau pulak..dia ty aku nape nk benti...pressure ke? xbest ke?huhu..aku xde jawapan sbnarnya..dia pun tau yg aku ada dpt keje lain..kaksab..admin kat situ yg bgtau..huhu..kak faridah ty kaksab nape aku nk benti sbb budak2 baru rapat ngan kak sab..sedih je muka kak faridah..dia ckp syg aku benti sbb aku cam staff yg bleh harap la..cewah..dia cuba pujuk..last2 dia kata dia xley paksa kalo aku dh xde perasaan nk stay kat situ..ngan sedey gak aku jawab..aku dh x tau nk ckap apa..huhu..tgu esok jela cane plak ngan mrboz..harap2 ok...pastu aku pegi kat tempat kak sab..ckp pasal ni..kak sab ckap dia boleh baca hati aku..aku jenis yg keras..n tegas..erm..mmg betul kak sab..hati aku mmg keras..dulu pernah aku ckp ngan sesorg yg aku senang syg org n senang benci org...ayat tu yg buatkan dia takut tuk rapat ngan aku...tp akhirnya dia tetap dtg kat aku..mayb dia keliru tyme tu..huh! sedey lagi..nyampah!!!

aku ym nazri..ckp aku dh antar surat benti tu..dia reply yg aku tetap nk tukar keje gak n dia wish yg harap2 semuanya ok..huhu..i've no idea mr nazri...baru je td aku call mami..mami ty dh hantar ke surat tu?aku jawab dh..mami suruh aku pegi cepat2 dr situ sbb ada 1 reason yg bg mami xley nk terima..huhu..ntah la aku da pening nk pk lagi..kdg2 syg je nk tgl ofis tu tp sejujurnya aku xleh nk terima environment kat situ..cam x friendly langsung..sbb terlalu BZ! xsempat nk bmesra2 cam kak sab ckp..kak faridah plak ckp..xsempat nk berkenalan ngan rapat..yela aku under dia..n aku kena tlg dia jaga project iskandar tu..aku kena pegi sana ngan dia tp xsempat...

xpela..mana2 ade rezeki..selagi aku carik rezeki ngan cara yg halal insyaallah semua akan bjalan ngan baik..amin..

i c u whEn i c u~

1st daY~

lalalala..ni citer smalam nyer..xsempat nk post..hehe..semalam aku dpt bukak pose kat umah ngan semua kecuali don..huhu..cian dia..sbenarnya abg aku nk balik pas zohor..aku ikut je..tp cam rasa nk balik malam je..hehe..so, aku reke2 la cite yg best nyer kalo dpt bukak pose ngan semua petang tu..huhu..tp abg aku senyap je..xjawab apa pun..pas zohor aku tgk dia baring2 lagi..2 tanda2 dia nk balik pas bukak pose le..yahuuuuu...hehe..pastu aku pun nyebok ty mami nk masak apa..akak aku sebok nk mkn nasi ayam..abg aku pun sebok gak nk makan nasi ayam..last2 sume nk makan nasi ayam..our peberet dish..hehe..tp yg mami wat jela..sbb mami wat spesel sket...;o) bertuah gak mami ari ni...masakan dia ada org rasa..haha..sape yer...rahsia..;o) n aku la yb banyak menghabiskan masa ptg tu kat dapur..wakaka~

ni aku nk tunjuk sket rupe nasi ayam mami yg spesel...

d mulakan ngan nasi..nasi cam biasa je..



next...ni sup ayam..wah lazatnyer...



haa...yang ni aku rasa lain sket kot banding ngan nasi ayam kat kedai...ni yang spesel nasi ayam mami nih...hehe..n yg penting decoration tuh..skali tgk cam bagus giler..2 kali tgk hampeh je..haha..sape lagi kalo x aku yg buat..;o)



n lastly..air lada (betul ke org panggil air lada? tibai jela..) cam biase la kan..?



dh sudah makan..siap2 nk balik la plak..lam 8 lebih btolak n sampai kul 1..dh xde aktiviti..aku apa lagi..zZZz jela..akak aku kat blakang pun aku x sdr wat apa..hehe..akak aku tpaksa balik ngan aku sbb kete dia tlanggar lori..mujur bkn kat tgh2 jalan..kat area rumah abg ipar je..huhu..mcm2 plak jadik..dh smpai..aku kena drive plak..amek kete aku..adei...malas giler..dlm pikiran ni dh cadang nk suruh akak aku je drive..tp dia wat selambe je..so, aku la yg kena drive..cess..

smpai umah..aku siap2 kan diri tuk beradu la...hehe..zZZZzzzzzzzzzzzzzzz

i c u whEn i c u~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular